Köld

Jodå, kylan håller i sig. Hela helgen har det varit väldigt köldslaget, men det har det ju varit i hela sverige vad jag förstår.
Har trivts bäst under filten i helgen.

En liten promenad tog jag dock i går, så pass att jag kom ut för att känna kylan bita i kinden.
Isen ligger nu, iallafall inne i hamnen, hur långt den ligger har inte jag den blekaste lust att ta reda på. Jag har en enorm respekt för isen på havet. Vet att det minsta lilla det börjar blåsa så är risken mycket stor att den river isen och det kan gå riktigt fort, men visst är även isen vacker

 

 
 
 
Visst ser det kallt ut? Nåja nu ska det visst bli mildare och ett visst snöfall. Hoppas det inte blir för mycket snö bara, jag är ganska trött på den, tycker det har varit nog så mycket snöskottning i vinter. 

Hjärtat i halsgropen

Så har jag känt det hela dagen. Min nervositet har inte vetat några gränser, för det finns väl inget värre än att få ett telefonsamtal från någon som är jätte, jätte ledsen. Det har varit min oro idag att behöva få det samtalet, fast innerst inne trodde jag hela tiden att det skulle gå bra, men man är ju bara mamma.
 
Nu undrar ni nog varför? Jo det är så här att min äldsta dotter vill bli Polis och har bestämt sig för att söka in till polishögskolan. Det är ju då en massa tester som ska göras och detta var det andra testet hon skulle göra. Simtestet gick bra och idag har hon gjort fystestet, som alltså också gick bra. Nu är det ett test kvar psykologiska testet och det får hon nu börja vänta på att få reda på var och när.
 
Hon har en lång väg att gå, men när man väl bestämt sig så...och jag tror att hon kommer att bli en lysande polis.
 
Förutom min väntan på att hon skulle ringa och berätta så har min egen dag varit fylld med möten, inventering och uppackning. Fullt upp med andra ord. Förra januari och ännu förra januari hade vi väldigt lite att göra så  årets januari är verkligen inte lik något annat år. 
 
Kylan är tillbaka igen, eller kyla o kyla. Men det har sjunkit ner mot 10-15 grader och det kallaste vi haft här ute i vinter är 16 grader så det kanske är kallt...
 
Nu ska jag inta soffläge ett tag och njuta till lite  nostalgi med ABBA
 

På väg

Första dagarna har vi nu avverkat på vårt nya år, och jag tror det blir ett bra år med nya möjligheter. 
Några nyårslöften avgav inte jag i år, börjar bli trött på att inte klara av dem. 
 
All jul har vi nu rensat bort från butiken och även hemma är julen borta. Vädret, ja vad säger man om det? Spelar ju egentligen ingen roll, det är ju bara att gilla läget, inget vi kan göra nåt åt. Men jag skulle ljuga om jag sa nåt annat än att jag tycker vintern är jobbig.
Inte minst för dessa tvättbrädor som skapas på vägarna. Just nu är vägarna här ute under all kritik och tyvärr verkar inte vägverket dela min uppfattning för det händer iallafall ingenting. Brukar tänka på min pappa under mina ensamma timmar i bilen. Han var verkligen en som stred med just vägverket, och han hade koll på pennans makt. Det var inte bara en insändare i tidningar eller bara ett brev till just vägverket. Han var en stor man min far.
Nåja, det är nog bara att gilla läget där också, och anpassa hastigheten efter vägen.
 
Bosse har åkt till Göteborg igen, men det känns inte så ensamt iallafall. Vi ser ljuset i tunneln skulle man kunna säga. Analkande semester och sedan ska han nog få vara hemma ett tag, blir en bra början på detta år. 
 
Kort blogg får det bli i kväll, sänder en tanke till min älskade Sofie som har en jobbig dag med jobbigt prov i morgon, skänk henne en tanke är ni snälla, vi kanske berättar sen
 
Ha en go kväll

2013

Det blev ett år som började kanon bra. 
Vi åkte ju upp till mamma på morgonen som fyllde 80 år. Och vilken fin dag hon fick. Så mycket blommor och gratulations hälsningar.
Fin sång och musik från Filadelfia församlingen som hon är med i sen en massa år tillbaka.  God tårta och härligt sällskap är skönt både för gammal och ung. 
 
 
När vi sedan begav oss söderut och hemåt igen skrek magen, men på nyårsaftons eftermiddag är det inte mycket som är öppet mellan Åsele och Bönhamn. I Bredbyn tog vi oss en korv och skyndade sedan vidare mot nyårsfirandet.
Nyårsfirandet i år bestod av  lax fylld avacado, flamberad älgfilé och hasselbackare och härliga björnbär i vanilj grädde. Tolvslagets ringande i kapell klockorna är helt underbart nyårsfirande. Att sedan få börja det nya året med lite surr med goda grannar, det är helt perfekt. 
 
Nyårsdagen gick i still lunk ända tills eftermiddagen när Katarina dök upp med sina fina vän. Återigen god mat och gott sällskap. 
 
Nu är vardagen tillbaka och det är mycket jobb som ska snurras igång igen. Julen ska packas bort och andra fina saker ska in i butiken. 
 Eftersom min semester är i antågande har jag en del som ligger på som måste ordnas innan jag kan åka iväg. Det är personalmöten, kurser och budgetar och andra möten som ska inplaneras och helst ordnas så bra som möjligt först. Så mycket jobb väntar nu till veckan när det blir den första 5 dagars veckan på året.
 
Men nu ska jag lata mig soffan, det tar på för en latmask att börja jobba efter en sån här helg

RSS 2.0