En påse nötter..

så känner jag mig idag. Har sovit som en stock hela natten, men förmodligen alltför tungt. Känns inte som om ögonen har någon lust att öppnas riktigt.
Har fått lite att tänka på. De ringde från Omne bröd i går. För nån vecka sedan skickade ju jag ett brev dit med cv för att söka nåt typ av jobb. De ringde nu och frågade om jag hade lust att komma och prov jobba, nästa måndag mellan 0800-1930 och sedan på tisdag mellan 0630-1830, så ligger tydligen deras pass. Vad jag kunde förstå så jobbar de 12 timmars dag pass ledig 2 dagar och sedan natt 1830-0630 3 dagar.

Jag skulle jobba i bröd paketering, förmodligen stående jobb.  Min inutiva känsla så här när jag tänkt över saken är att om det verkligen stämmer med arbets tiderna och jobbet är det nog ingenting som jag kommer att fixa. Men jag måste ju kolla innan jag kan uttala mig, men tankarna vill inte släppa taget.

Jag ska ju idag vara fri från all värk (enl fkassan) så det ska inte vara nåt problem att jobba hel tid, men att stå 12 timmar är ju inte idealiskt det vet jag ju. Nåja jag kan ju varken säga bu eller bä innan jag vet vilket jobb det egentligen är. Men nog känns det som om jag, både med det sociala livet och rent kroppsligt  isåfall mår bättre där jag är på örntaxi.
Drömmen skulle ju vara att få jobba 3 dagar med 8-10 timmar med ett jobb där jag både kan sitta och stå och sedan vara ledig 3-4 dagar då skulle det inte vara nåt problem, då skulle jag även kunna pendla Övik-Bönhamn, men att jobba som jag hittills gjort på taxi, bara när det finns nåt ledigt så kan jag ju inte fortsätta, jag måste ju få veta när jag ska jobba.

Annars idag så har det varit kanon väder här på förmiddagen, nu har det åter börjat regna men jag tror inte det är nåt hållbart det klarnar nog upp snart igen. Sofie och Robban är ju hemma över helgen innan hon ska iväg till Umeå på söndag em.  Hon springer omkring här som en yr liten höna, jätte nervös.

Nu ska jag lägga mig med en bok och vila en stund och försöka bli människa till en trevlig fredag kväll.

Trötter

Så känner jag mig idag. Somnade, eller slumrade, ungefär när Bosse steg upp kl 0600, men det blev inte långvarigt kl 0900 gav jag upp, inte lönt ligga där och vända sig fram o tillbaka när John Blund bara skiter i en.

Har fixat lite här hemma, regnet står som spön i  backen så det är som inte värt att vara ute idag.
Väntar och längtar och hoppas att Sofie dyker upp snart. Blir säkert bättre till mods med lite ungdomlig fägring i huset.
Tur jag har 2 nätter till på mig att ta igen denna sömn. Jobbar ju natt på lördag och på söndag ska jag äntligen få åka till Sthlm! Ska bli nice att äntligen få komma dit hoppas bara nu att solen tänker visa Sthlm från sin bästa sida.

Det har ju inte riktigt börjat funka ordentligt med utbetalningarna från Akassan men jag åker egentligen inte för att shoppa, jag vill bara dit. Träffa Britt och mysa.

Nu ska jag slänga omkull mig på sängen och läsa lite då brukar han komma den där herr Blund.

Vart tog veckan vägen?

Ni undrar kanske vart jag tog vägen? Ja det brukar jag ocksån undra ibland. Men jag har jobbat, jobbat såna pass att jag helt enkelt varken orkar eller hinner blogga.
Min vecka drog ju i gång redan pån söndag kväll.  Det är så i taxi branchen att när skolorna börjar då är det verkligen slut på semestern.
Veckan har varit kaotisk!!! Fruktansvärt mycket att göra, strul, strul och strul. Och inte nog med det, personal som har pass måste vara borta av olika anledningar. På söndag kväll blev det för mig 1 timme x, på måndag kom jag hem 0030 istället för 2000, tisdag och onsdag mera timmar än väntat, så jag har varit så vansinnigt trött att jag helt enkelt inte orkat med varken dator eller nåt annat.

I kväll när jag äntligen slutade körde jag direkt hem till Bönis, som jag längtat hem!! Men det var jobbigt, det regnade och det har blivit mörkt här uppe. Jag insåg att jag har vansinnigt dåliga lysen på bilen. Mina helljus är som andras halv ljus och det innebär ju att jag blir bländad hela tiden. Skit jobbigt!

Nu är jag ledig torsdag och fredag och sen jobbar jag lördag natt. Sen har jag planer för ett par dagars ledighet med en liten resa, få se om jag får till det.

Kan inte sova nu för det värker i min länd rygg, hela höften och mitt vä ben. Jag förstår ju vad det beror på, men vad ska jag göra? Jag är ju friskskriven för det är ju inget fel på mig.........så det är ju bara att jobba. Återstår att se när jag behöver träffa f-kassan igen???

I morgon kommer Sofie och Robban, Fia är ju på väg upp till Umeå nu för att börja sina studier till dietist. Ska  bli spännande.
De kommer med en byrå som hon inte vill ha längre och som hennes mamma verkligen vill ha. Blir den istället för en köpmandisk i sovrummet.  Sen kommer hon även med ett bord som hon blev inskickad på Erikshjälpen för att köpa åt mig. Jag såg bordet i torsdags när jag var i Härnösand men fick beslutsångest. Som tur var bordet kvar och hon köpte det.
Det är ett vitt soff bord som är åttkantigt, det var en glas skiva i mitten men tyvärr så när de skulle lasta bordet gick skivan sönder. Den satt inte fast och de visste inte det.  Men jag har kommit på att istället för glas ska jag sätta en skiva som jag ska kakla svart. Mitt vardagsrum och kök är ju genomgående svart,vitt och rött så det blir nog jätte bra.
Tycker ju det är så kul att renovera möbler och sånt sån det blir spännnande.

Ska lägga mig o försöka sova en stund, annars återstår nog bara en nattmacka........

Efter fest

Årets surströmming från Oskars är underbar!! Det är verkligen något speciellt med surströmming, det är ful gott!!

Vädret var på vår sida hela kvällen det var varmt och skönt. Kanske att lite alkohol gjorde sitt också men vi hade en jätte trevlig kväll och maten blev verkligen uppskattad.Mössan känns lite trång idag, så det är väl bäst att fixa ett litet intag av alvedon, vila en stund och försöka krya på sig lite innan det är dax att åka o jobba.

Jobbar hela veckan nu så Bönhamn får klara sig utan mig.  Är ju fortfarande vansinnigt förkyld så vi får väl se hur det artar sig. Har bara kort pass på onsdag och torsdag så funkar det inte vilar jag nog dom dagarna och då åker jag ju hem. Halsen är som en enda sårskorpa, river fruktansvärt så det gäller ju nu att inte tappa rösten för då är jag ju värdelös på jobbet.

Nu är det dax för intag av huvudvärkstabletter och lite vila, vi hade alltså kul i går, det känns i dag....

Klart för fest

Nu är jag färdig med alla förberedelser för vår fest ikväll. Pajerna är klara, västerbottenspaj och kycklingpaj för de som inte vill ha surströmming, tomater och lök är uppskuret och efterrätten färdig. Bordet är dukat  så det mesta har fallit på plats.

 

Alla ljus är laddade för mysstämning. Ljus i mörker är ju min passion som ni alla vet tror jag.  Nu är det bara jag själv som ska fixas för naturligtvis har mina naglar smullit av en efter en.
Vädret är det allra bästa, varmt och skönt med klar sol som på beställning.

Nu ska jag skutta iväg igen för att se till så jag själv också blir klar, återkommer naturligtvis senare.

Stora systers dag idag!!

Min syster firar idag sin stora Högtidsdag.  Och jag är inte i närheten, va snopet det känns.
Som säkert många av er redan förstått så står ju  idag min syster och jag varandra mycket nära. Vi är en del av varandra, vi har delat varandras med och motgångar i så många år så att vi känner oss halv när vi inte kan finnas där för varandra, ( jag säger vi för jag tror hon känner som jag)

Så denna blogg tillägnas min älskade syster.


Jag och min syster delar det förflutna och kommer troligtvis även att uppleva framtiden tillsammans. Vi har båda lyssnat till samma hjärtljud, somnat till ljudet av samma andetag och vaggats i samma kärleksfulla famn. Det är inte alla som har en syster, min är en gåva skänkt från ovan. 

Det som är din styrka kompletterar min svaghet och tvärtom. Vi lär av varandras misstag och vägleder den vilsne över okänt vatten. Du är ett bevis på att allt kommer att ordna sig och din styrka ger mig styrka att aldrig ge upp hoppet.
Du är min syster. Mitt hopp.

Med en syster delar man minnen från tidigare år och med henne kan man skratta och gråta åt allt. Vännerna växlar under årens lopp, men en syster är ett stöd och en vän för livet

GRATTIS SYSTER PÅ DIN 50 ÅRS DAG.

Handla....

vem har sagt att fruntimmer tycker det är kul att handla?? Det beror väl i o för sig vad det är man handlar men inte är det större lycka i att åka för att storhandla mat. Det tog mig hela dagen. Först var jag in i Träsk hos min gamla arbetstränarplats och sen åkte jag vidare för att göra Dollarstore, Lidl, systemet och coop. Det enda roliga jag kom hem med var en svart gosig filt och en tröja till mig för övrigt bara en massa mat.

När jag klev ut från firman i Träsk gick min sko sönder. Hade såna där sandaler med klack. Vad gör man? Jo man låtsas som ingenting och intalar sig själv att det  inte ska vara några remmar, det är bara slip in.....Gissa om jag har ont i fötterna efter denna dag...

Regnat som tusan har det gjort hela dagen, nu har det äntligen börjat klarna ute och på nyheterna lovar den en fin helg, hoppas de får rätt.
I morgon står det stor städning på min lista. Både ute och inne. Måste ju städa upp så det ser ut för nåt när man  får gäster.

Nu känns det som om det enda som gäller är att få krypa ner med en bra bok.  Har sedan en vecka tillbaka en vidrig värk i högra armen, från axeln och ner. En värk som inte ger sig, känns ungefär som det värker innifrån i varje muskel, varje nerv tråd. Lite konstigt för det brukar vara i vänster arm som jag kan få problem men aldrig i höger. Om det bara kunde ge sig någon gång, har lite svårt för att lyft armen högre än 45 grader, ska testa äta anti inflamatoriskt så får vi se.

Sanningar om livet efter 29

Kvinnor över 50 får inga bebisar; därför att de skulle lägga dem någonstans och glömma bort var.

Ett av livets mysterier är hur en 2 kg-låda med godis, kan göra att en kvinna går upp 5 kg i vikt!?!

Min hjärna inte bara vandrar iväg ibland - ibland lämnar den mig totalt.

Det bästa sättet att glömma dina problem är att gå i för trånga skor.

Det bästa med att leva i en liten stad är: när du inte vet vad du gör så vet nån annan det.

Ju äldre du blir, desto svårare är det att minska i vikt - därför då har din kropp och ditt fett blivit verkligt goda vänner.

Just när jag vant mej vid gårdagen, så kommer idag.

Ibland tror jag att jag förstår allt - sen återfår jag min medvetslöshet.

Jag gav upp jogging när mina lår gneds samman och satte eld på mina tights.

Konstigt!!! Du hänger in någonting i din garderob för ett tag, sedan krymper det 2 storlekar!

Somliga människor irriterar mej!!! Speciellt när de säger saker som: 'Du vet, ibland glömmer jag äta'. Numera så kan jag glömma min adress, mammas mellannamn och mina nycklar. Men jag glömmer aldrig att äta. Man måste vara speciell för att glömma äta!

Problemet en del kvinnor har - de blir helt upprörda av någon och sen så går de och gifter sej med honom.

Jag läste den där artikeln som sa att typiska stressymptom är: Äter för mycket ....... impulsköp ..... kör bil alldeles för fort. SKOJAR DOM?!? - det här är mina tankar om en helt perfekt dag!

Hylla Kvinnoskapet.

Göraingentingdag

Har ni haft en sån någon gång? I dag känns det onekligen som om det varit en sån dag. Tiden har bara gått och jag har inte fått någonting gjort.
Jo jag har ju bakat bullar förstås.


Blev en del. Fick för några år sedan ett tips om att  använda dubbelt så mycket jäst och råsocker istället för vanligt socker och det testade jag idag, måste säga att de faktiskt blev kanon goda.

Har fått iväg mitt brev med cv så nu är det väl bara att vänta och se, hjälp mig gärna hålla tummarna. I morgon ska jag åka och hälsa på borta i Träsk där jag arbetstränade förra hösten, hoppas naturligtvis på några tips om jobb därifrån.

Har även tagit en promenad ut till grundhällan och blev mäkta förvånad när det rullade in en seglare, vissa har tydligen semester fortfarande.  Fast det är faktiskt en hel del bilar på parkeringen, några människor ser jag dock inte till men de har väl möjligen åkt ut till Högbonden de har ju öppet augusti ut. 

Förra veckan kändes det lite märkligt att både Arnes sjöbod och Hilmas hade stängt för det var ganska mycket folk i rörelse, men samtidigt förstår man ju att de inte kan hålla personal för ett fåtal gäster. Som ni ser är det ju lugnt nu.


Nåja, det är skönt med hösten också och framför allt lugnet. Det är varmt och skönt ute och Bosse och jag njuter faktiskt av årstiden. Det är som med åldrar, man säger ju att varje ålder har sin charm, men så är det ju lite med årstiderna också. 
Hösten och mörkret när man åter igen tänder mycket ljus, myset med höststormarna sent på kvällarna,
Vintern med sköna varma bad efter en kall dag, jul pynt m.m,
Våren när det börjar töa och bäckarna börjar porla och
Sommaren med värmen, blommorna och allt det gröna

Nu ska jag kura ihop mig med en bra bok, det är också sånt som hör sensommaren och hösten till.

Bojkott

Så var den korta arbetsveckan slut, med bara arbete 2 dagar så går ju veckan fort.  Skulle ju åkt till Stockholm idag men tyvärr så verkar ju min otur hålla i sig. Det blir inge sthlm denna vecka!! Typiskt va?
Grejerna som Bosse skulle ner och titta på kommer från Kina och de är försenade.....Konstigt va? Det är väl ingen som får arbeta där under dessa veckor, de ska ju arbeta på att visa världen hur bra de är...... Jäkla Os och jäkla Kina, nu ställde de till det för mig. Men jag får väl hoppas att det blir om 2 veckor i stället och att det inte krockar med jobbet då.

Jag får förbereda för vår höst fest istället. Lite mat att laga och lite städning att göra, sen ska det ju handlas och donas. Ser så fram mot helgen det ska bli så roligt. Skulle egentligen velat ha denna festen tidigare i sommar men det har inte varit möjligt av olika skäl. Men nu....

Vädret är fortfarande grått och trist men nu regnar det i alla fall inte,   än....

I går fick jag ett samtal på mobilen av en kille som läste min blogg och undrade vad hk väder var *fniss*
De flesta av mina nära vänner vet ju  vad det betyder och till er andra kan jag säga som så att det betyder INTE höga kusten väder, men alla har väl någon gång hört  att det kan vara "hund väder" ( inte speciellt bra väder alltså) ordet efter hund, det som börjar på k får ni tänka ut själv för det tänker jag inte berätta. 
Jag tror det var min syster som en gång i tiden började med detta när det var taskigt väder ute, jag skyller på henne hon är ju i alla fall inte hemma hahahaha....


Nu ska jag återgå till mina sysslor, bakar bullar just nu och sedan tänkte jag sätta mig vid datorn och skriva brev och cv för här ska det sökas jobb. Det är alltför kostsamt att sitta o pendla till Övik och vem vill inte kunna komma hem efter arbetsdagens slut, inte behöva sova över. Nä veckopendla är inget för mig och då återstår det ju bara att sätta sig och försöka skriva ihop nåt för att någonstans göra ett gott intryck. Vet inte riktigt hur det där sista ska gå till men jag får väl försöka hihihi..

Ha det gott

Storm varning!!

Det började i går redan, blåsten och regnet.  Regnet står som spön i backen och jag skulle tippa att det blåser  ca 15sek m.  Klass 1 varning är utfärdat för Västernorrland och jag vill påstå att det verkligen behövs.

(lånad bild)

Ska strax göra mig i ordning för att åka till jobbet. Börjar jobba kl 1645 och jobbar till 24 i kväll. Har ett kort pass i morgon och på onsdag åker vi till Sthlm. Bosse ska ner o titta på ett jobb och jag får följa med som lyx hustru....
Hoppas det är bättre väder i Stockholm så man kan få njuta av stan ett par dagar. Till helgen ska vi ha höst fest på lördag kväll och det vore ju trevligt om det kunde vara uppehåll i regnandet då. Vi blir ju ett gäng och det är ju trevligare att kunna sitta i ute rummet än att behöva sitta inne.
Det är första gången som många av våra vänner kommer hit i sommar så jag håller tummarna för bra väder.

Nu är det dax för lite lunch innan avfärden till Övik. Ska åka i tid så jag hinner in på bokhandeln för att beställa studiematerial till Sofie. Hon åkte i väg till Grekland i fredags och överlämnade en hel lista till mig på vad som måste fixas innan skolan i Umeå börjar.
Det blir lite spännande ett tag framöver för än har hon inte hittat någonstans att bo men det brukar ju lösa sig. Jag är ständigt inne och kollar studentrum så det vore väl attans om vi inte skulle hitta nåt till henne.

Ha nu en bra dag och jag hoppas ni har bättre väder än vad det är här.

Äntligen lördag..

efter första arb veckan. Jag har ju egentligen mjukstartat endast med 2 pass men det räckte mer än väl känner jag idag. Jobbade torsdag em och fredag morgon. Jag var här hemma i går kväll vid 5 tiden och trött som jag vet inte vad. I dag har jag hämtat mig lite men kroppen värker och jag behöver nog helgen på mig för att bli människa igen, men det är lika bra att vänja sig för det är så här det kommer att vara nu.

Jag har bestämt mig för att köra vidare på min linje. Jag ska jobba så mycket som jag får nu, tror det är enda sättet att visa dessa administratörer på fkassan vad som händer när jag gör det. Ska ta kontakt med Strängnäs till veckan, så håll tummarna att de är villiga att ta emot mig där.

I kväll är det bartömning i Barsta så det blir nog båten över för att hjälpa till!!

Vädret är underbart, varmt och skönt. Har gått igenom blommorna ute efter det regn som föll innnan jag åkte o jobbade. Upptäckte till min fasa när jag åkte in i torsdags att bil golvet på passagerar sidan var lite blött så förmodligen läker bilen in vatten någonstans. Har nu städat min lilla pärla och ska nu ta reda på vart den läker in.

Håller även på att tömma ur vattnet ur barnas pool, känns onekligen som att det inte kommer att bli badat nåt mera i den i sommar.

Ska nu återgå till lite mera sysslor och reka till kroppen så man kan klara att åka båt i kväll.

Ha en bra lördag

Grått, grått, grått.....

Så var det i morse när jag klev upp. Regnet stod som spön i backen. Insåg att vår frys behöde frostas av och gissa vad det tog tid, usch.
Bokbussen anlände, javisst jag har sån tur att jag bor på landet och då behöver inte jag uppsöka bibliotek utan biblioteket kommer till mig, jippie!!
fyra härliga deckare ska jag nu plöja igenom, blir nog en bra vecka när jag har tid att läsa vill säga.

Tvätten hade jag glömt ta in i går kväll så den har fått en omsköljning, blev så less så den får ta mej tusan hänga nu tills den är torr


Satte mig i telefon kö till Sundsvalls sjukhus och ortopeden. Trodde inte mina öron när de svarade. Sist jag ringde i mitten av juli fick jag höra att det snart var dax för jag stod långt fram i kön. Gissa vad de svarade nu? Jo att jag står långt bak i kön?????? Hur kan det komma sig frågade jag sist jag ringde svarade ni att jag stod långt fram i kön????

Jaa.. det beror ju på hur man ser det svarade andra änden på telefonen, om det är 3 000 i kö och du befinner dig i den främre änden så är du ju nära, men du får väl räkna med att det kanske i alla fall är mellan 500 - 1 000 för dig

Men gissa om det inte blev ännu gråare ute. Snacka om att känna sig lurad. Hur fn kan de uttala sig på sånt sätt.
Fick i allafall tips om att ringa Strängnäs för där hade de en bra ryggklinik så jag får nog ta kontakt med dom för här kan man ju alltså få vänta ett år till och det har jag ingen lust med.

Nu ska jag lägga mig en stund med min bok, det tar på en latmask att försöka vara duktig.

Vanligt igen

Nu är minsann snickar Bosse tillbaka efter semestern.

Det ska inte bli ett nytt uterum!! Utan ett vedlir och det ska inte stå där det står nu utan på höjden ovanför huset där det är nygrävt. Men det ser ju onekligen kul ut där det nu står.....

Jag har också pysslat dessa dagar. Sett om min blommor i vanlig ordning men även färgat lite saker

Brödskrinet och ljusbrickan har fått bli svarta. Jag tycker det var dax att börja förbereda för mörkare tider,  hihi...
Nä men det är så kul att se gamla saker förändras till det man tycker om o så kan man använda de igen. Förövrigt har dagen varit mycket lugn. Mycket av min energi försvann nog i går i Kramfors. Nu måste jag ladda mina batterier igen så jag klarar av att jobba på torsdag. Den här veckan är det torsdag, fredag och söndag som gäller.

Nu är allt så normalt det kan bli, tom Smulan har annammat att semestern är över för nu sitter hon i mitt knä vid datorn igen och kommer in kl 05 på morgonen och ska kramas tills man tar fram hennes "morgon skinka"...bortskämda katt, men söt är hon.

Eftersom nu OS har ställt till det så att jag inte ens får träffa kommisarie Barnaby i kväll måste jag ägna mig åt nåt annat. Vet inte riktigt vad för jag är ju så inkörd på att se morden i Midsommer varje tisdag kväll så jag lär väl bli alldeles nojjig

Ensam är skönt

Någonting som jag funderat mycket över sista tiden är varför människor i min omgivning verkar ha så svårt för att vara ensam? Ensamhet som kan vara så skönt ibland.

Satt precis och lyssnade på sommar programmet i P1 med Ann Henning och hon satte ord på mina funderingar.  Många har sista året frågat mig hur jag kan ha flyttat hit ut där det bara rör sig under sommaren i stort sett. Nu vet jag!! 

Livet här ute i Bönhamn är ju väldigt sommar och semester betonat. Det är otroligt vad mycket folk som letar sig ut hit under denna tid vänner, släktingar m.m  Vi försöker inte ens få något uträttat under dessa månader, för man vill ju inte gå miste om den stimulans umgänget ger, samtidigt som det finns massor som man skulle vilja göra själva också. Jag hoppas ingen missuppfattar mig nu.

Men vad många människor inte kan förstå är just som hon sa i dag Ann Hemming " att ödsligheten och friden, stillheten och ensamheten, som ibland inte störs på flera dagar mer än ljuden av min egen röst kan ge tillvaron en helt ny dimension."Jag tror att vi människor måste lära oss leva mera med oss själva, och se hur skönt det kan vara att vara ensam ibland.

Jag vet att många tycker att jag förändrats så mycket de sista åren, jag är inte lika social och kontakt sökande som jag var för ca 10 år sedan. Men det kan väl bero på att jag är 10 år äldre, jag har hittat min inre trygghet så jag behöver inte ha kompisar runt omkring mig hela tiden för att må gott, det behöver inte vara fest hela tiden.

Förnedringskassan och andra förmedlings idioter

Hur förnedrad kan vi människor egentligen få bli??
Har idag varit och träffat dessa människor från både F-kassan och arb. förmedlingen och jag tror jag var den som gapade av pur förvåning mest. Alltså de sitter och bestämmer en massa men när det kommer till krita har de inte en susning om vad verkar det som.

När vi träffades därinne sa  hon från arb. förmedlingen att det var roligt att se att jag kommit så långt så det var dax att börja jobba full tid??????? Som ett stort gä..frågetecken kände jag mig. Vadå kommit så långt??? Jag har som jag ser det bara hamnat mellan två stolar. Läkaren på f-kassan tycker alltså att jag har inget som helst problem och jag behöver inte längre vara sjukskriven smart idiot, det är därför jag ska ner till ortoped i Sundsvall för att jag inte har något problem??!!

Vad tycker ni på arb.förmedlingen att jag ska säga till en ev arb.givare om jag skulle hitta ett jobb frågade jag. Ska jag säga att jag under hösten kommer att åka till ortoped och sedan ev operation = sjukskriven i mins 3 mån, eller ska jag vara oärlig och inte säga nåt??
Jamen svarade hon från arb.förm, De ska inte bry sig om det som ev händer sedan, de ska ju se om du passar för jobbet?????
Är hon dum eller?????
Vore jag arb.givare så inte skulle jag anställa någon som redan från början talar om mitt läge om jag har chans att anställa någon annan.

Men du jobbar ju x på Örntaxi, du kan ju jobba där tv och stämpla.   Nä men vet inte du att det är nya regler för hur man får stämpla undrade jag,  går jag under en vecka ut och jobbar när de ringer och jobbar tex 2 dagar under en vecka så tappar jag ju stämplingen för resten av den veckan och 2 dagar lever väl ingen människa på.
Då harklar sig människan och säger, jo jag vet att det är nya regler men jag är inte så insatt i dom utan vi har fått tillsägelse att för er inte nämna något utan bara hänvisa till a-kassan.

Fattar ni att man blir vansinnig när man har med dessa ärthjärnor att göra.

Hon från f-kassan satt under vår disskusion tyst och när hon öppnar truten så kommer det ett ynkligt "så du är missnöjd med beslutet att du inte längre får någon sjukpenning?, du kan ju överklaga"
Ska man skratta eller gråta??

Hur många ggr har jag och min läkare skickat in överklaganden och nya läkarutlåtanden? Det vet jag inte själv längre, men det känns ju rätt meningslöst när man inte blir trodd. Jag skulle önska att den här  läkaren som de använder sig av på f-kassan kunde vara här på mornarna när jag vaknar, han skulle kanske kunna hjälpa mig ur sängen många dagar. Han kanske kan stödja mig när jag inte orkar gå.

Men förstå att man blir lite brydd.
Ortopeden i Övik har skrivit i ett utlåtande till f-kassan att mitt diskbråk blir svårare och svårare att operera ju flera ggr det går upp, så just nu är det viktigt att jag inte blir överansträngd i min länd. Går det upp blir det igen operation.  Det finns svart på vitt att sedan Dec 99 har mitt diskbråk regelbundet gått sönder efter mellan 1-2 år mellan ggr och det syns tydligt på röntgen.
Jag tycker att jag inte kan kräva av en arbgivare att anställa mig och sedan stå där utan mig om det blir operation, eller när det går sönder och jag blir sjukskriven igen och jag kan ju inte enbart försörja mig på ett par pass i veckan på örntaxi.
Va fn ska man göra? Är man inte mellan två stolar här så säg?

Oh jag önskar att Fredrik Reinfeldt aldrig blivit född

Regn

Jo visst det spöregnar i Bönhamn idag. Nu är det verkligen vemodigt! Det är grått och kallt och blött

De enda som förmodligen är glada är väl de som bor ute på rävsön (där det brunnit) som jag förstått det så har ju det fortsatt att ryka och pyra där ute så nu med allt det vatten som gud släpper ner kanske det äntligen kan bli lugnt där ute. Helikopterna flög precis förbi och jag antar att han varit ute o kollat så det inte återigen tagit sig, fast nu är väl risken liten

Jag ska strax kliva in i duschen och försöka bli människa för att åka och träffa F-kassan och arb förmedlingen, vad nu det ska tjäna till. De gör ju i allafall som de vill. Bosse har åkt iväg till sitt jobb och allting är alltså som vanligt igen, men det är ju bara underbart skönt tycker jag. Lugnet har intagit Bönhamn!

Återkommer om detaljer efter mötet

Det stora vemodet

Precis så känns det idag.  I morgon börjar den tunga långa vandringen mot nästa sommar. Det märks idag att det för många är sista dagen innan vardagen börjar.

I går var det många sommarstuge ägare som tog upp sina båtar för att själva återvända till olika delar av Sverige och till sin vardag

Visserligen kan jag tycka att det är skönt att vardagen kommer, att det återgår till det normala igen, men ändå, det är vemodigt att återigen fundera över vart sommaren tog vägen egentligen.
Det blir dessutom så definitivt när man ser att båtarna återigen placeras på land. 
Vi har varit och ätit på Hilmas för sista gången i år, både Arnes sjöbod och Hilmas stänger idag, det gör ju även det att det känns mera.  Snart är det återigen bara vi 18 by bor kvar här igen, fast jag klagar inte även om det kanske låter så. Jag trivs mycket bra med stillheten

                                     **************************************************************************

40 års skivan som vi besökte i går kväll var ju vansinnigt rolig. Så mycket god mat! Tjälknul av älg, tjälknul av hjort, potatissallad, paj, pasta sallad och vanlig grönsallad. Rött vin, vitt vin, öl och drinkar, en mycket trevlig kväll.

Det lektes lekar och spelade gitarr och sjöngs.
Sjöboden hade de inrett i en hög mysfaktor, verkligen mycket mycket trevligt.

                                    ***************************************************************************

Längtar efter vardagen

Tror jag drabbats av trött sjukan. Eller så kan det möjligen bero på att det är jobbigt att ha semester??
På måndag börjar Bosse jobba igen och det blir alltså vardag igen, men det kanske inte är så dumt.
Idag fick jag nåt sånt där tok ryck och insåg att det var länge sedan jag städade källaren. Så ut med mattor och trallarna från tvätt stugan, stor skrubbning men va skönt det är när det sen var klart.

Har länge tänkt måla både ett bröd skrin i trä och en näver väska som ska få vara tidningskorg vid soffan. I dag har det äntligen blivit gjort. Skriver bloggen medan färgen torkar men jag tror det blir bra.

I går kväll intog vi surströmming till kvälls mat och döm om min besvikelse när den inte alls var så god som jag tänkt mig den. Det var ju fjol årets strömming, men det brukar inte vara nåt problem med den men den var inte alls god. Avvaktar nu till vår surströmmings skiva och hoppas på att den kommer att smaka bättre.

Ska ta itu med dagens middag strax. Ska ikväll bjuda min sambo på grillad kassler paket med chevre ost, har aldrig gjort det förr men det såg himla gott ut i receptet.

Hoppas ni alla får en trevlig fredag kväll

På husvagnssemester

Vilken fantastisk vecka vi har haft.  Vi drog iväg på tisdag em, då hade vi hållit igång med både packning och en del annat som man vill göra innan man ger sig iväg, vi hade ju dessutom haft huset fullt av ungdommar hela veckan innan så både jag och Bosse var rätt trötta. Den första dagen där körde vi inte så långt utan det var mest känslan att veta att nu är vi på väg som gjorde att vi valde att åka på tisdag trots att vi var trötta.

Vi hamnade i Iggesund där vi sen förra året visste att det fanns en camping som var både trevlig och billig. Där sov vi första natten och på onsdag rullade vi vidare ner till Gävle.  Strax norr om Gävle finns ett fiskeläge som heter Bönan. Det är därifrån som gävlefiskarna kom som gick i land i Bönhamn en gång för mycket länge sedan, just därför var det ju för oss extra intressant att kolla in det fiske läget.
Visst var det vackert där men döm om min besvikelse när det var långt ifrån så pittoreskt som Bönhamn.
För mig är ett genuint fiskeläge något som liknar Bönhamn, där man kan gå omkring o kika på vad som händer i en fiskehamn.  Det kunde man nu inte i Bönan, visst det var fint men fiskeläge?? njeä. Mera tjusigt sommar paradis.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
På torsdag drog vi vidare till Rättvik. Classic car week o vilken upplevelse att se alla dessa vansinnigt tjusiga bilar. Cruisingen på kvällen var underbar, dessutom var det en kanon kväll väder mässigt varmt och skönt.


Behöver väl kanske inte säga så mycket mera om torsdag kväll? Den var kanon. På fredag hade vi tänkt att vi skulle cykla ner till Siljanbadet, men det var allt för mycket moln för att jag skulle tycka det var skönt att ligga där o gona sig. Så vi gick omkring i Rättvik centrum och kollade (gick ganska snabbt) Tog i allafall svängen förbi badet för att kika på den 1200 meter långa bron som går ut till en liten ö och jag kan säga att jag förstår varför, det var enormt långgrunt!!Sen på kvällen när vi tänkte gå ut igen för att kika på bilarna kom regnet. Gud öppnade himlen och det formligen sprutade ner, vi vände om och bestämde oss för att sova tidigt och på lördag morgon packa ihop.
På lördag var det loppis och bil marknad på travbanan och det var hur mäktigt som helst att kolla på men efter all väta från himlen bestämde vi oss för att kolla om vädret var bättre i Värmland så vi drog vidare ner till Kil, Stubberudshaget och Maria nightviolet.

Det skulle ni se!! Vilken underbar oas!! Det var nog den trevligaste plats jag besökt under semestern. Inte enbart för Marias underbara trädgård, men Maria och Kjells gästfrihet den gick inte av för hackor. Underbart god mat och vansinnigt roligt sällskap. Dessutom fick vi tjejer förmånen att fullkomligt utklassa killarna i spel hihi
På söndag tog vi en sväng till Karlstad en kort sightseing och efteråt en liten tupplur hihi det behövde jag kan jag säga, natten blev lång för vi hade ju så mycket att prata om.
På måndag när vi skulle åka hemmåt fick Bosse möblera om i bilen. Blommor, blommor, blommor hur många som helst skickade Maria upp till norrländskt klimat.

I enbart regn och rusk körde vi norrut genom Dalarna igen. Sträck körde ända upp till Iggesund igen där vi tog en ordentlig vila för att orka gå på IKEA på tisdag. Sen när jag väl var på IKEA så kom ju inte jag ihåg vad det egentligen var jag skulle handla, så typiskt mig. Men tapeterna hittade jag i alla fall på Bauhouse.

Väl hemma på tisdag kväll somnade jag i min egen säng nästan innan huvudet hamnat på kudden, det är jobbigt att ha semester. Nästa år tror jag vi bara åker till grannbyn.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I går kväll blev det en mycket sen kväll/natt igen. Grillning nere vid stranden tillsammans med goa vänner och idag är jag åter igen ganska mör.

I kväll vankas det surströmming hos PerArne, hans egen gjorda. Ska bli spännande

Fick ett kärleksbrev av förbannelse kassan. Det är nu mina sista dagar på sjukskrivningen from måndag har jag inte längre någon sjukpenning. Att jag nu står långt fram i kön till ortopeden och att om mitt problem i ryggen går upp igen så det blir svårt att operera tar de ingen hänsyn till. Jag ska from måndag kunna jobba heltid. Det är klart man blir uppgiven, jag är ju så nära nu men man får hålla tummarna att allting kommer att ordna sig. Jag orkar helt enkelt inte bråka mera med dessa människor, hålla på o skriva o överklaga nä det får vara jag får jaga ortopeden istället så det händer nåt där.

Återkommer i morgon med betyg på PA:s surströmming

Min dag idag.

Precis så här det. Jag har verkligen haft en Cilla dag idag och ändå är dagen inte slut än.  Att det är födelse dag är väl inget att prata om när man kommit upp i min ålder, men ändå..

Sara kom väl med största överraskningen, hon fixade ledigt och dök upp här i Bönhamn. Vi har ju landat här hemma igen med både bilen och husvagnen full av olika saker.  Semester bilder får ni se sedan.
Bilen var full av blommor från Stubberud och allas våran Nattviol. Tack än en gång Kjell och Maria för en underbar helg!! Och Maria du ska veta att du har bidragit till en stor del av en helt underbar dag idag. Gissa vad jag gjort? Precis jag har lekt trädgårdsmästare!!
Det var så länge sedan jag pysslade med mina blommor det är verkligen balsam för själen.

Sara bjöd på födelsedags lunch på Hilmas, jätte trevligt.


I går när vi anlände mot västernorrland fick vi via radio höra att Höga Kusten brinner. Det var ju mindre roligt. Berget ovanför där vi var och badade hela familjen förra helgen där brinner det. När vi närmade oss Nordingrå kände man tydligt röklukten i bilen.  Hela dagen idag har vi hört hur helikoptern kör fram och tillbaka för att vatten bomba berget. Som tur var blåste det mot havet och inte mot alla husen som står där
Vad jag förstått har de i skrivande stund fått bukt med elden och allt verkar gått bra.  Nu ska jag göra mig klar för att grilla middag på grundhällan tillsammans med vänner och familj. 
Här är det fortfarande fint väder tack och lov, till och med bikini väder hoppas det håller i sig.

Ha en bra kväll. 

RSS 2.0