Nyårskrönika över 2020

Året 2020 har tagit slut, äntligen kan jag tycka. Det började som vilket år som helst, men redan i februari smög sig en vansinnig pandemi in och lamslog hela världen. Så äntligen är det värsta året i min livstid slut. Nu hoppas jag som många andra att 2021 ska innebära hopp, glädje och kärlek. 
 
 
Januari 
Vi firade in det nya året med våra bästa vänner. God mat och dryck och naturligtvis klockringning i kapellet. Snön lyste med sin frånvaro och det mesta var bara is och halka. Planeringen för Sofie och Gordons bröllop tar vid, så också för hur trädgården måste utformas för att vi ska rymmas
 
 
 
Februari
Sara fyller 30 år och det firas på Restaurang Himlen med familjen
Det stora firandet planeras till bal i Stockholm i april
 
Efter firandet åker jag och Bosse till Egypten på semester 1 vecka.  Veckan börjar lite kylslaget, kallt och blåsigt, men vi gör det vi är bra på, kopplar av under filten med en bra bok.
I mitten av veckan ger sig blåsten och solen kommer för att värma oss. Några bad i havet blir det dock inte, knappt man vill bada i poolen. 
 
 
Väl tillbaka i Sverige drabbas jag av en förkylning av det kraftigare slaget, fullständigt slagen i stort sett resten av månaden. 
 
Mars
I början av mars kommer snön. Det vräker ner snö.
 
Men tack och lov blir den inte långvarig redan i mitten av månaden töar den bort och våren visar sig från sin bästa sida. I slutet av  månaden blir jag återigen sjuk med feber. Orolig att det är corona så klart, jag brukar inte bli febrig så här ofta, 2 månader på raken och med alla skriverier och presskonferanser om denna pandemi är det ju klart man är orolig. Nu får man inte längre ha tillställningar med flera än 50 personer och det gör ju att Saras 30 års baluns ställs in. Min och Karins resa till trädgårdsmässan ställs också in.
Planering, planering och planering. Ser fram emot sommaren istället som kommer och hoppas att bröllopet får fint väder.  Det sätts fröer och omplanteras och trädgården omplaneras även den. 
 
April
Vår på rktigt!!
Restriktionerna är hårda tycker vi i Sverige, det diskuteras fram och tillbaka hurvida man får träffa folk, träffas på restauranger, butiker, håll avstånd!! Men i Australien där Sofie och Gordon bor gör de total lockdown. Ingen får resa på x antal månader och naturligtvis betyder det att vi måste ställa in bröllopet. Det betyder ju också att de inte kommer till Sverige överhuvudtaget. Jag gråter dagarna i ända, saknade är så total, saknaden efter henne, saknaden efter livet...Vilken tur att jag inte visste då, att det skulle bli ännu värre också. 
Så blir jag sjuk igen, med hög feber, svårt att andas. Jag får åka in och ta corona test och det visar negativt..vilken lättnad, jag har lunginflamation och får penicillin
 
Maj
Vi lever istort sett totalt isolerade. Jag jobbar ju, men i övrigt.
Men maj bjuder på underbart väder, sol och värme. Som tur är har vi många projekt både inne och ute så vi kan få dagarna att gå
 
 
Juni
Trädgårdsmarknaden i Hörnett blir iallafall av och som vanligt åker vi dit med ett leende på läpparna. Restriktionerna hänger i, så den enda av våra barn som kommer hem till midsommar är Sara och hennes lilla familj. Sara har varit sjuk i Corona så hon har antikroppar och vågar köra upp och vi vågar också.
Hela juni bjuder på värme och sol och poolen utnyttjas regelbundet.
 
 
 
Juli
Juli månad visar sig inte från sin bästa sida. kyligt, blåsigt och regnigt. 
Tacksam att det den 4e juli, som skulle varit min dotters bröllopsdag, är regnig och kall. Det har inte varit någon bra dag att ha bröllop på..
Jobbar väldigt mycket under juli månad och när sista veckan i juli inträder är jag gansa nöjd att få ha semester trots regn och rusk
Katarina och Jesper kommer på snabbt besök och tur där att det faktiskt blev 2 dagar med helt ok väder.
 
Augusti
Sara och Dante tar en veckas semester i Bönhamn och vi är tacksamma för att de kan och vill ha semester med oss. 
Dessutom tar de med sig sol och värme så vi får ha fina dagar. Ute med båten på klipporna och såklart poolen.
 
 
Under senare delen av augusti kommer min syster och svåger på besök och även då har vi sol och värme och vi har underbara dagar tillsammans. 
 
September
September bjuder på fina dagar med sol och värme och äntligen, äntligen kan även Johan och Ellen komma hem från Oslo. Innan våg nr 2 av coronan kommer öppnar Norge upp gränsen till västernorrland viket betyder att de unga kan komma hem. Vi bakar tunnbröd med hjälp av Johans mormor så vansinnigt trevligt att kunna göra sådant tillsammans. 
 
 
Jag får besked från läkarvården att min höft som jag haft problem med de senaste 13 åren äntligen ska röntgas och jag ska få börja med att träffa en ortoped...förstår ni lyckan??
 
Oktober
Dimma och dis, dis och dimma
Vi satsar på en tripp till Stockholm, får en kväll med Sara och hennes lilla familj och Katarina och Jesper.
Så trevligt att kunna åka bort en helg. 
 
November
Blir en mörk månad på många sätt. Mörkret lamslår hela världen och andra vågen av coronan når även oss. Jobb, läkarbesök, jobb. Händer inte mycket annat
Det pratas om att ett vaccin är på gång..
 
December
I mitten av december kommer hårdare restriktioner igen. Max 8 st i en grupp och så kommer det första vaccinet till Sverige. Vi får nu höra att innan sommaren skall alla vaccinationer vara klara. Betyder det att sommaren 2021 kommer bli en riktig sommar, betyder det att min älskade dotter kommer att kunna ta sig till Sverige, att det äntligen är slut på detta lidande som denna sjukdom förorsakat? Många är frågorna men tyvärr finns väl inga svar än så länge. 
Julpyssel dag hos Fredrik och Birgitta med inköpt jultallrik från Skutskepparn också det en dag att vara tacksam för.
Jag och Bosse firar jul ensamma, men det är inte så märvärdigt, det har vi gjort förr
Nyårsafton firar vi med Håkan och Karin, några av de absolut finaste vänner man kan ha
 
 Nu kommer det ljusare tider! 
Jag måste tro på det

RSS 2.0