Semester

Är det inte riktigt än, så just därför känner jag att jag nog måste ta blogg semester. Hahaha som om jag inte redan gjort det. Det blir allt för länge mellan ggr som jag hinner med bloggeriet numera därför tycker jag att det är lika bra att lägga bloggandet på hyllan ett tag.

Jag jobbar fortfarande några veckor till och här hemma är det alltid massor att göra nu när det är sommar. Växthuset prunkar och det är ändå bara en liten del i allt som ska göras. Jag återkommer säkert när det väl är semester och jag kan använda tiden.

Önskar er alla en mycket trevlig och välbehövlig sommar!!

Sätter in en gammal sommar film från Bönhamn så ni kommer ihåg allt vårt vackra.


Njut som jag gör, visst är sommaren underbar?

Student

Så var helgen över och det känns lite tomt och vemodigt. Har haft så mycket folk runt omkring oss hela helgen så det blev tomt nu när vi är hemma igen. Det har varit en så underbar helg och jag är så glad över hur lyckat allting blev.

Redan på onsdag kväll kom storebror Thomas upp från Stockholm, och jag vill nog påstå att det var en av de bästa presenter Sara kunnat få. De träffas inte så ofta så stunderna tillsammans blir så dyrbara för alla tre.
På torsdag när vi kom till Övik sökte vi upp Sara som då redan inlett sitt firande. Hon har dragit ett jätte lass för skolan. Det är ju en ny skola hon gått på så de har aldrig haft studentfirande tidigare. Hon har suttit i elevrådet och hjälpt till och fixa både det ena och det andra för att alla skulle kunna få en bra studentdag.

Sara hade inte någon som helst aning om att Thomas skulle komma så gissa om hon blev glad. Hon var ju tyvärr väldigt upptagen på torsdag firandet hade börjat och pimpning av avslutnings lokalen höll på som mest. Skolan hade gjort i ordning lunch buffé för sina första studenter och lastbilen som de skulle åka med skulle ju också pimpas.

Fredag morgon började de med champagne frukost i en av Öviks alla parker och de hade verkligen tur med vädret.Vi har ju haft 2 st som tagit studenten. Både min Sara och Bosses Katarina. Kl 1115 kom Katarinas skola ut för firande och då var vi naturligtvis på plats. Sen kom Sara ut kl 1215, lite stressigt men det ordnade sig jätte bra.


Kattis med pojkvän Nils

Till mottagningen fanns det pajer, smörgåstårta, gräddtårta jag tror alla åt med god aptit, mätt i magen allihopa. Släktingarna hade kanske lite fullt upp, först mottagning hos Kattis och sedan med Sara. Som tur var behövde vi inte hålla mottagning i Saras lilla lägenhet utan Magnus och Malin lät oss inta deras hem. Stort tack till er vänliga själar.

Efter mottagning var det dax för fest igen ända in på småtimmarna och på lördag ännu ett pressat schema. Frissan tog 2,5 timme men i mina ögon blev hon den vackrasteI dag var hon nöjd, det har varit en kanon helg. Och jag är nog världens stoltaste mamma. Hon har gått ut med underbara betyg och hon har verkligen kämpat stenhårt under dessa år.  Nu är det över och vi får väl se vad livet har för överraskningar för den unga damen.

Men jag tror att allt kommer att ordna sig till det absolut bästa för henne

Det drar ihop sig

Det drar ihop sig till student och samtidigt så drar det ihop sig till regn. Typiskt... Nåja jag hoppas humöret på alla ungdommar iallafall blir bra.

Själv förbereder jag så mycket som möjligt för att min Sara ska få en så lyckad dag som möjligt, det har hon sannerligen gjort sig förtjänt av. Hon går ut nu efter 4 år med väldigt fina betyg, lärlingstiden fattas visserligen men vad gör väl det nu när damen kommit på att hon vill göra nåt annat än att måla. Det är inte lätt att vid 16 års ålder bestämma vad man vill göra med sitt liv. Jag förstår henne och stöttar henne i sina funderingar. Förmodligen blir det ytterligare studier till vintern, men hon grejjar det, är säker på det.

Idag ska jag åka in till  stan för att sätta naglar på unga fröken och hennes halvsyster Kattis som också tar studenten. Ni förstår själv då att med 2 st studentskor är det mycket att tänka på. Tur att Sofie har sommar lov redan och är hemma för att hjälpa till.

I övrigt har min lediga vecka hittills handlat om att komma ikapp med trädgården ute. Men nu tror jag att bara blommorna växer till sig så blir det nog fint i sommar. Och  naturligtvis skulle det inte göra nåt om det kom lite värme också, 12 grader tycker inte jag är några sommar grader.

Nu ska vi strax åka för att fixa dessa naglar. Sedan ska det handlas ska på Sara mottagning bjuda på gräddtårta, smörgåstårta, skaldjurspaj och kycklingpaj med grönsallad. Eftersom hon bor endast i en liten etta ska mottagningen hållas hos henne bonuskusin Magnus och hans familj. Det blir så mycket trevligare, tack för det.

Så..iväg med mig nu

Latmask

Det är nog jag just nu. Iallafall när det gäller bloggandet.  Det har faktiskt hänt så mycket att jag helt enkelt inte tagit mig tid att skriva och ska jag vara riktigt ärlig så har mitt bloggande tappat fart lite sedan jag skaffade facebook. Det ligger nog nåt i det där att "Alla hade facebook utom Siv, för hon hade ett liv" hahaha.

Vi har fortsatt här hemma o greja på i samma takt som alltid. Sara har renoverat klart uppe i Sofies rum. Det blev verkligen så himla bra, hon är så duktig. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att grönt skulle kunna bli så fint, men gissa.....


Det är full fart ute med både rabatter och växthus. Ni som känner mig vet ju att det här är för mig absolut bästa tiden på året. Just nu prunkar det överallt.


Sen har jag faktiskt unnat mig lite semester,  vi tog en sista minuten till Turkiet en vecka. Gissa vad skönt det var.  Har aldrig varit i Turkiet och visst, det går inte att jämföra med Thailand. Men har man bara en vecka så duger det mer än väl.

När vi kom ner var det väl inte speciellt kanon väder, blåste lite småkallt när man låg på stranden. Men efter en ordentligt åskoväder på lördag natt kom värmen med besked.

Vi har ätit och druckit gott. Njutit i underbart varm sol badat i någorlunda varmt vatten och verkligen haft sommar. Vad mera kan man begära?
Utsikt från vår balkong


Kocken lagar en god chateobriang åt ossOch servitören roar oss med flaskdans. Allt på restaurang Scandinavia i Alanya. Åker du till Alanya så sök upp denna krog, den absolut bästaOch underbara blommor i överflödoch båtar.

Som sagt en underbar och välbehövd vecka. Nu stundar student tider så tiden kommer kanske inte att räcka till igen för att uppdatera er, men jag gör så gott jag kan.

På återhörande.

RSS 2.0