Semester update

Sista dagen ute på Koh kho khao hade vi en helt underbar dag. Vi hyrde återigen moped och åkte iväg till vår strand som vi hittat ett par dagar tidigare.
Väl framme så var det ju mycket tidigare på dagen vilket betydde att det var ett enormt högvatten. Vi gick efter stranden men det var nu svårt att gå för det fanns nästan inget att gå på, dvs det var så otroligt mjukt så det bara sjönk undan, jätte svårt att gå där otroligt jobbigt.Till slut så fann vi lite skugga och där kröp vi in för att lata oss och ha det bra


Dagen efter tog vi färgan över till fastlandet och Tuktuk till vår nästa och näst sista anhalt, Khao Lak och Bangniang. Där var vi första gången i Thailand och bara älskade det. Nu var det jätte spännande att komma tillbaka o se hur utvecklingen har fortsatt. Vi blev ganska överraskade för den lilla orten har verkligen vuxit, men fortfarande är det faktiskt vår favorit.


Första dagen på denna strand så blåste det riktigt ordentligt. Vågorna slog hårt mot betongkanterna så ibland vibrerade stranden av kraften, mäktigt

Att tillbringa tid på detta ställe är makalöst, och solnedgången är helt underbar


Dagen efter den magiska solnedgången åkte vi vidare till Bangkok, men det orkar jag inte skriva om nu. Utan nu vill jag bara minnas solnedgången


Koh Kho Khao

Ön Kho Khao ligger 3 mi norr om Khao lak, bara en liten bit ut i havet. På öns norra del finns en lång utsträckt "sandrevel" där Andamanhavet sluter sig om ön med vågor som möts väst - öst i fräsande virvlar.  Efter tsunamin som gick mycket illa åt hela ön låg nordspetsen helt öde med bara en enda liten restaurang.


I dag finns en handfull hotell - resorts, men ön är fortfarande ganska oexploaterad. Ön är öppen för turism bara 6 månader nov-april. På söndag tog vi moped upp till den mer öde delen av ön. Där hittade vi Virgen beach och vi var de enda kunderna, dagen innan hade han haft 10 kunder. Han planerar däremot att bygga 10 st bungalows, så det är ingen tvekan om vart vi ska bo om det blir en nästa gång. Vi tog en promenad ut efter stranden och hittade den mest sagolika strand man bara kan tänka sig, helt underbart.Vägen in till Virgin beach var ju inte det mest bekväma, en sand väg som blev ganska svår körd med en liten moped med små hjul, ca 2 km i slirig öken sand...Ni som känner mig vet ju hur åkrädd jag är för det mesta, så gissa vart mitt lilla hjärta satt under vägen fram o tillbaka..


När vi åkte tillbaka mot bebyggelsen stannade vi nere i byn vid piren och intog en helt underbar lunch. På väg mot hotellet kom regnet och åskan. Varje eftermiddag har det regnat och åskat här ute, ibland blixtrar det så himlen blir alldeles vit, det är mäktiga krafter.

Det blir många promenader efter stranden. Vid hotellet är det ingen höjdare att bada vid havet för de har byggt en hög cement brygga för att försöka stoppa vågorna som slår in. Så ska man bada får man använda en trapp ner till stranden eller gå en bit bort för att bada.

Vad jag inte förstår på såna här ställen är turisterna. En del som kommer hit nöjer sig med att ta sin handuk tidigt på morgonen och lägger sig sedan vid pool området och ligger där hela dagen, på kvällen går de till hotellets restaurang och äter och sätter sig sedan på verandan. Samma sak varje dag, ibland kan de dock följa med på hotellets utflykt. Så sitter de där på en speedboat som packade sillar och snorklar en halvtimme på varje ställe...tråkigt.

Nåja nu ska vi ut o bada, får se vart vi hamnar idag. Antingen går vi mot norr eller syd eller kanske ytterligare en moped tur för nya upptäckter

Phuket ön

Ett besök på phuket bestämde vi att vi skulle göra också.  Vi fick oss ett boende i Patong, absolut ingen höjdare i semester svängar men i vårt fall blev det ett billigt boende så...
Nära Patong finns en liten beach som kallas för paradis beach, dit åkte vi en dag för som sagt Patong är inget vidare ställe.Förra året när vi var i Thailand stannade vi ett tag i Kata. Det är också ett ganska exploaterat område men inte alls som Patong och trots det trivdes vi ganska bra i Kata. Vi var med om en invigning av en fin ny restaurang och den ville vi gärna återvända till så därför blev även Kata besökt av oss denna gången. Under tiden som vi väntade på ett ledigt bord på Cafe Opera tog vi en drink vid en av dessa omgjorda wolksvagen bussar.

Första gången jag druckit en strawberry daquri i en plast mugg.....Men god var den


I morgon drar vi vidare upp mot khao lak och ut till koh kho khaao, det blir ett nytt spännande ställe

RSS 2.0