Höga kusten Hotellet

Vilken kanon kväll vi hade i går!!  Åkte iväg redan vid 17 tiden, plockade upp Bellan och Birgitta och sedan iväg till Kjell och Lotta.  Kl 19 entrade vi Höga kusten hotell i mycket god form.   Till förrätt bjöds på en räk cocktail, sedan kom det in en egen gjord hamburgare med coleslaw, delikat sallad och potatisklyftor, alltså hur gott som helst.  Till efterrätt blev det lakritspannacotta även den hur god som helst.

Mellan rätterna underhöll då alltså Scramblers.  Har aldrig stött på dem tidigare, men vilket band! Vilken energi!! Lite bilder blev det iallafall som visar hur himla trevligt vi hade.  Alltså bandet var så himla bra, det dansades friskt både på bord, stolar och golv!!  När det var slut på Scramblers uppträdande tog en DJ över. Inte lika bra tyckte vi och drog hem till Kjell och Lotta där väntade nästa dragplåster,  singstar på playstation!!!   Skit kul !!!
Nästa gång vi gör om samma fest blir till trettonhelgen på mannaminne i Nordingrå när                                      spelar!!

Var hemma här i Bönhamn vid halv fyra tiden men då kunde ju inte Cilla gå o lägga sig inte utan naturligtvis måste man ju ha lite natt fika, eller hur?? Sen satt jag och Carina upp till kl 5 för att lösa lite världsproblem, tror vi lyckades ganska bra om jag får säga det själv.

Ett paket...

anlände på posten.  Så himla kul med paket som kommer från min syster, för där kan det vara lite av varje.  I går kom alltså ett paket fyllt med lite av varje.

 

Presenterna som ligger där är faktiskt inte för att öppna nu utan det är julklappar!! Om jag nu kan hålla mig så länge..... Jag blir alltid retad av min familj för att jag är den som inte kan låta bli paketen.
Det finns väl inget roligare än känna lite, skaka och klämma....  Jaja, jag ska försöka låta bli.

Ser ni den lilla söta tomteflickan? Det är JuleBritt, hon ska va här hos mig nu eftersom min egen Britt inte kan komma.

Inte den här julen heller firar vi tillsammans, men nästa kanske..... Hoppas så på det.  Jag drömmer om en riktig nostalgi jul hemma på gården i Holmträsk, hmmm.....

Nåja vi är ju vuxna nu, har egna familjer och vår tid som familj och den typen av jul kanske endast är ett minne blott, men man kan ju alltid fantisera...Tack kära syster!

Vinterland

Drömmen om snön den förblir nog det, en dröm

Här är det mest is just nu faktiskt, tråkigt men sant. Sitter och väntar på Carina och hoppas hon kör försiktigt hit ut på våra osandade vägar.
Under tiden som jag väntar har jag satt íhop ett bildspel på hur vintern ser ut här, hur  den en gång såg ut och hur min barndoms vinter i Holmträsk såg ut,  Njut!


Advents klart

Har verkligen hållit igång med städningen idag. Men nu så, nu är det advent i vårt hus.  Hade en lång överläggning med mig själv i går om just det här med advent.  Många plockar ju fram julen fullständigt när det lider mot advent, men jag vill inte göra det, blir ju tillräckligt less på alla julsaker och tomtar iallafall innan det är dax att plocka undan dem.  Kommer inte heller ihåg att min mamma någonsin plockade fram julen i advent.

Nä här blir det först advent och sedan jul.

Upptäckte att min gamla fina adventsstjärna nu gjort sitt. *suck* Det är ju nåt jag borde lärt mig....att kolla igenom så allting fungerar. Jag bor ju så till att det inte är bara att åka ner på stan o köpa nytt, har inte riktigt lärt mig det där ännu. Men på söndag innan jag börjar jobba hinner jag ut till Rusta, där finns den stjärna jag vill ha.

För övrigt idag är det nästan färdigt ute. Som jag sa i tidigare inlägg har vi nu en balkong och efter idag har vi en balkong med granris och ljusslinga. Har kommit på att jag även vill ha en slinga på stupröret så det får jag fixa efter helgen.


I morgon kommer Carina, en kompis från Östersund. Vi ska sedan åka ett gäng till Högakusten Hotellet. Där är det hålligång i morgon kväll. Scramblers spelar och god mat ska vi äta, blir säker en toppen kväll. Men sedan när det är lördag så är det återigen dax att åka o jobba. 

Börjar bli rätt entonigt. Så fort det är helg ska jag jobba, Vart sjutton hittar man ett bättre jobb?? 

Snön som föll i går och tidigt i morse, den mina vänner är snart ett minne blott. Hela dagen har det varit 3 plus grader och det töar så fort det hinner. Blir man galen eller??

Nåja nu ska jag ta o se över min garderob så jag vet vad jag kan sätta på mig i morgon.

Sov sött.


Utmärkelse

Jag har fått en utmärkelse av Mia ! Så himla kul, tack för den känner mig så hedrad.


Sen var tanken att jag skulle välja ut 7 stycken som jag ville skicka min utmärkelse till, så är reglerna.

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Det är så himla svårt för det finns så många fina bloggar.  Jag klarar helt enkelt inte av att välja en blogg framför en annan, så jag tycker ni är utvalda allihopa.


Inför Advent.

Vaknade av mig själv klockan 4 i morse.  Klar vaken och fruktansvärt ont i magen.   Vilket tråk, jag avskyr att vakna den tiden och vara klarvaken och jag avskyr ännu mera att vakna för att ha ont.  Klev upp, kom in i köket och tittade ut genom fönstret, Å vilken glädje!!!! Det snöade ute! Stora stora flingor, så vackert allting var och vilken tur att jag vaknade så att jag fick se hur vackert allting var tänkte jag och trodde säkert att när jag nästa gång kliver upp är säkert allting borta.

Fel hade jag. Snön ligger fortfarande kvar och det har idag varit några minus grader, en riktig vinter dag med andra ord.  Hade ju tänkt fixa lite advent, men idag var ingen bra dag för det, min mage har hängt med hela dagen.  Jag har varit ut och plockat ihop lite gran ris för att pynta  ute med.  I år har vi ju en balkong och där har jag tänkt ha en gran girlang med en ljus kedja.  Och apropå ljuskedjor,  detta vackra som man gärna vill ha men det är ju likadant varje år.  Vem tusan är det egentligen som plockar in det efter julen?  Det är ett himla trassel varje gång och alltid är det ju nån lampa som inte fungerar.

Att pynta inför advent är min grej.  Både ute och inne. Advent är ju bästa tiden tycker jag, det händer nåt varje vecka.  Hos många är det mannen som ska ordna ljusen ute, men här är det jag som gör det, det har bara blivit så.  Förmodligen för att jag alltid gjort det innan jag träffade Bosse, jag har bara fortsatt. Och eftersom han reser mycket är det ju aldrig säkert att han är hemma när det är dax och sen får jag ju det som jag vill ha det om jag gör det själv. Men jag orkade inte mera än att hämta lite ris resten får jag försöka dona med i morgon.

Måste ju även leta rätt på min advents saga, den skrev jag förra året som en adventskalender på min blogg så många har ju redan läst den, men jag har många nya läsare och om jag inte skriver den här vem ska jag då berätta den för i år? Barnen är ju vuxna?? Så klart vi ska ha en advents saga!!


Nu ska jag gå runt och hälsa på i lite bloggande, må så gott alla tills vi hörs igen

Vet inte vad som händer men kroppen protesterar av någon anledning, ska nog bara ta det lugnt i kväll.

Bönhamn avsnitt 28

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn.  Jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.

Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. I ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I ett avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus.  Min svåger Palle och hans charmiga stuga, om svärfars barndoms gård. Söderbloms , Holmbergs,Lundins,Konsulns bagarstuga och konsulns egna gård. Om Ernst Sjölanders gård och om Frille Nordlanders gård och om Graninge huset. Sist handlade det om Nordlanders gård och vi fortsätter med Nordlander.Det här är alltså det som en gång för länge sedan var Nordlanders bagarstuga.  Här bodde Konrad och Signe på ålderns höst.  I huset var det från början bara bagarrum, kök och två sovrum en trappa upp.  När sonen tog över den stora gården och de gamla flyttade hit upphörde bakningen.  På 60-70 talet byggdes ytterligare ett rum mot syd.
En av de fyra barnen bor idag permanent här med sin fru.

Vilken vecka!!

Huga vilken otrolig vecka jag haft. Ni som brukar hänga med i min blogg förstår säkert eftersom jag inte skrivit nåt på en hel vecka. Det har inte funnits varken tid eller ork för att skriva.


Började min arbetsvecka med att chefen kommer o frågar om jag kan jobba över. Javisst övertid är inget problem för mig eftersom jag jobbar så lite som jag gör.  Nu trodde ju jag att det handlade om en timme eller så men i slut ändan blev det nästan ett helt pass, skulle ha slutat kl 16 men blev kvar till 22.  Helt otroligt eller hur? Börjar redan bli väldigt trött på jobbet igen, vet aldrig från vecka till vecka hur man eller om man ska jobba. Visst det är ju så att vara extra men när det finns utrymme för anställningar då kan man ju undra varför det aldrig händer nåt. Nu har det gått så långt så det är flera än jag som är irriterade och stämningen där inne sjunker *suck*

På tisdag blev det dock en vanlig dag utan övertidstimmar.  Efter jobbet åkte jag iväg för att äntligen besikta Sofies bil. En ombesiktning blir det innan den 18:e men det känns helt ok. Åkte tillbaka till verkstan för att kolla när de kunde fixa till den och det visade sig att det skulle ske dagen efter. Så jag fick helt sonika lämna den igen och plocka reda på vår skrutt saab.

Efter en super middag med Sara bestämde vi att i kväll skulle vi minsann simma!  Så vi packade våra saker och drog iväg. Insåg att jag måste nog tanka för jag tyckte att bilen hackade och gick så konstigt.  Och, ja vad tror ni händer?? Jo efter tankningen startar inte bilen.......*suck*


Jag får helt enkelt ringa Magnus som kommer direkt. Han kollar och konstaterar att det måste vara fel på laddningen. Vi startar med startkablar men när han knackar på kolen så stannar bilen. Jamen det är bara att se till att ta sig till verkstan, lämna bilen och ta Sofies bil istället *suck*  Nåja den startar ju nu i allafall (peppar peppar) men den blev ju inte iordning gjord på onsdag för då fick de ju fixa saaben istället. Vi måste ju tydligen alltid se till att ha en reserv bil. Förstår ni när jag säger att det här med bilar gör mig galen och min älskade mitchi den står ju fortfarande där den står, det är tydligen nåt elfel igen på den så den kommer säkert att stå hur länge som helst nu, jag hatar bilar!!!!!

Nåväl till slut tog vi oss iväg och ner i bassängen. Simning och bastning, så himla skönt.


Väl hemma tänkte jag blogga och berätta lite om min dag, vad tror ni jag upptäcker då? Jo min blogg har i stort sett havererat!!  Jamen är det inte så att vissa dagar ska man ge tusan i att kliva upp.   Jag har helt enkelt inte orkat ta i tu med den utan gör det nu under veckan när jag är ledig.

På torsdag kväll anländer Sofie från sitt studerande i Umeå för att vila upp hemma i Bönhamn. Hon och jag drar dit på fredag morgon medans Sara åker upp till Hörnefors för att avklara halkbanan innan uppkörning. Sara fick ta bussen ner efter avslutat värv för dagen.
Väl hemma ser jag att den snö som låg när jag åkte för en vecka sedan faktiskt fortfarande ligger kvar, det känns faktiskt bra så här inför julen.
När Sara kommit till Bönhamn även hon, bestämmer vi att vi ska ha en tjejshopping dag på lördag. Sundsvall hägrar.  Sofies pojkvän är snäll och lånar oss (till min glädje) sin nya bil.


Hela dagen vandrar vi omkring i olika affärer i Birsta och sedan IKEA!! Sara som mer än gärna övningskör sätter sig med glädje bakom ratten både dit och hem, så himla skönt.
Väl hemma blir det en underbar taco buffé och då hade även Johan och Katarina (Bosses barn dykt upp)  Det var ju faktiskt meningen att de skulle kommit på fredag kväll och att Kattis också skulle följt med till Sundsvall. Men av olika orsaker kom de inte förrän på lördag, men det går väl flera turer till Sundsvall (hoppas jag ialla fall). 
Ska nog redan nu planera för nästa gång de kan komma hem tillsammans alla fyra. Det blir ju så att när de växer upp så har de ju så mycket olika saker att göra, och det blir så sällan som de kan ses och vill man inte att de ska tappa kontakten helt , så måste man hjälpa dem att styra upp det. Ska nu titta ut en helg efter jul någonstans, alltså långt i förväg, så de verkligen ska kunna komma hem alla fyra samtidigt och alla redan på  fredag kväll.

I går åkte vi iväg allihopa utom Bosse och katterna. Jag, Johan, Sara och Katarina till övik och Sofie och Robert åt motsatt håll.  Söndag kvällens pass på taxi verkar ju vara vikt för mig, nåja det är ju bara än så länge tror det var bara 2 st till nu som jag är uppskriven på sedan börjar det bli dax för någon annan att jobba varje söndag i flera månader.  Lite rättvisa kan man väl kräva?? Hihi...

Nu ska jag förbereda middag och så är det väl dax för att kolla årets ljusslingor för utomhusbruk. Brukar ju ta ett tag innan man får upp dem. Sen är det väl också dax för att börja plocka fram lite advent. En bit i taget under veckan så är man väl klar tills man ska åka iväg för att jobba nästa helg igen 

Ha nu en bra kväll
 


Kaos värld

Det var jobbigt att slita sig och åka tillbaka till Övik och jobbe i går eftermiddag. Det verkligen sög efter att få vara kvar hemma och ha det bra, men men det är väl bara att bita ihop. Önskar varenda gång att allting skulle vara närmare, att man kunde åka hem efter avslutat pass.

Sen kom man till kaoset,  kaos det var det i går när jag klev in på jobbet.  I normala fall är det alltid det på söndag kvällar, men i går var det mera än vad det brukar vara.
När man jobbar kväll så planerar man för kommande dag. Flygtaxi, skoltaxi, sjukresor, färdtjänst m.m m. m  Lite övertid får man alltid räkna med när det är söndag kväll.

Nu har jag sovit ut, ätit, diskat och är strax på väg till jobbet i gen.  I normala fall när jag är här för att jobba blir det inte så mycket mera än jobb. Nu hade jag ju tänkt att vi skulle göra nåt annat också.  I morgon kväll ska Sara på anställnings intervju (håll tummarna) sedan hade vi tänkt gå på ett öppet hus för ett nytt ställe som öppnat.  De har olika typer av massage och olika typer av tränings alternativ.
Vi har tänkt att vi ska gå o simma nån kväll, får väl se vilken, och sen ska vi alltså även hinna med lite övnngskörning.  Hon ska i väg på fredag för att göra sin halkbana och det skulle vara bra tror jag om hon innan känt hur det är att köra på snö och halka.


Vinter igen

I går när jag skulle köra hem från mitt arbete så föll snön över Övik. Stora stora snöflingor, sk lapphandskar som min mor brukar kalla dom.  Kom på mig själv med att tänka att nu kanske vi får vinter trots allt.  Jag tycker ju inte om vintern, kall och hal. Men om den nu nödvändigtvis måste finnas tycker jag faktiskt det är bättre med snö och ca -5 -10 grader, än den vinter vi hade i fjol när det bara var grått och slaskigt och halka.

Det är ju ganska ovanligt numera att vi här ute vid havet får det så kallt att snön ligger kvar. Jag har förstått att det var länge sedan det var riktiga vargavintrar här ute.  Men i går kväll föll snön hela kvällen, i natt tom kom plogbilen farande. Och nu på morgonen/förmiddagen ligger fortfarande snön kvar.
När jag tillsammans med mina kissar och min sambo tar promenaden ser det faktiskt ut så här.Risken att denna snö ligger kvar när jag kommer hem från jobbet på fredag är nog minimal. Nu närmar det sig plus grader igen och då töar det ju friskt.
Jag tillbringar min vecka hos Sara i Övik eftersom det återigen har blivit den vecka i månaden när jag jobbar ganska mycket.  Det kommer även under denna vecka att bli en hel del övningskörning och en hel del teori förhör, dagen D närmar sig med stormsteg för min yngsta dotter.  Ganska skönt då att kunna finnas i närheten och kunna hjälpa till lite.

Nu ska jag packa min väska och strax ge mig iväg igen.  Nog lever man lite i en kappsäck känns det som *suck*

Ha en mycket bra söndag kväll

Så sött....

Faktauppsats om en ko, skrivet av en mellanstadieelev :-)
Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta
på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men
det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre
sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha
något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad. Dom
kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon
har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon. Kons mun kalles mule. Det
är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort
flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara
hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.
Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när
mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir
mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu. Kon har fyra
ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.
Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom
feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är
det hål.
Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons
valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också.
Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den
sitter ofta framme på bilar. Så blir kon slaktad, man häller mjölken i
tetror som vi kan köpa i affären. Kons fyra ben skickas till
snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt
mycket.

Lärarens kommentar: Jag har aldrig läst något liknande!


Vinterkyla

 
Hon är så lycklig! Matte är äntligen hemma igen. Nu går hon inte längre bort än en tasslängds avstånd. Ligger inte bredvid utan hon ligger på mig, i knät. charmigt, visst men ack så jobbigt det blir efter ett tag.
Snacka om att verkligen älska sin matte.  Det är inte utan att man känner sig hedrad och väldigt utvald. Speciellt när man vet vart hon kommer ifrån.

Smulan är ju en hitte katt som djurskyddet hittade. Då hade hon ungar, var sjuk, utmärglad och rädd. Hela första året hos mig var hon rädd. Det kan hon fortfarand bli om det blir för högljudt eller om det är gamla damer.  Där kan man ju fråga sig varför. Skulle vara intressant att höra hennes livshistoria.
MIn egen Lejoninna!Missarna 07/08,Missarna 07/08


För övrigt började ju inte denna dag på det bästa sättet kan jag säga.
Skulle besikta min dotters bil som nu varit trasig Såå länge.  Allt i bilen är snart utbytt, det är nog bara registrerings skylten som är den samma.  Började med att tanka lite, blev bara lite för jag tänkte som så,  att den kanske inte fixar det här.
Plockade upp Sara som skulle till skolan och så åkte vi iväg ca 1 km.  Där stannar bilen och vägrar starta nåt mera.  Jaha det var bara att avboka besiktningen och ringa Bosses brorson som snällt och tålamodsenligt kom och bogserade mig till verkstan igen.  Sara skickade jag iväg med en snäll chaffis på taxi, (tur man har såna kollegor)
Vet inte ännu vad som hände, hoppas på en ispropp men vad vet jag om bilar, förutom att jag är trött på dessa fyrhjuliga saker som aldrig går som jag tänkt.

Tur att vi har vår gamla Saab som startar och går i vått och torrt. Går alltid igenom besiktning efter besiktning utan anmärkning. Vad ska man ha nya bilar för när de aldrig gör som man säger??

Här tror jag nu att vintern kommit. Isen har lagt uppe på sjöarna i början av byn. Och hela vägen från Övik och ner hit var det vitt på backen. Fast inte här så klart.  Havet är ju öppet och det gör ju att någon märkvärdig snö mängd får inte vi. Men det är kallt ute och jag fryser så otroligt i kväll.

Nu är det tid att äntligen inta soff hörnet.  En mysig kväll med eld i pannan, ljus, bra tv för mig och katterna. Jag ska njuta hela kvällen. I morgon kväll åker jag in till Övik för att återigen jobba helgen.

Nattankar

Jaha, så var det en sån natt igen då. Kan inte sova.  I går var det rätt kallt ute och förmodligen var jag ute och blev kall. Benen värker på mig och ryggen går av snart.  Är ju rätt van vid att ryggen värker så benvärken är nog den värsta just nu. Jag vet ju om att jag får värk när jag blir kall men jag har väl inte fattat ännu att det är kallt ute i bland.... Hoppas mamma är klar med benvärmarna snart som hon stickat till mig, det blir skönt för mina ben.

I morgon ska jag åka in och jobba ett pass. Sofie är ledig och tillbringar sin tid hos sin lillasyster i Övik så det blir kul att få träffa henne lite också. Kanske ta en liten shopping runda på stan innan man börjar jobba. Behöver en topp till mina skinnbyxor som jag tänkte jag skulle ha den 28:e när vi ska iväg med Bellan på fest.

Lite funderingar i natten, vad gör man när man inte kan sova?? Hm ska nog besöka tradera en sväng också, jag vill ju inte missa det perfekta klippet...

Fira Jul

ska vara lätt  och roligt. Alla dessa förberedelser inför julen tycker jag så mycket om.  Doften av jul som ligger tät i trivsamt pyntat hus. Men varför drabbas man alltid av julstress veckan innan jul. Det är ju då man kommer ihåg allt man lyckats glömma.
Varje år tänker jag att "I år ska jag börja köpa lite julklappar redan i september" förutsättningarna är goda när det är höst.  Men tror ni det blir gjort? Nä! Mossan har jag faktiskt plockat, den ligger i en påse i uterummet och väntar på att få bli inplockad, och visst är det en speciell känsla när man får använda den egen plockade mossan. Nu är det snart bara 2 veckor kvar till första advent och tiden går så fort. 
Helgen första advent ska vi på Höga kusten hotellet för lite hålligång,  helgen andra advent är det EM i curling i Övik så gissa vart jag kommer att vara. Helgen tredje advent åker vi till Sundsvall för att gå på Lars Vegas julshow, sen är det ju jul.  

Tack o lov ska vi ha en lugn och rofylld jul i år. Vi blir bara 5 st i år så det är ju inte så mycket jobb för det. Johan och Kattis firar med sin mamma i år, men Sofie och Sara kommer ju hem och så ska förhoppningsvis mamma komma för att fira jul med oss.

Har faktiskt även förberett mig på att jag kanske åker på att jobba denna julen, men så länge som det inte är julafton så är det rätt ok.
Nåja nog om julprat för ett tag nu, återkommer väl kanske med min adventsaga senare (vem ska jag annars läsa den för? Katterna kanske.)

Här i Bönhamn blåser det för fullt i kväll och regnet öser ner. Det är svart, svart, svart ute nu. Innan snön kommer nu så blir det väldigt mörkt här. Havet är ju mörkt, bergen runt omkring är mörka och all asfalt är ju mörk.  Är gräsänka igen denna vecka, fast jag ska in o jobba på onsdag och så ska jag besikta Sofies bil på torsdag.

I dag gjorde jag något verkligt vansinnigt!! Åkte till Nordingrå för att hämta mina luddmattor jag beställt till sovrummet och så skulle jag handla lite. Kom dit, gick och plockade ihop det jag skulle handla, går till kassan för att betala och gissa vad? Jo jag har gjort det igen!! Min plånbok?? Jo den ligger hemma i en annan jacka som jag hade i går, suck, det är alltså bara att köra hem och hämta den.  Det är 1,5 mil hem sedan när jag är hemma kommer jag på att mitt körkort ligger ju i bilen så jag hade ju kunnat gå in på banken istället och hämta ut pengar, men det är som jag sa till min svägerska "det man inte har i huvudet får man ha någon annanstans"

Nu är det CSI och soffan som gäller.


Bönhamn avsnitt 27

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn.  Jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.

Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. I ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I ett avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus.  Min svåger Palle och hans charmiga stuga, om svärfars barndoms gård. Söderbloms , Holmbergs,Lundins,Konsulns bagarstuga och konsulns egna gård. Om Ernst Sjölanders gård och om Frille Nordlanders gård och om Graninge huset.Det här huset har tidigare varit uppförd vid Edsätterfjärden, när den flyttades till Bönhamn vet jag inte . Konrad (Bosses bonus morfar) och Hildur Snell bodde är 1920-1923 ca. Därefter såldes gården till Johan och Agda Sandin. 1932 runt november/december flyttade Konrad och Signe Nordlander till gården, de hade tidigare bott i Signes föräldrahem i Näsänget.  Konrad och Signe hade 4 barn, Konrads bror var Frille som jag berättat om i avsnitt 25.
Till huset hörde även en ladugård och en sjöbod.  Omkring 1947/48 byggdes ett hus som innehöll bagarerum för tunnbröd, kök och två sovrum en trappa upp.

I slutet av 1950-talet köpte ena sonen gården. De renoverade den och flyttade in 1960. Konrad och Signe Nordlander flyttade till det nybyggda huset, bakningen upphörde och blev i stället sovrum

Nu har jag bara 2 hus kvar att berätta om, det kommer under veckan som följer.

Helg igen....

Och vad gör jag? Naturligtvis jobbar jag. Det börjar bli rätt vanligt tycker jag att när det är helg jobbar jag.  Är vansinnigt less på detta nu men vad ska man göra?? Det finns inga jobb att söka och jobba måste man ju göra.  I helgen jobbar jag dagtid och Bosse är också i stan så på kvällarna kan man ju  i allafall göra nåt skoj.

Nu under tiden som jag jobbar mekar Bosse bil, hoppas verkligen att han hittar felet och kan laga eländet.  Sofies bil är  ialla fall färdig för besiktning, den ska vi göra på torsdag och sedan ska den bilen säljas.  Vad jag är trött på bilar!!!


Nä nu ska vi jobba lite. Så till er alla som är ledig i dag önskar jag er en trevlig lördag och ni som gör som jag, jobbar er önskar jag en ännu bättre lördag

Inget gjort

Nä precis, jag får inget gjort!  Det finns miljoner saker att göra men jag får inget gjort, varför blir det så ibland?

Under dessa dagar jag varit ledig har jag tex kunnat börja packa ner gamla köket på övervåningen så att vi sedan lätt kan börja riva. Jag har kunnat spackla Sofies rum och färdigställa för målning och tapetsering eller varför inte baka lite, men jag får inget gjort.
I stället har jag tagit mina promenader och kollat in hösten. Så här ser hösten ut i Bönhamn.
I måndags slängde vi ut den gamla soff gruppen och äntligen fick jag sätta in en svart hörnsväng.  Kolla va bra det blev och nu ryms vi utan problem allaihopa!
  Kommer ju att bli jätte bra sedan när bordet kan bytas ut mot det vita.

Där i hörnet har jag suttit (läs legat) i em och kollat in tv program.  Till min djupa förtvivlan fastnar jag ju alltid hos Glamour  kan det bero på att det är djupt rotat. Av och till har jag faktiskt sett serien sedan starten 1989. Ena gången är Brooke en häxa och nästa gång tycker man synd om henne *suck* Just nu är hon på gränsen till en stor bitch. Nåja..

Kl 2000 är det tydligen nåt program där en kille från vår barndomsby på något sätt medverkar det måste jag naturligtvis kolla in.  Vad ska man för övrigt hitta på som gräsänka?? Soffhörnet och en god bok, så tror jag det blir.  I morgon åker jag in till Övik för att jobba helgen igen, känns snart som man inte gör annat än att jobba helger, börjar bli ganska träligt men vart hittar man ett annat jobb här uppe?  Någon som har några idéer?? Allt av intresse kan jag meddela.

Ha en bra onsdags kväll

Bönhamn avsnitt 26

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn.  Jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.

Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. I ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I ett avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus.  Min svåger Palle och hans charmiga stuga, om svärfars barndoms gård. Söderbloms , Holmbergs,Lundins,Konsulns bagarstuga och konsulns egna gård. Om Ernst Sjölanders gård och om Frille Nordlanders gård.

Nu är det dax för Graninge gården.Som ni ser är det faktiskt största huset i hela byn. Det är ju egentligen 2 hus, det är i allafall 2 st lägenheter i huset, det är även en tillhörande bastu som ni ser bredvid där. Ska man nu vara helt ärlig så kanske jag ska säga att det var en bastu där.  Den brann faktiskt ner i höstas.

Huset byggdes av Graningeverken mellan 1973-75 och stället utnyttjades av bla Graninges anställda som kunde hyra för semester o dyl.  För bara några år sedan, tror det var i samband med att Graninge gick ihop med Eon, så såldes huset.
Ägaren idag,  bor så vitt jag förstår i Norge och är här bara ibland, däremot så hyr även han ut huset väldigt ofta. Se och läs mera här om skärgårdshuset i Bönhamn

Utmanad

Utmanad

Jag blev utmanad av Sofie

De regler som gäller är:
 - Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
 - Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
 - Utmana sju personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
 - Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.

7 saker om mig då:


1. Det är snart 2 månader sedan jag slutade röka

2. Väger nu 68 kg och kämpar som en besatt mot vikten, ska ner till 60 kg 

3. Tycker det är SÅ  skönt att vara ensam ibland

4.  Vill så gärna ha en hund att ta hand om

5. Tycker om att laga god mat och att ha gäster att bjuda
 
6. Tycker om att springa på loppisar och hitta saker man kan renovera
 
7. Vansinnigt duktig på att bita ihop, både vad det gäller smärta och sårad stolthet 

Jag utmanar Mia Sus i dus  Cissilina  Carro  Kommer inte på sju personer så dessa får räcka


Alla helgons helg

Vilken underbart trevlig kväll vi hade i går! Maten blev jätte lyckad, fantastiskt gott trots att jag höll på att förstöra den fullständigt. Jag skulle ju göra en tjälknul och den lägger man ju in i ugnen på kvällen innan, tror ni jag kom i håg det?? Nä när jag vaknade med ett ryck på lördag morgon visste jag direkt att jag glömt och vad jag glömt, men med dubbelt så mycket värme och en stektermometer blev det ganska bra i allafall.

Saras kladdkaka blev helt underbar, hon kan verkligen baka kladdisar hon

Fin bukett jag blev förärad eller hur?

Ska strax åka tillbaka med våra gästers bil, de lämnade bilen i natt och tog en taxi hem. Nu har vi varit på en skön långpromenad, det är så friskt och härligt ute


De här bilderna tycker jag berättar vilken årstid det är nu. Isen har lagt på Mjösjön, men jag tycker faktiskt att det skulle fått vara lite mera snö, det blir ju faktiskt lite ljusare och renare ute.
Nu när vi gjort bort den här helgen, Allahelgons helg, då tycker jag vintern infinner sig, snön och kylan.
Nu ska jag åter igen krypa ner under filten, ha en skön dag.


RSS 2.0