Midsommar helg

Vilken skön helg vi haft.

De hade ju lovat regn men det uteblev, tack o lov.  Midsommar ska det inte regna, det bara är så. Någon speciell värme var det ju inte, men huvudsaken var ju att det inte regnade.
Sara och jag tog fyrhjulingen för att plocka blommor, var nog den snabbaste promenad jag tagit någon midsommar......Som vanligt åkte pojkarna iväg för att hämta björkar.

Långbordet dukade vi ute på vår stora terass, helt underbart 13 stycken var vi år, lite skillnad mot förra året när vi var närmare 50 stycken.
Efter middag och efterrätt sökte vi oss bort till midsommar stången som i år var uppsatt nere hos min svåger. Där var det fullt ös när vi kom. Björnen sover och små grodorna. Malin hade satt i hop en fråge slinga som sedan slutade med lekar där svaren på frågeslingan avgjorde vem som gjorde vilken lek. Det var fantastiskt roligt.  Efter lite mingel där avslutades kvällen i vanlig ordning ute på grundhällan med korvgrillning och gitarrspel och allsång.Lite slö var man nog allt på midsommar dagen men det har ju aldrig stoppat oss tidigare.  Rökning av sik stod på programmet och när det var klart åkte vi över till grannbyn där Robban och Sofie jobbar för att få oss en härligt kall öl.

I dag har vi haft 350 års jubileum för vårt kapell här i byn. Vi har en grupp som kallas för kapellaget och vi hade fixat fika efter själva gudstjänsten.  Närmare 150 personer kom till gudstjänsten och det är minsan inte dåligt. Mera om kapellet kan ni läsa i min kategori om Bönhamn.

Sen i eftermiddag har byn tömts på alla gäster och det blir som vanligt ganska tomt.

Imorgon sätter jag fart igen för att fixa det sista med butiken som ska öppna på lördag. Det är en hel del kvar att göra och det blir nog många timmar i veckan, så nu ska det laddas.

Hoppas att även ni haft en bra helg. Nu kommer värmen så njut alla ni som kan, ta vara på sommaren

MidsommaraftonEn mycket trevlig midsommar önskar jag er.

Här har vi ialla fall tur med vädret. Solen skiner och det är relativt varmt ute.  Sillunchen är avklarad (en ny tradition vi inför) Nu åker pojkarna iväg för att hämta björkar till midsommar stången som ska lövas och vi flickor ska börja ordna maten under tiden.

Mera bilder och berättelser kommer i morgon men jag kan meddela er att det känns fint att få vara ledig och jag njuter för fullt av både väder och mat

En helg i Bönhamn

Vilken underbar helg jag har haft.  Har fått vara hemma hela helgen utan minsta lilla utflylkt, jätte skönt. Ganska bra väder på fredag kväll så det blev lite grilla och ett gott glas rött.  Satt ute i uterummet till långt in på små timmarna, jätte skönt. I går lördag var det också ganska bra väder. Fick en massa gårdsgöra gjort och det känns ju jätte bra så här inför midsommar. Fram emot eftermiddagen kom Thomas och Maria på sina hojjar.


Är rätt länge sedan vi träffades så det var ju skit kul.

En helt underbar kväll fick vi tillsammans. Och precis som fredag kväll var det uterummet som gällde till långt in på små timmarna. I morse var man alltså ganska seg när man vaknade och den segheten har inte gått över på hela dagen.

I dag gjorde Bosse en insats som klockringare i Bönhamns kapell inför barndopet. Det spöregnade så det var inget vidare dop väder.


I övrigt har vi bara degat hela dagen. Och naturligtvis väntat på vår Kung.

Kungen och ett x antal andra deltagare har nu under några dagar en miljökonferans. De anlände vid 18 tiden och naturligtvis var jag ju bara tvungen att gå ut i regnet för att spana.


Där i det vita huset bor han. Vågade inte gå närmare, man vet ju inte, Säpo kanske skulle hoppat på mig och tagit mig för någon mystisk terrorist.....Tror faktiskt inte att vi kommer se mera av honom än just så här. Jag backade iallafall tillbaka och tog mig en promenad ut till hällorna istället

Från den här vinkeln såg man inte heller nåt. Taskigt för en som är så nyfiken som jag.

Nåja jag får nog inse att jag inte kommer att se mera. Dax att varva ner och samla sig inför ytterligare en arbetsvecka. Jag önskar er alla en fin vecka, och glöm inte bort att ge er själva lite "egen tid" Det ska jag försöka komma ihåg, fast det är otroligt svårt.

Brrr...

Det är så himla kallt. Vart i alla sina dagar tog sommaren vägen? På fredag kväll när vi var på Holmgång o kikade på Louise Hoffsten höll jag på att frysa ihjäl fullständigt.  Det var för övrigt en mycket mysig kväll, men kallt.


Det blev Sofie som satte sig vid ratten på fredagkväll och körde oss hela natten.  Det visade sig att stället vi skulle till var en bond gård där de gjort om logen till ett riktigt palats.  En riktig bondgård med kor och allt. Det luktade verkligen ko, riktigt ordentligt.
Det var inte bara Hoffsten utan det hela började med ett par som gjorde Hamlet i en modern tappning. Jätte duktiga var de men det blev  nog så lång draget, efter det tog Norrdans över scenen, och ja, det var ganska långdraget det också men jätte duktiga var de.

Så till slut kom då Louise Hoffsten med en gitarrist och en, tja vad ska vi kalla honom?, en berättare. Han läste om Job från bibeln och poängen handlade om hur han miste allting, men ändå höll fast vid gud. Han berättade och läste och gitarristen spelade, Hoffsten sjöng en låt och nynnade lite.
Efter Job så läste/berättade de om Malin som förlorade hela sin familj i tsunamin i Thailand. Berättade och läste en bit, gitarristen spelade, Hoffsten spelade munspel.  Det var väldigt gripande, vansinnigt intressant men med ett stort  Men... Jag gillar Hoffsten och hennes musik och det var för henne och hennes musik jag åkte dit, inte för att lyssna på en karl som berättar i begravnings stämning och en gitarrist, väldigt duktig sådan, som spelar. Sammanlagt sjöng Hoffsten 3 låtar, en massa nynnande och en massa munspel.  Det var jätte bra men jag var naturligtvis besviken, jag hade sett fram emot hennes musik, den som aldrig kom.  Kände mig lite lurad,  de utnyttjade alltså hennes namn men det hon bidrog med var ju väldigt lite.

Vi åkte hem till Bellan och Birgitta istället. Värmen från deras spis i köket var underbar. Fram emot småtimmarna åkte vi så hem.  Jag skulle ju upp tidigt på lördag morgon för att åka på växtmarknan i Hörnett, så ett par timmars sömn ville jag iallafall ha. 
Sen har helgen mest bestått av att plantera de blommor som jag inhandlade, lite ogräs bekämpning o dyl.
I eftermiddag så tog vi iallafall en tur ut till Norrfällsviken för att inta lite middag på fiskafänget.  En mycket trevlig helg, inte så mycket sömn som man kanske skulle behövt men sova får man väl göra någon annan gång.

Hoppas ni också haft en trevlig helg. I morgon ska jag ta itu med butiken igen, och jag hoppas att allting nu flyter på enl planerna så vi kan öppna efter midsommar.

veckoslut

Jajamen, nu skulle man kunna säga att veckan är slut igen. I morgon ska jag ner till Timrå på butiksråd. Det har vi varannan månad och i morgon är då första gången för mig, spännande.  O framför allt väldigt roligt att träffa alla andra butiksansvariga.

I dag har det rullat på för fullt igen. Vi får in så otroligt mycket saker, jätte fina saker, så himla kul.

Här hemma rullar det också på för fullt. Bosse är igång igen att bygga växt huset klart och jag, jag gör inget alls egentligen. Gick omkring o kollade in mina rabatter, det var kul!jordgubbarna och smultronen blommar!!
Det växer så det knakar, det är skönt. På lördag ska jag åka och köpa mera perenner på årets växtmarknad.
Nästa helg får vi gäster och då vill ju jag att det ska vara jätte mycket blommor och precis så där fint som jag brukar ha det.  Ska även göra iordning en massa annat så våra gäster kan stanna hela helgen, det blir kul!!

Nu ska jag fixa iordning en massa saker inför morgon dagen. Åker direkt iväg på en jätte upplevelse efter vårt möte i Timrå. Vi ska iväg och lyssna på Louise Hoffsten i en lada! Va säger ni om det va?? Rapport kommer naturligtvis under helgen.

Ha en trevlig helg

Ingen blogg

Lovade visst att visa er mitt jobb i kväll. Nåja löften är till för att brytas och nu är jag tvungen att göra det, sorry.

Vi bygger butik just nu och jag kom helt enkelt på att det är ju mycket roligare att visa er helheten när allt är klart.
Det har varit en jobbig dag, både för kroppen och för huvudet, men det är väl så man ska ha det som chef.  I morgon hoppas jag ha både butiken och mycket mycket annat klart, eller på väg ut ur tunneln ialla fall

Längre än så här blir inte min blogg ikväll, jag är fullständigt slut nu

Ha en skön kväll

Avverkning

Det har det varit i Bönhamn idag.  De som köpte huset som var till salu hade en massa stora träd på tomten. Träd som skymde sikten för oss och för våra grannar gjorde dessa stora träd att det blev väldigt mörkt och tomten försvann helt.  På höstarna har vi faktiskt varit lite rädda för att dessa träd skulle blåsa av och förstöra både el och telefon ledningar. De var väldigt stora och gamla.
den här stora lastbilen både sågade och tog  undan träden.  Jag var hemma så länge som det var möjligt i morse för att få se den stora händelsen men tyvärr började de så sent så jag var tvungen att åka, gissa om det var spännande att komma hem sedan.Så här ser det ut nu. Vi ser våra grannar!! Och gissa om det blir mycket trevligare för dem att kunna se ut i byn i stället för att stirra in i  några stora träd. Mycket trevligare.

För övrigt i helgen har det varit lugnt och skönt. Sommaren och värmen har kommit. På lördag var vi till sundsvall en sväng. Kanske fel dag att åka och shoppa men vad gör man när man jobbar jämt?  I går hade vi en stor röj dag, det är ju också skönt att städa i kapp sig. Nu städade vi ju inte inne utan ute så det var ju helt ok i vädret.

Orkar jag med lite bloggande i morgon har jag tänkt att jag nu äntligen ska ta och visa er hur mitt jobb ser ut. Har ju lite bilder från första början och hur det i dag ser ut. I morgon ska butiksinredningen på plats och sedan är det ju dax att fylla butiken för öppning.

Nu är det kväller och jag ska ta och krama kudden.

RSS 2.0