Nyårskrönika 2019

Så var året 2019 till ända och det är dax att ta sig tid för lite reflektioner över det gångna året. Jag tycker det är jätte skönt att just ta sig tid för detta varje år. Tänka tillbaka och minnas och få känna tacksamhet över det som varit och förhoppningar över det som skall komma. 
 
Januari 2019
Vaknade på årets första dag hos goda vänner i Järnsta. Stormen som kom in över oss på nyårsafton hade bedarrat och årets första dag bjöd på ishalka och plusgrader. Januari bjöd inte på något riktigt vinterväder men stilla, ro. Hände med andra ord inte allt för mycket, utan reslängtan börjar ta form. Den 26:e januari beger vi oss iväg i fullt snökaos mot flyget som så småningom ska ta oss till Australien. 
Första stoppet på vår resa blir Bangkok där vi tillbringade 2 nätter.
 
 
Efter strul och 17 timmars försening lyfter äntligen flyget den 30e mot Melbourne och 11 timmar senare kl 0400 möter Gordon oss på flygplatsen, det var en skön känsla. 
 
Februari 
De första 4 dagarna i Melbourne spenderar vi med att bli kvitt jetlegen. Tar det lugnt och flanerar i stadsdelen Brunswick, botaniska trädgården, en tur upp till Altona för att bada och sola lite och lära känna Gordons familj. Förlovnings fest med hela släkten. 
 
 
 
 
 Den 4e beger vi oss sedan på Malacoota där vi hyrt hus några dagar. Lite fiske, bad och mycket kvalitets tid med Sofie och Gordon står på listan. 
I Mallacoota får vi vara med ösregn, verkligen ÖSregn. Vi åker båt på floden, träffar på kängrur, koalabjörnar och pussums och har underbara middagar på uteplatsen, verkligen kvalitetstid. Så glad att vi gjorde denna vecka, för nu har tyvärr mycket av Mallacota brunnit upp.
 
 
Tillbaka i Melbourne packar vi om för att ta flyget upp till Gold coast några dagar. Klart överreklamerat ställe tyckte vi, men jätte roligt att varit där och sett det alla pratar om. 
 
 
Nästa utflykt i Australien blir med Gordons föräldrar upp till deras farm som ligger ca 2 timmar från Melbourn. Kändes som om man kom direkt till en gammal stad på vilda western.
 
Det var väldigt torrt där och kändes som man klev in i barndomsserien lilla huset på prärien. 
 
Tillsammans gjorde vi en massa korta utflykter där till bla vingårdar, och små byar som med sin charm gjorde mig alldeles knottrig. 
 
 
Den 19e och efter 3 veckor hos vår Sofie var det dax för avsked och tid för 1 vecka i Thailand innan kalla Sverigen väntade igen. 
Väl i Thailand och Kata Beach tillbringade vi tiden med att sola, bada och läsa. Poängen med att det blev ett ställe vi varit tidigare var just det, att inte känna stressen på bara en vecka med att vi måste se och uppleva, det var bara till för att göra just ingenting
 
 
.
På väg från Bangkok till Sverige kommer besked att Indien och Pakistan skjuter på varandra och vi får inte flyga över deras luftrum....Pga detta blir vi 7 timmar försenad dvs 17 timmar i flyget innan vi äntligen får landa på Arlanda. Tack vare min syster har vi ändå ett flyg upp till Sundsvall och vi får komma oss hem samma dag som tanken var. Men på alla resor vi gjort har det aldrig strulat så mycket som på denna resa.
 
Mars
Kommer hem till riktig vinter.
 
Snön den bara vräker ner, hela mars bara vräker det ner snö ända till omkring den 25e, då tvärvänder det och plötsligt är våren här. Det sätts frö och omplanteras för fullt, det börjar tina och det porlar och man nästan hör hur det knastrar när snön försvinner ner i marken. 
 
Mitt pluggande på ekonomi är i fullgång och det går sakta men säkert frammåt, det var väldigt svårt att komma igång igen efter vår månad i solen, men nu så.....
 
April
Börjar denna underbara vår månad i Stockholm. Att tillbringa tid med mina kära är viktigt och att tillbringa tid med sig själv likaså. Lite studiehjälp av Björn och lunch träffar med dotter och syster.
Det börjar gro i källaren och det växer så det knakar.
Påsken tillbringar vi i Oslo då Johan fyller 30, mycket god mat och mycket gott umgänge. 
 
Snön är helt borta redan i mitten av april och det har verkligen gått med blixtens hastighet. Innan valborg är redan uterummet städat och jag bara väntar på att nattfrosten ska försvinna så jag på allvar får plocka fram hela trädgården. 
 
 
Maj
Börjar maj månad med Unicef galan med Sara, verkligen jätte roligt att få vara på plats irl.
I mitten av maj är det så dax. Bosse som införskaffat sig en grävare, fixar och donar och ibland tror jag han ska fullkomligt gräva om tomten vår.
 
Vi flyttar trädgårdsland, planterar om jordgubbar, planerar och planterar. Vår nya pool byggs upp, som vi längtat efter det. 
 
Fullkomligt älskar Maj månad
 
Juni
Månaden då jag äntligen får börja jobba igen. Jag jobbar hela sommaren på ICA.
växtmarknader, Bryggan öppnar, sommaren är äntligen här. Vi bygger pooldäcket klart och fortsätter med att fixa trädgården. och jag passar på att jobba så mycket jag får.
 
Midsommar anländer och då även halva flocken av våra underbara barn. Johan och Ellen och Sara.
 
Sara och jag inviger poolen och inser att det här är bra, väldigt bra. 
En sväng till Stockholm för att göra en insats för Sara som ska flytta igen, nu hoppas jag det är sista gången på ett tag:)
 
Juli
Det blev 2 underbart härliga veckor i juli, underbar sommar värme. själv jobbade jag då och när jag skulle vara ledig 1 vecka då kom kylan och regnet tillbaka...va säger man...otur..
 
Ute i trädgården stod allt stilla, det var helt enkelt för kallt denna sommaren. 
 
Augusti
Vår oturs månad med 1 veckas mellanrum gick vår tvättmaskin och vår diskmaskin sönder.
Redan i mitten av månaden var det höstvarning, det var kallt igen, och den där känslan på morgonen när allt är fuktigt...Sommaren gick för fort
 
September
Denna månad förde med sig ännu mera av oro. Min man får klart för sig att han och det företag han jobbat för i 8 år måste gå skilda vägar...Pga stroken gjort honom lite handikappad går det inte att utföra vissa sysslor och en överenskommelse görs. Vi ska alltså båda två börja vara hemma utan jobb. Jag jobbar ju vidare på ICA men bara vid behov och jag förstår ju själv att under vinterhalvåret behövs inte mycket personal. 
Efter 1,5 år får jag återigen ett anfall av kristallsjuka, mycket hårdare denna gången och det tar näsan 2 veckor innan jag känner mig helt återställd. Jag har ju redan förstått att stress och oro kan ge mig dessa anfall och nu står det ju helt klart tycker jag.
26e packar vi väskan och tar en sista minuten till Kos. Vi behöver sol, bad och lata dagar
 
 
Oktober
Tillbaka i Sverige igen träffar vi Gordons föräldrar som tagit svängen förbi Stockholm på sin resa till Scottland. Tillbringar helgen tillsammans med god mat och ABBA museet i ett väldigt blåsigt och kallt Stockholm.
Tillbringar månaden med lite jobb, mina studier i ekonomi avslutas (äntligen) hittar ett bord som jag bara måste renovera. Plockar bort trädgården och låser igen uterummet. Det är bara att konstatera, nu är det slut. 
 
November
November är månaden när jag gärna ändrar i hemmet. Vill förnya, göra ändringar.  Älgköttsdags och med det kommer nostalgin. Mycket minnen under hösten som tar mig tillbaka till en annan tid i mitt liv. 
Dags för alla förberedelser inför julmarknaden och det betyder trevligt samvaro med våra fina grannar. Jag är utstämplad från Akassan och får numera något som kallas för jobb och utvecklingsgarantin och mera krav att hitta jobb. Hitta jobb är svårt i Nordingrå så jag fortsätter timvika på ICA.. I samband  med att Bosse nu slutat jobba så lämnades ju även bilen tillbaka så svarta faran får återigen kliva in och tjänstgöra. 
snön kommer och försvinner lika fort men isen som kommer den får vi dras med och isvägar är aldrig roliga. Mörkt, mörkt och mörkt regn och rusk
 
December
December och första advent. Första advent i Stockholm med julskyltning på NK och adventsmys med syster, svåger och Sara
Julmarknaden som i  år slog rekord.
 
 
Ett underbart julmarknadsväder, jätte mycket fina knallar och super mycket folk.
Lite jobb på ICA och lite snö och sen mera is. Mörkt och regn och rusk. Men så plötsligt lagom till jul kommer det snö och vi får en vit jul, men redan på annandagen kommer det återigen plusgrader allt tinar, regnet kommer och isen...På nyårsafton, som i år firas hos oss i Bönhamn är det återigen plusgrader och vägen ut till grunnhällan är full av svallis
 
Nyårsafton och ytterligare ett år att lägga till handlingarna. 
Nu ser jag med förhoppning fram mot ett helt underbart 2020. Det kommer bli ett fint år och nu tar vi tag i planeringen för min äldsta dotters bröllop. Längtar så
 
GOTT NYTT ÅR
 

RSS 2.0