Havet skimrar

Javisst nu är den verkligen här, sommaren! Jag vet jag är super dålig på att skriva blogg numera, ska försöka bli bättre, men jag har liksom inte riktigt tid längre, det är så mycket annat som kräver min uppmärksamhet.
Det har i allafall varit kanon skönt att vara ledig i fyra dagar igen.

På torsdag tog jag itu med vårt hem. Storstädning!! Fejade och donade och blåste ut allt svart och plockade in vitt, så super fräscht det blev, verkligen skönt.  Sofie kom hem en stund och hälsade på. Robban jobbade ute i Barsta till sent på kvällen då även han dök upp. Kul att ha dom hemma.

På fredag bestämde vi att vi skulle åka till Övik och gå på Örnexpo. Jag behövde verkligen komma ifrån både städning ute/inne och allt funderande på jobbet. Expot tog hela dagen men inte mig emot.  Käkade lunch på Sibyllas, Sara jobbar ju där så vi trodde väl att hon skulle ha mer tid än att bara säga hej, men där bedrog vi oss hon hade verkligen fullt upp. Kattis skulle gå hårmodell på expot så vi drog vidare dit upp och kikade på alla dessa 65 modeller. Som ni hör hade vi verkligen fullt upp, men skönt fullt upp.

På lördag tog jag åter igen itu med mina blommor och rabatter, hämtade gödsel uppe vid hästgårn, donade, grävde och grejade. Magnus och Malin kom ut och bjöd oss på både lunch, fika och middag. Verkligen uppskattat när man jobbar på, tack för det!
På kvällen när solen försvann och det blev kallt ute gick vi in och satte oss vid tv.n och döm om min förvåning när då Sara helt plötsligt dyker upp, snacka om överraskning, skit kul!! Vi tog en sväng till ett par kompisar och det blev mitt i natten innan vi var hemma igen, men Sara körde oss fint hem igen. I dag har som sagt verkligen sommaren kommit det har varit så varmt och skönt. Sara har legat o solat, skönt att ha henne hemma några dagar, hon behöver nog verkligen vila lite. Jag tror nog också att hon tänker börja med sitt rum som ska målas och renoveras, kul!

Har precis tagit en promenad för att titta på och välkomna sommaren, nog känns det skönt.


Årets första båt har varit inne.
Ser ni Havet skimrar och det är sommar i Bönhamn igen, äntligen!!!

Helg slut

Så var då helgen slut, tänk vad tiden går fort jämt.  Vi har verkligen haft ett jätte flyt i helgen, så skönt att veden är klar! Ungarna har verkligen gjort en jätte insats, tack för det allihopa!
Jag har även hunnit väldigt mycket ute i trädgården.  Allting är krattat och klart och nästan alla rabatter har fått ny och mera jord. I morgon har vi grovsopshämtning och idag har Sofie och jag städat ihop lite.

Nu känner man sig rätt mör kan jag säga, men vi har verkligen fått en hel del gjort i helgen och det är skönt.

I går kväll satt vi naturligtvis framför tv:n och hejade på Malena på melodifestivalen.  Personligen hade jag ju Norge som favorit och det gick ju jätte bra. Han är ju så charmig Alexander Rybak eller hur?

I morgon tar jag nya tag med butiken och jag hoppas på att det blir en bra vecka önskar även er en bra vecka

Utkast: Slutet på ...

Slutet på veckan har gått så fort. Har varit väldigt hektiskt på jobbet, det händer mycket nu. Kommer in väldigt mycket grejer och butiksinredningen har äntligen kommit, förvisso bara en del av den men det känns som om det är på gång i allafall.

Torsdag kväll tillbringade jag ju i Övik och äntligen fick jag träffa Sara efter en hel månad. Jag är ju inte van att vara ifrån mina flickor så där länge, men det kanske är dax att vänja sig, vad jag förstår så har ju Sara planer på att flytta från Övik efter studenten nästa år och jag har en känsla av att det är stor stan som gäller då *suck*

På fredag morgon hastade jag iväg till Umeå för att fixa till min tand som varit problem så länge. Tandläkaren i Övik klarade inte av att komma ner i kanalen för att rensa så han skickade mig till tandläkare högskolan i Umeå. Där är det ju bara specialister som jobbar.  Tog drygt en timma för honom att fixa min tand och jag kände mig verkligen som en fast spänd idiot när jag låg i stolen där. Att gå till tandläkaren är det absolut värsta jag vet, men nu är det klart tack o lov.  Någon shopping runda blev det inte den här gången. Ungarna skulle komma hem i helgen för att hjälpa oss med veden och Sofie, Robban och Johan var redan hemma och kämpade på så jag kände mig rätt stressad och det är ju faktiskt 20 mil att köra. Men hur stressad jag än var så kunde jag inte motstå ett besök hos min bror.

Som många redan vet är ju min bror sjuk i den vidriga sjukdomen alzheimer. Han bor numera på ett hem inte så långt från sjukhuset i Umeå.  Det var verkligen roligt att träffa honom igen, det blir ju ganska långt mellan gångerna och jag har inte träffat honom sedan i februari.  Han reagerade så otroligt gulligt när jag kom in.  Han blev glad och undrade vad jag gjorde där. Jag berättade om tandläkarbesöket och han tyckte att jag verkligen hade långt till tandläkaren.  Vi satt och pratade gamla minnen en stund och sen när jag märkte att han blev trött tackade jag för mig och drog vidare hem till Bönhamn och vedkapningen.

Idag har det varit vedkapning och krattning för fulla muggar, det är onekligen skönt att ha våra drängar och pigor som kommer o hjälper till, tack till er alla för en kanon helg!

Nu är det melodifestival som gäller och naturligtvis är det Malena och Norges bidrag som hos oss är favoriter.

Heja Sverige!

Trött..

men aldrig för trött för melodifestival!  Sitter i soffan och under 3:e bidraget inser jag att Malena som är en av de favorittippade verkligen kommer att vara min favorit om det fortsätter i samma stil. Så tragiskt, jag hoppas verkligen att de östeuropeiska länder skärper sig i år och verkligen röstar på bra låtar istället för att rösta på varandra.

Dagen i övrigt har varit tröttsam. Det är otroligt jobbigt ibland att hjälpa andra människor in i arbetsform, speciellt de som inte kan inse att de inte är chef på arbetsplatsen. Män har ibland en förmåga att inte kunna tolerera att det är en kvinna som styr.  Ska väl inte orda så mycket om det men det tar på krafterna ibland.
I morgon kommer vår lastbil som vi ska kunna hämta varor som folk vill lämna med.  Tänk gärna på det ni runt om i Sverige att Erikshjälpen gärna hämtar sånt som ni inte vill ha, varför slänga på soptippen när ni kan packa ner och ringa så kommer de och hämtar, praktiskt och bekvämt.
I slutet av veckan kommer även vår efterlängtade butiksinredning, sen har vi kanske ev ett par, tre veckor kvar innan butiken är klar att öppna, spännande.

På torsdag efter jobbet ska jag upp till Övik och dessutom kommer min Saraliten hem efter en månad i Sthlm, längtar så efter henne nu, ska bli skönt att ha henne på närmare håll, må hon aldrig mera försvinna så långt ifrån mig. På fredag är det dax för tandläkar besök, nu ska tanden rotfyllas och jag hoppas det går vägen denna gången för det är ju bland det värsta jag vet att besöka tandläkare, men tyvärr sånt som måste göras *suck*

Nu mina vänner ska jag ägna mig åt en god kopp rött the och lite mera melodifestival


Ingen blomma änSå här ser det inte ut riktigt ännu, men vi är på väg mot den blommiga underbara tiden. Vet inte vad jag råkat ut för men jag är så konstant trött.
Nu är helgen strax över och i morgon börjar ytterligare en arbetsvecka.  Tycker denna helg enbart bestått av sömn och ändå är jag så himla trött.

Idag har faktiskt solen visat sig lite i Bönhamn men under eftermiddan drog en lättare storm in över byn. Blåste så fruktansvärt och blev så kallt att man ville inte vara ute. Har försökt vara ute och rensa ihop grovsopor, men det känns som om det inte blir något gjort.  Skulle behövt göra rummet uppe klart, jag vill kratta färdigt och rensa upp klart på gården men jag går omkring enbart som i en dvala och det blir varken det ena eller det andra för mig. Till slut gick jag in o la mig på sängen och där somnade jag, skönt men så konstigt det känns för mig, är jag sjuk eller??

Nu ska jag gå o krama kudden på riktigt, orkar inget mera

Natti natt


Kungen kommerJajamen!! Kungen ska komma på besök.  Jovisst det är sant han ska komma o hälsa på mig!! Eller...kanske inte mej men..
Han ska i allafall komma till Bönhamn strax före midsommar.
Det ska vara ett stort internationellt miljösymposium och det ska de ha här i lilla Bönhamn.
Tänk er vilket pådrag, både kung, säpå och en massa andra viktiga människor åsså jag då.

Förra sommaren skedde denna viktiga händelse ombord på isbrytaren Oden. Tyvärr så följer inte Drottningen med så jag kan nog jobba som vanligt, annars har jag gärna stannat hemma med ursäkt om att jag måste ju vara sällskap till drottningen när Kungen jobbar!

Nåja idag har det hänt grejor på jobbet. Den diskmaskin som jag trånat efter ett tag har äntligen anlänt, så nu diskar vi för fullt. Allt  och då menar jag Allt diskas o är rent när det ställs ut i butik. Ryktet har nåt mig att ritningen är klar av själva butiken och inredningen anländer nog i nästa vecka. Jag längtar så tills butiken står helt klar.

Nu är jag ganska så trött och slut på efter denna långa dag så det är dax för en kopp te och sedan att krama kudden

Ha de gott


Måndag

Så var första dagen på veckan gjord.  Startade ganska lugnt med ett kort möte på kommunen.  Annonsen om att Erikshjälpen öppnar i Kramfors har varit inne nu och folk börjar vilja lämna saker.  Det är otroligt spännande och roligt. Lagret tar sig för varje dag och det börjar verkligen bli struktur på det hela.

I övrigt har det varit en lugn kväll.  Poat på och satt lite frö och lite lökar och tvättat lite.
Regnet har strilat ner hela långa dagen men nu klarnar det upp och det kan nog bli en fin dag i morgon, för er som är lediga iallafall...

Bosse har börjat bygga mitt växthus, jippie!!!


Grunden är lagd i allafall och vi kan se det framför oss, det kommer att bli kanon bra och fram för allt kommer jag att ha ett fritidsintresse i sommar om jag skulle råka få tid över hihi

Nu ska jag lägga mig i soffan o kolla in csi

Ha de gött

Skön helg

Är precis vad det har varit. Och en mycket välbehövlig helg, precis vad jag behövde just nu, 3 dagars ledighet! Och vilket väder vi haft, helt underbart.  Jobbade bara halv dag på torsdag så jag var hemma i lagom tid. Blev bjuden på grill mat hos svåger och svägerska, även det fantastiskt skönt, behövde inte laga mat själv.
Brasan tände vi vid 8 tiden och en del bybor samlades där och det är ju alltid trevligt.


På fredag insåg jag hur fort det gått med snön i år. Allt är borta och det är torrt nog för att kratta och rensa i ordning rabatterna gissa om jag fick bråttom, men hur kul är det då?? Jag njuter för fullt. Hela fredagen kämpade jag på,  Bosse blängde på mig och tyckte väl att jag jobbade för mycket, men hur ska jag kunna låta bli när det är så kul?

På lördag kom smällen. Tog mig nästan inte upp ur sängen, ländryggen pajjade i hop fullständigt.  Vi bestämde att nu fick det vara nog med jobb, vi åkte till Kramfors, gick en sväng på marknaden där, tog en pizza och åkte till ett par kompisar och fikade det var nog precis vad vi behövde båda två, för idag kände jag mig återigen som en hel människa. Jag vet ju att jag måste tänka mig för lite, jag ska ju hålla för jobbet också.
Idag har jag fortsatt med krattningen lite, men även unnat mig att kolla in och njuta av våren som intagit vår by.  Titta ni också....
Nu är verkligen Bönhamn som bäst, det är visserligen dagturister redan men intemånga och ännu behöver man inte känna sig som en apa i bur på zoo.
I morgon är det dax för jobb igen och i morgon ska jag träffa han som anställt de 5 som jobbar från kommunen.  Det är vissa problem som måste lösas och ju fortare desto bättre.

Så ha nu en fortsatt trevlig söndag kväll

RSS 2.0