Växthus

Ytterligare en ledig dag, och fortfarande ganska skönt.  Mitt växthus är klart och i det ryms nu allt som behöver vinterförvaras. Så super skönt och gissa om jag ser fram emot våren, det blir verkligen något nu att längta till.
Och utsikten från mitt växthus den går inte av för hackorSka nog upp en hängmatta här också så jag kan vila ibland.

För övrigt så är mitt nymålade snart klart. Är så trött på allt som är trävitt, avlutat så nu blir allt vitt. Det tar ju lite tid och tålamod är väl inte direkt min dygd men jag gör så gott jag kan. En dag är kvar på min ledighet och i morgon ska huset städas, sen är jag nog färdig för jobb igen, jag är inte direkt typen som klarar av att vara ledig för länge så nu räcker det.

Ledig vecka

Vad gör jag då under min lediga vecka? I torsdags åkte vi upp till Holmträsk och Åsele. Två flugor i en smäll. Jag har inte varit där sen i våras och det är länge sedan jag träffade både min mor och min syster. Så först åkte vi till Övik, jag behövde 2 nya däck på min bil och en lunch med Sara hann jag också med.

Det är ett stort vemod som alltid fyller mig när jag anländer in i byn Holmträsk. Jag är väldigt glad att syrran har gården idag men jag själv känner ingen som helst saknad. Visst det är otroligt vackert där, men det känns..ja jag vet inte, det är trevligt att komma dit o se alla förändringar de gör och det är otroligt roligt att gården finns kvar, men jag känner ingen som helst saknad. Vi hade en väldigt trevlig kväll men intog sängen relativt tidigt. Jag känner att jag har mycket spill i batterierna och jag behöver verkligen ladda dem.


Min gamla lekstuga, numera fiskebod


Storm, men det stoppar inte Britt från att ösa båten innan upptagning


På fredag åkte vi in till mamma och tog med henne på lunch på Emmas kök.  Det är ett matställe som min kusins fru har och de har alltid så väldigt bra mat där. Som grädde på moset fick jag även träffa min kusin och hans fru, det är många många år sedan så det var jätte kul.

På kvällen när vi kom tillbaka till syrran bjöd hon på en vansinnigt god älggryta. Med lite vin och lite spel avslutades kvällen. Var hemma här i Bönhamn på lördag eftermiddag fullständigt slut på. Då kom tröttheten kan jag säga, var precis som jag sprungit in i en vägg, helt slut. På kvällen hade vi fantastiskt varmt, upp mot 18 grader och vi fick återigen en mysig kväll ute i vårt uterum.

Nu har det gått ett par dar av ledighet i hemmet. Har donat lite både ute och inne. Har målat om ett par byråer och ett gammalt bord, blommor plockas bort och det förbereds för höst och kyla. Hösten är här och kylan kom redan igår. Det är svart och kallt ute.

Bengt-Olov och Carina som har Arnes sjöbod var här förra helgen och när de åkte tände de en lampa i fönstret på deras hus, det är ett ljus som vi bybor sätter värde på nu när det är mörkt och tomt i många hus. Önskar att flera sommar boende kunde göra likadant.

Nu har jag två dagar kvar så jag fortsätter att dona lite och bara ta det lugnt

Trött

Ja nu är jag riktigt trött! Men jag ska ju faktiskt vara ledig en hel vecka nu. Vad jag ska göra?? Jo först ska jag sova och sen ska jag sova haha nä skämt o sidan, jag ska i morgon åka upp för att besöka mamma i Åsele.  Jag slår två flugor i en smäll nu. Det är jätte länge sedan jag var uppe och nu åker jag upp för att besöka mamma men samtidigt är det ju så att min syster är på gården och då kan jag ju få njuta av hennes sällskap och byn i jakt tider.

Det är väl dax för lite nostalgi igen. Förr i världen så jagade både pappa och jag just i denna månad. Det var någonting som var bland det bästa jag visste. Att få kliva upp riktigt tidigt på morgonen, och ta en riktig lång promenad i skogen på väg till sitt älgpass och att sedan sitta där tyst med en eld och lyssna och vänta. Det fanns ingenting som slog det. Tyvärr så fick jag mitt diskbråck som förde med sig både det ena och det andra och jag har inte kunnat fortsätta med jakten. Men september måndad i Holmträsk det är fortfarande något alldeles speciellt.
Nu har jag alltså chansen att både få träffa mamma och få lite tid i byn så det tänker jag ta till vara på.

Har faktiskt inte varit däruppe sedan jag fick jobb. Kanske inte är så konstigt men trots allt så är det ett stick i bröstet av lite dåligt samvete. Nu ska jag göra nåt åt det! Några dagar där uppe och sedan några dagar här hemma för att komma i kapp med allting, sen är jag nog pigg för att jobba ett par månader igen.

Idag har det varit en bra dag tycker jag. Info möte med min chef och lunch med densamme. Det blev en dag som i mitt tycke var jätte bra. Det är skönt när man åker från jobbet och känner att "det blev en bra dag"

Tills vi nu hörs igen hoppas jag ni också har en massa bra dagar

Nostalgi

Vad gör man en dag som denna när man helt plötsligt frågar sig vart åren tog vägen.  Det bara ramlade över mig när jag såg en liten, liten tös springa vägen när här.

Vad var det som hände? Varför gick det så fort? Ibland känns det som om jag inte hann med ordentligt, de växte ifrån mig.

Förutom  nostalgi känslor har faktiskt helgen varit lugn och skön.  I går grillade vi, jag ville sitta ute (i uterummet alltså) eftersom vädret tillät det, det var ganska varmt och skönt. Känns väl ändå som att det förmodligen var sista gången för iår dock. Men mysigt var det.Bosse skämmer bort mig i vanlig ordning. Just nu bygger han ett växthus till mig, nåt jag önskat väldigt länge och nästa vår ska jag kunna odla ordentligt.

Och vilken utsikt jag kommer att ha i mitt växthus.Det är ju inte klart på långa vägar men jag gissar att jag kommer att trivas utomordentligt.

I morgon är det arbetsdag igen och jag har mycket på mitt schema, bla 2 nya medarbetare. Ska bli mycket spännande, bitarna faller på plats för varje dag

Så tills vi hörs igen, ha ett underbart liv.


Dålig kundrelation

Under dagarna i Holsbybrunn pratade vi mycket om kundrelationer och hur viktiga de är. Någon som inte bryr sig så mycket om bra kundrelationer är ett företag som heter United airlines. De hade en gång en kund som heter Dave Carroll. Han skulle tillsammans med sitt band åka iväg på en spelning, när de sitter på flyget hör Carroll hur damen bakom sig utropar hur personalen slänger med gitarrer utanför fönstret. Han inser att det är hans instrument och tar kontakt med personalen på United men blir tydligen bara nonchalerad. Som hämnd gör han musikvideos som han lägger ut på youtube, närmare bestämt 3 st ska det bli. När alla är klara ska man kunna rösta på vilken av dessa som är bäst.
United airlines aktier har rasat men Carroll har blivit kändis, och företaget som tillverkar Taylor guitars har ökat. United har tagit kontakt och vill idag ersätta Carroll men han tycker att de isåfall kan skänka pengar till något välgörande ändamål, för hans del är det försent.

Så kan det gå om man bråkar med sina kunder


Borta bra..

men hemma bäst. O så är det verkligen.  Har haft jätte fina dagar nere i Småland, men nog är det bäst och skönast hemma. Det är ju alltid jätte kul att åka på såna här utvecklingsdagar, att träffa andra "likasinnade" och få höra hur de har det på sina butiker och utbyta erfarenheter och idéer.

Resan ner gick ganska bra, naturligtvis kändes det i svanken och i höften på söndag kväll när vi väl var nere. Hela måndag satt vi på seminarium och lyssnade. På kvällen hade de ordnat en jätte middag för oss allihopa, god mat och underhållning, verkligen kanon trevligt. På tisdag började vi redan 815 och då fick vi lyssna på ett par som idag jobbar nere i Laos med biståndet. De visade bilder och berättade om hur det var där nere. Mycket, mycket intressant och gripande. Skulle vara otroligt roligt att få resa och hjälpa människor på plats, men man får nog vara glad att man genom arbetet här kan hjälpa så många behövande ändå.

Vid 1600 var det slut och vi packade ihop oss för avfärd. Som tur var hade vi hotell i Sthlm så hemfärden blev inte lika jobbig som nerresan. Och alla ni som känner mig må tro att jag blev förvånad när jag kom upp till mitt hotellrum på 7:e våningen för döm om utsikten, har väl aldrig haft bättre utsikt...Tyvärr kan jag ju inte påstå att natt sömnen blev nåt bra ändå, men..

Nu är jag hemma igen och det känns som sagt jätte skönt. Är ledig i morgon men jobbar fredag och lördag. Hade tänkt vara ledig hela kommande vecka, men nu får vi se hur det blir med det, vet inte längre om jag kan *suck*

Nu när man är nyduschad och fräsch som en nypon ros längtar kroppen ner i den egna sängen så jag säger helt enkelt godnatt.

Ny vecka

Ny dag nya utmaningar, är det inte så man säger?  Idag har jag bara sett till att packa och fixa inför morgon dagen. I morgon åker jag till Småland där vårt huvudkontor finns. Jag ska på utvecklingsdagar, ska bli spännande. Farbror Erik som en gång grundade Erikshjälpen kommer från Holsbybrunn i Småland och det är dit jag ska, verkligen spännande.

Tröttheten har gjort sig påmind idag, men vad annat kan man vänta sig när man äntligen är ledig. Jag packar och gäspar och packar och gäspar. B byggger mitt växthus och det är snart klart det blir jätte fint. I går kväll kom Kattis och Anders, och som alltid är det jätte kul när de dyker upp någon av de våra små....Tyvärr blev inte min kväll speciellt lång eftersom jag var väldigt trött, idag har vi väl tagit igen det någorlunda men det blir nog en mycket tidig kväll ialla fall eftersom jag åker härifrån kl 700.

Kommer säkert på något sätt att höra av mig under veckan, om det går. Ska försöka klara mig med internet via mobil..Folk säger ju att det fungerar så det blir nog ett bra sätt att kolla nu om det fungerar. Jag hoppas ni alla kommer att ha en bra vecka ialla fall tills vi hörs igen

kram på er alla

Insikt

Det råkade jag ut för i morse. Insikt!
Ofta på morgonen när jag åker till jobbet är huvudet fullt av planer för dagen. Vad som måste göras och vad jag önskar hinna med.  Jag är så van med naturen runt omkring mig så ibland ger jag mig inte tid, eller jag glömmer helt enkelt bort att titta mig omkring.
Men så i morse så slog det mig, hösten är här. När kom den??
När man ser samma bilder framför sig varje dag borde man väl se förändringarna, men inte har jag sett dom inte.

Men idag kom som sagt insikten om att det nu är höst. Löven på träden runt omkring vägen är gula och många av dem ligger på marken. När hände det? Hur kommer det sig att det känns som om jag missat våren, sommaren och nu också höst ingången.
Ikväll kom en till insikt för mig. Jag måste börja ta det lite lugnare, den takt som jag hållit sedan jag fick jobbet i april funkar inte längre. Jag är så trött att det går runt. Vi ska visserligen ha semester i nov, men det är då det. På söndag åker jag ner till Småland för utvecklingsdagar men när jag kommer hem igen måste jag börja plocka ut min komp. En veckas ledigt blir det då och en resa upp till syrran på gården kanske och besök hos mamma, det skulle nog också lätta det samvete som man ständigt går omkring med.
Beslutet är taget och det känns otroligt skönt, hoppas nu bara att veckan nere i småland går riktigt fort.

Nu fick jag återigen en insikt! Kvällen som gräsänka är slut, räkorna är slut och jag är slut, så nu intar jag sängläge!

Godnatt

Utkast: Så skönt ...

Så skönt det var när jag äntligen kunde åka hem på fredag em. B hade planerat middag så jag hade bara att sätta mig, kan man ha det bättre? Det blev dock en ganska tidig kväll för mig. Jag är inne i ett läge nu när jag känner mig helt slut, vansinnigt trött. Skulle ju jobba på lördag igen och jag tycker ju att det är ganska viktigt att vara fräsch i jobbet så sova hade jag inget emot.

Det blev en bra dag på jobbet på lördag, mycket trevliga och roliga kunder. Väl hemma igen hade vi bestämt oss för att det skulle bli fisk till middag. Egen gjord potatissallad och stekt gravad lax, hmmm. Det är mumma det för 2 matälskare.


Potatissalladen gjordes på potatis, sockerärtor, rödlök, kapris, senap, matyougart. Jätte gott! Sockerärtorna har jag för övrigt odlat själv. Mitt trädgårdsland är snart färdigt att skörda


Idag har det varit kanon väder. Varmt och soligt. Kom på att mina rabatter behöver ses över. Jag har ju inte haft tid att ägna blommorna så mycket kärlek i sommar så det är väl dax att göra det nu då. Jag började rensa upp i den största.

Nu ser det betydligt bättre ut, men jag var tvungen att ge mig efter bara en rabatt.
Jag orkar helt enkelt inte. Tycker jag blivit någorlunda bättre i ryggen men värken i dag skrämmer mig. Hela vänster höft värker så fruktansvärt efter denna rensning. De nerver i benet som jag tror är trasiga påminner mig hela tiden om att jag skulle vilja byta ben med någon. Ihållande värk betyder i allafall att det inte blir någon mera rensning. Trodde depressionen i höften hade lagt sig men så är tyvärr inte fallet, den har bara varit vilande. (De som följt min blogg tidigare, vet att jag haft problem med höften och att ortopeden i sundsvall tyckte att jag nog var deprimerad, därav "deppad i höften")

Vi åkte ut till Rotsidan istället. Rotsidan är ett naturreservat med vidsträckta hällor. Det är 4 km lång och låglänt kuststräcka med vackert slipade och plana diabashällar. Det är helt enkelt ett underbart ställe för lite picknick. På somrarna åker jag gärna ut dit för att sola, det är underbar


Ett hus är faktiskt byggt här ute. Det huset är nu till salu, men jag tror inte att jag skulle vilja bo här. Snacka om att bli översprungen av turister på somrarna. Nog är det mysigt med detta stenfält men att ha en tomt i stort sett så här? Nätack


Fast utsikten kanske inte är helt fel


Nåväl, där satt vi i allafall ute på klipporna bra länge och andades in havsluften, så skönt och så helt otroligt att se hur mäktigt havet är. Vågorna som rullade in hela tiden, Ett stort fartyg som håller sig flytande långt där ute, Visst är det mäktigt
Nu fixar jag inte längre att sitta här, måste nog inte en liten blett och sängläge. Ha en bra söndag kväll


Snart helg igen

Det är inte klokt vad tiden rullar iväg. Har nu bara 2 dagar kvar att jobba sedan får jag vara ledig en dag, hurra!! Gissa vad jag ska sova.
Nästa söndag åker jag ner till Holsbybrunn för utvecklingsdagar på Erikshjälpen, ska bli mycket intressant. Men innan dess ska jag nog vara ledig en dag eller två och efter Holsby ska jag nog ta ut lite mera komp, det börjar kännas som det behövs både kroppen och huvudet börjar sega ner.

Har haft öppet dag idag och det är alltid lika roligt. I morgon ska vi börja plocka fram mycket av höst och vinterkläderna det blir också jätte roligt.

Nu ikväll har jag gjort kroppkakor, skönt att kunna plocka upp mat ur frysen och värma när det blir långa dagar. Inser att hösten har knackat på och står för dörren så på söndag måste jag nog ta itu med mina rabatter. Jag brukar alltid dela och sätta om plantorna på hösten när man ser vad det är för några blommor. Skulle vilja ha mera planteringar uppe vid vårt uthus, men det är så dålig jord bara sand och sten så det växer så dåligt där, någon som har nåt förslag på hur man kan göra för att få en ordentlig växtlighet där??

Nu är det natti natt hoppas ni alla får en god natts sömn

SORGEBREV

I dag sörjer vi en kär gammal vän som gått hädan, Sunt Förnuft som levt med oss i många år. Ingen är helt säker på hur gammal Sunt Förnuft egentligen var eftersom födelsedata sedan länge förlorats i en byråkratisk utrensning.

Sunt Förnuft kommer att bli ihåg kommen för att ha skapat sådana värdefulla uttryck som "Det är klokt att gå in när det regnar", "Det är tidiga fåglar som får den bästa masken", "Livet är inte alltid rättvist, och det KAN vara mitt fel",

Sunt Förnuft levde efter enkla, sunda ekonomiska regler: "Gör inte av med mer pengar än du tjänar! Och trovärdiga stadgar: "Vuxna - inte barn har ansvaret".

Sunt Förnufts hälsa började försämras snabbt när välmenande men betungande regler sattes i system. "Rapportering av att en 6 årig pojke anklagats för sexuellt ofredande när han pussade en klasskamrat". "Tonåringar relegerade från skolan för att de använde munvatten efter lunchen".  "En lärare förlorade arbetet för att han gett en bångstyrig elev en reprimand".
Allt detta försämrade Sunt Förnuft.

Sunt Förnuft tappade fotfästet när föräldrarna attackerade lärarna för att de gjorde det jobb som de själv hade misslyckats med för att skapa diciplin hos stökiga elever.
Läget förvärrades när skolan tvingades ha föräldrarnas tillstånd för att ge en elev solkräm eller huvudvärkstablett men förvägrades att meddela föräldrar när en elev blev gravid och önskade abort.

Sunt Förnuft förlorade livsviljan när kyrkorna blev affärsdrivande och kriminella blev bättre omhändertagna än deras offer.

Sunt Förnuft blev helt ställd när du inte får försvara dig mot en inbrotts tjuv i ditt eget hem och inbrottstjuven kan stämma dig för övervåld.

Sunt Förnuft gav slutligen upp och ville inte leva mera, när en person inte kunde förstå att en ångande kopp kaffe var het - spillde den i knät - och fick ett enormt skadestånd.

Sunt Förnuft föregicks i döden av sina föräldrar , Sanning och Förtroende - sin livspartner Gott Omdöme, dottern Ansvar och sonen Förnuft.
Sunt Förnuft överlevdes av 4 styvbrödrer: Jag Vet Mina Rättigheter, "Jag Vill Ha Det Nu", "Det Är Någon Annans Fel" och "Jag Är Ett Offer".

Det var inte så många som deltog i begravningen eftersom få förstod att Sunt Förnuft var borta för alltid

Om du minns Sunt Förnuft så skicka detta vidare.
Om inte - gör som de flesta - Ingenting

RSS 2.0