En jämförelse

Ibland blir det ingen blogg på flera veckor och ibland som nu blir det 2 på en kväll. Borde egentligen fixa mina naglar eller vara ute och göra nåt vettigt men ingendera har jag lust med. Var faktiskt ut en stund men här blåser det otroligt nog ingenting i kväll och det gör att myggen kommer fram, sån där mygg som vi kallar för "svemya" den syns inte men den känns. Var ute en liten stund men insåg att det här är inte kul så jag tog lite foton och gick in igen.

Förr skrev jag en massa och visade bilder av både det ena och det andra. Nu var det längesen och det har hänt en massa här och enklaste sättet är väl att visa er.
Förra året sådde vi gräs, många skrattade och sa att det har man väl försökt här uppe förr. Det är ju så att vi bor på sten, om vi fick 50 öre för ett kg skulle vi va hur rika som helst.
Så här såg det ut våren 2007 när vi flyttade ut till Bönhamn, vi grävde bort mycket sten för att kunna få en normal tomt.
I dag ser det ut så här och jag känner mig faktiskt ganska stolt måste jag säga.Ha! Vi har en gräsmatta!!Och bakom huset kommer det en till gräsmatta.


Förr sluttade det ner här och ingenting gick att ha här, men med både Bosses och min tjurighet har vi med hjälp av jord och sten byggt upp en stabil grund och fått det rakt och fint.
Allting tar ju tid men vi fortsätter vårt jobb med renoveringar. På sommarn ute och på vintern inne. Jag vet att många tycker att det är dax att brädfodra och måla ute men så länge inte alla fönster och dörrar är bytta som vi vill och vår veranda byggd så struntar vi i det, folk får tycka vad de vill.

Klänningen

Äntligen har den kommit. Och den är så fin, precis den klänning som jag hade sett på hjärnhinnan innan jag hittade den. Det finns dock ett problem, som egentligen är ett gediget problem, jag får inte gå ner i vikt nåt mera. Det är ju världsligt ioförsig eftersom det väldigt lätt går att ta in den lite i  midjan men jag jobbar nog på att behålla vikten nu istället.

Vit och röd är den, vringad, och i vringningen är det som en liten krage nerifrån och upp till axlarna som är röd, sen är det små broderade röda blommor över bröstpartiet och i släpet. Ja den är verkligen vacker och jag är så glad för att det äntligen blev rätt.

Solistens sånger har vi också kommit överens om i helgen. Tyvärr så säger jag inte mera än så eftersom det är så många inbjudna som läser min blogg och sitter jag här o skvallrar blir det ju ingen överraskning.
Jag snickrar för fullt på vigselprogrammet och det enda som jag känner att vi har svårt för det är att bestämma psalm. Vi har däremot bestämt att vi inte vill ha mer än en psalm utan vi vill utnyttja den solist som gör oss äran att närvara.

Har börjat förbereda maten så smått. Har tänkt bjuda på en sommar buffé där det bjuds kälknöl, grillad fläskfilé, grillad kyckling filé, strömming, lax, rökt sik, 2 olika pajer, potatissallad, grönsallad, ost, bröd och sommar frukter. Så småningom blir det även kaffe och tårta.

Tja längre än så har vi faktiskt inte kommit, men det finns mycket i mitt huvud men nu närmar sig midsommar och det firandet först. Både Sofie och Sara kommer hem så det lär nog bli mycket planerande ändå om vem som ska göra vad osv

Bönhamn

I går kväll gick vi ner till grundhällan för att grilla. Det såg så otroligt härligt ut hemifrån men när vi väl var på plats var det blåsigt och kallt . Men som alltid blir ju maten så mycket godare att äta där än hemma.
Längst ut finns det en jätte stor sten dit jag brukar gå på sommaren för att sola och bada. Nu har länsstyrelsen gjort ett typ av kultur konstverk där. En tidstrapp, den ska visa hur vatten sjunker undan år från år. En mycket bra badtrappa tycker jag, så mycket lättare att ta sig upp när man badat


Fortfarande när jag går omkring därute så häpnar jag av hur mäktigt havet är, kraften i vågorna.
Och jag känner en otrolig tacksamhet över att jag får bo i en sån vacker by som Bönhamn är


Längst upp till vänster är det 2 vita hus, det till höger är vårat hus. Där händer det fortfarande en massa. Vi renoverar för fullt och det tar tid, men det får ta tid vi tänker inte renovera sönder vårt förhållande vilket  händer många par som håller på.
I sommar ska vi bygga en veranda, ett sätt att få en lite större hall. Gräsmattan som vi sådde förra året tar sig och vi som tidigare bara hade sten på tomten har helt plötsligt en stor härlig gräsmatta både på framsidan huset och baksidan. Det händer något varje år.
Och det påminner mig om att jag inte har tid att sitta här och skriva, jag måste ut och ta hand om min trädgård som även den växer varje år.

Längtan

Tiden går och går och kommer aldrig tillbaka. Det gäller att ta vara på varenda minut. Sen finns det ju olika sätt att ta tillvara dessa minuter.

Idag på min lediga dag försöker jag att vara effektiv fast ledig. Nu har jag storstädat hela huset, det är fullkomligt blåst. Sara är allergisk och jag vill ju inte att det blir jobbigt för henne att vara hemma, jag har ju faktiskt 2 katter. Ett rum uppe försöker vi alltid hålla stängt för katterna så att det för henne ska finnas någon frizon men det är inte lätt. Nu på sommaren är de aldrig inne så då går det ju lite lättare.

I kväll åker hon med nattbussen upp till Övik för att börja sin semester med sina kompisar som hon inte träffat sedan i januari och på tisdag kommer hon äntligen hem. Jag gråter av lycka bara jag säger att hon kommer hem. Lite fjantigt kan tyckas men ända sedan Sara var 2 år har jag varit ensam med barnen. Jag har blivit deras trygghet och vi har aldrig varit ifrån varandra mer än ca 2 veckor. Det är otroligt nyttigt för både mig och henne men slitsamt. Nu har jag lovat mig själv att det får aldrig gå så här länge mellan ggr igen, vi sågs som hastigast i april.
Men nu kommer hon snart och jag gråter av lycka, och jag tror det är ganska ömsesidigt.

Nu ska jag försöka ta mig ut i det vackra vädret. Om jag hinner göra en massa nu betyder ju det att det finns mindre att göra nästa helg när både Sofie och Sara är hemma och då kan vi ju bara umgås o ha det bra, det är ju en del innan bröllopet också att göra.

Ha en mycket bra dag allihopa i det ljuvliga vädret


46 dagar kvar


Nu ska jag faktiskt ta o prata lite om vårt kommande bröllop.
Egentligen så känns det som att just nu händer det inte så mycket, men samtidigt är det väldigt mycket som ska ordnas och fixas.

Kapellet är bokat och prästen likaså. Vi hade tur där, den präst som vi vill ska viga oss är egentligen inte verksam i Nordingrå men arbetar som präst i bland i allafall. När jag ringde honom så hade han tänkt ha semester hela juli månad men bestämde sig efter en vecka att bryta några dagar för tidigt bara för att komma till Bönhamn och viga oss. Vilken tur vi hade.

(bilden är lånad)
Ringarna är också klara, tillverkade av Ove Grandics i Näsviken och buketten är beställd av Anneli på blomsterhuset i Nordingrå.

Vår bröllopsnatt kommer vi att tillbringa på Högbonden i bröllopssviten.
Mitt hår och min make up kommer naturligtvis Sara att göra. 
Och klänningen är beställd och på väg hem till mig.

Klänning ja, den har varit ett företag och verkligen krävt tid och tålamod. Vi vill att vårt bröllop ska vara enkelt men ändå stiligt och minnesrikt. Så från början tänkte jag mig en väldigt enkel klänning. Hade sett den framför mig men aldrig någon annanstans.
Började surfa och leta. Ebay, tradera en massa andra sighter där de syr upp kläder, men som sagt jag tyckte att allt var så ryschigt och prinsess likt. Till slut hittade jag iallafall en jätte fin klänning och köpte den, lycklig och nöjd kände jag mig.
Klänningen kom och det visade sig att jag glömt ett mått.....måttet från axel till midja...jag är ju ganska liten och denna klänning var sydd för en JÄTTE GIGANTISK kvinna. Jag satte ut klänningen på tradera och till min lycka tjänade jag 500 spänn på den.

Efter ett tag hittade jag återigen en klänning som jag kände för, beställde den fick hem den, och döm om min förvåning när jag vet att jag lämnat ALLA tänkbara mått denna gång och jag inte får upp klänningen över midjan.....
besviken, arg, ledsen och med alla möjliga känslor tittar jag i klänningen och upptäcker att människan har skickat fel strl. Tror fn att jag inte kan ha strl 34. Jag menar det är ju för sjutton säkert 25 år sedan jag hade den strl om jag överhuvudtaget haft den någon gång?? När jag var 19 år vet jag att jag hade ett midjemått på 65, jag vet det låter otroligt, men så var det.

Hur som helst fick jag naturligtvis skicka tillbaka klänningen och det var ju snällt men sen stod ju jag utan klänning igen. Surfade och hittade en sida som heter dressilyme.com (kan verkligen rekomendera dom) där fanns det tusentals klänningar och jag som har så svårt med min beslutsångest kunde naturligtvis inte bestämma mig för någon. Letade och letade och hittade nya varje gång. Men så en dag när jag letade så fanns den bara där, min drömklänning, det var bara att beställa och nu är klänningen på väg hem till mig med DHL hoppas att den landar här nästa vecka och gissa om jag håller tummarna för att jag kan ha den denna gången.

Nu är det maten som står på schemat. Vi ska ha en sommarbuffé och jag har tänkt göra det lätt för mig. Det ska ju vara ett enkelt bröllop. Lite olika kött, fisk, grönsallad, potatissallad smör, bröd, ostar, frukt, och så till sist bröllopstårta och kaffe.
Bröllopstårtan ska en av min personal göra. Hon har arbetat som bagare och jag är säker på att den kommer att bli jätte fin.

Bröllopet kommer att gå i rött och vitt, rosor och hjärtan och så kommer även tårtan att bli.
Nu tänker jag inte ge er mera detaljer men jag tänker fortsätta skriva om vårt planerande och sen får vi väl se den 30 juli kl 1400 om vårt planerande har blivit som det ska

RSS 2.0