Pyroman..

Javisst det bor en sån i oss alla! Jag eldar för fullt, eldar allt det gamla. Skönt..


Här ligger vårt gamla kök som varit på övervåningen. Bosse river och river. Först åkte diskbänken och överskåp ut. Sedan lite av golvet för att han var tvungen att komma åt vatten ledningarna och sist åkte väggen in mot Saras rum.
Sa precis till Sara att jag tror inte att hon får nåt rum, det blev så häftigt med ett jätte stort rum med sned tak. Hihihi Nä det är ingen fara hon ska få sitt rum. Det kommer ändå att blir så bra. Det är många som undrat vad vi ska göra med rummet utan kök.  Vet inte riktigt än hur det kommer att se ut. Vi har funderat fram och tillbaka. Men jag tror vi är överens nu om att dörren in till Sara kommer att vara där vatten kranen är här på bilden. Lite snett så att det blir en större hel vägg. Det viktiga är trots allt att hon får in en större säng. I mellan rummet kommer jag att ha en arbets hörna med plats för både symaskin och dator och många hyllor ända upp mot taket för div saker. Sedan drömmer ju jag om att ha en gammal LP spelare för nostalgi kvällar, men vi får se...

Än så länga brinner det ute i min tunna.


Och det känns så himla skönt. Vi är äntligen igång!! Sara, strax är det dax och komma hit för att bidra med det du kan.  Spackla fixar jag, men målning och tapetsering, det min vän är din grej, det är du som är proffs! Nu är äntligen hockeyn slut snart och jag kan sätta mig o se på körslaget.
Vem tror ni vinner? Jag tippar på Erik. Det är alltid så mycket småtjejer som rösta...........

Ha en trevlig lördag kväll, det ska jag!!

Slut

Ja nu får det vara slut med 2 st kök i 1 hus!! Javisst tänkte jag i morse, jag river väl själv.  Hur svårt kan de va?? Det är väl bara att ta en kofot och slita....
Fram med kofoten, men vart kan den tänkas vara?? Söka här i Bosses gömmor det är inte lätt det, efter en stund gav jag upp.

Uppe på övervåningen fick jag besinna mig, jag insåg att jag kommer inte att fixa det här själv.

Jag hade som ni ser god hjälp av min ständige följeslagare.
Men skam den som ger sig. Jag använde handkraft och började med det som jag kunde ta själv.

Tja.. det är väl ett steg i rätt riktning. Jag fick bort lite och det känns som om det är igång. Stänga vattnet upp och riva bänken det får min älskade göra, jag fixar inte det!!
Jag hade hoppats på att det skulle vara ett trägolv under som skulle gå att slipa upp och använda men även där måste jag nog backa. När man lyfter på nuvarande matta ser man ju klart o tydligt att det är ett golv som är lappat pga tidigare lagningar.


Nåja vi får väl lägga ett klick golv, det kostar ju inte så mycket och är ganska lätt att göra. Jag får helt enkelt pyssla med något annat idag, min sista lediga dag.

Ledig?

Sover ju alltid som en stock efter att jag sovit hos Sara några nätter.  Idag var klockan närmare halv 10 innan jag vaknade.  Nacken och axlarna är fortfarande ömma och onda, men det får jag nog dras med ett tag till är jag rädd.

Hade ju tänkt att jag skulle åka iväg tidigt till Kramfors idag, hade ju ett antal saker att göra som jag visste skulle ta tid. Bla så tar det ju alltid tid innan jag gått igenom allting på Dollar store, naturligtvis gjorde det så även idag. Vad kom jag hem med då? Bara en massa värdelösa saker som städsvampar, diskmedel,skurmedel, tvättmedel m.m Hittade inget roligt alls, ändå slutade summan på bra mycket mera än jag tänkt.

Jag gör ju också  nåt som ni inte vet om!! Jag extra knäcker som butikskontrollant ibland och det var det verkliga syftet idag med min resa, så efter avslutat verk var jag hemma igen vid 3 tiden. 
Plockade då resolut fram städ attiraljerna och städade.

Innan jul så skickade min syster julklappar i en söt förvaringskartong. Den gjorde Smulan till sitt nya rum, tyvärr så står den kvar i hallen, jag har inte hjärta att plocka bort den, hon visar ju verkligen hela tiden att hon älskar sitt rum

Så den kunde jag bara inte städa bort, vet inte varför den blivit så kär. Måste hitta på nåt annat åt henne för jag har en känsla av att om jag bara flyttar den så kommer den inte efteråt att vara lika uppskattad, det är nog där vid elementet hon vill ha sitt rum.


Bosse hade nåt möte han skulle på i Övik i kväll och hans arbetsdag börjar i Övik i  morgon så han stannade kvar hos Sara i kväll. Det betyder alltså att jag blev gräsänka för en kväll!! Det är verkligen inte dumt, då får jag äta vad jag vill!! Så ikväll har jag festat på räkor!!! En tallrik full med grönsaker och räkor och lite svamp, allting som Bosse inte äter har jag ätit i kväll så nu klarar jag mig till nästa gång han är borta.

Men nu gör nacken sig så påmind att det är nog läge att avsluta surfandet för i kväll, dax att inta sängläge!!

Natti natt

Ruggigt

Så känns det idag. Fick sova över hos min Sara en natt till. Vädret var inte så trevligt i går kväll och jag kom inte från jobbet förrän ganska sent.  Väglaget var inte det bästa i går kväll och jag kände att det är tryggare att sova över en natt till nu när jag kan det.

Stannade till hos svägerskan på en kopp kaffe innan jag körde vidare hemåt, men gissa om det då var skönt att komma hem.
Nu har jag varit på en liten och kylig promenad genom byn och allt verkar vara som vanligt fast jag varit borta. Men va vintrigt det är i mitt Bönhamn.Kommer inte ihåg att vi hade så här pass mycket snö förra vintern, ja förutom i april då förståss. Min förhoppning är nu att eftersom vi har snön nu så kanske vi slipper den i april när man vill ha vår och får börja fixa med blommorna ute o så. Hoppas kan man väl alltid göra.

Nu ska jag fundera över vilken typ av GI middag jag ska fixa. Har faktiskt under dessa 2 veckor gått ner 2 kg så det pekar åt rätt håll nu. Har haft det lite jobbigt med rökningen ett tag, vet inte varför det blivit så svårt just nu, men jag kämpar på. Trodde jag skulle klara mig utan nikotin tuggumin och snus men det har jag faktiskt fått plocka fram.

I morgon ska jag ta mig en tur till Kramfors, måste nog in en sväng på Dollar Store...alltid hittar man väl nåt man bara måste ha.....

Ta det lugnt där ute i världen!!

Ledig fredag

Va gör man en ledig fredag? Jag hade bestämt mig för att inte göra någonting. Sov ut riktigt ordentligt,  Tog en lång skön promenad och sedan hade jag bestämt mig för att ta ett varmt och skönt bad.  Så med IlDivo i högtalarna och en bra bok kröp jag ner i badet.

En väldigt dålig bild blev det från badet, men naturligtvis skulle hon vara med i vanlig ordning.

Jag bjöd min man på en underbar middag, fläskfilé under ett täcke av ädelost, bulgur och en härlig grön sallad.
Efter middagen kom Martin och Sandra, vilket blev jätte trevligt. Idag känner jag mig väldigt mör.
Har en stark brist av bloggtorka.

Min telefon gick sönder i går kväll *suck* det var iof väntat för den har hängt med länge, men att det skulle hända nu var verkligen en miss i planeringen. Har inte riktigt ekonomi för att köpa en ny telefon just nu.
Nåja jag får leta fram nån skit telefon någonstans....
 
Ska åka in och jobba i kväll och i morgon, så det kanske är läge för lite vila.

Ha nu en fortsatt trevlig helg ni som är lediga

Lugnare vatten

Text och musik: Kjell Höglund

Det flög en fågel rakt genom berget
genom mil av frusen sten
vingarna slog i graniten
ett förunderligt fenomen

så kom den ut över öppet vatten

och nådde fram till ett skepp till slut

som hade sargats i många stormar

innan ovädren ebbade ut

Lugnare vatten, makligare sjö
och vid horisonten Lycksalighetens ö
vågorna häver sig i tysta, tunga kullar
havet är en moder som förbarmar sig och rullar

Stormarna har bedarrat
och mitt huvud känns rent och klart
seglen smattrar i vinden
och skeppet skjuter fart
på seglats under södra korset
mot en efterlängtad kust
luften är frisk efter regnet
och skeppet darrar av lust

Lugnare vatten, makligare sjö
och vid horisonten Lycksalighetens ö
vågorna häver sig i tysta, tunga kullar
havet är en moder som förbarmar sig och rullarUppvaktning undanbedes!

Vem är du
Vad vill du
Har vi setts förut?

Din närvaro stör mig seriöst
du påstår att du känner mig
men jag kan inte minnas dig
Dra, så är problemet löst

Hur fann du mig
med vilka knep?
hör du inte, stick, är du döv?
Din opportuna karaktär
förstör all atmosfär
och jag gillar inte när man slickar röv

Jag minns nog hur du skrattade
jag var ingenting förr, men nu passar det
Min stigande stjärna kastar ljus över ditt nu
och jag blir äcklad av människor som du

Känner jag dig kanske
sen när blev du min vän?
Nej stanna, jag ska säga sanningen
den här världen är förfärlig
Girigheten, habegären härskar
och dessutom finns såna som du

Nu känner du min ståndpunkt
så låt mig va i fred
gå och plåga nån annan stackars själ
medan jag å min sida lever
med värdighet och heder
och försöker göra andra människor väl

Så minns mig med en tagg i ditt bröst
de minsta, förstår du, kan plötsligt bli störst
Min stigande stjärna kastar ljus över ditt nu
och jag blir äcklad av människor som du

Carl-Johan Vallgren


Jag gillar verkligen Vallgren, och den här låten har jag spelat många ggr. Just nu skulle jag vilja spela den för den person som inte kan lämna oss i fred med sina spydiga kommentarer.
Men jag har kommit på att det är som med barnen. När de bråkar beror det ju ofta på avundsjuka och jag förstår att denne man har mycket att vara avundsjuk på när det gäller mig och min syster.

Jag säger som dom säger i idol juryn: "Du hänger löst"

Torsdagkväll i januari

Som ni säkert förstått sedan tidigare bloggar är det alltid en stor glädje att komma hem för mig. I dag var jag faktiskt hemma en hel timme tidigare än vad jag skulle ha varit.  Och döm om min förvåning när jag rullade in på gården och upptäcker att jag har fått en ny sorts fågel i mitt fågelbordVisst är det en rolig fågel?? Frågan är väl bara hur hon kom upp, flög hon eller?? Men hon såg onekligen ut som om hon visste att här får inte jag vara....

Nu är allt som vanligt igen, hon är en meter från mig eller i mitt knä. Kan man få ett skönare mottagande hem?

Vägen hem var rätt härlig idag. Efter all snö som kom i början av veckan är det verkligen vitt ute nu


Jag har fruktansvärt ont i skallen ikväll, känner mig frusen och mör. Hoppas inte det är influensan som sökt upp mig, har varken tid eller råd men nåt sånt just nu.  Inte innan helgen iallafall. Jobbar lördag kväll och söndag kväll o sen är jag ledig tom torsdag så flunsan får komma efter helgen isåfall.

Imorgon har jag iallafall en ledig dag och den tänker jag ta till vara på, långt hett bad efter en skön lång promenad i vinter landet.
Nu vankas det hockey här så jag tror faktiskt att jag tar en promenad nu också.

Ha en skön ledig torsdag kväll

En historisk dag

Har aldrig tidigare sett någon av Amerikas presidenter avlägga president eden. Men idag har jag gjort det.  Han hade en dröm Martin Luther King, jag tror nog att den drömmen är sann nu.  Det ska bli  mycket intressant att följa dessa år och nog tror jag att det kommer att bli förändringar men vilka förändringar?

Visst en förändring är väl redan att den nye presidenten bara är 48 år och mörk hyad.  Hans tal gillade jag men å andra sidan skriver han inte sina tal själv.  Visste ni att den kille som skriver Presidentens tal bara är 27 år gammal.  Vilken ung makt det blir i Amerika. Jämför med tidigare Presidenter så redan här åldersmässigt är det stora förändringar.

Jag är på plats i Övik igen. Som ni märker har jag suttit vid tv:n och hängt med lite. Här snöar det också precis som hemma. Och det har kommit mycket snö.  Men det hjälper väl inte att klaga, den ramlar ner iallafall.
Hoppas det inte blir som vintern 88. Då snöade det 7 veckor på raken här uppe.  Tror aldrig jag,  varken tidigare eller senare sett så höga snövallar.
Jag var mamma ledig med Sofie då och hade så tråkigt!! Man kunde inte gå ut med en barnvagn, det gick inte och plogbilarna hann inte med, det var gräsligt.

Nu ska jag försöka ägna mig åt nåt konstruktivt, vet inte riktigt vad för fantasin flödar inte direkt.

Måndags soft

Snö, snö och åter snö.  Jamen den ville jag ju ha innan jul inte nu! Nu vill jag ha vår!!!  Ok kanske lite väl tidigt när man bor i norrland, men nu har det snöat sedan igår och nu vill jag inte ha mera snö.
I dag har det varit min sista dag ledig, hemma. Jag är ju ledig i morgon också men i morgon åker jag ju igen så den räknas liksom inte.

Nu är iallafall gamla köket uppe nerpackat, så nu är det bara o börja riva och slita, nu ska det bort! Men det får väl bli när jag kommer tillbaka efter jobbet.

Upptäckte nåt konstigt i dag. Jag sökte ju ett jobb i mitten av dec, har inte hört nåt av dom men nu har de satt ut en annons till. Det är samma annons men nu har de sista dag satt till den sista januari. Tycker det är märkligt, söker man för samma tjänst 2 ggr.  Nåja skam den som ger sig så naturligtvis har jag sökt igen.

Nu är det dax för att softa lite i soffan tillsammans med tv dosan, få se vad vi hittar för nåt att titta på

Ha de bäst

Ur led är tiden!

Tänk va en helg går fort.  Tyckte precis det var fredag och Sofie och Robert kom hem. Nu är det söndag och de har precis åkt.
På fredag kväll gjorde jag en ny kyckling rätt a la GI.  Vi gjorde som vi brukade åt länge och pratade mycket. Kikade på lets dance och hade allmänt trevligt.  På lördag åkte jag in till ullånger för att byta bil med Sara. Hon var hos Bosses bror och hjälpte till med att renovera ett våtrum.
Senare på kvällen kom Kattis och Anders och det blev ytterligare en trevlig kväll runt matbordet. Körslaget och förvåningen över att Wells åkte ut. Ungdommarna tillbringade resten av kvällen med att spela rappakalja, men varken jag eller Bosse kände för spel i går kväll utan fastnade i en Beck film.

Bosse och Robert var ut o satte nät i går men tyvärr blev det en mager fiskelycka, närmare bestämt ingen alls.

Nu när alla fyra har åkt, är det tyst och tomt.  I morgon är det alltså vardag igen och jag konstaterar att tiden går alldeles för fort.  Två dagar ledigt till sen är det jobb igen. Till helgen jobbar jag igen, men som sagt tiden går ju så fort så jag är ju snart ledig igen.

Nu ska jag ta en dusch och sedan lägga mig i soffan och leta rätt på nåt att titta på. Söndag kvällar brukar ju alltid vara fyllda med någon film att kika på tills det är dax att sova, eller varför inte sova nu direkt??

Ha en trevlig söndag kväll

Inlåst..


Precis så känns det. Min bil startar inte, det är för kallt. Trodde det räckte med 40 min på motorvärmare, men icke! Hade planerat att åka till Ullånger för att handla inför helgen. Tänkte att jag åker tidigt så är jag tillbaka i bra tid så jag hinner bada och mysa ordentligt innan Bosse och ev Sara kommer. Men ibland blir ju ingenting som man tänkt sig *suck*

Det värsta är att sådana här ggr får jag panik. Det känns precis som man är strandsatt. Jag tar mig absolut ingenstans! Jag som är van att kunna gå och komma som jag vill..
Vilken tur kan jag tänka att jag inte har ett jobb som jag ska åka till kl 7 på morgonen, fast då hade ju Bosse varit hemma så jag haft starthjälp av hans bil.

Bor man som vi måste man ha ordentliga bilar som klarar det mesta, nu måste det snart vara slut på det här med gamla bilar på landet, jag orkar inte mera!!!

Jag vill ha en golf!! En sån här kan jag tänka migÄr det inte en Cilla racer så säg?? Billig försäkring, billiga delar och billig i drift. Perfekt för mig!!
eller kanske en sån här? Det blir ju ungefär samma som nu fast den här startar nog jämt..


Fast det allra vettigaste kanske skulle vara att hålla sig just till häst o vagn. Lite väl kallt kanske men jag skulle ju inte behöva sitta här när jag inte vill sitta här *suck*Nä måste hitta på nåt vettigt det här går ju inte...........

Hörs sen

Ledig dagSnart är det dax! Ja visst är det så. Dagarna går så otroligt fort nu, det blir ljusare och ljusare.  Det är såna drömmar som hållit mig varm idag.  Hos oss är det visserligen bara 10-, men havet gör ju att det blir ganska rått kallt, det känns kallare än vad det är.
Har hållit  mig inne hela dagen, det tar en dag innan jag landat känns det som när jag varit och jobbat flera dagar. Normalt så donar man ju med olika saker på kvällarna i hemmet, men det kan ju inte jag så jag har alltid en massa att göra innan jag kan känna att jag verkligen är ledig.

I dag har jag kommit i fatt med tvätten och städat lite. Sen nu i kväll kunde jag äntligen börja uppe i gamla köket. Nu är snart allting ned packat och bort rensat. Förmodligen kommer en del av ungdomarna i helgen och då blir det nog inte mycket gjort men till veckan börjar rivningen av vårt gamla kök.

Nu ska jag ta en dusch och lägga mig och läsa en bra bok. Det har jag  gjort mig förtjänt av tycker jag

Ha en trevlig kväll!

Att trivas

Hemma igen då! Så otroligt underbart, finns väl ingenting som hemma. Bosse är på loge klubb och det är bara jag och katterna. Det är faktiskt en kväll i månaden som jag är otroligt rädd om, det är faktiskt jätte skönt att vara ensam hemma ibland.  Vi har festat på räkor, jag och katterna, Bara sitta i soffan och softa...

Ingenting nytt på jobb fronten, det gör mig så frustrerad att jag inte får höra nåt. Varför kan de ialla fall inte bara skicka ett meddelande per mail att platsen är tillsatt av annan.  Nåja det är väl bara att bita i det sura äpplet och fortsätta söka. Ska ringa arbetsförmedlingen i morgon, men det är ju som att ha med förnedringskassan att göra...det händer ingenting med andra ord.

Nu ska jag bara njuta av att vara ledig i nästan en vecka, behöver inte åka in igen förrän på tisdag kväll, så nu ska jag ägna mig åt att fortsätta packa ner köket uppe och sedan ska det rivas. Så himla skönt!! Går just nu och klurar på hur vi ska ha det där, jag har 100 idéer, men kan inte riktig bestämma mig. Det ska i allafall bli ett rum att trivas i, både när jag ska sy eller när jag ska softa bland mina gamla LP skivor.

Tröttheten börjar infinna sig och jag ska snart lägga mig i min egen säng, tillsammans med mina katter och ta igen lite förlorad sömn

Veckoslut

Jamen visst. En dag kvar att jobba!! Ska bli så himla skönt att få komma hem igen. Nu vet ju inte jag ännu om jag kommer mig hem i morgon. Tyvärr så har vi ju ett himla skit väder just nu. Underkylt regn, vägarna här uppe ser ut som en såpad skridskobana i kväll.  Bilarna kör av vägen och det är ett himla strul, men det är ju inte förrän i morgon kväll jag ska åka hem så innan dess kanske det är bättre väglag, men med detta väder stannar jag ytterligare en natt och istället får jag då köra hem i dagsljus.
Mina ögon har blivit gamla tror jag. Nu är det väl inte bara ögonen som blivit äldre, men man kanske blivit lite fegare/försiktigare ute efter vägarna också.  För några år sedan brydde jag mig inte så mycket då körde jag bara, men nu tycker jag både att mina ögon försämrats, blir så lätt bländad och lite fegare är man allt för halkan också.

Har precis suttit och tittat på bygglov. Himla bra program tycker jag och i kväll var det lite speciellt eftersom dom byggde enbart ute och för barnen. Var så otroligt kul att se hur glad den lilla tjejen blev. Hon satt i rullstol och hade svårt för att kunna rulla runt i gräsmattan.  De byggde en lekpark, en stor lekstuga och en veranda därifrån hon kunde rulla ner och upp själv.  När hon dessutom fick en kanin i gåva av bygg gänget var inte tårarna långt borta. Så underbart roligt att se sådan glädje!! Längtar redan till nästa tisdag och Bygglov.

Nu är min favorit doktor på Tv och jag tar återigen plats i soffan

Ses en annan dag

Bil elände!!!

Att inte folk kan låta bli andras saker! Vandaliseringar och stölder. Vi har faktiskt varit ganska försonade från sånt men ... I söndags efter middag ringer Sara till mig och säger, "mamma nu kommer du nog att bli vansinnig" va ska man tro då?? Hon berättar sedan att någon gett sig på Sofies bil som står parkerad hos Sara och som Sara får använda.  De har sprayat rödfärg över huven, ripat bilen med ett vasst föremål, även det på huven. Förmodligen har de användt ett  längre tillhygge som slagit ner i vindrutan så pass hårt så där det redan var en liten spricka har det nu vuxit till en stor spricka. 

Varför gör man nåt sådant?  Det står 10-15 bilar på parkeringen men vår bil är den enda som blir utsatt.  I morse fick jag således bege mig med lacknafta och diverse tvätt och puts grejer til Ok:s gds hall.  Där har jag polerat, tvättat och grejat. Till slut såg bilen ut så här, lite bättre.

Jag har fortsatt lite mera idag också och det är gansk ok nu, men vilket  jobb det inneburit. Reporna på huven och sprickorna på vindrutan kan jag ju inte göra så mycket åt. Visst jag kan ju byta vindruta, men även om jag tar det på försäkringen så åker man ju på ca 3000 kr i självrisk, tror inte det är värt det på en gammal bil.
Men om dessa ligister förstod vad de ställer till med i både jobb och pengar. Det är nog tur för dom att jag inte vet vem det är!!

I kväll har Sara haft homeparty för Forever living. De säljer produkter med aloe vera, både smink och olika hälsoprodukter.  Verkar vara bra grejer och jag har inhandlat en Aloe Vera gel, det ska vara nästan som att drcka färsk gel från ett nyskuret Aloe vera blad. Mycket vitaminer och grejer och tydligen bra om man vill rensa ut slagg.

Nu är det enbart sängen som väntar, känner mig fullständigt slutkörd. Är ju inte van vid att hålla på och polera bilar på detta viset. Hoppas nu att de låter mina bilar vara ifred hädanefter, tycker jag haft tillräckligt med problem med bilarna, jag behöver ingen hjälp till det.

God natt

Helgen

Varför går helgerna så otroligt fort jämt?  Tycker aldrig jag hinner göra det jag ska göra när jag är ledig.  I går var vi till Övik och hämtade spisen, så otroligt skönt. Men grejen är att man säger att man ska bara dit fram och tillbaka, det går fort, men det tar hela dagen i allafall, märkligt.  Hade ju tänkt att jag skulle börja packa ner gamla köket uppe nu när Bosse också var hemma samtidigt, men det har inte blivit.

I går innan vi åkte stack Bosse ut för att lägga ett nät och försöka få sig en lax. Jag och mina katter tog en promenad under tiden, det var väldigt skönt ute. PA hade lagt nät innan och stod o fileade, känslan av fiskeby blev väldigt påtagligt.


Lite is fanns det faktiskt i går, idag är den borta!


Gunde med fru är fortfarande kvar i hamnen.


Ser kallt ut, men fullt så farligt är det inte.

Bosse har hämtat nätet. Ingen lax, bara en massa simpor..

Nu ska jag göra mig ett ryck, ska ju in o jobba i kväll och nu kommer jag inte hem förrän på onsdag kväll. Smulan känner att det är  nåt på gång med hennes matte, hon är orolig och svansar runt mig hela tiden, aldrig mer än en meter från mig. Men tyvärr så måste jag nog åka iallafall *suck*
Nåja några dagar går fort och snart får jag åka hem igen.

Ha en underbar söndag eftermiddag

Oh va det är skönt...

den här känslan att jag är ledig både i kväll och i morgon och nästan hela dagen på söndag. I morgon måste jag visserligen till Övik igen, men enbart för nöjes skull. Vi ska dit och hämta en spis. Äntligen!! Den vi nu har fungerar enbart hjälpligt just nu, så det ska bli skönt.  I kväll ska vi fira med tacos och i morgon ska jag inviga spisen med en rotfruktsgratäng *mums*

Handlade lite mat innan jag åkte och fick tag på så härliga fisk filéer.  Bosse och jag har ju bestämt oss för att försöka vara lite sundare i maten. Både han och jag behöver gå ner några kilon och allt blir ju faktiskt så mycket lättare när man är två. 

Kylan är som bortblåst just för tillfället men någon vidare slask blev det inte heller faktiskt, skönt. Än är det ju faktiskt vinter och om allt slaskar bort nu, hur ska man då kunna njuta av allt slaskande när det ska vara slaskande?? Nä si så där 5-10 minus grader är väl en lagom temperatur för vinterföre tycker jag


Tack för alla kommentarer för mitt nya hår, nu vet jag!  Luggen ska bort från ansiktet och så blir det nog varmröda slingor

Nu ska jag slänga omkull mig i soffan en stund innan Bosse kommer hem, ville bara gå in för att önska er alla en underbar helg,

På plats igen

Ja stilla lunkar vi på in i vardagen igen. Är alltså på plats i Övik igen, ska jobba i morgon bitti, jag gör ett 9 timmars pass och sedan åker jag hem för att vara ledig ända till söndag kväll. Det ni!! Det ska ni vet att det känns otroligt länge sedan som jag var ledig och fick vara hemma både fredag och lördag kväll.

Har inte hört nåt ännu om jobbet jag sökt men hoppet är ju det sista man tappar så jag hoppas fortfarande även fast jag inser att det nog är kört.  Men förhoppningsvis kommer det flera tillfällen nu när det börjar bli vår,  jag önskar mig verkligen ett jobb hemmavid.

Kylan har återigen släppt greppet lite, när jag åkte in var det närmare 0 gradigt igen och det snöade och yrde. Ikväll är det en vidrig halka ute på vägarna har jag hört.  Ryggen som började ge sig till känna igår finns fortfarande kan jag tala om, känns inte riktigt bra det här, men det kan ju ha att göra med att det varit så kallt ett tag, jag brukar ju bli sämre av kylan, får hoppas på det, men lite skraj blir man ju när man känner igen smärtorna.

Nu ska jag försöka få kontakt med min dotter. Hon har köpt ny telefon när hon var i Sthlm så hon har fullt upp med att lära sig varenda liten detalj om den.  Vet att hon haft god hjälp av min käre svåger att köpa den, det blev som en liten x julfafton för de båda tror jag, båda gillar verkligen det här med nya prylar att leka med.  Kontaktbar idag, inte för femöre.

Jag gör lite grönt te så länge, det ska visst vara bra för förbränningen och den skulle vi ju öka på.

Förresten skulle jag gärna vilja ha lite tips om nya frisyrer från er. Det kanske inte är så lätt för många, speciellt för er som aldrig sett mig, men ni kan väl använda fantasin hihi. Jag vill ha bort mitt runda ansikte!! Hel lugg eller sned lugg? Håret ska forfarande sparas ut men vad ska jag hitta på med luggen och håret framtill?? Måste man se så tjock ut i ansiktet??


Lycka till

Yeeah!!!Julen är väck

Ja men så hände det i allafall, julen är bortstädad!!! Det känns så rent och fräscht, så skönt!  Nog måste jag väl erkänna att många av ljuslyktorna och det mörka, lite dova det kommer jag väl o sakna men vi går ju mot ljusare tider.


Snygga gardiner va? De kommer från BoutiqeBritt, otroligt vad man kan hitta mycket snyggt där! Detta var från början bara ett par gardiner, väldigt långa och väldigt breda. Tänk vad man kan åstakomma med lite tid,  sax och tråd. Hörde att mina döttrar var på väg hem med saker just därifrån ska bli spännande och se...

Nu ska jag väl inte berömma mig själv för mycket efter dagens verk, jag har faktiskt hela övervåningen kvar...Orken tog slut, och ryggen också, men jag tycker att jag fick det viktigaste gjort, det är ju faktiskt här nere vi bor. Nu ska det börja packas ner uppe för nu ska det gamla köket väck.  Där uppe ska det så småningom bli lite av både arbetsrum och myspys rum. Har lite speciella planer vi får väl se var de slutar

Sara ringde nu precis och var hemma i Övik igen, tänk va snabbt det går nu mellan Sthlm och Övik 6 timmar och 40 minuter. Då har de alltså kört bil mellan Sthlm och Härnösand och sedan buss mellan H-sand och Övik. Man kan väl undra om de verkligen hållit hastighetsbegränsningen?? Skönt i alla fall att de är hemma igen, det betyder att livet återgår till vardag och den har jag sett fram emot.

Ha nu en skön vardagskväll!!

Orken??

Jodå en efter en försvinner de. Tomtarna alltså, men min ork är inte som den brukar.  Blir trött för minsta lilla och nån mat ska vi väl inte försöka hämta krafter från.  Har legat hela dagen nu, först i sängen för att sova och sedan i soffan för att glo på tv hela dagen.

Nu gjorde vi ett ryck jag och Bosse och alla tomtarna är faktiskt borta!! Hurra!!  Får väl se hur mycket jag orkar med i morgon om jag kan få det att kännas trevligt här igen utan tomtar, det går säkert men det kan ju ta tid med tanke på hur jag mår.

Trodde det skulle bli snöstorm tidigare men det bedarrade. Temperaturen kryper neråt igen och det blir kallare, få se hur mycket det stannar vid nu.

Nu orkar jag inte sitta upprätt längre blir nog soffan och mera tv tittande en stund.

Ha en skön kväll

Trettondag idag......

O jag mår lika risigt idag som igår. Trodde ett tag i går att jag bara var trött efter natten innan, men jag behåller fortfarande inte all mat.  Jag som hade längtat tills idag för att få bort allt rött och alla tomtar......

Jag är så trött på dessa tomtar!! Nästa år ska jag inte ha några tomtar alls, får jag som jag vill åker vi utomlands nästa jul.

Har tagit fram en kartong och tar en tomte i taget, jag vill så gärna ha bort dom!! Förstår inte varför dessa tomtar ska fram varje år, för efter varje jul är man lika less på dom varje år

Bosse gick för att kika till båten. Här har varit så kallt så isen har lagt lite inne i hamnen och det blir ju inget bra för båtarna som fortfarande ligger i. Vissa av oss här i byn åker ju fortfarande ut o lägger nät fast det är vinter och då är det ju bra om man har en båt.
Nu är kylan borta och det är nere på 0 grader, jätte skönt  för de som orkar vara ute.

Jag tror jag intar sängläge ett tag återkommer säkert sen igen
Magåkomma?

Ibland blir det minsann inte som man tänkt sig. Jag var ju helt inställd på att åka hem direkt efter jobbet i går, men som sagt ibland blir det inte som man tänkt sig. Bosse kom in med pizza till mig i går på jobbet. Jag var sugen på skaldjur och ville ha en sån.  Super gott efter all julmat och finmat.
Vid 8 tiden känner jag hur ont i magen jag får, blir illa mående och får rusa på toaletten. Sen fick jag den värsta natt jag haft på länge. Att sätta sig och åka 8 mil var helt uteslutet, fick helt enkelt åka tillbaka till Saras lägenhet och lägga mig. Hon har ju dessutom loftsäng och att ligga i en sån är ju ganska uteslutet när man mår som jag gjorde. Jag bäddade på golvet, men sovit det har jag ju inte gjort.  Jo vid halv sex somnade jag nog till, vaknade 9 och kände att riktigt fräsch var jag fortfarande inte, men då kunde jag i alla fall dricka lite vatten utan att det kom upp direkt.

Vi skulle ju ha middags gäster ikväll så Bosse hade slängt in en stek för att göra en kälknul, nu måste jag ju bara hem fort för att rädda den. Den skulle ut ur ugnen vid halv 11.  Vad händer då tror ni? Jo bilen startar inte. Den stod ju utan motorvärmare över natten, jag var ju så dålig i går kväll så jag orkade inte flytta om bilarna när jag kom från jobbet och det var ju 16 grader kallt i natt. Som tur är har man ju vänner som kan hjälpa till och jag kunde köra in på gården vid 11.

Nu känner jag mig bättre i magen, har försökt äta lite och verkar få behålla maten, men några middags gäster vågar jag inte ta hit i kväll. Tänk om det var någon typ av magsjuka och dessutom är jag så vansinnigt trött så jag orkar helt enkelt inte, men jag tror de förstår.

Här ute vid havet är det bara 4-, nu brinner det i pannan och jag ska lägga mig för att försöka få mig lite sömn innan jag svimmar.
Ha en underbar trettondags afton tills vi hörs igen

Brrrrr..

Det är kallt i Sverige! Här i Övik är det inte så märkvärdigt kanske en del tycker. ca 15 minus grader, men bara ett par mil innåt landet där har dom hela 25 minus grader.  Nu längtar jag verkligen hem igen, där vid havet är det nog inte mer än 10 har jag en känsla av.

Men först ska jag jobba lite. Slutar inte förrän kl 22 o då får jag väl se hur trött jag är om jag orkar åka till Bönis ikväll eller om jag sover över. Kan inte tänka mig att det är några som har lust med taxi i kväll, alla borde vara trött på detta festande som det är över julhelgerna.  Jag längtar så efter vardan, på tisdag då kommer jag garanterat att slänga ut julen, nu vill jag ha vår.

Hmmm vår,  då kanske det är dax att börja fundera över hur vi vill ha trädgården i sommar.......... Nja det kanske är lite tidigt. Men det är inte utan att man känner hur det värmer när man tänker på våren, hur det porlar i bäckarna och fåglarna kvittrar.

Men innan det är vår ska vi försöka genom leva kylan och vintern. Först o främst ska jag hålla tummarna att bilen startar när jag ska hem i kväll och att det inte händer nåt efter vägen. Jag har i allafall förberett mig med dunjacka och termobyxor, det är bara fötterna jag kommer att frysa om och det är jag ju van, fryser ju jämt om fötterna.

Hoppas ni nu inte fryser ihjäl ute i vinter Sverige

Nytt år 2009

Vår meny för nyårsaftonen 2008 blev följande:

Avacadobåt med laxröra (räkröra i min)


Gin flamberad älgfile med hasselbackspotatis


Efterrätten bestod av choklad pannacotta med jordgubbar, kaffe och likör


Tyvärr så blev klockringningen lite annorlunda i år mot i fjol.  Han som är ansvarig ringare var tydligen bortrest så det var bara jag och Bosse som dök upp för klockringning. Men ingen skada skedd vi skålade i champagne och jag är säker på att det nya året kommer att bli bra i allafall.

Vad önskar jag mig då av det nya året? Egentligen har jag ju det så bra så det känns väl tokigt att önska sig nåt mera. Men ska man ändå klämma till med nåt så är det väl ett jobb närmare hemmet som skulle göra allt perfekt.  Har ju lämnat in en ansökan och jag väntar fortfarande med spänning och håller mina tummar så hårt jag kan. Det skulle ju verkligen vara ett härligt sätt att börja det nya året på, ett nytt jobb på hemma plan.......

Jag önskar att mina nära och kära får vara friska och ha det bra. Som många av er vet har ju min familj varit drabbad av sjukdom de senaste åren och nu borde vi väl gjort bort vår beskärda del, nu vill jag att vi som är kvar ska få vara vid god hälsa, för en god hälsa är ju bland det viktigaste egentligen.

Träffade en gammal god vän i veckan och hon hade genomfört en rygg operation helt nyligen, hon berättade om den och jag förstår att det är en liknande som jag önskar mig. Det är en stor operation med en relativt lång rehabilitering, jag förstår att det blir tufft men det verkar ju som man ska kunna leva utan värk efteråt och det är ju någonting som jag önskar.

Det blev ju en del önskningar iallafall det här.

Jag hoppas ni alla haft det bra med olika firanden för det nya året. Ta det lugnt och sköt om er 

RSS 2.0