Gott Nytt år

 GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla. Än är det några timmar kvar på det gamla året men jag ska strax bege mig till goda vänner för att fira in året.
Brukar alltid skriva min egen nyårs krönika och det tänker jag göra i år också men inte idag får bli i morgon.
Nu vill jag bara önska er alla ett gott avslut på året

God Jul

Julen är här, Mitt vackra vita vinterland, bjällerklang, ja det är några av de julsånger som ger mig vibbar. Nostalgi har jag ju talat om förr. I år befinner sig julkänslan någon annanstans än i Bönhamn.
När jag var liten så följde jag Alltid med min Far och min Bror ut för att tända alla de machaller som Far och Bror gjort under dagen. Det var machaller uppför hela vägen till grannen, hela gården lös av machaller. I kväll när jag tänkte tända några så gick min tanke till min Far och min bror, saknaden är stor.
 
Det blev inga machaller hos oss i år. Det stormar ute och spöregnar så att ens försöka skulle vara dumt, men jag vill bjuda på en gammal youtube rulle jag gjorde för några år sedan. En film full av nostalgi.
 
 
 
 
God jul till er Alla
 
 
 

Dan före dan, före dan

Jag lovade ju att jag skulle visa lite kort och skriva lite blogg om vår fina julmarknad. Tyvärr har jag inte fått tag i nåra foton ännu. Jag var ju upptagen med att sälja hamburgare hela dagen så min kamera hade fått ledigt, så tyvärr får jag återkomma till den biten senare.
 
Förra helgen firade vi julafton här hemma. Alla barnen utom Johan var på plats och det var såå mysigt att få ha dem alla här. Nu drar det ju ihop sig till den "riktiga" julen, men tyvärr så måste jag säga att någon julstämning infinner sig då inte. Men när det är 4 plusgrader och spöregn ute så... .Jag har idag försökt, jag har julstädat, tagit in granen, spelat Lars Vegas jul precis som sig bör, men icke,  inte någon stämning alls. Kanske det beror på att jag vet att mina tjejer inte kommer att vara på plats.
Vi har sagt att vi ska göra det absolut mysigaste hela helgen. Mycket bra tv, bra böcker och god mat. Vi kommer säkert ha det jätte mysigt men visst känns det lite konstigt att fira jul bara vi.
När jag var liten var det vanligt att vi firade jul med mina kusiner, vi kunde vara upp emot 20 st,  julotta på juldagsmorgon, mycket snö och kallt. Så att vara bara 2 i plusgrader och regn ger inte mycket....
 
Nåja nästa år blir det bättre, då hoppas jag verkligen att de kommer hit o firar jul med oss.
 
Ser fram emot att på fredag åka ner till Stockholm. Ska ner dit främst för att krama om Sofie och Jim som nu ger sig ut på sitt stora äventyr. De ska åka till Bali för att plugga, surfa och upptäcka världen. 1 år har de planerat, sen hoppas ju jag att de kommer hem mycket tidigare... I slutet av februari åker vi på semester och planen är ju att besöka dem på Bali då.
 
Jag tänker inte önska er en god jul nu, för jag ska faktiskt skriva en blogg till innan jul det har jag bestämt
 
 
 

Innan

Innan det här vädret kom så ville man ha lite vitt på backen, det vill jag egentligen fortfarande. Det blir ju ljusare och det blir lättare att köra med vinterväg. Men nu får det ge sig. Skotta är det värsta jag vet och med den storm som varit i södra Sverige så vet jag att min B kommer att åka iväg för att hjälpa alla i Sverige att få tillbaka sina telefoner. Det betyder att det blir jag som måste skotta, som tur är har vi inte så mycket men det är därför bla som jag tycker att nu får det ge sig med att snöa. Roligare kan man ha en em efter jobbet.
 
Så här till vår julmarknad var det ju perfekt att det kom nu. För vad blir mysigare på vår julmarknad än med lite snö också. Tänk er bilden av vår lilla by, alla sjöbodar som är öppna för olika alster, facklor och marschaller genom hela byn, knallar som står med sina bord genom nästan hela byn (över 50 st anmälda) och små eldar som brinner lite överallt. Tomten som kommer med godis till alla barna...Det kommer att bli en kanon dag, bara det ville sluta blåsa också.
 
Efter i morgon ska jag sätta in bilder på vår marknad så ni själva får se. Förra året var det någon som beskrev det som att komma in i en av Astrid Lindgrens julböcker och någon hade sagt nu att varför ska man till Jamtli i Östersund när man kan åka till Bönhamn, och det mina vänner är ett himla fint betyg.
 
Jag ska sälja hamburgare, för efter flera år på Norra grillen i Övik så vet jag att jag kan det, så ingen ska behöva vara hungrig. Hela byn är pyntad och fin, bara det ville sluta blåsa.
 
För övrigt i livet rullar det på. Mycket att göra är det ju nu på jobbet så här innan jul. Erikshjälpen blev enl undersökningar landets ledande second hand kedja och det är jag ju otroligt stolt över. Och det vill man ju leva upp till men det medför ju även en massa jobb. Folk har lärt sig efter dessa 4 år att vår butik innehåller hela tiden nya varor, rent och fräscht och lätt att hitta, ingen gammal lump och ingen loppis utan en second hand butik. Det har jag hela tiden varit väldigt noga med att lära ut skillnaden på en second hand butik och en loppis.
 
Alla röda dagar har vi ju stängt, men alla svarta dagar är arb dagar. I år kommer jag att jobba hela helgerna.
Alla våra 4 barn kommer att fira jul med jobb, respektive eller sin andre förälder, så det känns väl inte som någonting att fira i år. Tror det är första gången som vi blir helt ensamma, känns ju lite jobbigt. Hoppas att det är mycket på tv och det finns ju alltid bra böcker att läsa, men jag gruvar mig lite, kommer ju att sakna töserna alldeles hemskt. Men ingen idé att sitta här o böla över det nu, ser istället fram mot nästa jul för då hoppas jag att läget är tvärtom att alla är hos oss och att min Sofie är hemma igen efter sin världs resa.
 
Nu är det nog dags att sätta igång med förberedelserna annars kanske det inte blir någon marknad .......
 
Ni kommer väl ???

RSS 2.0