Det var bättre i går

Har inte varit in i dag hos någon av er mina bloggvänner. Mår så kymigt idag. Har fått en fruktansvärd magkatarr, med en halsbränna som inte är av denna värld.Precis så här känns det!! Trött och hängig så känns det idag.

Vädret är inte heller nåt man kan skryta med idag. Blåsigt och kallt inte alls som igår. Förmodligen var jag väl för snabb i vanlig ordning med att ropa  högt  i glädjande tonarter att våren var här i går, för idag är det mera höst än vår.

Hjärnan känns ganska tom, känns inte som jag har nåt att berätta heller.  Bosses brorson Magnus med familj hälsar på oss i helgen, mycket trevligt!! Det är alltså han som är pappa till min kavaljer på 4 år, min ständige följeslagare med vattenspruta under sommrarna när blommorna ska vattnas.

image192

Han är mitt lilla charmtroll!!! I dag har han tyvärr lite feber så hon sitter i fåtöljen o tittar på scoobi doo.
Under tiden som jag skrivit  har faktiskt solen tittat fram så en cig på trappen borde jag väl orka med
ha en bra dag ni alla läsare hoppas ni mår bättre än jag


vårdag?

Det har verkligen känts som om det skulle kunna vara vår i luften idag. Det har jätte härligt ute förutom blåsten då förstås.  Tog en liten promenad, så långt som min länd tillät mig gå idag, så det blev ju inte långt , bara bort till piren fram o tillbaka.

image187

Man kan ju undra om inte dessa stackars måsar fryser, tänk om de är fast frusna där på isen??
image188

Här ser man ganska tydligt det tunna tunna istäcket.

image189

Det ser kallt ut på min förmiddags bad klippa!

image190

Det är i allafall snö fritt i vår slänt, men kanske lite tidigt att förvänta sig lite blommor?

Nu är det  fredagkväll och den startar med dess fina blomster
image191

Gula o fina precis som våren. Han är väl go som kommer hem med blommor till mig bara så där. Nu ska vi ha en mysig fredag kväll med lite tacos och vin o naturligtvis måste vi ju se om inte Tony Richardsson ska ta hem lets dance i  kväll, jag hoppas det

Ha en mycket trevlig fredag kväll alla ni därute.

Äntligen är solen här!!

plus grader o takdropp!!! Oh jag måste skynda mig ut så det blir bara en kortis nu, återkommer väl i vanlig ordning sen kan jag tro.
Någonting har hänt i min rygg igen i natt, känner mig som en anka som vankar fram. Ländryggen går nästan av varenda gång man rör sig men på nåt märkligt sätt så kommer ju energin i alla fall när solen kommer.

Ska försöka ta mig an mina fröer i dag i allafall. Bosse har ju burit upp jordsäcken åt mig så det är bara att masa sig upp och sätta ner fröerna. En del av de tidigare fröerna har jag inte haft nån tur med. Det vill sig inte, det är bara blomman för dagen och stockrosor som kommit upp. Blir lite less när man bet för fröer som är dålig grobarhet i men det kanske blir så nä r fröerna kommer från amatörer...

Nåväl skam den som ger, jag ska ha mycket blommor i sommar så jag sätter väl andra frön då.

Nu är det uteliv o sol som gäller!!!

Hurra!!!!!

Bönhamn avsnitt 18

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn, jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. Och i ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I förra avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus. Förra avsnittet var jag framme vid min svåger Palle och hans charmiga stuga, och nu ska jag berätta om min svärfars barndoms gård.

image185image186

Den lilla gården (bagarstugan) byggdes av Sjödin från Näsänget, även sjöboden som finns till byggde han omkring 1870-1875.
Omkring 1884 - 1886 köpte en bror till honom,  Johan Sjödin och hans hustru Jenny (från Jeresta) gården.  Där föddes Erik Johan Sjödin den 15 april 1886. Efter några år sålde Johan Sjödin gården till en bror eller brorson från Näs.

Gården köptes i slutet av 1800-talet av Nisse Sjölander med hustru Anna, född Näslund. De var alltså Bosses farfar och farmor.

Det stora huset byggdes år 1900,  när första barnet kom, alltså farbror Johan.
Barnen föddes 1900, 1906, 1907, 1912 och 1913.

Nisse Sjölander dog 1949 och hans Anna dog 1963.

Det hölls auktion 1964 då gården köptes av Staflund från Bjärtrå. Hans dotter Ulla med make Per-Ove Forslund tog över gårdarna och är fortfarande ägare till gården.
De ses här ibland på helgerna men även på sommrarna återfinns de här.

Ack ljuva 80-tal


Ny dag nya bekymmer eller...

Det kanske inte är så tokigt i alla fall. Fortfarande kallt ute, eldar på i pannan idag.
Tom Limpar och Smulan drar sig för att gå ut

Mitt huvud dunkar som om det vore en stor cymbal inuti, känner mig återigen snorig och hängig. Ska försöka ta mig an mina fröer som jag inte ännu hunnit sätt ner i jorden. Men det känns inte som om det är någon panik med det väder som råder.

Har pratat med Mor som verkar må mycket bättre i dag, tack o lov. I går var det en mycket jobbig dag men som sagt i dag verkar det någorlunda iallafall.

Snart helg igen och i helgen blir det nog en lugn helg i jämförelse med förra helgen. Känner mig fortfarande helt slut. Det blev ju en hel del långa kvällar/nätter och kanske en aning för mycket vin.

Nu är det väl dax för att försöka få nåt gjort hemma här också, vad vet jag inte men det ger sig väl. Har ju tillbringat så mycket tid vid datorn för mitt bildspel de senaste dagarna så nu kan jag ju inte bli sittande i dag också. Livet består ju av mer än en dator, säger en del.....

Var det bättre förr??Nä allvarligt, kan man ha det bättre än så här? Jag tror inte det!!

Jag ska bli en data nörd!!!

Har suttit hela dagen nu o tillverkat en bildshow med musik, musiken skulle bli en nostalgi tripp för mig och min syster.
Först tog det en evighet innan jag äntligen hittade musiken. sen gick det inte att få över den till youtube, fel filformat. Då plockade jag in den till windows movie maker och hittade på en egen grej. Tänkte att därifrån kan jag sedan få in den till youtube för att publicera den på min blogg. Nu har jag alltså suttit hela dagen med detta och har fortfarande inte fått det att fungera.
Nu ger jag upp!! Måste hitta en annan lösning. Ska sova på saken.

Skjutsade in Sara till bussen i Ullånger, eller hon körde själv halva vägen, hon är så duktig. Nu har vi bestämt att när hon kommer från Egypten ska hon börja köra på körskolan. I dag fick hon försöka sig på att backa också, det är ju en liten bökig grej första gången men det gick jätte bra.

Nu ska jag lägga mig o kram kudden och se om man kan drömma om hur jag ska göra med musiken och bildspelet.

Natti natt

Vår, vinter eller mitt emmellan

Jag blir galen på detta väder omslag hela tiden. I går var det så härligt och i dag bara vräker det ner snö igen. När ska det bli vår?? Jag bara undrar.
Ska in till Ullånger sedan i em med Sara som ska hem till Övik och jag hade tänkt hon skulle få köra men nu är det ju ganska halt och jag är ju ganska åkrädd så jag vet inte om det är någon bra idé. Vi får väl se, får hoppas plog och sand bil hinner ut.

Bosse jobbar och Sara sover fortfarande så det är som vanligt igen, bara jag och katterna, önskar man fick sig lite jobb i veckan.
Längtar så tills jag kan börja vara ute o påta i jorden. Har så otroligt mycket idéer för min trädgård i år. Jag hoppas Bosse får tid att bygga mitt växthus denna våren, det är så mycket jag vill ha där. Ska försöka få till ett bra trädgårdsland, blir ju lite svårt med grävandet eftersom hela tomten är byggd på sten, men skam den som ger sig.

Hade ju också tänkt sy nya överdrag till dynorna i vår lilla Tjabo (husvagnen), vill även måla om alla luckor o få den enthetlig.

Fick den här husvagnen av pappa en gång. Det är som ni ser en gammal husvagn som är ombyggd inuti efter en brand en gång. Det är i huvudsak min bror som byggde o renoverade upp den. Inredningen är ett hopplock av olika husvagns inredningar så därför är de i olika bruna kulörer. Min tanke var att måla alla luckor enhetligt vita och dynorna blir blå och vita. Det är ju fortfarande så pass kallt så det blir ju svårt att måla men jag ska nog börja jaga tyg för dynorna i allafall.
Skulle även vilja få tag på ett yttertält till, men kommer tid kommer råd så en sak i taget, men så småningom kanske.

Får nog fortsätta sitta här med mina drömmar om våren och sommaren, för än är det vinter i Bönhamn

Lat dag

Har det varit idag. Jätte trött efter nattens nöjen.. Kanon väder har vi haft hela dagen, men tröttheten tog överhand så något bus blev det inte i dag.

Idag tillagades fisken som vi fångade i går. verkligen jätte gott, ugnsgrillad laxöring med pressad potatis och en god creme fraiche sås är inte att föringa. Efter middagen packade Sofie och Robert i hop och drog iväg hem till Härnösand. Så nu sitter vi kvar här jag, Bosse och Sara. Tur hon är kvar annars har det ju blivit tvär tomt här.

Sara tog sig ett skumbad med levande ljus och godis, lät skönt men jag tror jag avvaktar med badandet till i morgon.
I morgon ska vi ut och övningsköra lite och sedan ska väl Sara åka tillbaka till Övik.
Hur min övriga vecka ser ut vet jag inte ännu men det verkar bli en lugn vecka

Nu ska jag umgås lite med henne känns som det blir en tidig kväll.


I am mighty!!!

http://cilla.youaremighty.com/ kolla att jag finns!!! Snacka om självförtroende

MELODIFESTIVAL igen............

Nu har vi suttit o spelat ett nytt spel som kort o gott heter Melodifestival, skit kul mitt lag vann.... Det har i alla fall fört oss in på det här med melodifestival hur det var förr o så. Bosse o jag drog oss till minnes melodifestivalen 1987 alltså den riktiga den bästa låt då det var den här....


Är de inte underbara??!!

Påskdagen i Bönis

I går kväll blev det en väldigt sen kväll!! Sofie och Robert åkte i väg till Roberts mamma i Ullånger på påskmiddag och här hemma serverades tjälknul och potatisgratäng. Efter maten och några glas vin åkte både china schack och yatzi fram, jag förlorade hela kvällen. Klockan var nog närmare 2 innan jag tog mig i säng. Så gissa om jag varit trött idag.


Bsse fyller år till veckan men ungarna är ju inte här då så de ville fira honom redan idag. så tårta varpå bakprogrammet i dag. Efter fikat tog vi itu med lite risbränning. Bäst att passa på nu när vi har gott om eldvakter.image180
 togmed korv så nu har vi grillat nere på grundhällan för första gången detta året.
Limpar följde i vanlig ordning med ner, men han gillar inte eld o rök så han satt för sig själv och la bara till ett ilsket Mjau ibland när han blev less och tyckte familjen skulle gå hem
image181
Även lite lekar hann killarna med, skit kul att hoppa om kring på isflaken....
image183
image184

Även näten har ju plockats upp och fiskelyckan var större idag, Så detta blir en god middag i morgon.
image182

Just nu har Sofie och Sara intagit köksregionen och bakar franska makron, ska bli väldigt spännande att smaka.
Och jag ska strax ta över för att tillaga min special panna som tydligen är efterlängtad.
Få se sedan vad kvällen för med sig om jag ev dyker upp eller, om inte önskar jag er alla en härlig påskdags kväll.

Påskafton i Bönhamn

I dag har det inte varit samma goa väder som igår. -5 grader och ganska blåsigt. Började morgonen med att ta upp näten från igår men någon fisk fanns det inte, jo en strömming och ett par simpor, alltså inget ätbart.

image177
Limpar har haft en spännande dag, först fick han sitta kungligt på Roberts axlar och sedan åkte han fyrhjuling med husse, kan det bli mera spännande för en liten katt??
image179
Har tillbringat mycket tid ute trots isande blåst. Bakat en gi kaka, med nytt spännande recept, smakade gott och såg ju rätt fin ut också.
image178

Nu har precis Johan, Kattis och Anders dykt upp så nu är det bara Sara som fattas hon kommer vid 18 tiden så nu är det fullt hus tills i morgon, då åker Johan, kattis och Anders igen. Så nu blir det mat och fika hela kvällen. Skulle nog tro att jag dyker upp här igen under kvällen.

Långfredag i Bönis

Jag har bestämt mig för att ge igen på alla långfredagar som man som lite var tvungen att ha tråkigt. Här ska ingen ha tråkigt på långfredag!!

När jag vaknade i morse hade han däruppe hört min bön om vackert väder! Solen strålade från en helt klar blå himmel och bara några ynka minus grader.

Efter en riktig god frukost med ägg och hela köret tog Sofie och jag på kläderna och tog oss ut. När så även Bosse och Robert tagit sig ut kom vi på att lite matsäck och en härlig utflykt inte skulle vara fel. Sagt och gjort, varm choklad, punch, smörgåsar och clementiner, härligt!!!
image165
Det var mycket folk ute på isen uppe på sjön idag, trevligt.  Hundar, fyrhjulingar, folk och hästar. Alla i Bönhamn hade nog bestämt sig för att trotsa det där med att ha tråkigt på långfredag.image166
image167

Väl hemma igen kom Bosse på att eftersom det är fint väder är det väl läge för sjösättning!!
image168
image171
image172
image173
Blir spännande o se vad som fastnar i näten! I går kväll hade vi en enormt mysig kväll med god mat och lite vin, öl och cider....
image174

Sofie hade köpt ny dator så gissa vart hennes intresse låg någonstans? Himla kul att ha nåt nytt att leka med...
image175

Nu är det strax dax för att förbereda middag, idag serveras det lammstek i Bönhamn, vi får väl se om det går att äta efter både punch och irish coffie....

Återkommer med resultat

Påsk i minnet

Påsk ja, det har alltid varit ett stort lov. Helg nä, jag vet inte. Förr när jag växte upp var långfredagen den värsta dagen på året. Det fanns absolut ingenting att göra och oftast var pappa och mamma på nån  gudstjänst. Det var en dag som aldrig tog slut.

Efter hand som man blev äldre förändrades dock mycket. De flesta påskhelger har jag tillsammans med mina barn varit hemma i Holmträsk. Helgerna blev allt eftersom man blev äldre förknippad med skoter utflykter och fint väder.
image137

Hela helgen började ju med skärtorsdag som hos all ni andra. Kommer ihåg en väldigt speciell skärtorsdag när mina barn tillsammans med några andra kompisar skulle gå påskkärring. Vi bodde då i ett hyresområde i Övik och det var förmodligen inte bara mina barn som sprang omkring. Jag tror Sofie och Sara var 7 resp 4 år, jag blev helt chockad när de kom hem och visade vad de fått ihop i sina korgar. De var fyra st och allt som allt hade de samlat in ca 250 kr var, jätte mycket godis och jätte mycket frukt
image164
(sara och sofie står i mitten) Är de inte de sötaste påskkärringar ni sett??

I år springer de inte längre påskkärring, utan i år ska vi nog njuta av varandras sällskap på ett annat sätt, men from lördag kväll är alla samlade i nästet. Ska bli otroligt mysigt att få rå om varandra igen

En mycket Glad Påsk önskar jag er alla.

Lata dagen

Vaknade av telefonen kl 09.00. Är så fruktansvärt trött och slut på. Somnar direkt som en liten gris och sover hela natten till långt in på morgonen. Orkar ingenting bara trött hela tiden.

Tog en promenad i snön. Helt otroligt vad det vräkt ner.
image162
Har säkert kommit 1 decimeter. Inte direkt det påskväder man önskat sig men det kan ju fortfarande bli bättre. Har hunnit tvätta undan en hel del, torkat golven och satt in lite tuppar.  Känner att mera blir det inte.  Räcker med de katter jag har som alltid ska sitta i fönstret.
image163
I morgon ska jag åka in till stan och handla, förmodligen inte den bästa dagen att handla på men vad gör man?
Tänkte sätta ihop en påskblogg idag men kom på att det är ju inte påsk förrän i morgon och man kan väl inte tjuvstarta.

Nu ska jag försöka ta mig ner för att ordna lite middag, känns ju som ett heltidsjobb bara det just nu. Återkommer kanske sen (om jag orkar)

Sådan bil är jag!!!

I'm a Chevrolet Corvette!

You're a classic - powerful, athletic, and competitive. You're all about winning the race and getting the job done. While you have a practical everyday side, you get wild when anyone pushes your pedal. You hate to lose, but you hardly ever do.

Take the Which Sports Car Are You? quiz.

Allvarligt, skulle nog kunna överväga att åka om kring i denna bil...

Modo har åkt ur nu börjar livet igen! Tänk att kunna prata och umgås med människor från Övik igen, ska bli otroligt roligt. Jag är väl förmodligen den enda här uppe som känner på detta vis, men tror ni jag bryr mig då??

I morgon ska här påskstädas, eller städa kanske var att ta i påskpyntas kanske jag ska säga istället. Lite kycklingar och ägg o sånt krafs. Ska jag vara ärlig så tycker jag det är lite överreklamerat med påsk pynt men å andra sidan så känns det mera som om våren är på väg med lite ägg och lite kycklingar.


image161


Onödigt vetande

Visst är det så att det är borta bra men hemma bäst? Det känns väldigt tydligt såna här dar. Var hemma (eller hos sara) vid 00.30 skit trött, men vem kan bara gå o lägga sig efter att jobbat i ett hektiskt tempo?
Klev upp i alla fall vid 8 för att vara riktigt snäll med min dotter (hon fick skjuts till skolan). Stannade till på taxi  och fick en halvtimmes massage, jätte skönt.
Var hemma i saras lägenhet lagom till lunch. Sen tog energin över!! Jag var bara tvungen att städa åt henne!!!!
image158

Alltså tjejen har ju allergi, och gissa hur mycket damm det kan bli i en tonårings lägenhet! Det är mycket det!!
Städade och fejade och fick med mig en hel säck med smuts tvätt hem (lyckliga mig) nu har jag ju o göra i morgon också.....

Tycker ni jag skämmer bort min lilla unge?? Japp det tycker jag också, men jag blir så trött på att tjata och jag känner mig så elak, samtidigt är jag ju rädd att hon åker på en allergichock när jag inte är där. Samtidigt skulle hon kanske lära sig nåt av det.
image160
Väl hemma igen så orkar jag inte många knop. Det är tisdag kväll och det betyder ju bygglov och Dr House!! Men tror ni jag får se nåt sånt?? Nä det är ju HOCKEY på tv....just nu så måste jag säga att det känns skit kymigt så jag valde att sätta mig här med er. Har ingen lust för någon hockey. Under tiden mars-april avskyr jag hockey mer än någonsin. Ska bli skönt när det är över och jag kan få tillbaka dosan.....

Ja allt det här blev ju också en sån där onödigt vetande blogg, känner mig inte just nu så inspirerad, måste komma tillbaka till någon sort inspiration, ah det kommer väl


Berg o Dalbane känslorna

Har nu åkt in till Övik för att jobba i kväll. Snö i luften och lite kallare har det blivit. Märkligt väder det är nu. Att våren inte kan bestämma sig nån gång. I går var det så fint med solen och allt tö vatten och i morse sken solen igen. Men nu, nu snöar det igen.
Mina vårkänslor åker verkligen berg o dal bana känns det som. Satte jätte mycket fröer i går blåregn med vita blommor, strand veronika, några stenparti växter, stockrosor och lobelior. Har fortfarande ganska mycket kvar att sätta men både småkrukor och jord tog slut, får inhandla det tills jag åker hem i morgon.

Förkylningen verkar inte ha nån lust heller att släppa taget om mig. Har fortfarande ingen feber, men ont i halsen och huvud, snorig och trött. I morgon när jag kommer hem ska jag försöka det där med att vila bort förkylningen, är så himla dålig på det där med att bara ligga o vila o inte göra någonting. Jag ser ju arbete överallt, hittar alltid nåt att göra hur ska man då kunna koppla av??

Nu ska jag i allafall försöka mig på att lägga mig en stund innan jag ska åka till jobbet. Räknar med att jag kommer att behöva den energi jag har kvar där. Jobbar till 24 och sitter ensam mellan 20-24 och under den tiden ska väl alla Modoiter åka från Swedbank arena i värsta ilskna humöret för Modo åker nog ur i kväll och då gäller det att Ingelo har taxibilarna på plats när folket säger till......

Bönhamn avsnitt 17

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn, jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. Och i ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I förra avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus. Nu är jag framme vid min svåger Palle och hans charmiga stuga.

image156

Denna lilla stuga ligger precis nedanför Söderbloms gula hus. Det sägs att förr i världen så var detta bagarstugan till det gula huset. På 60-talet flyttade Selma Sjöberg in här efter att innan bott på övervåningen hos sin bror (avsnitt 4) Selma var bysömerska och hon bodde här i ca 10 år. Någon sommar bodde även en annan kvinna, Göta och hennes dotter här. Huset består av endast 1 rum och kök, så det måste känts trångt med 3 personer här inne. Något vc fanns inte på den tiden utan på andra sidan vägen fanns utedasset.

1974 köpte Palle och Agneta huset, men redan 1976 såldes det igen. Som tur var så fick Palle och Agneta chansen att köpa tillbaka huset 1986 och slog till
image157

Det lilla dasset byggdes om 1987 till en liten gäst stuga. och sjöboden som ligger snett nedanför tillhör också min svåger.

Här ute på sjöbodsbryggan och ute på deras lilla altan har vi suttit många kvällar och myst.
Bosse har skrivit en visa om vad som egentligen jäser ute i selmas utedass....
Väldigt roligt med en egen trubadur som kan fixa till visor så att det handlar om vår by och de våra.
Många är de kvällar när gitarren åker fram tillsammans med dessa underbara visor.Vi är ju på väg....

Bidragen är spelade och jag står fast vid min lista!! Den enda jag skulle vilja peta in är faktiskt Sibel, hon är underbar!!! Vilken röst, men jag tror ju inte på ballader i år.

Björn är också underbar. Tror ni vi skulle kunna ta med honom.

Nåja, vi avaktar och fortsättning följer (i samma blogg)

Värmland tycker alltså att Pirelli ska vinna???? Hon gör en ny Carola utan tvekan vad kan Ångermanland/Västernorrland skapa? Det är hopplöst känns det som. Vi tyckte tydligen också att Pirelli ska gå vidare.!! Ok men jag tycker mer o mer att Rongedal är dom som ska vidare eller BWO...

HUr slutar det???  

Jag älskar Björn Gustafsson är han inte bäst??? Vi skickar honom, med vilken låt spelar ingen roll han vinner i alla fall!!!
Ja hon fanns ju med på min lista!! Men....vad hände med BWO Rongedahl???

Blir hon bäst 5:a?? tveksamt.

Ja fortsättning följer.
Ni som inte redan listat ut det så kan jag ju säga att melodifestival är bland det roligaste jag vet, hoppas att det är Öviks tur nästa år igen för då finns jag där. Definitivt!!

Final!!!!

Ja visst nu äntligen!! Fick lite problem...Hockey.....Samtidigt och jag äger inte dosan!!! Men det är lugnt nu tror jag att de är så irristerad att Modo ligger under så jag kan nog sno  dosan snart...

Mitt önske tänkande för i kväll är

1. Rongedal

2. BWO

3. Perelli

Återstår då att se om jag får rätt, förmodligen kommer väl den där gamla gubben o sopar banan med juniorerna, shit....

Trevlig mello kväll

Ny dag, nya visioner

Inte för att jag vet vad mina visioner i dag är, men det lät ju bra. Jobbade mitt första natt pass i natt på 2,5 år. Och det har varit en rörig natt utan dess like.  Strul på flygen, strul m ungar som skulle åka taxi you name it, usch!!!!!

Och i vanlig ordning vaknar jag då 0930! Har inte alls sovit som man bör när man jobbar natt men som tur är har jag inga fler nätter denna helg. Startade ju lugnt o försiktigt med bara en natt för att jag var så himla förkyld.

Nu ska jag väl strax ta o packa i hop mig och åka hem till Bönis. Där kanske man kan få sig ett skumbad och en halvtimmes sömn i badet, lät himla skönt det där.

Sen är jag ledig i morgon och jobbar igen på måndag kväll. Jag ser faktiskt fram mot dom här passen på taxi numera, väldigt roligt att jobba när tom kunderna känner igen en o önskar välkommen tillbaka. Det var en kille i natt som undrade vart jag hade varit, om jag kanske varit barnledig?? Jag skrattade gott o tyckte att det gjorde jag bort för 18 år sedan. Trodde han skulle svimma i telefon när han då berättade att han hade ju via telefonen varit så kär i mig men inte kunnat fråga nån vart jag tagit vägen. Gulligt va??

Nä nu ska jag packa ihop mig, handla lite och ge mig i väg hem!
Ha nu en bra dag

Bönhamn avsnitt 16

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn, jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. Och i ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset.image155

Det här huset byggdes 1907 av Johan Sjödins far. Här bodde de tillsammans till Fadern dog 1940. Johan sjödin bodde kvar i huset som ung karl hela sitt liv, han dog 1978.  Det sista året fick han bo hos en familj här i Bönhamn som tog hand om honom.

När han dog efterlämnade han huset till familjen. Ena dottern och hennes familj köpte huset med tillhörande sjöbod. I dag är också dottern död men hennes barn har kvar huset och finns av och till här i Bönhamn på somrarna.

Det har berättats för mig att denne Johan Sjödin var en man med glimten i ögat. När en kvinna i byn en dag hade frågat honom om hur han trodde livet skulle varit om de två hade bott ihop istället för att bo ensamma, hade han tittat på henne och svarat "stryk varenda dag".

Den kvinnan och huset hon bodde i berättar jag om i nästan avsnitt.

En dag i sommarens tid

Vaknar med en underbar utsikt, sommaren är här och båtar med den

image143

Fisken är upptagen! dax att röka lite böckling eller sik


image144

Lite förvirrat,, jag undrar är det idag det är midsommar eller....??

image146

Så dansa både gammal och ung, eller är det kanske bättre med lite arbete från insatsstyrkan

image147

Efter väl förättat värv får man välja mellan familje middag eller grillfestimage148image149

Men inte för mycket fest!! Då kanske räddningstjänsten måste landa för en snabb check...
image150

Men man kan ju alltid välja en mycket lugnare dag också!!!
Sol och bad på rotsidan är ju aldrig fel
image151

eller det kanske regnar så man bara måste vara inne...
Men efter regn kommer ju sol!
image152

Och då kan vi ju gå ner till stranden, duka fram och grilla vår middag..
image154

Och sen gott folk, Sen är det kväller....

image153

Bönhamn avsnitt 15

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn, jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. Och i ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Sist berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus.image142

De första ägarna till detta huset hette Petter och Anna-Greta Nordlander. När de gick bort vet jag inte, men jag vet att Bosses farbror Albert Sjölander köpte detta huset någon gång mellan 1939-1943. Han dog 1981 och fram till dess hade han bott här.
Gården såldes sedan till Gunnar och Birgitta Nordlander från Västerås, de hade alltså gården som sommar ställe. Gunnar Nordlander var född i Omne men hans morföräldrar hade bott här. Gunnars mormor var faster till Erling Bergkvist som bodde i huset i avsnitt 11.

1998 köpte Leif och Åsa Byman huset och det är fortfarande de som äger huset.

Charmigt hus med tillhörande sjöbod precis nedanför. Eller rättare sagt nedanför gångvägen ut till gästhamnen. Det är det sista huset på vägen ut dit till hamnen och "grundhällan". Alltid mycket folk som passerar på sommaren.

Det regnar regnar...

och molnen hänger så lågt att dom kan trilla ner. Jovisst är det så. Mår lite bättre än i går kväll så jag kanske var mest trött. Ont i halsen har jag i alla fall, känns som om man ska tappa rösten vilken sekund som helst, men så länge det bara är halsen övelever jag väl.

Bosse har åkt i väg till Övik och blir borta hela dagen och kvällen ev natten också, får väl se hur han orkar. Han är krasslig fortfarande men inte feber längre i alla fall.

Tror inte att denna dag kommer att medföra några större göromål, måste åka in till Nordingrå och hämta ut ett paket, fick hem mina färgpatroner som jag behöver för att kunna skriva ut lite foton som jag tänkte göra vägg kollage med. Jag har ju tidigare pratat om att göra nåt åt väggen upp vid trappen och nu ska det banne mig hända nåt snart.
Återkommer senare hade jag tänkt om lite Bönhamns skriverier igen. Jag har ju en del hus kvar och jag skulle vilja bli klar så att Bönhamns borna får ta del av vad jag skrivit för att se om någonting ska ändras ev tilläggas. Jag vill ju ha allting så perfekt som möjligt, om utifall att....

Nåväl ni som är intresserade titta in igen, för nästa hus är också väldigt vackert och också ett som legat väldigt nära min familj.

Förkylt läge...

Eller egentligen vet jag inte om jag bara är trött efter allt jobb eller om jag helt enkelt har låtit Bosse smitta mig. Det lutar väl åt det senare alternativet.  Känner mig otroligt trött, har fått en ret hosta som river bröstet ur mig och just nu rinner svetten på mig.

Men i övrigt är allt bra!! Har haft ganska mycket att göra på fiket dessa 2 dagar. I går kväll åkte jag och Sara iväg ut för att övningsköra och jag tycker ju hon är lika duktig som tidigare.

Bosse är relativt pigg igen, tror inte han har feber längre. I morgon åker han i väg till Övik (vi byter av varandra) han har ju sin herrklubb 1 gång i månaden och det är den kvällen i morgon.

I övrigt har inte hänt så mycket. Eller det var roligt kan jag säga att köra vägen hem idag. E:4an var helt ren från snö och is och vägen från Ullånger och ut i till havet var faktiskt också delvis ren. Sen var det i o för sig vissa ställen som var mindre roligt, där det var snömodd och spårigt. Men det visade att trots brist på sol så händer det saker med denna utäcka snö i alla fall, jätte härligt.

Orkar nog inte dikta ihop mera för ikväll utan ska istället gå o hälsa på er o kolla vad ni hållit på med. Återkommer nog i morgon med lite mera roligt
Ha en mycket bra kväll

Bönhamn avsnitt 14

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn, jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. Och i ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus. förra inlägget handlade om B-O Näslunds hus.

image141

1871 föddes Karl-Olof Vedin  i Röviken vid Edsättersfjärden. Ha gifte sig med Karin Bergkvist och fick 14 barn. Han dog 1919 2 månader innan hans yngste son föddes. Mamman Karin bodde kvar i huset med sina barn. Det var fattigt och eländigt men hon försökte försörja sig o sina barn genom att gå till fiskarna och bönderna för att hjälpa till.
I början av 1940-talet såldes gården till E-A Söderblom som då arbetade som fyrvaktmästare på Högbonden. Gården revs och byggdes upp igen som den nuvarande ser ut. På hösten 1943 flyttade E-A och hans fru in då han gick i pension från Lotsverket.  Paret hade ju flera barn, Sixten, Siri, Ossian, Engelbrekt. (Det kanske fanns flera också men dessa är de jag vet)
Siri träffade Olle Nilsson och 1968 när E-A dog vid en ålder av 88 år köpte Siri med familj stället.

Olle och Siri fick 2 flickor Siv och Ann-Gerd. Det är i dag de två som äger gården. Siv bor i Gävle och Ann-Gerd i Stockholm men tillbringar varje sommar i Bönhamn.

Söndag...

 Och vädret kan forfarande inte bestämma sig. När jag klev upp regnade det,blåser fortfarande nästan stormstyrka. Men nu efter någon halvtimma så snöar det igen, vägen utanför ser ut som en hockeyplan. Känns ju lite olycksbådande inför morgon dagen. Jag börjar jobba kl 08.00 så jag måste ju åka senast 07.00 och jag tror inte att de brytt sig om att sanda här ute på landet innan,kul!! not.

Bosse sover fortfarande men han kändes inte lika varm som i går, så förhoppningsvis går det nu åt rätt håll, men jag har ju hört andra som haft denna förkylning, där det tar upp mot en vecka innan de är på benen. Nu känner jag ju min man så jag vet ju att han kommer att kliva upp för att jobba i morgon....

Ska försöka få tillbaka lite färg i mitt huvud idag, naglarna måste repareras men i övrigt ska jag nog inte göra så mycket mera. Jo lite ved måste jag se till att fylla källaren med.
Men jag skulle tro att det blir väl ett par vändor med bloggande också. Måste ju se till att fortsätta skriva mera Bönhamn om jag ska hinna innan det blir sommar så jag kan locka flera av er hit till mitt paradis.

Ha nu en bra dag och jag hoppas att ni har bättre väder än vad jag har här!
Andra chansen

Första tävingen gjorde mig lite splittrad måste jag säga. Pudlarna hade ju lite show och jag gillar verkligen låten, men Sibels låt är också verkligen  jätte fin. Jag var ändå helt övertygad om att pudlarna skulle gå vidare så jag blev lite förvånad, men kanske ändå i nget fel val?!

Andra tävlingen Ola eller Caracola?? Nja jag tycker ju att de är lika dåliga båda två! Winegums på scen....Jag tycker att det var rätt vinnare här, trodde att alla gamla gubbar satt på telefonen för att rösta på winegumsen.

Tredje tävlingen: Är det någon vits att man tycker nåt?? Tja allvarligt jag tycker faktiskt att Johnsson/Häggkvist låt är en jätte bra låt, bara hon int  talar, hon ska ju inte göra nåt annat än att sjunga. Nordman är ju också bra, men tyvärr jag tror ju han är chanslös.
Men gissa jag fick chockhicka!!! Det måste bero på att det är en öviksbo som gjort låten.  Men jag kan ju inte låtsas som om jag inte är besviken. Nordman slog ut carola och andreas......

Fjärde tävlingen: Terese sjunger som en gudinna men gör hon sig hos öststatarna??Suzzi tapper, ja hon har nog inte mycket att hämta i kväll. Men jag har ju alltså hur fel som helst. Ursäkta mig men jag börjar tro att svenskarna röstar med hjärtat och inte med känslan för musik o eurovision, knasigt.

När det nu gäller själva tävlingen Sibel, Ola, Nordman och suzzi Tapper?? Ja Sibel och Nordman säger jag, vi får väl se.

Denna dag intet liv....

känns det som i allafall. Det är snöstsorm ute o jag som hade såna vår känslor i går.  Hade tänkt så lite frö inför den vår som tänkte komma igår, synd att den ångrade sig.

Bosse ligger fortfarande nerbäddad, het som en kamin. Skulle behövt åka in till Nordingrå för att handla lite, men jag har ingen som helst lust att ge mig ut i detta väder. Även lite ved skulle jag behövt få in men som sagt, vem vill gå ut.  Limpar har gett upp och lagt sig i fönstret för att inte gå miste om något ute, ifall något skulle hända. Han har som sin husse blivit lite förkyld, lite hosta och lite nysningar hör man från vår stora katt. Det är nog bara jag o
Smulan som funderar över livet i Bönhamn just nu.

Måste väl ta mig i kragen och göra nåt inne. Det finns ju alltid tvätt att hänga, jag hade ju  kläder att sy om och det är väl såna dagar man får ta tag i det *suck*

Jag återkommer väl så småningom det är ju både trav (tack Maria för den) och melodifestival i kväll. hm.. andra chansen, tycker ju att låtarna som finns med i kväll i andra chansen förmodligen är de låtar som borde finnas i finalen allihopa, men vi får väl se vad som händer, det ska ju vara bra tv...

Oh vilken underbar dag!!

Solen skiner och det är helt underbar. Tog en promenad tidigare upp till sjön som ligger en bit utanför Bönhamn. Jag vet att Anette brukar köra sina hästar där så jag tänkte håller det för häst och vagn då borde det ju hålla för mig också.
Det var så skönt att komma ut på isen, det kändes nästan som när man var hemma i Holmträsk på vår/vintrarna förrut.
Jag hittade en plats där jag dråsade ner i snön och blev sittande i solen ett bra tag, underbart, det är det här jag kallar vår!!

Förr när vi hade sportlov eller påsklov så brukade vi alltid försöka åka hem till föräldrahemmet i Holmträsk. När det då var såna här underbara dagar som samlade vi ihop oss, vår familj och min farbrors familj. Vi gjorde matsäck och drog i väg med skotrar till nåt mysigt ställe där vi kunde tillbringa dagen. En del pimplade och en del låg bara o jäste i solen. Och en del tog hand om in filmning, tack Britt.

image135

image136
I bland kunde man ju faktiskt också låta barnen köra lite skoter

image137

För det mesta var det dock min älskade pappa som tog sig an att skjuts ungarna på skoter, tror det var ett lika stort nöje för honom som det var för ungarna..

image138

Mina barn åkte alltid till morfars när de var små och det var något längre lov. Morfar och Mormor var helt fantastiska. Mormor tog ledigt från jobbet många ggr för att kunna vara hemma med sina barnbarn. De gjorde utflykter, åkte in till Åsele på badhuset och de verkligen angagerade sig i ungarna under dess veckor. Naturligtvis blev det senare naturligt för flickorna att när morfar och mormor blev gamla att de skulle bry sig om, att det var deras tur på nåt sätt. De står varandra väldigt nära!

I bland fick de i alla fall även utnyttja sina egna ben för att ta sig någonstans tex på skidor och hade de tur fick de även med sig sin skruttiga mamma ut på skidor.
image139
Någonting annat som flickorna tyckte var roligt, var ju grottbyggen!! Speciellt när Morfars katt ville hjälpa till.

image140

Jag kommer ihåg en gång när jag var liten. Vi, Mamma, Pappa och jag (jag kunde inte varit gammal) hade varit borta under dagen och det skymde o var mörkt när vi kom hem. Då hade min Farfar tillsammans med min storebror byggt en enorm grotta på gården. Det var otroligt häftigt, för den var så stor så lilla jag kunde ju stå inne i den. Det var min Farfar det! Tyvärr har inte jag lika många minnen av honom som min syster, men det är roligt ändå med det lilla. Jag glädjer mig så i alla fall åt att mina barn kommer att ha helt underbara minnen av sina morföräldrar och Holmträsk där de också i stort har fått tillbringa så många fina lov både under vinter och under sommar.

Nu flöt jag i väg och blev lite nostalgisk här, men det är så roligt att tänka tillbaka ibland och speciellt då när man idag kan finna såna platser som jag fann ute på sjön idag

Ha en underbar helg i vår skenet!Tråk

Idag har min dotter som jag tidigare berättat om övningskört för första gången, och gissa om jag är  imponerad?? Hon var så himla duktig!! Hon har tidigare aldrig suttit bakom ratten, men hade inga som helst problem. Sådan mor sådan dotter, hon kommer att bli en liten rally Hulda, jag är säker på det. Jag som i vanliga fall är ett nervvrak i bilen när jag sitter bredvid, hade ju varit skit nervös, men det var ingen som helst fara utan hon kändes jätte säker, kul!!        


Nu är det Hockey på tv som gäller och i vanliga fall min bad kväll, men jag känner faktiskt inte för ett bad i kväll, börjar bli lite less på det.
Har fixat lite tvätt och sånt oviktigt som i alla fall måste göras.

Kan för övrigt meddela att till slut fick Sara tag på en kompis som gärna köpte en biljett och följde med på Kent, så lyckan var stor, så skönt att allting löser sig.

I morgon är det äntligen fredag o det ser jag fram mot. Har förberett allt göra hemma så i morgon ska jag verkligen unna mig att göra ingenting! Fast då kommer det väl att vara dåligt väder förstås...

Ha en bra kväll.

KENT

Är dom ute eller??? Sara har försökt nu i en månads tid, själv och med min hjälp att bli av med 2 st biljetter sittplats, men det finns inget intresse.
Var det inte dom som var rätt stora för bara ett år sedan? eller är jag helt ute?

Är det Öviksbor som inte begriper att dom är bra eller. Jag fattar ingenting, vill folk inte gå? Det finns till och med biljetter kvar. Alla i Övik trodde ju att de biljetterna skulle ta slut direkt, så också min dotter.
Problemet kan ju i o för sig vara att det är mitt i sportlovet, folk kan ju dragit till fjälls men visst är det konstigt att inte intresse verkar finnas.

Nu har vi varit ute o kört lite bil , första gången för Sara och jag måste säga att hon var jätte duktig. Det här kommer nog att gå jätte bra tror jag.

Ska strax skjutsa henne till bussen lite tidigt men det är jätte halt ute och vi tänkte far iväg lite tidigare så hon kanske hinner köra lite mera ordentligt i Ullånger där det finns mera stora ytor tex mera stora parkeringar. Till veckan är jag ju i Övik mån tis så då ska vi också iväg för att köra lite bil, spännande.

Ute lyser solen men tyvärr har vi ju inte hunnit med den så mycket som jag hade trott och velat men det kommer väl andra dagar hoppas jag.

Hörs sen!

Dan AnderssonOmkring tiggarn från Loussa, satt allt folket i en ring
Och kring lägerelden hörde de hans sång.
Och om bettlare och vägmän och om underbara ting,
och om sin längtan sjöng han hela natten lång:

"Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången,
det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt.
Hören - något går och viskar, går och lockar mig och beder:
Kom till oss, ty denna jorden den är icke riket ditt!

I somras när vi var på semester besökte vi ju Dalarna. Vi åkte upp till Skattlösberg och besökte där Loussa stugan.  Där bodde Dan Andersson under en tid, det var där hans första utgivna verk kom till.
Besöket i Skattlösberg var väldigt intressant.

I går kväll åkte Bosse och jag till Ullånger för en trubadurafton med Per Sörman. Han sjöng, spelade och berättade om Dan Anderssons liv. Han hade gitarr, dragspel och munspel. Använde sig av en hatt som han satte på när han skulle föreställa Dan Andersson.
Får ni möjlighet någon att lyssna på Per Sörman så gör det, jag rekomenderar verkligen det.

Han berättade ända från när Dan Andersson föddes 1888 och tills han dog 16 septemper 1920. Hur han som 14 åring åkte till Amerika för att kolla om ev invandring för hela familjen Andersson. Hur han senare kom till Göteborg där han arbetade som journalist, hans kärlek till Märta från Stockholm m.m

Ett strävsamt liv som så småningom efter hans död gav utdelning så han kunde försörja sin fru och sin dotter som han aldrig hann se.

Jag kommer säkert att återkomma till Dan Andersson här på bloggen för han fasinerar mig mer än jag kan sägaDan hela dan

I går var det sol! Men Sara o jag var mer intresserad i går av att shoppa. Så vi åkte iväg på vårt "mini Ikea" alltså Dollarstore i Kramfors. Vi skulle ju skynda oss så vi skulle hinna med flera saker under dagen.  Men när vi kom hem så lyste solen med sin frånvaro, typiskt.

I dag skickar Gud ner nåra vita små flingor, han verkar tycka att eftersom vi inte fått nåt tidigare så ska han kompensera oss nu... smart Gud!!

Får se vad vi ska hitta på det få timmar Sara har kvar, hon åker nämligen hem till Övik i dag, så jag ska skjutsa henne till bussen senare. Vi ses ju igen på lördag för vi ska ju till Övik på 50 års fest då.

Blir nog en tråkig dag med tvätt och plock och sånt efter Sara åkte (hoppas hon vill ta en sen buss)

Sol!!

Här tycker jag jag är upp tidigt o så ser jag på en annan väns blogg att hon varit uppe sedan 03.30, då känner man genast att  ,ok jag tog lite sovmorgon!

Jag har faktiskt fått tag i F.kassan nu på morgon. Gråtit en skvätt i telefonen o förklarat läget för henne. Hon såg naturligtvis att min Doktor här på vc skrivet väldigt mycket på läkareintyget, mer än tidigare. Hon tyckte ändå att det inte var någon speciell dokumentation, men som jag sa "ni har ju dokumentation 8 år tillbaka, vad är problemet?" Varje gång diskbråcket går upp gör ju det tydligen att det blir bara svårare o svårare att operera, är det då någonting att stå efter att jobba heltid, låta det gå upp igen och inte få bli opererad??

Samtalet slutade i alla fall med att jag behåller min sjukpenning ett tag till, hon tar med sig papper till deras läkare igen (han jobbar först om 2 veckor) Och tills han bestämt något nytt lever jag lugnt. Får väl se då vad som händer om 2-3 veckor. Men det blir samma sak då, efter att jag fått besked har jag 2 veckor på mig att överklaga. Så det är väl så jag får hålla på tills jag kommer till Sundsvall.

Nu lyser solen i Bönhamn, så våren har kommit!! Ska strax väcka min dotter så vi hinner ut innan den försvinner. Ska bli både lite sola och lite övningskörning idag hade jag tänkt.

Ha en bra dag ni också i solen

I morgon kommer våren!!

tjoho... dom säger det på radion, oh så jag hoppas dom har rätt. Har tydligen varit en rätt bra dag i dag också med sol och vårkänslor. Eftersom jag jobbat hela dagen har ju jag bara sett lite sol på mina rökraster.

Kom i väg lite sent i morse, men är trots allt glad att jag kom iväg när jag gjorde. Efter att ha jobbat en halvtimme bara hörde jag på radion att det var problem med trafiken i norr gående på E4:an. Har varit en ganska lugn dag idag, många studenter som fikar och äter hos oss har ju sportlov.

Hämtade Sara när arbetsdagen var slut och vi landade så småningom i Bönhamn. Har varit en riktig slö kväll Sara o jag sitter i var sin fåtölj o läser medan Bosse hetsar upp sig på hockeyn.

Jag hoppas så på en dag med vacker väder i morgon, jag vill ha sol, sol, sol!!!!

Nu är hockeyn slut och jag slänger mig framför tv:n och min älskade doktor

Dagen förflyter

utan att jag får nåt gjort i vanlig ordning. Inte förrän kl var över tre kom jag i väg på min promenad. Då hade mitt sällskap för länge sedan tröttnat och lagt sig i var sin fåtölj och somnat gott. Väl iväg och endast kommit ner till Skomakar Antons, så kom bokbussen! Shit, det hade jag totalt glömt bort och jag som hade böcker hemma att lämna tillbaka, det var bara att lubba hem o hämta böckerna.

Smulan och Limpar tittade lite förvånat och såg ut som om dom tänkte " att det här var minsann den kortaste promenaden i världshistorian". Lämnade tillbaka böckerna men struntade i att låna nåt nytt (vet att Sofie kommer nog snart hem o hon har böcker som jag inte läst.) Gjorde ett nytt försök och mötte upp Limpar och Smulan på samma ställe där jag lämnat dom.

Jag jagar febrilt efter vårkänslor och vårtecken, men de lyser med sin frånvaro. Här är det värsta vintern kan jag säga, titta själv.

image129

image130

image131

image132
Det där lilla vita man kan skymta, långt bort i horisonten det visar att det även är snö på ulvön!!

Kolla här verkar Limpar vilja säga, "titta va modig jag är, en riktig fiske bys katt". Han som alltid varit så rädd för allt en riktig fegis, som alltid sprungit efter matte om det varit nåt farligt på gång, han blir tuffare o tuffare, nu vågar han sig tom längst ut på bryggan, inte illa
image133

Väl hemma igen, då börjar det helt plötsligt att hagla?? Jamen vad är det frågan om, är det vår eller är det vinter??

Nu börjar det luta åt matlagning, middags tid. Idag tänker jag bjuda på nåt riktigt kulinariskt...stuvade makaroner och korv. Korv är ju som bekant en underskattad maträtt.
Tänkte åka in till Sara redan i kväll eftersom jag ska jobba i morgon, men jag känner mig så lat så jag hoppar det, åker i morgon bitti direkt till jobbet istället, sen hoppas jag på att hon följer med mig hem ett par dar, det är ju trots allt sportlov o då ska man väl va på landet?

Återkommer!!

Författare, hmmm....

Njae jag tror just nu att många av mina blogg vänner överdriver en smula. Inte kan väl jag skriva en bok?? Fast kanske man skulle kolla hur saker o ting fungerar....

Idag lyser solen över Bönhamn, lite kyligt är det dock fortfarande och snön ligger kvar. Ska det behöva va så här? Jag som började få vårkänslor och helt plötsligt så kommer det då snö.... o så ligger den kvar?? Den har ju inte velat ligga kvar på hela vintern, varför måste den då ligga kvar nu när jag vill ha vår?

I lördags var vi till Sundsvall. Det blev väl inte så mycket shoppande (måste ju hålla i min plånbok) Men vi kom i alla fall hem med vårt vitrinskåp, nu fattas det bara ett till så...Handlade för övrigt bara en massa små saker på IKEA.

När jag o Bosse är ute o åker så MÅSTE vi bara stanna på de loppisar vi dyker på. I Timrå finns Eriks Hjälpen o där brukar vi alltid gå in. I lördags hittade jag en fönster lampa för 25 kr. Jag har länge varit på jakt efter en som ska passa i mitt fönster vid diskbänken.
Många ggr är det ju så att det man köper på loppisar kanske inte passar in direkt, men man måste ju då kunna se hur man kan förändra saken för att få den att passa in. Den här lampan ska genomgå en make over o ni ska få se hur fin den kan bli.  Vitrinet är uppsatt och alla glasen är på plats men även det ska vi ändra på lite så bilder ska ni få se sen.

I går söndag var det här kallt o blåsigt. En liten promenad blev det dock, men jag kände mig bara frusen i går o låg mest under filten o läste, skönt med sådana dagar också.

I morgon blir det jobb så jag åker in till Sara i kväll, få se om jag för med mig henne hit till Bönhamn då i morgon kväll. Hon har ju sportlov och det verkar som om alla hennes kompisar åkt i väg bort. Hon har ju en väntande semester resa så jag har känslan av att unga fröken inte vill slösa pengar just nu. Alla hennes pengar sparas för att upphandlas i Egypten tror jag, smart!

Nu väntar mina små vänner på matte,det är dax för dagens promenad!!

Bönhamn avsnitt 13

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn, jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. Och i förra inlägget berättade jag om skomakar Antons hus.

image128Till det här huset kommer man om vid Bergkvist och skomakar Antons hus viker av åt höger. Efter den här vägen kommer man även ut till "Grundhällan" o båthamnen.

Det här huset  är ett av de äldre husen i byn.  Ägs i dag av Bengt-Olov Näslund som även äger 2 sjöbodar och en loge bredvid. Bengt-Olov driver "Arnes sjöbod" en restaurang/kiosk på sommrarna. Huset och logen hyrs ut på somrarna (logen är inredd).
Det är byggt 1874 av Bengt-Olovs farfars far. Han drev den första handelsboden här i en av sjöbodarna.

veckans melodifestival

Jaha vad säger man??? Jag gillar ju luuk, han är bäst!!

Niklas Strömstedt: Typisk strömstedt låt. Jag tycker om Strömstedt, har alltid gjort men tyvärr måste jag säga att det är inget som slår! Möjligtvis i Sverige kan det bli en svensktopps plåga, tyvärr Niklas, möjligen andra chansen o då i såfall för ditt kända namn.

Calaisa: Njae, tycker om texten, men inget som slår på melodifestivalen.  Blir förmodligen en plåga i Sverige

Daniel Mitsogiannis:  Va är det Martin från BWO???? Nä men en svängig bra låt, går definitivt vidare, helt i min smak. Tror det ska vara lite svängigare!!

Linda Bengtzing: Folk må säga vad dom vill, men denna brud går inte hem hos mig. Har du hört en låt av henne  har du hört alla. Förmodligen går hon vidare tack vare alla äldre som inte fattat vad som är song contest är i dag.
 (Det var det Magnus Hedman sa,: Jag ..... så bra)

Nordman: Ja låtskrivarna från Övik så jag borde väl gilla låten?? O ja jag gillar den, men den borde nog kanske göra på engelska.

Sibel: Tja jag gillar ju inte ballader, men tjejen har nåt o det kommer definitivt att bli nåt av hon.

Fronda: Ingen mår så bra som jag! Jag har ju så svårt för den här typen av musik. Men det är ju dagens musik. Svårt, men den är glad och tempo har den ju. Blir nog inte förvånad om den går vidare med tanke på förra veckans händelser.

Charlotte Perelli: Javisst, varför tror ni hon sjunger sist?? Men helt klart bäst i kväll. Botox kvinnan har gjort det igen hon går direkt till final. Ingen annan kan mäta sig med henne i kväll! Enda låten i kväll som har nåt!

Första fem: Perelli, Daniel, Sibel, Niklas och Nordman, det är dom jag vill ha vidare men det kommer att bli.

Perrelli, Bengtzing, Nordman, Fronda och Daniel 

EFTER RÖSTNINGEN!!!

Facit blir alltså: Nordman, Bengtzing, Sibel, Perrelli och Calaisa!!

Men sjöng Bengtzing play back?? Vart fanns kören? Vem sjöng när hon dansade tillsammans med sina dansare, ingen av dem hade mic??Vem sjöng när hon dansade???

Jaja, jag hade alltså 3 rätt men hur blir det sen.

Jag gissar: Final dit går Perrelli och Calaisa och andra chansen blir Bengtzing och Sibel
Vi får väl se!!

(Efter röstning)

Till Final: Bengtzing och  Perrelli Hur svårt kan det va????

Andra chansen: Nordman (äntligen) Sibel

Tjaa lite rätt i alla fall!!

Stackars Nordman, hamnar mot Carola vad har man för chanser då???


RSS 2.0