Spådommar

       


Det diskuteras ibland fram och tillbaka om sierskor, spåkvinnor, de som säger sig läsa tarot, horoskop o dyl. I bland kan man ju fråga sig om det verkligen ska kunna gå att se framtiden på något sätt?
Min egen erfarenhet säger att visst finns det människor som har ett sinne att se framtiden. Att vara synsk det tror jag på, men att kunna läsa framtiden i kort och stjärnor det är jag mera försiktig med att uttala mig om.

Jag har en egen upplevelse som jag tänkte dela med mig av.

Första gången jag kom i kontaktt med en sierska var 1992 och jag låg i skiljsmässa. Hon började vårt samtal med att berätta om mig, så att jag skulle kunna tro på henne. Jag hade aldrig tidigare träffat henne och hon kände inga av mina vänner. Det enda hon fått var min namn teckning på ett papper.

Hon berättade för mig att jag varit med om en bilolycka där jag förstört min rygg. Hon talade om för mig att tyvärr skulle jag få leva med smärtorna, men bara jag skötte mig och tänkte på vad jag gjorde skulle jag fixa det. Hon talade om att jag höll på att separera, att jag hade en dotter som var väldigt pippinett, en verklig flickflicka (Sofie) Hon sa också att jag hade  ett barn till men att hon var osäker på om det var en pojke eller en flicka. ( Sara var som liten väldigt pojkig). Hon berättade för mig att deras pappa så småningom skulle flytta från stan men hon kunde inte säga vart eller när. Han flyttade 3 år senare till Sthlm. Allting som hon sa stämde väldigt bra.

Om min framtid berättade hon att min pappa och mamma skulle bli svårt sjuka, men inte nån sjukdom som dom skulle avlida av. Året efter blev min far tvungen att operera kärlkransarna och det blev en mycket jobbig operation. Vintern 03 brast mammas blindtarm och jag trodde då att det var det hon menat, men bara ett år senare fick mamma en hjärnblödning som hon mirakulöst återhämtade sig från.
Hon berättade om Britt och hur nära vi stod varandra. Hon berättade att jag senare i livet skulle träffa en ny karl som hade levt/lever nära havet (jag trodde det skulle vara en sjöman, hihi) Allting har stämt in mycket bra.

I januari 2000 pratade jag med Saidas bror, också han var synsk. Han berättade att jag under våren skulle träffa en karl som körde ett jätte stort fordon. Han hade antingen levt i ett förhållande med 2 barn eller så hade han själv 2 barn. Inom 8 år skulle jag bli erbjuden att flytta och det handlade om 5-8 mil. Han sa att jag absolut inte skulle tveka för allt skulle ordna sig. Han berättade mycket mycket mera och jag kan säga att allt har hittills stämt mycket bra.

När jag träffade Bosse körde han dumper eller buss, stora fordon. 2 barn har han ju också, och född och uppvuxen vid havet. Kan det bli mera mitt i prick??

Men jag har funderat på hur det kommer sig att många människor när de av olika anledningar mår dåligt vill kunna se och höra framtiden. Kan det bero på ett hopp om att få höra att allting kommer att bli bättre, så måste det ju vara.

Nu kan jag ju också säga att det kanske finns människor som efter en spå dom själva försöker styra sitt öde i den riktningen. I mitt fall var det absolut inte så! Jag kunde ju omöjligt påverka mina föräldrars öde med sjukdommarna, inte heller sökte jag med ljus o lykta efter en karl född vid havet med 2 barn.
Men det är roligt att så här efter några år gå tillbaka i minnet och upptäcka att det verkligen stämde

Fredag kväll istan

Är absolut inget märkvärdigt!! Många undrar hela tiden hur jag kan ha bosatt mig där ute! Jag undrar i mitt stilla sinne, vad menar dom? Jag finner inget som helst märkvärdigt längre med att bo i stan eller nära tät bebyggt område. Hemma är ju alltid hemma vart man än bor. Visserligen ska jag upp kl 0500 i morgon och kvällen blir kort för mig, men vad är det som skulle vara så märkvärdigt med att bo i stan? Vi har nu varit o tagit oss en pizza och en öl och det kan vi ju inte få där hemma så det är mysigt, men...
Är det märkvärdigt med att aldrig ha tid för någon annan eller kanske att springa omkring i alla affärerna, eller att inte veta vad närmsta granne heter?? Är det kul??


Nu är det ju längesedan jag bodde i stan ( ett helt år) men jag hade ingen aning om vem som bodde granne med mig. Jo jag vet att det är skillnad att bo i lägenhet och att bo i hus och sedan är det ju också skillnad på i vilket bostads område man bor. Men överlag, flyttar du inom ett tät bebyggt område i stan när du har vuxna barn så missar du den där grann känslan som kommer när du har barn och även dina grannar har barn. Vi vuxna är inte lika kontakt benägna som våra barn är, men i en liten by där vet du direkt vem grannarna är, därför där tycker de det är roligt att du tlyttar in. I stan bryr sig inte grannarna så länge du inte stör dom.


Jag bor hellre på landet, där kan jag vara mig själv, där kan jag vakna tll fåglarnas kvittrande, en renare luft och en mycket lugnare miljö.

Vi ses i morrn hemma på landet

Morrn då..

Ja visst numera vaknar man tydligen med tuppen. 0730 vaknar jag klar vaken, kan tala om att det är inte vanligt för frk Ingelsson, jag kan vara en riktig sömntuta. Men med tanke på att det är jobb i morgon bitti så var det ju lika bra att kliva upp och vänja sig.
Solen strålar men det blåser så det känns inte lika skönt som i går. Ska i alla fall ta mig ut strax och se vad man kan hitta på idag.

I efter middag ska vi åka in till Övik. Det är ju skönt att vara på plats när man börjar så tidigt i morgon. Bosse ska meka lite bil under tiden som jag jobbar.  Jag slutar mitt jobb kl 1200 i morgon och gissa vad som händer då??
Jo, varje vår den här tiden så under en helg är det växt marknad. Alla växter kostar ca 10.- och de flesta är perenna blommor, behöver ni undra mera vart jag åker när jag slutar?? Det brukar bli ett par kassar varje vår, jag har ju så stor tomt så jag kan ju ha hur mycket som helst. 
I år är det nog mest mark täckare jag är ute efter. Har jagat ormöga hela våren men inte haft någon tur på tradera. Antingen har jag glömt auktionerna eller så har jag  helt enkelt inte hunnit med. 4 plantor har jag köpt som kommer snart men jag behöver många många flera för att kunna täcka.

Dom säger visserligen att allt inte bara handlar om blommor och trädgård men då vet jag inte om jag hänger med hihi... Nåja lite god mat och lite vin kan säkert också slinka ner i njutningens tid, men då sitter vi ju ofta ute denna årstid och då är det väl skönt om det blommar runt omkring, eller??

Nu ska jag ut o se om hammocken är ledig eller om Limpar redan intagit sin position för dagen

ha de!!

En dag igen...

som kanske inte blev som jag ville. För naturligtvis kan jag inte låta bli.  Var ju och köpte mina uterums mattor igår, men naturligtvis har jag ju mätat fel, typiskt Cilla! Jag vet ju att jag är värdelös på att mäta så varför försöker jag överhuvudtaget.? Jag behöver nu 2 st till för att det ska se ut för nåt i vårt ute rum, ok jag får åka och köpa 2 st till på lördag.
Har gjort i ordning ute rummet dvs så långt jag kunnat i alla fall. Fixat och donat på vår enormt stora terass så att det ska kännas någorlunda mysigt fram till dess att alla blommor kommer igång med blomningen


Har planterat alla jordgubbsrevor i den nybyggda pyramiden och satt morötter och sallad i trädgårdslandet. Det har verkligen varit en sådan dag när man absolut inte vill vara inne. Som vanligt ropade hammocken på mig och där landade jag med en god bok, mysigt!
Tog en promenad under kvällen bort på piren för att sitta o filosofera några minuter, det är så skönt.

Detta är ytterligare ett bild bevis på att sommaren har kommit. Snart är både kajen och piren full av båtar. Det påminner mig om att jag verkligen legat på latsidan när det gäller min berättelse om Bönhamn, ska ta tag i det där!
Lovade Britt en bild på min morsdags bukett som fortfarande står väldigt vackert på bordet, Tack Sara åter igen för den!Såja, nu tror jag att jag tömt mitt förråd för idag. Tror det blir hammocken hela dagen i morgon. Vad är oddsen att jag klarar det? Inte så goda förstås vad är det för fel på mig som inte kan lyssna på vad kroppen vill ha? Jag hoppas så innerligt att en dag kunna klara av att göra allt sådant som jag vill göra plus att kunna ta en ordentligt lång promenad utan att känna det minsta lilla i varken rygg eller höfter. Det skulle vara underbart

Godnatt Sverige

Trötter

  Så här ser jag ut idag!! Trötter, klockan var ju nästan halv 7 innan jag var hemma från jobbet och övik i går.
Fick ju uterumms mattor av töserna i morsdags present och de ville jag ju gärna hämta med mig innan jag åkte hem i går.  Nu ska jag strax ut och fixa i uterummet.
Solen skiner från klar blå himmel och termometern visar på 18 grader i skuggan!! Skönt

Ska försöka ta det lugnt idag, länden värker och kroppen försöker tala om för mig att jag måste ta det lugnt. Jag är ju lite dålig på att lyssna på min kropp men jag måste nog verkligen försöka nu. Det har varit lite för många såna här varningar nu och jag känner ju igen dem alla.

Nu jobbar jag nästa gång på lördag morgon men sen vet jag inget mera jobb, vi får väl se vad som händer.

Blir nog en liten promenad senare idag, vill ju så gärna se mig omkring i skogen för att se vad som händer  under denna den bästa tiden
Hörde att vård strejken är över och det gläder mig ju, hoppas att alla nu snabbt jobbar igen alla som fått vänta så det snart blir min tur, ser verkligen fram mot att få komma dit. Visst känns det lite pirrigt om jag nu får igenom min vilja till operation, men allt som kan göra mig bättre är välkommet.

Ha nu en bra dag i solen återkommer nog i kväll med bilder på vad jag haft för mig!!

Nu har sommaren verkligen kommit...

Jodå, den här gången är jag säker och vet ni hur jag kan vara så säker? Jo därför att jag idag tog mig en promenad efter min härliga väg som jag brukar gå och där hittade jag, nästan 3 veckor för tidigt dess underbara blommor.


Jag känner mig så frustrerad och splittrad. En av huvudpunkterna runt midsommar är just att få gå min promenad och komma hem med miljontals liljekonvaljer. Men om de blommar nu, vad ska jag då plocka hem till midsommar?? Jag har aldrig plockat liljekonvaljer i maj, aldrig!!  Så nu är sommaren verkligen här!!

Allting på min promenad var så fantastiskt grönt och skönt, titta bara.


Det öde torpet som jag tycker är så charmigt. Hit kan man gå när det blir för mycket turister i Bönhamn. Så otroligt tyst och lugnt


Häggen på väg att slå ut!


Ja ni ser ju själva. Sommaren har kommit även till mig!!  Annars har inte jag gjort många knop idag. Hittade en god bok och hamocken ropade på mig så jag hamnade där, mysigt.

Nu ska jag göra mig klar för att åka till Övik och sova, och sedan är det jobb i morgon bitti igen, men bara en dag sen är jag ledig tors och fred igen känns ju otroligt skönt. Sen får vi väl se hur mycket jobb det blir under juni månad, än så länge har jag inte sett nåt schema så jag har ingen aning.

Ha en skön tisdag kväll så ses vi i morrn igen

Länge sen sist...

Ja det  har gått nästan en hel vecka sedan jag satte mig ner och tog tag i bloggen, men nu är jag här igen. Sist jag skrev var jag i Övik och jobbade. Har gjort en hel del saker under veckan som jag tänkte berätta för er.

På torsdag åkte jag upp till Umeå för att besöka min bror och hans familj. Min bror är sedan några år sjuk och jag har av olika anledningar inte träffat honom på jätte länge (vi pratar år) så det var ju spännande att se om han skulle komma ihåg mig. Min svägerska och brorsdotter har flyttat till en lite mindre lägenhet och det var ju också spännande att se hur de fått det.
Innan vi åkte och träffade brorsan gjorde vi en egen liten shoppings turné. Vi åkte och tittade vad det fanns för kul på myrorna bla, hittade en jätte snygg handväska där en lite mindre modell, den bara stod där och tittade på mig och sa: "ta mig hem" ja men naturligtvis måste ju jag göra det då...
Vi besökte även plantagen och där var det också en massa sommar plant som skrek efter mig. Carro berättade att hon tycker om Hortensior och då  kände jag att om en tjej på 17 år tycker om blommor då måste man verkligen uppmuntra det så vi ordnade så hon fick med sig en sån blomma hem!

Sedan kom då besöket hos min bror. Tror kanske inte han kände igen mig direkt, men lite efter hand kom nog både minnet av mig och lite känslor också. Det var hur som helst mycket trevligt och det ska inte dröja länge förrän jag  åker upp igen. När jag styrde kosan mot Övik igen var min bil fullpackad med olika fina saker som min svägerska av olika anledningar inte kunde ha kvar, mycket fina saker!! Tack än en gång E och C för en trevlig dag!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
På fredag var jag uppe innan tuppen. Väckar klockan började pipa 03.30 och mitt skift började 0430, gissa om jag var däckad när jag äntligen slutade kl 1200?!

 Sara skulle med hem till Bönhamn men hon slutade inte förrän kl 1400 så jag passade på att  åka och stor handla inför helgen. Väl hemma i Bönhamn var nog kl 1500. Har man sedan varit borta i en vecka har ju allt hem arbete kommit på efter kälken så det fanns ju mycket att ta hand om.
Men efter lite mat och lite vin kände jag att äntligen är det helg igen.
Var ju också tvungen att skynda mig kolla in vad som hänt ute i rabatterna och även de små plantor som fortfarande står inomhus.
Tulpanerna som Bosse tycker så mycket om blommar äntligen, han kallar dom för de ryska tulpanerna (vita och röda)

Sofie och Robert anlände vid  8 tiden och det blev en sen kväll innan vi kommit i kapp med allt, jag och mina barn.

På lördag åkte Bosse och Robert till Övik för att hjälpa Magnus med lite grävning på tomten, så jag och tjejerna fick vara ensam hemma och fortsätta komma i kapp med allt vi har att prata om. Vi var ute och fotograferade lite. Jag gör ju en foto vägg i trappen och ville förnya lite bilder på tjejerna.

Till middag serverade vi oss en god grillning. Grillat kött, majskolvar, grillad paprika och grillade champinjoner, massor med olika grillsåser och naturligtvis serverade vi vin till maten. Så när väl melodifestivalen började var stämningen på topp. Som vanligt var väl ingen direkt överens om vilken låt som borde ha vunnit, men Ryssland var faktiskt en av mina favoriter.

Sen blev det ju även denna helg söndag! Det är ju  så himla tråkigt när tjejerna åker iväg när de varit hemma, det blir så tyst. Men vi hann ju iallafall äta både morsdags tårta och morsdags middag. Jag blev ju redan på fredag uppvaktad av Sara, hon kom med en underbar morsdags bukett, stora rosa rosor, vit brudslöja, två stora vita andra blommor som jag inte vet vad de heter och så några andra gröna blommor. Men den var underbar!!
Sen fick jag även mina efterlängtade utomhus mattor till vårt ute rum.
Tack för det Sofie och Sara!!

Idag har jag försökt att komma ikapp mig både när det gäller tvätt, plantering och allt annat som jag både måste och vill göra. Har inte bestämt mig än om jag ska åka upp till Övik redan i morgon eller om jag ska kliva upp tidigt på onsdag morgon och åka direkt till jobbet, vi får se hur jag gör.

Nu ska jag in och se hur ni haft det och vad ni hittat på ..

Jag har flyttat!


Jamen då hade jag också flyttat då, äntligen! Hoppas nu att allting kommer att flyta på som vanligt i allafall. Alla små fel borde väl vafa tillrätta lagda vid det här laget eller??

Har precis kommit hem från jobbet och i morgon bitte bär det av till umeå det ska verkligen bli trevligt. man får väl då bara hoppas att bilen håller....
På fredag har jag sedan ett pass kvar att jobba och sedan får jag åka hem. På söndag ska vi fira mig (morsdag) så i helgen kommer tjejerna hem. Det känns som en evighet sedan så det ska bli kul att få rå om dom.

Kylan verkar hänga kvar här i norrland. kallt som attan är det 

Men kanske till helgen att man kan få njuta av lite mera värme, ni får väl hjälpa till att hålla tummarna.
Nu fryser jag så jag skakar och klarar inte längre av att sitta stilla vid datorn, men jag återkommer nog senare

Utsövd..

Jorå men värken har inte lust att ge sig nu. Beror kanske på vädret, kallt och blåsig. Har tillbringat dagen inom hus, på övre våningen för att städa undan allt katt hår och damm. Sara kommer till helgen och då måste det vara kliniskt rent.
Tur var det att jag var tvungen att göra det idag för då slapp jag ju vara ute.  Men sedan när jag var klar i em så kom solen och jätte skönt var det faktiskt när man hade tjocktröja på sig hihi..

Blommorna har i dag fått ny jord, så länge den räckte vill säga. Behöver nog minst 15 säckar till om jag ska pytsa ut överallt. Det är ju roligt med många och stora rabatter men hjälp vilken åtgång det är på jorden.

Blev bjuden på middag idag hos en kille som huserar i "gul huset" (avsnitt 14) han är här på en kort vår semester och då umgås vi alltid flitigt.

I morgon börjar min vecka igen. Jobb tis, ons och fred sen får jag åka hem igen. Ska i morgon hinna med att tona mitt hår, ni skulle bara se hur jag ser ut, alldeles grå hårig, nya naglar skulle jag också behövt men det hinner jag nog inte, tar ju ett par timmar.
Men ska jag hinna måste jag nog sova nu, så ha en bra kväll alla

Trött..

I dag är jag verkligen fullständigt pajjad. Jag har så vansinnigt ont i min rygg idag och är så trött så det känns som om man går omkring i dvala. Har blivit en aning varmare ute men det blåser fortfarande nordligt så det blir ju kallt i allafall fast solen gör så gott den kan.
Har gått omkring och kikat på mina planteringar och visst kommer det fast jag tycker att det tar tid

image272
image273

Mina jordgubbs plantor har fått ny och mera jord i dag för övrigt har jag bara gått omkring och suckat och sett hur mycket jobb det finns överallt. Inom hus ser det snart ut som ett bombnedslag. Är så sugen på att städa sommar rengöra fönstren och sätta upp nya gardiner. Men samtidigt skulle jag ju vilja att det var tapetserat innan annars känns det ju som dubbeljobb bara. Få se när jag kan komma mig i väg för att köpa dessa tapeter.

Sommar känslorna kommer ialla fall lite emmelanåt, när det dyker upp båtar då vet man att det är nära nu. Den här skönheten tittade förbi idag
image274
Det var den första för i år, men om bara ett par veckor till så börjar dom samlas nere i hamnen. Nu ska jag faktiskt ta o krama kudden en stund annars orkar jag nog inte med varken kommisarie Barnaby eller nåt annat i kväll.

Äntligen hemma igen!!

Så var man då hemma igen efter min lilla turné.  Jobbade till kl 16 på onsdag och då skulle vi ju åka iväg jag och Sara till Mamma i Åsele. När jag jobbat klart tog vi bilen upp till torget i Övik för att köpa lite plant till kära mor, gjorde lite andra ärenden och åkte sedan ner på Ok för att tanka upp min älskade lilla bil. När jag står där och tankar så ropar en kille till mig "Stopp, stopp det bara rinner bensin ur din bil!!" Jag blev alldeles kall och kände paniken komma. Mycket riktigt så rann det bensin ur tank röret när jag tankade. Inte ur själva tanken utan från röret. Sätter mig i bilen för att starta och köra undan min bil, då startar den inte heller!! Då kan jag lova er att tårarna rann som går från intankningen till tanken. Ringde till Bosse som var hemma i Bönhamn, men han kunde ju inte göra annat än att slänga i sig maten och köra upp med saaben. Bosses bror och fru var som tur var i Övik så de svängde in och fick hjälpa till att bogsera bilen till verkstan. När Bosse kom åkte vi då i väg min chaufför och jag, var hemma hos mamma kl 21 ungefär, 3 timmar försenade.

Bosse har mekat med bilen nu de dagar jag varit i Åsele. Det visade sig att det var en kontakt som var glapp i jordningen som gjorde att bilen bara vägrade starta så det var väl tur i oturen att det hände innan jag tog mig i väg så långt från stan, men gissa hur ledsen jag blev kände mig upp som en sol och ner som en pannkaka.
Och nu ska bilen säljas!!

Väl i Åsele har det varit kanon trevligt men kallt. På vissa ställen låg fortfarande snön kvar. På torsdag köpte vi med oss gott fika bröd och gjorde oss en utflykt till Holmträsk för att bjuda svåger Björn på lite fika. Sara hade aldrig varit i Holmträsk sedan Björn och Britt började renoveringen på gården så hon häpnade när hon såg förändringarna.  Mamma mådde tyvärr inte så bra på torsdag så visiten blev ganska kort. I går tillbringade jag några timmar med lite grävande och lite plantering för att snygga till mammas uteplats, nu kan hon bara vänta på värmen så kan hon sitta där ute och njuta av lite blommor hon också. Gjorde mig även ett besök på pappas grav och snyggade till den också inför våren.

Efter en god lunch gjorde jag ett besök i en affär i Åsele som säljer blommor och presenter. Jag hade sett att de hade utförsäljning och då måste jag bara kolla in. Där inne hittade jag denna rar varelse, han tittade på mig med sina underbara ögon och bad så vacker om att få följa med mig hem så naturligtvis fick den det

image270

I sommar ska den få pryda en av mina rabatter. Sara har varit en duktig chaufför hela tiden, har kört mer än 30 mil på ett par dagar, nyttigt för hon.
image271

I dag har det varit jobb hela tiden och nu känner jag mig ganska slut på. Är nu ledig fram till tisdag em, sen är det som vanligt då jobb tis, ons och fred. På torsdag ska jag åka till Umeå på visit. Hälsa på bror och svägerska och jag tror att det blir nog saaben då också, inte kul att åka en längre stäcka med en bil som man inte vågar lite på till 100.

Nu ska jag ta ett maraton lopp runt och kolla hur ni andra haft det.

Jag har en bil!!!

Fatta min lycka!! Bilen klarade besiktningen! Gissa om jag är glad, som jag längtat efter min bil.  Har nu varit ute och övningskört lite. Sara kom hem med den glada nyheten att hon skulle vara ledig tors och fred så hon följer med mig till Åsele och mamma.  Jätte kul tycker jag.

Nu hoppas jag bara då att det är relativt lugnt på jobbet i morgon så att jag kan röra ordentligt på mig under dagen så inte ryggen tar livet av mig i morgon, men det ska nog gå bra.

Ska tillbringa lunchen med att köpa plantor så jag kan hjälpa mamma göra lite fint på hennes lilla terass. Frågan är väl bara vad man ska våga satsa på för blommor, idag har det faktiskt kommit lite snöflingor här uppe. Det var inte många och de gick snabbt över till hagel istället men ändå.

Nu önskar jag er en trevlig avslutning på veckan, jag återkommer nog inte hit förrän på söndag, men jag ska nog hålla ögonen på er.....

Låg vatten

Vi var tvugna att ta en liten promenad i kvällningen. Det är så vansinnigt lågt vatten så jag har aldrig sett nåt liknande.
image264
Ni ser ju själva!! Här brukar vi ju ha båtarna

image265

Ska man normalt sett ta kort på hela byn måste man ju åka ut med båt, men här har jag lyckats ta mig ut på en klippa som normalt är under vatten!
image266

image267

Alla vita stenarna är ju alltså intorkat salt, normalt är det ju vatten där.
image268

T.o.m Limpar tyckte det var väldans konstigt att allt vatten bara försvinner.

Väl hemma var jag ju tvungen att fota för att visa er min blivande fruktträdgård. Här kommer det nu att finnas äpplen, körsbär, vinbär, rabarber, smultron och jordgubbar
image269

Och så här kommer mitt trädgårdsland att se ut...
Nähä det ville inte vara med på bild. Det var alltså dessa bilder som blogg.se tyckte att jag kunde få publicera.. Jag blir så trött på detta, jag vill också flytta min blogg snart.  Har pratat med blogg.se och de svarade att på startsidan kan man anmäla sitt intresse att flytta nu, men inte hittar jag någonstans där man kan anmäla sitt intresse, vet inte vart jag ska leta och förstår inte varför det tar sådan tid.

Sov så gott nu alla som kan och ni andra kan väl skriva blogg så vi som kan sova har nåt att läsa i morgon


Arbetsdag i hemmet

Eller egentligen inte, jo på sätt o vis. Jo jag är en riktig velpotta... Men idag har jag faktiskt hjälpt Bosse med att kratta ris som blivit kvar ute på grundhällan efter hans sk avverkning eller röjning. Inte helt ok egentligen för min rygg, men jag tycker så synd om honom som arbetat så där ute och det känns som om det aldrig blir klart. Nu är det bara en liten bit kvar och det fixar han själv medan jag är borta och jobbar och hos mamma.

När vi var färdig med det så kom Bosse i håg att vi faktiskt behöver en till pyramid för våra jordgubbar. Så den snickrade han ihop, så nu rymms alla revor i den och mycket flera jordgubbs plantor. Vi hade ju även pratat om att vi skulle ha ett grönsaksland. Men eftersom det bara är sten överallt så går det ju inte att gräva och göra ett så. Men min Bosse är ju alltid full av idéer så han snickrade en ram ca 3 X 2 meter, sen blir det sten runt omkring, men där får vi nog plats med både morötter, sallad och lite potatis, ska bli jätte kul. Nu ska vi bara fixa jord också.
Bilder får ni se sen.

I morgon ska jag besiktiga min bil, så är ni snälla nu och håller tummarna 10.50 är det dax. Sen är det jobb på taxi tis, ons och lörd och mellan ons och lördag tänker jag befinna mig hos mamma. Så det blir nog inte så mycket bloggande under dessa dagar.

Hoppas ni alla har det bra i vår värmen och njuter av det vackra vädret (förutom blåsten då.

I värmen..

sitter jag här inne för att få lite kontakt med er andra. Det har varit några underbara dagar nu i Pingst. På fredag satt man ju i taxi bunkern, men på alla som gick förbi ute såg man ju hur underbart väder det var. I går lördag gick jag omkring med shorts och linne hela dagen. Ett par kompisar från Övik dök helt oväntat upp och det var ju mycket trevligt. Sen när de åkte dök nästa upp på mc.

Det var så varmt så jag chansade och bar ut alla mina blommor (nästan) Änglatrumpeterna åkte ut så även alla lökar, gladioler, doftliljor m.m. Har börjat göra i ordning vårt ute rum
image259
Men fortfarande så fattas det ju massor av blommor både där inne och ute, men var sak har väl sin tid. De säger ju att det ska bli kallt igen så jag må väl vara lite försiktig.
Åkte till Mjällom i går kväll på middag och det var verkligen super trevligt.

I dag är det en lika fin dag, förutom att det blåser fruktansvärt, men varmt och skönt.

Jag hoppas att ni andra är ute i det vackra vädret och njuter. Blev lite förvånad nu när jag skulle lägga in bilden det fungerade ju. Så jag tänkte att jag ska försöka lägga in alla de andra bilderna jag tagit under veckan så får ni själva se hur Bönhamn börjar se ut i vår och sommar skrud

Det här är en bönhamns bo ute i sin kajak

image260

Lotsen visar upp sin nya båt..
image261

Bönhamnare  färd med att olja bryggan
image262

Nyinflyttad Bönhamns bo??
image263Känns som sommaren..

är här, men jag borde veta bättre än att hoppas på det. Men det har varit kanon värme hela dagen. Över 20 grader varmt fast det nästan inte varit nån sol alls. Nu i kväll tog vi en promenad och att termometern bara visar 12 grader känns inte, det är så skönt ute.

Havet ligger spegel blankt och måsarna skrattar för fullt. I år har vi tydligen också flera ejder par som flyttat in låter så idylliskt när de hoar där ute.

Jag har tillbringat dagen med att baka bullar och städa lite. Rosorna har även fått sin årliga klippning. Tycker jag gjort det jag föresatt mig att göra idag. Avslutade min arbetsdag med ett varmt bad. Kände att min rygg behövde lite värme. Var så skönt så jag somnade där jag låg och det är det bästa jag vet för då är jag verkligen avslappnad.

I morgon är det jobb igen så jag åker hemifrån halv 11 ungefär och kommer väl hem ca 21.00 långa dagar men det händer ju inte så ofta att jag åker fram o tillbaka över dagen, för det mesta försöker jag ju få jobb så jag kan tillbringa natten i övik. Först jobba kväll och sedan morgon det är ju idealiskt.

Nu önskar jag er alla en underbar fredag. Blir inga foton i kväll heller, ids inte ens försöka längre. Väntar på min flytt och hoppas att det händer snart. Får väl visa er ett helt foto album sen men det kommer det att vara värt har så mycket att visa er nu

kram på er alla

Borta bra..

Men hemma absolut bäst!! Det är så skönt att komma hem efter ett par dagar borta. Jag åkte ju egentligen bara i går och kom hem i kväll. Men det är fullt  tillräckligt för mig. Det var så skönt att komma hem och det hade hänt så mycket ute i naturen under bara 2 dagar. När man åker bort så här så ser man ju dessutom så mycket klarare när man kommer tillbaka.

Eftersom det inte fungerat så bra på blogg.se de sista dagarna försöker jag inte ens lägga ner tid på att få foton in i bloggen, tyvärr ni får vänta lite. Men allting här runt omkring har blivit så grönt och fint.

Har äntligen fått en besiktnings tid också! På tisdag kl 11, ska ju bli spännande. Hoppas verkligen den går igenom nu, tänkte åka upp till mamma nästa onsdag efter jobbet och det skulle vara skönt att få åka i den bilen. Komforten är så mycket bättre och dessutom är den ju inte lika törstig som saaben. Men Bosse har verkligen legat i för att allt ska vara klart så jag hoppas att de inte hittar nåt på den nu. Sen ska den förmodligen i allafall säljas och så även saaben, känns som om vi klarar oss med bara en extra bil.

I morgon ska jag i alla fall njuta av att vara ledig och försöka ta i tu med lite här hemma. Har äntligen fått tag i ett jätte fint tyg som jag ska sy nya dynor av till husvagnen. Sen tänkte jag faktiskt chansa (tror jag ) på att sätta ut lite av lökarna jag satt. Tror inte att Gladiolerna är lika frost känsliga som tex doft liljorna, vi får väl se vad det är för väder. Det är dax att klippa mina fina klätter rosor och allting runt omkring här verkar skrika efter mera jord.  Allting hinner jag dock inte med men det kommer ju en helg sen också.
På fredag jobbar jag igen men då åker jag bara över dagen.

Ha nu en jätte trevlig vår kväll, det ska jag ha framför tv:n med Lost

Strul med blogg..

Så blev det då måndag och ny arbetsvecka. Arbetar 3 dagar denna vecka tis, ons och fredag. Har idag inte heller gjort så många knop, kroppen värker lite och jag tar det gärna lugnt.

Bosse lagade en jätte god middag så inte ens det behövde jag göra idag. Lovade ju igår att jag skulle dela med mig av mina foton från vår första grillning nere vid stranden så jag ska försöka lägga in dom nu eftersom det känns som jag i allafall inte har nåt vettigt att dela med mig av

Nähä det fungerar inte i kväll heller. Har sett att många av er har fått flytta, det kanske är vi som är kvar som nu får problem med div saker. Det är inte kul när man inte kan nyttja sin blogg för fullt, jag lägger ner tv så får vi väl se när blogg.se tänker göra nåt åt saken

Ha det gott alla

Återigen söndag

Vill bara tala om för er som undrar att jag är kvar!! Skam den som ger sig.  Personen i fråga är nu stoppad från att lämna kommentarer här på bloggen och han kommer inte heller fram via mail till mig längre.  Så jag känner nu att, ok det är min blogg, det är mitt liv och  vad jag gör eller inte gör angår bara de jag vill att det ska angå.

Vi har haft en underbar helg här ute. Solen har värmt oss och nästan ingen blåste har det varit. I går efter förenings mötet var det fika hos en tant i byn hon bjöd på en underbar smörgås tårta och kaffe (ja te till lilla mig då) Sen hade jag en slappar dag, kände mig faktiskt inte på humör för nåt. Bosse gjorde i ordning mitt planteringsbord, som är fäst på uterummets vägg och han körde ved och grejade.

Men till kvällen bestämde jag att nu får det vara slut på deppandet!! Så vi gjorde i ordning lilla korgen och gick ut på grundhällan för årets första middags grillning vid stranden. Gissa om det var underbart. Det blåste inte och var varmt o skönt. Medans vi eldade var det många som kom förbi o ville kolla

image257

Det var faktiskt flera än denna and. Hade en massa fina kort som jag tänkte dela med er. Men blogg.se funkar inte i kväll kan jag säga. Det går inte att lämna kommentarer och det går inte att plocka in bilder. Blir spännande att se om det överhuvudtaget går att publicera.

Men vi hade en underbar kväll. I dag har vi varit i Övik på Örnexpo och det var inte lika underbart kan jag säga. Mycket folk och varmt. Tror jag vuxit i från det där med expon, inte lika roligt heller när man inte har så mycket att handla för.  Nu blir det i alla fall en underbar avslutning på helgen, Kommisarie Barnaby

Ha en härlig söndag kväll

När man inte får vara i fred...

vad gör man då? En del människor skulle nog behöva lära sig att visa lite respekt. Det finns människor som inte har en aning om vad respekt är. Men vilken himla tur att man på blogg.se ialla fall kan låsa så man slipper se kommentarer man inte vill ha. Nu har jag låst den, tack för det blogg.se. Vad annat kan man göra när man sagt ifrån en gång synd att personen inte verkar begripa bättre.
Nästa steg blir en kontakt till frun och efter det polisanmälan. Nu har vi fått nog och nu går vi vidare.

Kan ju ev lösenords skydda bloggen vi får väl se om det blir aktuellt, isåfall kommer jag att säga till då får ni vända er till min mail så ska jag skicka er lösenordet, men jag hoppas att det inte ska behöva gå så långt. Till er som har min mailadress kan jag säga att ni kommer att få en ny mail adress till mig alldeles snart.

Indiana Jones har vi slö tittat på i kväll. Här regnar det nu men det känns väldigt skönt efter allt grävande ute. I morgon bitti är det bya möte och sedan bya fika, det är vid dessa möten man känner att det verkligen är rätt årstid. Nu är det fullt i alla stugorna.


Trädgårds jobb

I dag har det inte känts som någon vår månad direkt. Grått och mulet nordlig vind och halvkallt. Men å andra sidan går det ju väldigt bra att jobba på då.
Bosse sliter med veden och jag donar med allt möjligt ute. Kriget mot ogräset har börjat!! Har nån av er någon gång slagits med humle rötter?? Det är inte det lättaste kan jag säga, de blir alltså hur stora som helst. Och med min lilla kropp och med min rygg är det praktiskt taget omöjligt. Men eftersom man är född tjurig så ordnar det ju sig till slut, men gissa om jag är less nu.

Har flyttat om en hel del fingerborgs blommor också och det var ju lite lättare. De är ju väldigt fina när de blommor men de förökar sig så jag håller på bli galen, det gäller att hålla efter dom kan jag lova.

Nu är det bara en sak som gäller, jag ska bädda ner mig i soffan och koppla av till kommisarie Barnaby! Finns det nåt bättre när man är slut på

Vår valborgsmässoafton

Vilken underbar kväll vi hade i går! Vi började kvällen i  min svägerska och svågers stuga, grill afton. De hade min lilla Ronja rövardotter med sig. Hon heter egentligen Emelie och är ett riktigt charmtroll. Hon invigde kvällen och våren med lite grävande i jorden, precis som många av oss andra gjort
image248
Det var så varmt och skönt mot deras vägg på altanen så man kunde tom äta ute, vilken härlig början på kvällen

image249

På väg ut till brasan stannade vi till i PerArnes sjöbod och kollade på firandet från Ulvön. Det var ju väldigt trevligt att se hur grannarna där ute på ön firar.
image250

Bosse tände vår brasa kl 21och det var ju lite spännande för det blåste ostlig vind alltså rakt in i byn. Men vi hade laddat upp med  vatten hinkar.
image251

Mitt lilla charmtroll var trött och höll låda för fullt för att inte somna

Till slut så tog i alla fall John Blund över och Emelie somnade utmattad

Vi hade ett mycket lyckat välkomnande av våren. God mat i goda vänners lag  vad mer kan man önska?

I dag har det blåst kallt och varit grått ute. Har försökt städa i kapp mig lite inne men tillslut drog det så mycket i ute tarmen så jag var bara tvungen att gå ut en stund. Vi har en rödvinbärs buske som ska flyttas på så det har vi roat oss med. Bosse har donat lite med veden  och så har vi även täckt av vår husvagn Tjabo.  Har äntligen fått tag i tyg för att sy nya dynor så snart ska den köras upp på gården så vi kan börja fin putsningen invändigt.
Känns väldigt kul. Rutten för semestern är ju i stort sett bestämd, det blir ju Dalarna och Värmland i sommar. Först ska vi till Rättvik för Bosse vill på nån utställning med gamla bilar och sedan blir det nog besök både i Åmål och Kil.
Hoppas på en härlig sommar i år med mycket värme och sol.  Hoppas även att ni alla där ute har det underbart i vår sköna maj.

 

RSS 2.0