Skäms på mig!!

Det är verkligen inte ofta jag tar mig tid längre till att skriva. Det har varit lite mycket och då blir det tyvärr så att idérna för bloggskrivande tryter. Men nu är det väl ändå dax att uppdatera er lite tycker jag.

Julandet i butiken gick ju bra och det blev, trots att jag tyckte det var tidigt, en succé. Dagskassorna ökar och det känns ju bra, mycket pengar till behövande barn runt om i världen.  Förra lördagen hade vi en drive där alla Erikshjälpens butiker i Sverige gav dagskassorna till världens barn. Känns otroligt skönt att kunna bidra.

Vår semester resa är bokad!! Åker fredagen den 13.e nov, kunde väl ioförsig blivit ett bättre datum men man får väl inte vara vidskeplig haha..

Vi ska bo i khao lak på ett bungalow hotel. Ser så fram emot det just nu, känner mig trött och hängig och det känns att det är närmare 1,5 år sedan man hade semester.

Hemma har det också hänt grejer. Bosse är permiterad och hemma just nu så varje dag jag kommer hem från jobbet har det hänt olika saker. Han har varit ute och dragit el och vatten till växthuset. Fixat och donat med tomten. Och varje dag får jag sätta mig vid dukat middags bord.  Jag har det vansinnigt bra, rena lyxen ibland.Bönhamn är ju vacker på sommarn, o naturligtvis vacker året runt, MEN..lite svart och rått just nu.

Ikväll är vi bjudna på 50 års kalas. Svärsonen fyller 25, så också hans kusin. Ska bli trevligt att få träffa hela hans släkt. Får se om vi kommer iväg som vi ska.

Ha en trevlig kväll alla...

Gräsänka

Nu har det återigen gått ett tag sedan jag var in och skrev nåt på min blogg. Kan bara konstatera att tiden inte räcker till längre för allt som man vill göra och måste göra.

Det drar ihop sig för vår resa och vi har väl istort sett bestämt att vi avvaktar med bokningar, gör det så sent som möjligt för att få ett sånt bra pris som möjligt och ser vart vi hamnar. Is i magen och lite spännande. Ett vet vi och det är att det blir ganska långt bort och för säkerhets skull tar vi twinrix vaccinet, i vilket fall som helst kan det ju vara bra att ha, det håller ju i 20 år.

Än är det inte snö här hos oss men kallt är det. Eller det kanske är kallt bara för att man inte riktigt hunnit vänja sig vid att det inte längre är varken sommar eller höst. På morgonen visar termometern ner mot minus men hittills har det som max varit minus 3. Inte så farligt men här vid havet är det ju lite råare luft så det känns mycket kallare. Skrapa rutorna har jag inte behövt än så länge o det är ju skönt.

Ikväll har jag njutit av att vara gräsänka. B är på herr logen i Övik och som vanligt då njuter jag och kissarna av räkor. Jag gjorde dessutom en tidig kväll på jobbet, skulle ta min första vaccinspruta så jag var hemma redan kvart över 4, jätte skönt.
Köpte 2 fåtöljer på jobbet igår, 65.-/st. Tanken var att vi skulle ha dem i vårt nya rum på övervåningen.  Där blir det nu ett litet nostalgi rum med syhörna. Vår gamla 50-tals soffa har fått plats där tillsammans med min gamla symaskin som jag fick av min far en gång för länge sedan. Sen ska en gammal LP spelare på plats så vi kan njuta av våra gamla skivor. Jag fick för mig att jag vill ha en skön fåtölj att njuta i och hittade dessa på jobbet.


Så här ser det ju ut som det är bara Smulan som älskar fåtöljen, men när man sitter i den kan man luta sig tillbaka ordentligt. Och sedan såg jag att skinnet kan man vända på och vips så passade ju den ena nere framför tv:n


I morgon är det öppning igen, få se vad man hittar då...

Högvatten

Har haft en ledig dag idag. Jag sa ju att det lätt kunde bli en vana det här med att ha en skön dag hemma...

Tog en promenad ner till grundhällan för att lättare kunna överblicka högvattnet. Jag tycker det är så underbart med detta högvatten eller lågvatten. För oss som bor här är det ju så lätt att se när vattnet stiger eller sjunker för vi vet ju hur det brukar seut i vanliga fall.Inget läge för att grilla här nere just nu i allafall...

Bosse har ett par dagar hållit på som en liten mullvad. Han har grävt en gång ser det ut som..Han håller på att förbereda för el och vatten till växthuset o istället för att ha sladdar och slangar liggande gräver han ner rör med sladdar igenom.  Det blir verkligen bra på vår tomt. Han har även gjort iordning slänten där vi förra sommaren grävde för vår uppfart till huset. Själv har jag idag donat med lite av varje, har fått en hel del gjort här hemma men ändå känner jag mig inte direkt slutkörd
I morgon är det jobb igen och öppet dag så jag lär inte vara hemma förrän vid 19 tiden tidigast, skönt då att haft en lat dag innan.

Nu väntar middags lagning och som vanligt har jag ingen aning om vad jag ska göra. Jag har så vansinnigt dålig fantasi när det handlar om matlagning *suck* Det får nog bli en soppa och en bit bröd, det kan ju vara gott det också ibland.

Tills vi hörs igen hoppas jag ni har det riktigt bra.

RSS 2.0