Jul

Jag blir ju alltid så nostalgisk när det är jul. Jul har alltid varit en stor högtid för mig, när jag var liten var vi alltid så många som firade tillsammans. Min farbror och hans familj och ibland även min andre farbror. Mina kusiner Ingmarie, Mats ibland och min kusin Christer, vi kunde ibland vara runt en 10-15 st och länge efter att mina barn kom så firade vi jularna i Holmträsk på det viset. Mycket mat och mycket julklappar. Visst var det väl en hysteri runt julen men så otroligt mysigt.

De senaste åren har det varit bara vi i familjen och det har varit minst lika underbart. Nu har jag bestämt att det blir vad man gör det till, men jag kan inte sluta minnas och ibland önskar jag att jag var barn och tillbaka i Holmträsk igen.  Min dröm är ju fortfarande att återigen nån gång få fira jul i Holmträsk.
Tidigare år har jag gjort minnes flaschar på youtube och jag tänkte faktiskt ta en repris
Önskar er alla en riktigt God Jul

Mitt vinterland

Det har jag besökt idag. Mitt vinterland, det finns uppe i västerbotten. Egentligen är det väl Holmträsk som är det men Åsele får duga. Naturen på väg upp dit är underbar oavsett vilken väg jag kör. Nu körde jag över sollefteå och Junsele och det kan jag ju säga inte är någon bra väg, iallafall nu när det är vinter. Snacka om att köra på en tvättbräda, oplogat och hemskt. Och helt plötsligt när man kör in i Västerbotten blir väg så mycket bättre, det är märkligt men det sa faktiskt min far också på sin tid.

Som vanligt blev Mamma jätte glad när jag dök upp. Jag kom ju med julklappar så jag kände mig lite som en jultomte. Tog en tur till konditoriet som vi brukar göra pyntade och gjorde lite mera jul i hennes rum. Lilla Mamma har blivit gammal och det går så, så fort nu. Så synd att vi inte kan fira jul däruppe med henne, men ibland är det saker man inte styr över.

Vägen tillbaka gick genom Solberg och mot Övik istället. Skrattade för mig själv när jag lämnade Västerbottens län bakom mig för direkt på gränsen så var tvättbräda till väg tillbaka igen. Ganska precis 3 timmar upp och 3 timmar tillbaka i detta väglag.

Nu är jag hemma igen och funderar lite över allt julbestyr som inte blir gjort här hemma. Men Bosse kommer hem på onsdagnatt och då får vi väl hjälpas åt. På torsdag em blir det iallafall en tur till Övik för lite julhandel och sen så kanske...
Tittar på Ernst och önskar jag vore lika kreativ, men men...
På torsdag kanske...

Efter stormen

Efter stormen.
Ser det ut som, ja just det efter stormen. Fortfarande lite hög vatten men inte alls som i fredags.


Men följande två bilder visar vilken kraft det varit. Den ena bilden visar vår grillplats, där ser man att det fattas nåt, det som fattas är pinnen som grillgallret sitter på, det hittade vi ute i vattnet några meter därifrån. Det sitter fast i en annan sten, men som sagt det sitter inte just nu där det borde sitta.


Otroligt myckert skräp som tagit sig upp på land och som sagt många som fått stora problem efter den.

På söndag fick en kille ut med älgdragare och gevär för att ta hand om en älg. Förmodligen har någon kört på den men inte stannat...Älgen låg ute på en åker med avslaget ben och sånt gör mig tokig av ilska..Hur kan man köra på ett så stort djur utan att ens märka det? Bara lämna djuret och åka vidare, ja jag förstår inte hur man är funtad när man gör nåt sånt. Djurplågeri är det!

Jag själv då? Jo min lårkaka dras jag fortfarande med och handen är fortfarande blå och ond men det har ju kunnat vara mycket värre.

Har överlevt måndagen och nu ser jag bara fram emot fredag em när sofie kommer hem över helgen
Och sen så är det snart jul..på gott och ont. Nästa måndag ska jag åka upp till Åsele för att önska min mamma en god jul och efter det kommer ju snart Bosse hem Och snart så...snart är det slut på ett år som för mig varit jobbigt och tungt, hoppas bara att 2012 blir lättare

Värsta stormenPå torsdag natt drog den in, den riktiga höststormen som iallafall jag väntat på. Varje år brukar det ju bli nåt, men det har ju bara varit varmt och gött hela hösten nu. Men på torsdag natt kom den.
25 m/sek och det gjorde ju att allt vatten steg, steg och steg.


Sjöbod bryggorna låg under vatten, grundhällan där vi brukar grilla på somrarna låg under vatten och strömmen försvann.
Jag gick ner till sjöboden för att försöka hjälpa min svåger och svägerska att tömma och flytta på saker, det är ju där hon har sin loppis på somrarna så  jag förstod att mycket måste försöka räddas. Det var otroligt mäktigt att se hur vattnet helt plötsligt steg och då menar inte jag bara lite utan riktigt ordentligt minst 1.20m så det syntes ordentligt.

Inne i sjöboden finns det ett rum som vi kallar för kokhuset, i golvet där finns en liten lucka och när vi bar saker fram o tillbaka där lossnade luckan och naturligtvis kommer jag rusande samtidigt med några glas i händerna och halkar med ena benet rakt ner i luckan, ner i vattnet. I ren reflex så tar man ju naturligtvis emot sig, helt dyblöt blev jag....Kanske inte det bästa att bli nerkyld av havsvatten i min förkylning men det var inte det värsta. Jag slog handen så kraftigt att hela höger handen blev blå och svall upp ordentligt, kände också att det gjorde ont i höger lår. Tänkte inte så mycket på det då utan gick hem för att få av mig allt blött och kallt, spolade i ett varmt bad och gled ner i det. I dag har jag en stor lårkaka och jätte ont, handen är fortfarande uppsvullen och mörk blå

Till slut så kom strömmen tillbaka till oss, men jag vet att på vissa ställen är de fortfarande utan ström

Vädrets makter rår ingen på och ibland kan det vara otroligt nyttigt att bli påmind om hur liten vi är när vädret slår till

Beslutet

Jag har tagit beslutet. Min mysiga lilla lägenhet får bli någonannans. Jag fixar inte att bo någonstans som inte känns bra.  Visst trivs jag med lägenheten, den är jätte mysig, men det är inte jag. Jag bor hemma i huset med katterna och det som är vårt.
Jag klarar inte av känslan att mina älskade kissar ska vara ensamma. Jag längtar efter dom och jag längtar hem. Så jag tog beslutet att eftersom jag nu den 16:e januari ska in på ryggis i sundsvall 6 veckor och sedan ska jag ha semester 3 veckor, varför ska jag då ha en lägenhet kvar när jag känner som jag gör. Så lägenheten är uppsagd och jag önskar naturligtvis att bli kvitt den så fort som möjligt.
Har frågat hyresvärden när, men han skulle fundera och återkomma med svar. Han pratar om ev hyresgäst och nästa gång ska han renovera en annan lägenhet och då ska de hyresgästerna utnyttja denna lägenhet...Vi får se när jag kan tömma och få börja bo hemma igen.

Hur som helst känns det skönt att veta att snart ska mina kissar få ha sin matte hemma varje kväll.

I helgen har jag jobbat så jag har varit kvar här. På fredag kväll kom Birgitta och Annsofie hit på lite glögg och sen käkade vi mat på china, vi hade en mycket trevlig tjej kväll. I går kväll hade vi grötafton på jobbet, lite glögg och lite jul gröt, mycket mycket trevligt.

Idag blir det inte mycket gjort. Jag är jätte förkyld så det blir en kureringsdag idag, i kväll landar B på midlanda, han ska vara hemma en vecka så i morgon åker han till Bönhamn men jag blir kvar för att jobba. Mår jag inte bättre på onsdag ska jag vara hemma men måndag och tisdag måste jag jobba, så han får klara sig själv tillsammans med missarna.

Nu väntar sängen på en liten tupplur, skönt att inte ha en massa måsten idag när jag inte är riktigt pigg

RSS 2.0