Stormvarning

Jag vet varför det är stormvarning. Naturligtvis är det väl först o främst som de säger dessa meterologer, det är storm på väg och det föreligger en klass 2 varning. Men jag undrar jag...Min syster kommer på besök och då brukar det vara dåligt väder. Det är sant, så är det. Varje gång hon besökt mig här har det alltid varit dåligt väder, visserligen har det varit sommar då så regnet öst ner. Nu när hon då bestämmer sig för att komma under vintern då kommer snön att vräka ner. När ska jag någonsin få visa henne den vackraste sidan av Bönhamn?

Är det någon som inte har berörts av den fruktansvärda jordbävningen i Haiti? Förmodligen inte. Jag har tittat på tv och läst så mycket som möjligt och berörs fruktansvärt. Vad glad jag kan vara som bara behöver uppleva en liten snö storm i norrland.  Tänk vad vi har det bra, men så svårt det är många ggr att förstå, tänk att man måste bli påmind om det på detta sätt.

Men jag kan ju säga att jag känner en stor ödmjukhet och tacksamhet över att få arbeta för det jag gör. I lördags gick hela vår dagskassa till just Haiti. Jag kan inte vara på plats för att hjälpa till där, men jag kan iallafall göra allt jag kan för att sälja så mycket som möjligt, så att pengarna kan gå till Haiti. Så kändes det i fredags när vi gjorde butiken klar för öppning på lördag.

Här nedanför är ett urklipp från vår sida www.erikshjälpen.se

1,5 miljoner i dagskassor till Haiti
I lördags, 23 januari, sände Nyhetsmorgon i TV4 ett specialprogram, Hjälp Haiti. Programmet var startskottet för en insamling som görs tillsammans med 14 av FRII:S (Frivilligorganisationernas Insamlingsråd) organisationer, bland annat Erikshjälpen.

Second Hand-butiker skänker dagskassor
Alla Erikshjälpens 46 Second Hand-butiker skänkte lördagen den 23 januari sina dagskassor eller överskott till insamlingen för Haiti. Totalt blev summan 1,5 miljoner kronor.

Organisationer får dela
De 14 organisationerna som deltar i insamlingen är ActionAid, Erikshjälpen, Frälsningsarmén, Hoppets Stjärna, Läkarmissionen, Plan Sverige, PMU InterLife, Rädda Barnen, Röda Korset, Skandinaviska Barnmissionen, SOS-Barnbyar, Svenska FN-förbundet, Svenska kyrkan och Unicef Sverige. De insamlade pengarna fördelas mellan alla dessa organisationers hjälpverksamheter.

Erikshjälpen förmedlar 100 000 kronor via Tearfund, utöver de pengar som samlas in.

 

Gå gärna in på vår hemsida och läs mera om våra projekt och glöm inte att besöka våra butiker. Ni kan hitta en massa fina och roliga saker där och dessutom gör ju era pengar som ni spenderar där, nytta för en massa människor. Kan det bli roligare att handla?  Erikshjälpen ger liv åt barns drömmar.


svart eller vitt, kallt eller varmt

Precis så verkar det ska vara. Ingenting mitt emmellan. Annars så är ju vi svenskar på det viset att lagom är bäst.

Nu pratar jag väder och det verkar också som så att väderguden tycker inte om lagom är bäst. Antingen så är det 20 grader kallt eller så blir det milt med plus grader.  I veckan som var hade vi 20 grader kallt igen på vissa ställen. Och nu under helgen har temperaturen stiget för att idag visa plusgrader på vissa ställen.
Dessa svängningar gör ju att blixthalkan också kommer. Idag på dagen började det att regna lite grann och nu i kväll när jag åkte hem var det minus 1 grad. Gissa hur väglaget var? Nu har vattnet mer eller mindre övergått till snö och med den kommer även blåsten.

Slutsats: Antingen fryser vi in i 20 gradig kyla eller också så snöar vi och driver vi in i snö och blåst. Vilken vinter!

Har idag stressat på i butiken för att hinna byta ut samtliga kläder. Det är jätte jobbigt eftersom vi har en ganska stor klädavdelning, men så kul det är när det är klart. Nytt och fräscht. Och sen är det alltid lika roligt att höra kommentarerna från kunderna för de märker direkt när något har hänt i butiken, väldigt roligt.

Nu ska jag återgå till soffan med min bok. Tycker jag har förtjänat det efter denna dag

Tripp

Fick en släng av nostalgi tripp. Vi tog fyrhjulingen och tog en sväng in i skogen och helt plötsligt flyttades jag tillbaka till min barndom.
Vi hade visserligen ingen fyrhjuling, men det var just känslan att vara inne i skogen i denna verkliga vinter.

Jag kom ihåg hur jag under skollov och lediga dagar kunde ta på mig skidorna för att göra upp egna spår, inne i skogen och långt upp i bergen. Där lekte jag för mig själv att jag var en mycket duktig skidåkerska.  Hur jag vann alla lopp, och hur alla ville vara med just mig.  Verkligheten såg ofta väldigt annorlunda ut för mig som bodde långt ut på landet, alltför ofta väldigt ensam.

När det var sportlov åkte jag väldigt ofta på läger. De anordnades av kyrkan som familjen var ansluten till och det var ofta resor till fjällen för att åka slalom och skidor. Jag hoppas att dagens församlingar fortfarande ordnar såna läger för ungdomarna, det var verkligen nåt att se fram emot.

På skolan 2 mil bort var det ofta samma sak. Under låg och mellan stadiet hatade jag rasterna. Ensam och utstött. Det var mer än en gång som jag fick mig en hård snöboll i ryggen. Tack o lov blev min skol tillvaro mycket drägligare när jag kom upp i högstadiet.

Jag har funderat på detta ganska ofta. Men jag tror att många ggr så startar mobbing pga avundsjuka. Nu hade väl inte jag så mycket att vara avundsjuk så för mig var det nog åt andra hållet. Jag var ju lite udda eftersom jag kom från en djupt religös familj. På den tiden var det syndigt att sminka sig, örhängen, bio jag allt var världsligt. Att gå på skoldiscon var inte att tänka på så naturligtvis blev man "udda" och ett tacksamt föremål för just det där med mobbing.  Det där var dagen tankar kring min nostalgi.

För övrigt så tog vi även en promenad ner till vattnet och jag berättade ju sist om hur isen låg. Nu gör den inte det längre och det visar ju också hur havet fungerar.


Nu har min lediga söndag hunnit försvinna halvvägs så nu är det faktiskt soffan och en god bok som gäller resten av dan. Hoppas ni nu tar vara på tiden och gör det absolut bästa av den.


Blott en dagSå måste det få vara, en dag i taget.

En bit på väg

Så kan man väl säga om det nya året. Vintern har verkligen kommit med besked och det har varit väldigt kallt ett tag. Nu kan man väl säga att det är en mera vanlig vinter igen mot vad det varit under senare år.

Julen har passerat och redan när granen åker ut tycker jag att det känns som ljusare tider. Jag får alltid en sådan lust till förnyelse när man slänger ut julen. Så i söndags när vi städade bort den fick jag den ljusa idéen att vi skulle möblera om. Nu är det ju inte riktigt lätt att göra det hos oss, men det blev faktiskt riktigt bra.
Jämför själva.


Ljust och frächt.

Ljust är det också ute snö och is så långt ögat når.

Det är knappt man kommer in i sjöbodarna..Skridskor på blåis till Högbonden verkar inte vara nåt problem. Fast jag skulle aldrig göra det, har alltför stor respekt för havet.Sällskap hade jag iallafall på min korta promenad,


Dit matte går dit går även lilla fröken Smula. Och efter vår promenad är hon så törstig, men att göra som alla andra katter det går inte för sig inte
Nu ska jag fortsätta min lediga dag med ett bad och en bra bok. I kväll är jag dessutom gräsänka så då vankas det räkor för både matte och kissar.
Att man får ha det så här bra!


Nya året

Börjar väl inte som jag hade hoppats men vad göra åt sånt? Har åkt på en ordentlig flunsa, och det betyder ju sängläge. Kommer ihåg att förra året började ju likadant och det året blev ju ändå ett riktigt bra år. Skillnaden från förra året är väl att det inte var lika mycket snö då.


På nyårsafton började det snöa här, o som det vräkte ner sen. På hela nyårsdagen lyste plogbilen med sin frånvaro och på lördag fm var jag ganska glad att inte jag skulle åka o jobba. Jag har inte tagit mig till jobbet. Ca 3-4 dm hade kommit och när det blåser här blåser det ju ganska kraftigt så vägarna var helt oframkomliga.

Det ser nästan ut som det gjorde förr i världen här nu med all snö.


Fast det är klart, inte tänker då jag plocka fram någon spark för att sparka en tur på isen. Inte än men om kylan fortsätter sån kanske.....

Nåja, som vi alla vet går tiden väldans fort och det är för mig snart dax att fira min yngsta dotters 20 års dag.  Helt otroligt skulle jag vilja säga, ibland får man lust att sätta ner foten och bra vägra! Vissa saker får inte gå så fort. Att tiden mellan vinter och sommar går fort, gärna för mig, men att ungarna växer upp blir vuxna där tycker jag faktiskt att någon måste sätta stopp.

Min Sara hon går i sin mors fotspår.  Egen lägenhet vid alltför unga år, (hon hade inget att välja på eftersom jag flyttade hit) jobbar numera också på samma ställe som jag jobbade mitt första jobb, Norra grillen eller som det heter i daxläget Sibyllas. Man kan ju undra vad framtiden har i sitt sköte för henne. Ska hon också jobba på taxi och sedan kanske bli butikschef någonstans???

Som synes har nya året inte bara kommit med kylan och snön utan även en massa konstiga funderingar. Tror det är dax att återvända till sängen för nedbäddning. Finns väl ingen bättre medicin är att sova??


RSS 2.0