Advent i Hamna

Det blev advent även här.
Och hur har vi det då när det är advent? Jo här tar man upp fiskebåten "Gumman"Det syns inte på bilderna men det var snöflister i luften, perfekt väder för att rensa bort gammalt skräp, förmodligen det sista för i år. O vad gör man med gammalt skräp? Jo man eldar!!!
Mysigt!

Sen har det faktiskt snöat hela dagen så nu har vi ett fint vitt täcke på marken. Bosse åkte för att sätta ett ljus på sina föräldrar grav men jag har lite ont idag så jag lägger mig en stund istället

Önskar er alla en glad advent


Advent hos Mor

Körde upp till Åsele och lilla Mamma idag.  Hade lovat att komma o hjälpa till att göra advent fint. Vägen upp var allt jag hade förväntat mig idag. Hela tiden skiftade det mellan +-0 - -1 grad och lätt regn, snor halt med andra ord. I Näsåker kom snön, alltså det snöade inte men den låg på marken.  Och efter Junsele kom både minnen av olika saker och som jag tycker då, vacker natur och upplevelser.

Träffade en liten gullig räv, som inte verkade ett dugg rädd för mig när jag stannade bilen och sa hej


Tomtens renar finns som vanligt på väg uppn mot Åsele, men nu lite mera söderut. I Gulsele där var de idag
Isen har börjat lägga sig på Ångermanälven


Väl uppe hos mamma blev hon ju naturligtvis glatt överraskad för hon visste inte att jag skulle komma. Jag älskar att överraska henne så här o se hennes glädje när hon ser mig komma. Jag donade lite och hennes underbara kontakt person LilliAnne kom med lunch till oss båda som vi avnjöt i hennes rum.
Tänk vilket fantastiskt ställe mamma bor på, underbar personal som tar hand om så mycket dom bara hinner och till och med bjuder besökare på lunch, inte alla boenden som gör det idag. Vi och Mamma har haft tur.

Vi gjorde lite advent


Vi gjorde en paus för att gå ut och fika lite på konditori kronan och samtidigt inhandla lite hyacinter. På vägen upp mot parkeringen kommer en bil som jag känner igen och ur den kliver min käre farbror Brynolf och faster Hjördis. Vilken överraskning igen! Jag har inte träffat mina släktingar på väldigt, väldigt länge och Mamma har nog inte heller träffat dom på ganska länge så det var otroligt roligt. Vi åkte upp till kronan samtidigt och där bjöd faster på fika. Vi hade en lång mycket trevlig stund där


Vägen hem gick över Solberg och Bredbyn. Av och till i regn på snövägar samma gradtal ända ner till Bredbyn där blev det helt plötsligt +5 och regn. Här hemma i Bönhamn blåser det kuling och de varnar för köldgrader under natten. I morgon går kosan ner till Sundsvall och rygginstitutet och på Fredag blir det sundsvall igen för jobbets räkning. Många mil blir det, håller tummarna för att halkan inte slår till här.

Det var min dag

I mitt kök

Eller det kanske inte kan kallas för kök. Det är verkligen litet, men å andra sidan fullt dugligt.
Genast när jag såg det första gången kände jag "vilken gräslig tapet" men nu tycker jag den är charmig. Det känns väldigt charmigt med dessa små sneda skåp och låga bänkar. De är verkligen låga, de är så låga att tom jag som bara är 159 hög tycker att det är obekvämt, men å andra sidan lagas till inte till så många maträtter eller dyl här inne heller.

Skafferiet är ett sånt här gammalt som kan kliver in i, gulligt..
Finns väl inte så mycket man kan säga om mitt kök eftersom det inte rymms så mycket här i. En liten frukost hörna finns det men den utnyttjar jag inte.

Tja det är väl inte mycket mera o säga om det. Ett kök är ett kök och i ett litet kök utan fönster är det inte mycket mera att göra åt


Hemma hos

Ok, vi går vidare in i mitt lilla kyffe. Rummet som är ganska stort är möblerade med second hand. Det mesta har jag köpt på jobbet. Som jag berättade tidigare går allting i svart och vitt, färger som jag trivs med. Av min kära svägerska fick jag ett klaffbord som hon haft på sin loppis i sommar, det var träfärgat men jag skyndade mig naturligtvis att slipa och måla om det. Hade trott att rummet var så litet så att klaffarna skulle vara nere, men mitt ögonmått är inte det bästa och det gjorde sig mycket bättre helt uppställt.


Stolarna har jag köpt på jobbet, tyvärr köpte jag bara 2 st. När jag fattat att det skulle vara uppfällt och 4 stolar hade tyvärr de andra 2 fått en annan ägare. Men det dyker säkert upp andra som kommer att vilja få följa mig hem.
Soffan är också köpt på mitt jobb, faktiskt en av de skönaste soffor jag haft. Till den köpte jag en fotpall som just då gick i lila. Nu är det avtagbara tyget färgat till svart. Det lilla bordet köpte jag först som tv bord, men min lilla tv gick sönder o när jag då köpte en annan (på jobbet) följde det med en tvbänk. Så jag funderade lite, det var en väldgit nött och ful teak skiva på bordet, jag slipade lite och målade ytan vit. Mattan är jag nog gladast över. För många många år sedan fick jag en liknande av min Far, i nån av alla mina flyttar kom den bort och jag nästan svimmade av glädje när jag hittade den på jobbet och att den även fanns kvar när jag fick handla var som en dröm.


På väggen ovanför satte jag en ikea hylla som jag (naturligtvis) köpte på jobbet. Och eftersom jag saknar min 2 älsklingar som är kvar hemma måste jag ju ha en katt här också. Så helt plötsligt står det en svart/vit porslins katt i butiken. Den är lite skamfilad, men vad gör väl det tycker den gjorde sig väldigt bra hos mig.
In till min alkov, som jag egentligen tycker är ett litet sovrum. Där har jag gjort ett enormt draperi, öppningen är ju så stor så man kan inte ha en dörr där. Tavlan som hänger där på väggen är en gammal sak som en gång hängde i mitt föräldrahem. Den påminner mig om viken där min farfars båt brukade ligga.

Mer än så här tänker jag inte visa er i kväll. Jag känner mig inte färdig med min övernattnings lägenhet. Det fattas vissa saker på väggarna och såna där små detaljer. Det blir lite varje vecka och just nu försöker jag hitta någonting som ska pigga upp mitt sovrum och min toa. Så alltså ska vi gå vidare in i köket nästan gång

Ha en bra kväll, nu ska jag njuta av halv 8 hos migsecondhand lägga

Har en enorm bloggtorka just nu och så mycket tid finns det ju inte heller. Det är inte som förr, när jag började blogga för några år sedan. Då, när jag var sjukskriven eller jobbade på Örntaxi och var lång ledig ibland, då kunde det ju bli 2 blogg inlägg ibland på dagarna.

Nu är jag glad varje gång jag tar mig tid.  Min yngsta dotter Sara har varit hemma några dagar och jag har njutit för fullt av hennes närvaro. I går tisdag, åkte vi in till Kramfors. Jag för att jag skulle jobba och Sara, hon skulle också jobba. Hon frissade en del i personalen hos mig. Efter jobbet stannade vi kvar i min lilla lägga, så hon skulle få en liten aning om vart hennes mamma är när jag stannar kvar i Kramfors ibland på veckorna.

Sara blev lite förtjust i mitt lilla stadshem och en aning imponerad över att hela lägenheten är ett secondhand projekt. Hon kom med den förtjusande idén om att jag skulle blogga lite om det och någonting måste jag ju göra så jag gör väl det.

Så var börjar jag?
Jo jag har alltså en liten lägenhet på ca 35-40 kvadrat, beroende på vad man räknar med. O jag tror jag börjar med min lilla hall.

När jag först kom hit var det en jätte tråkig gammal hatthylla i hallen och en tråkig liten garderob. Vad göra???

Jag plockade bort hatthyllan, hittade en jackhängare som skulle sitta direkt på väggen som jag målade vit, en liten vit målad hylla och korgar i svart. Garderoben har jag inte hunnit måla vit än men det kommer. Jag vill ha min lilla hall så ljus som möjligt och träfärg och furu är bland det värsta jag vet. Spegeln är faktiskt ny, inköpt på ikea enbart för att där var enda stället jag hittade en smal, endast 26 cm bred.

Eller om sanningen ska fram...Jag köpte faktiskt några små speglar till en spegelvägg på jobbet. De skulle sättas upp med dubbelhäftande och jag gillade idén även om jag var lite skeptisk. Jag kom hem med dem, satte upp dem och gick sedan och kollade varje timme om de verkligen satt kvar. När de suttit uppe ca 5 timmar utan att nåt hänt gick jag till sängs. Strax efter 24 vaknade jag av ett jätte dån och det tog en liten stund innan jag fattade vad det var...Ja visst speglarna, jag hade satt upp 4 st och 3 hade ramlat ner och en låg i tusen bitar i hallen. På morgonen fick jag sopa upp resterna och gissa då om min förtvivlan när jag kom hem efter jobbet och den 4:e också låg sönderslagen. Det betyder alltså 14 års olycka....Därför tyckte jag att jag var värd en ny sak till lägenheten och det blev denna spegel från IKEA.Jag har en passion för svart och vitt. Hemma har vi övervägande vitt och jag bestämde tidigt att det övervägande i stan skulle bli svart. Visst är det ju så att det finns saker som kommer från huset, sånt som jag vill byta ut där och som går i svart det tar jag till lägenheten, men det är ju second hand det också.

Det var hallen det, välkommen in

RSS 2.0