I väntans tider

Där är vi just nu, i väntans tider.  Vi väntar inte barn och ingen annan heller i vår närhet vad jag vet. Nä vi väntar och undrar vem som ska bli vår nya granne??  Huset i  avsnitt nr 9 ska säljas och det visas just nu både på hemnet och av mäklare här ute. Vi hoppas naturligtvis att det blir någon som är i vår ålder och som vill bo här permanent som får köpa huset.  Vi känner till ett par som jag tycker skulle va suveränt om de köpte. Vi skulle verkligen dra ner medelåldern lite i byn med dom som grannar.  Jag hoppas att ägaren får insyn i vilka som är intresserad och själv tar lite beslut, tycker det skulle vara kul för alla i byn om hon sålde till någon som vill bo i huset hela tiden och inte bara ett par månader om året.

Vi väntar med spänning.

Det har för mig varit en tung helg. Torsdag blev en svart dag. En vän till mig förolyckades i en bilolycka och därför känner jag mig lite låg.

Vädret har dock varit underbart idag. Bosse och jag har varit på en lång promenad med sitt underlag och chocklad och punch.  Det känns verkligen att det är solen man saknat under så många månader nu och det gäller att ta rätt på den.


Just nu är det mycket snö på isen som ligger på sjön uppe i Mjösjön, men om bara några månader kan vi bada där igen.

Nu ska jag lägga mig i soffan o pokulera en liten stund, har lite svårt att koncentrera mig just nu på olika saker, det är mycket tankar i huvudet.

Ha en mycket trevlig lördag


Vitt, vitt, vitt och åter vitt

Så ser det ut här uppe idag. Det formligen vräker ner snö. Jag väntade så länge jag kunde innan jag åkte in till butiken idag, men ingen plogbil. Vägen mellan Bönhamn och Nordingrå var inte rolig kan jag säga. Det gällde verkligen att hålla tungan rätt i munnen när man körde. Väl i Nordingrå blev vägen i allafall plogad fram till Ullånger.
 Ska jobbar här nu fram till kl 16, då ska jag sen åka upp till Sara. Hon ska göra slingor på mig i ikväll, får väl se sen om det blir ljusa slingor eller röda, hmm beslutsångesten råder....

I kväll åker Sara och hennes kompis till Sthlm för lite sportlov. Hotell Britt har öppet!  Himla tur mina flickor har som har min syster som en andra familj. Som jag berättat tidigare är ju inte kontakten med deras far så himla bra. Det är synd om de barn som råkar ut för sådant och jag är mycket medveten om att det finns många flera än mina barn som har problem med relationen till sina föräldrar.

                       *************************************************************************************************

Flera timmar senare:

Ok där försvann den dagen men så himla kul det har varit att ha mycket folk i butiken. En av de bästa dagarna har det varit. Nu är det bara drygt en timme kvar och jag har inte hunnit fundera över vilken färg på slingorna jag ska ha hmm...

Det snöar fortfarande ute, känns som om våren lär dröja lite längre än vad jag tänkt *suck*

Nu måste jag verkligen sätta fart med nåt vettigt här...

Familj

Vad är egentligen en familj i dagens samhälle? Förr så var det ju vanligast med en kärnfamilj, men det tror jag inte det är idag.
Så här står det i Wikipedia:

Kärnfamiljen står i motsats till storfamiljen. Termen är relativt ny och uppstod i USA under mitten av 1950. Tidigare än dess var man av praktiska omständigheter ofta tvingade att leva samman i storfamiljer omfattande flera generationer, och med en bredare släktskara. Med kärnan menas då de som är närmast släkt med varandra, alltså barnen och deras biologiska föräldrar.

Kärnfamiljen har senare kommit att bli motsats till alla familjeformer där barnen inte lever tillsammans med båda sina biologiska föräldrar, till exempel ensamstående förälder med barn eller styvfamiljen.

Kärnfamiljen är ett steg på utvecklingen från kollektivistisk identifikation och mot individualism. Många uppfattar den som det ursprungliga och naturliga sättet att leva för människan och som den optimala miljön för barn.

Vet inte om jag håller med om att det skulle vara det optimala? Min uppfattning är att barn som måste växa upp med mamma på ett ställe och pappa på ett ställe måste lära sig att ta ett visst ansvar. De barn som idag kallas för skiljsmässobarn har oftast fått gå den tunga vägen och får på så vis lära sig att ta ansvar tidigt, de har också varit tvugna att tidigt lära sig att pengar inte växer på träd. Och därför kan de uppskatta att få börja arbeta och tjäna egna pengar vilket har en stor betydelse inför vuxenlivet.

 

Mamma, pappa, barn, det vanligaste är inte självklart det bästa. – Kärnfamilj eller ej, det viktiga är vilka personer som ingår i den

Tack o lov säger jag är den där sk storfamiljen borta! Jag tycker helt enkelt att det är skillnad på familj och släkt.

Min familj är Bosse, jag och barnen. Sofie, Johan, Sara och kattis. Det är min familj. Sedan har ju jag mamma och syster och bror.  Men  för mig är det självklara att när jag blir vuxen och flyttar för att bilda familj, då blir det ju de som är mina som står närmast. Förstår ni hur jag menar?

Både Sofie och Sara började arbeta när de var 14 år. Jag vet att känslan när de fick sin första egna lön var obetalbar. Allt de ville köpa och göra behövde plötsligt inte bara vara drömmar utan de kunde spara från sina egna löningar till det de ville göra.  Jag har lite svårt att förstå mig på föräldrar som hindrar sina barn från att börja jobba tidigt, jag anser att de hindrar sina barn från att bli självständiga.

Visst finns det barn som också lever med båda sina föräldrar som utvecklas till självständiga individer, men jag anser iallafall att chansen att de gör det är mindre med båda föräldrarna i närheten som passar upp dem, båda föräldrarna bidrar till ekonomin i hemmet som gör att det sällan fattas pengar för det barnen vill göra.
Jag menar att eftersom det är tyngre för en ensam förälder att både finna tid och ekonomi  så bidrar det till att barnet måste ta ansvar själv också.

Vad tycker ni?


Ledig

Vad gör folk när de är lediga? För mig är en optimal ledig dag när jag kan lägga mig o läsa, ta en promenad, ta ett bad, bara bry sig om sig själv. Men när gör jag det? Det finns ju alltid en massa måsten.

I dag har jag lekt lite pyroman, då mår jag bra hihi. Tog en promenad o kollade in isen som börjar bryta upp.Man skulle kunna inbilla sig att våren är på väg om det inte vore för vädret idag. Snö, snö och åter snö. Det har kommit så mycket så det var en pärs att ta sig ut till grundhällan. Min efterhängsne kompis ville naturligtvis följa med o hon försvann nästan i snön.


Uppe händer det grejer när jag jobbar.. kollaNu ska vi börja spackla och slipa, det blir väldigt mycket att spackla så vi börjar. Sara kommer nog att ha full upp i allafall med sitt rum och mitt mys rum. Funderar fortfarande på vilka färger jag ska inreda det med?? Vad tycker ni?

Nu ska här tillagas en älggryta sen efter Glamour när hockeyn börjar då tror jag att jag kryper ner i ett bad med en god bok. Lite ledigt börjar det trots allt att kännas som


Tillit

Vad är egentligen Tillit?  Enligt Wikipedia handlar det om förtroenden,  att en människa litar på en annan.  Vi vet ju alla att om man blir sviken och sårad så minskar direkt tilliten till den människa som sårat.
En relation utan tillit är som ett hav utan vatten.  Det är ju så i alla relationer, det behöver ju inte enbart vara relationen mellan man och kvinna utan det gäller ju också kompisar, vänner.

"När vi känner oss trygga i vår miljö vågar vi också känna tillit till andra människor. Genom att finnas till hands, ge oss tid att förklara saker och svara på frågor, hoppas vi uppnå detta."  (kyrkskolan i Sala)

Vad vansinnigt besviken man blir när man gång på gång blir lovad, jag ska skärpa mig, jag ska aldrig göra så mera. Det spelar ingen roll egentligen vad det handlar om, vad man blir lovad, tilliten får sig en knäck och det är något som är otroligt jobbig och svårt att bygga upp igen.

Tänker inte berätta om vad som utlöst denna fundering hos mig.  Det handlar inte om någon relation inom familjen kan jag säga. Utan något helt annat.  Men min fundering kvarstår, hur ska jag någonsin kunna lita på denna vän igen?? Det finns en sjukdom som förstör relationer och vänskapen måste vara djup för att man ska förstå. Just nu är jag besviken, ledsen och arg allt på samma gång.  Jag vill så gärna att denna person ska ha det bra men vad ska man göra när man inte kan förklara och ta till sig??

Har levt mitt liv i bunkern i helgen. Inget optimalt helgliv men ett måste när man ska jobba helg ibland.

Inatt när jag åkte hem var det 3 minus och regn. Idag snöar det, blöt snö och det är fortfarande minus grader, har en känsla av att vägarna ut till hemmet kommer att vara hala i kväll när jag slutar och vill hem *suck* Nåja hem ska jag i allafall.
Jag litar på att han däruppe ser till så jag kommer hem som jag ska!!

Trevlig söndag

Melodifestival nr 3

Har nu hört  bidragen och jag häpnar.  Vad är detta?? Molly Sandén, visst en söt tjej i en smäktande ballad. Jätte duktig hon kommer säkert att gå långt en dag men inte i år. Tror inte på ballader och de två första gick ju fet bort.  Nä i dag känns det inte alltför svårt det måste ju bara bli Rickfors och emd som går vidare.
Visserligen tycker jag faktiskt att  Sofias låt Alla, var bra men när blev Sverige Grekland?? Jag måste missat nåt??  Nog borde väl en svensk låt kunna få tävla för Sverige inte ska vi väl sno nåt från Grekland?? Hon har väl kunnat sjunga på Engelska i allafall.
BWO, ja jag vet att jag sa inga ballader, men har han inte en fantstisk röst?

Nä  ikväll tror jag faktiskt att Rickfors och Emd går direkt till final till andra chansen skulle jag tippa på den där grekiska tjejen (hmm tror faktiskt att det skulle kunna gå i Ryssland) och BWO

Nåja vi får väl se om jag har fel nu också....

Ny dag...

nya bekymmer brukar det väl heta. Jag har inte så mycket bekymmer tycker jag men det är trots allt en ny dag. Har varit och tagit en promenad på isen. Känns lite spännande tycker jag att gå omkring där, jag har en väldig respekt för havet och jag vet hur snabbt det kan ändra sig från dag till dag.
Idag blåser det sydliga vindar och det är mycket varmare och jag tycker det syns längre bort på isen att fortsätter vädret så bryts nog isen snart igen.


Nog ser man hur blött det blivit på isen redan. Jag stannade bredvid land jag....

Nu ska jag pyssla omkring lite, finns sånt som måste göras innan jag ska till jobbet i kväll. Längtar redan tills i morgon när jag åter får åka hem

Ha en trevlig lördag kväll

Ledig dag

Jag har inga som helst problem längre med att tillbringa en ledig dag. Det finns så mycket att göra så jag hinner inte med allting.  På min önske lista idag stod det: Läsa en bra bok, tvätta, städa, promenad på isen, lacka naglar, bad, fixa väggmålningen. Gissa vad jag fått gjort? Jo vi kom ju på att vi måste ju handla så vi åkte till Härnösand handlade både Lidl och systemet hann vi med, sedan tog vi en fika hos Sofie och Robert.  Hade även hoppats på att få träffa min syster och svåger men den planen sprack tyvärr men det som jag skulle få från Boutiqe Britt det blev inlämnat på  ok i Ullånger så jag kunde lägga vantarna på det iallafall.

Mycket gardiner och tyg helt i mina färger hehe.. Tack Britt.
Mina pappas gamla bibel betyder mycket för mig att få äga efter honom. Den är väldigt sliten, sönder läst men det ligger själ i den. Jag kommer att vara mycket rädd om den.


Hästklockan och smörkärlet som jag fick är efter farfar och morfar. På asken står det till och med Frans Persson 1926, så roligt att ha kvar.


För övrigt så tog det ju alltså sin lilla tid innan vi var hemma. Promenaden och städningen och lite tvätt har jag hunnit med, få se om jag fixar resten innan jag åker och jobbar i morgonkväll. Kolla in istiden, Smulan var lite avvaktande mot isen.... "matte kan man verkligen gå på vattnet nu??"
ovanligt att ta bilder utifrån havet istället för tvärtom

Nästa lördag ska vi till Bellan och Birgitta på middag det blir skönt, alltid jätte kul att träffa dom. Ikväll blir det middag tillsammans med svåger och fru och det brukar altlid vara väldigt trevligt. Till veckan är det jobb tis, ons och fred och på butiken vet jag inte än hur det kommer att se ut men jag tror nog att jag i allafall vill ha måndagen ledig. Det har varit lite mycket på slutet.

Idag när jag kom hem låg det ett lyckobrev i brevlådan!  En kallelse från ortopeden i Sundsvall!!! Äntligen!!! Efter 1,5 år är det äntligen dax.  Jag inser ju att jag inte är framme vid en operation än men det är i allafall ett steg i rätt riktning. Operation eller inte bara en expert tittar på mig och talar om vad som är fel. Den 12:e mars är det dax. Jag har lite mycket på schemat just nu, men det ordnar sig säker.

Ännu nästa helg ska jag till Östersund med Sara, där finns en naturläkare med namn Broddesson som tydligen är en klippa på astma och allergier. Känner faktiskt en massa som redan blivit hjälpta av honom, nu hoppas vi att han ska kunna hjälpa även Sara. Det tar hela helgen så då kommer jag att vara borta och sedan under veckorna bredvid är det ju jobb i övik.  Hade ju även hoppats på att kunna nu åka på den där kryssningen som jag o syrran hoppats på så länge, vi behöver verkligen tid tillsammans nu, jag har sagt det så ofta men snart har vi bara varandra och lite kvalitets tid med varandra är alltid nyttigt.

Nu ska jag fixa lite innan vårt sällskap anländer, ha en underbar fredag kväll


När katten är borta....

dansar..... på bordet.  Skriver inte sådana äckliga ord på min blogg ni förstår ändå vilka det är som dansar på bordet, eller hur?
Nu är ju inte Bosse direkt nåt sånt djur och jag är väl ingen katt, men jisses vad det hänt grejer medans jag varit och jobbat!Väggarna är på plats, det blir inte bredare än så här.


Det där är dörren in till Saras rum, där den står stod det alltså en spis och en diskbänk förr. Det syns väl inte så bra men dörren blir alltså ställd på snedden.


Dörren in till Kattis rum är också på plats. Känns lite konstigt nu när man kommer in. Köket är borta och istället för 2 små alkover är det nu 2 små rum .  Det blir  nog ett ljust golv, för det går inte att använda det trägolv som ligger under, tyvärr. Väggarna blir nog också ljus ev med en fond eller.... nja jag vet inte riktigt än. Har en tapet som ser ut som det skulle vara trä, med kvisstar och allt tror jag ska välja den som fond. Det blir en del gamla möbler så där för skulle det nog kännas rätt tror jag........hmm nja jag hinner nog ändra mig åtskilliga ggr än. Men bra det blir det.

I går kväll när jag kom hem från butiken möttes jag av en lukt, måleri lukt... Min Bäste Bosse har gjort underredet till vår köksö!!! Det är målat och det sitter hjul på, och framför allt är det väl känslan av att det är på gång.... Ska bli spännande o se om vår idé fungerar. Det finns ju inte en sådan köksö att uppbringa ute i handeln, kanske vi säljer idén till Kamprad och IKEA???hihi

Nu ska vi åka och handla och försöka stämma in en träff med Britt på väg mot Stockholm.  Blir alltid så ledsen när hon åker, även fast vi inte träffas när hon är i Holmträsk så känns hon så mycket närmare när hon är där. Men vi ska ju snart ut o kryssa o då ses vi ju.
Ska bara invänta samtal från min mors läkare, har lite funderingar vi vill blöta med honom ang kära mor.

Ha en bra dag hörs sen..

Utkast: Huvet värker ...

Huvet värker till och med näsan värker.  Fryser som en isbjörn gör jag känns inte riktigt bra det här, speciellt inte när man har en helg arbetshelg framför sig.  Börjar jobba redan kl 5 i växeln i morgon och sedan under eftermiddagen ska jag ha butiken ett par timmar, även torsdag har jag butiken 4 timmar. På fredag är jag ledig så det kommer ju att bli skönt.

Har fått ett fast schema nu som kommer att ligga from mars månad. Blir ju jätte skönt att nu verkligen veta hur man jobbar från vecka till vecka.  Härligt att kunna planera om man nu har nåt att planera vill säga. Syrran och jag ska ju göra en liten tripp, få se nu bara att vi får till det efter det nya schemat också.

Här är det fortfarande ganska kallt, visserligen "bara" 15 gradera minus men jämför man med i morse -22 är det ju rena barnleken.  Motorvärmaren som vi hyrt här fungerar inte, gissa vilka problem det ställer till. Ringde felanmälan i morse och bad om högsta prio för lagning idag eftersom vi har den kyla vi har. De lovade att åtgärda problemet, tror ni de hade gjort det? Nä så nu håller vi tummarna att bilen startar halv 5  i morgon bitti... Tänk att man ska va arg jämt om det ska fungera med såna här distanser.

Nu ska jag inta soffan med en kopp varmt te. Bygglov och Dr House står ju på programmet i kväll. Bygglov är i Sundsvall, har de inte kunnat komma ut till oss också när de ändå är i farten runt Höga kusten? Måste nog ta och skriva till dom igen, det vore ju toppen om de kunde komma o fixa till vår källare där vi så småningom tänkt ha ett litet spa..

Nåja, the var det..

Gokväll

Förkylt

Ja här har jag lyckats dra på mig en förkylning.  Går omkring och nyser och snörvlar, trött och hängig.

Åkte till Umeå i går. Största anledningen var att kunna gratulera min brorsdotter som fyllde 18 igår.  Hon har ju även hon nu gått och blivit stora damen, inga småbarn kvar i släkten.... Vi blev kvar där hela eftermiddagen och kvällen var inte hemma förrän vid 22 tiden men en himla trevlig dag hade vi. Blev bjudna på tårta och middag inte dumt va?

Förrutom då tanläkarbesöket som jag var tvungen att göra.  Förra julen hade ju jag sån tandvärk. Det visade ju sig att min högra hörntand var död och nog hade varit det ganska länge. När jag var 14 år gjorde jag en operation i samband med tandreglering.  Jag minns att jag fick jätte mycket bedövningssprutor och dagen efteråt såg jag ut som en fotboll i ansiktet som var grönt och gult.. inte så kul för en 14 åring.
 Förmodligen hände nåt vid den operationen med den hörntand som dog. Förra året upptäckte tandläkarna att det var problem med kanalen och de kunde inte rensa den innan en rotfyllning varför jag skickades på remiss till tandläkarhögskolan i Umeå. Där var jag alltså i går. 
Tandläkaren igår upptäckte också att det var problem med min kanal. Det fanns en bomullstuss kvar där sedan nån gång... Därför min ständiga huvudvärk kanske?? Hursomhelst så var det nu fullt med bakterier och blodsansamlingar. Han rensade kanalen i går men när han grejade där så började jag att blöda, han kunde alltså inte rotfylla och göra klart i går utan han fick lägga igen med tandcement. Nu ska jag gå med detta och återkomma till dem den 15:e maj för att då göra klart och rotfylla sen säger det klirr i deras kassa och "4 000 kronor tack" . Synd att det var hörntanden har det varit en tand längre bak har de ju lika gärna kunnat dra ut den bara.

Jag som är så himla tandläkar rädd låg där och kände mig liten. De drog  någon gummi duk över munnen och det kändes som om man hade hur mycket som helst i munnen, usch..

I dag när jag vaknade var det 22 minus grader här, pratade med syrran och konstaterade att hon hade kallare, 34 grader. När ska denna kyla ge sig. Det liknar ju min barndoms vintrar. Tyckte nån snackade om växthus effekten, det skulle ju bli varmare och varmare för varje år?? Har det blivit bättre med den eller?? Tycker ju inte om vinter och deffinitivt inte när det är så här mycket snö och så här kallt..

Nu ska jag slänga mig in i duschen och försöka få nån ordning på mig själv, ska ju ner i bunkern (jobbet) kl 12 och då måste man ju försöka vara lite klar i knoppen och allert.

Kram på er alla och ha en go dag.

melodifestival nr 2

Tycker faktiskt det var bättre deltagare i dag än förra helgen.

Vad tycker ni? jag tycker att nr 2, 4,7 och 8 var de nr som skulle gått vidare med facit i hand så blev det ju alltså 4, 6, 1 och 8 som gick vidare. Amy tycker jag personligen inte var en av de som skulle gått vidare men svenska folket tyckte väl hon var söt!*suck*

De tre tjejerna i låt nr 7 kommer definitivt att bli en succé tror jag, de var kanon bra och jag måste väl också få tycka att låt nr 2 Johan från Härnösand, visst var han söt, han kommer nog också att vnna tjejernas gunst ute i sommar parkerna i sommar.
Nåja jag har efter veckan som gått lärt mig att det är inte vi Svenska folket som bestämmer så som vi tror, det är ju skiv bolagen som säger sitt och vi dumma svenskar som gör som de säger....Christer Björkman har ju  vackert talat om hur det är...
Carola och Perelli skulle ju aldrig bli lottad mot varandra tex förstår ni hur jag tänker???
Nåja allting tycker jag är pinsamt, tacka vet jag melodifestivalen hur den var förr i världen när det var en tävling och inget mera

hmmm jag kanske ska säga godnatt nu???

Vårdag

Här har det verkligen varit årets första vår dag tror jag. Det är så fantastiskt härligt när det droppar från taken och fåglarna kvittrar.  Jag har aldrig under mina år här i Bönhamn varit med om att det varit sån is att den ligger ända ut till Losmen ( en ö)
Men i år gör den det, än så länge i allafall. Fortsätter detta tö väder så är ju isen borta snart, men än ligger den och det är så otroligt tjusigt.
Har naturligtvis varit ute och fotat lite för att kunna visa er! Se och njut!En underbar dag har det varit. Jo ni ser ju själva. Skulle ju sätta naglar men vem vill sitta in och pyssla med sånt en sån här dag. En nagelsättning tar ju 2 timmar och det som var så viktigt förr det får vara nu, i allafall när det är sånt här väder.

Runes hus börjar bli klart. Det är så tjusigt!!


Hoppas de kommer att tillbringa mera tid här nu under vinterhalvåret, sommaren tillbringar de ju redan väldigt mycket här. Ska bli jätte roligt om det blir så, mera folk i byn.

I går när jag stängde butiken kommer ägarinna med en jätte tjusig blomma till mig, igen..Förra veckan fick jag ju en bukett blommor och nu detta, jag kan verkligen bli bortskämd med en sån arbetsgivare!Nu ska jag gå och lägga mig i ett bad under hockeyn så jag är klar för en underbar middag sedan. ikväll ska jag bjuda på älgfilé, mums..

Ha en riktigt trevlig kväll nu.

Alla hjärtans dag


Torsdag idag...

igen, det betyder fredag i morrn !!! Hurra och ledig lördag, kan inte bli mycket bättre.  Har börjat känna mig dåsig och konstig. Är rädd för att det är någon förkylning på g har så vansinnigt ont i huvudet.  På mornarna känns det som om kroppen är på väg att skiljas, jag går av vid midjan och nedre delen blir en del och den övre en, bäckenet känns helt paj ibland *suck*. Egentligen är det väl mitt eget fel, jag borde stå lite mera på jobbet och bil resorna gör ju också sitt till, måste bli bättre på att röra mig.

Bil resor ja...Hade en mycket nära kontakt med en stor älg ikväll.  Ängalvakt, det är inte dumt det!!
Precis innan man kommer in i byn så bor ju Anette med sina hästar. Ibland så kommer hon ridande eller med sulky och jag har lärt mig att alltid, alltid ta det lugnt precis innan deras hus, vilket var tur i kväll.  För när jag kommer körande med extraljusen på så står det helt plötsligt en stor älg där.  Det är ganska märkligt, man vet precis hur man inte ska göra, (tvärbromsa) men vad tror ni jag gjorde??? Fick stopp kanske en 30-40 cm från älgens ben.  Han var nog ganska chockad han också för han stannade och stod en lång stund och bara stirrade på mig.
Tänk va otroligt fort det kan gå. Tänk om jag kommit i min normala fart...

Känner mig ganska slut på i kväll, hade tänkt sätta naglar, men känner ingen ork för det. Det tar ju 2 timmar innan man är helt klar och det orkar jag inte med ikväll. Ska upp tidigt  i morgon, ska besöka arbetsförmedlingen innan butiksöppning.

Hoppas ni har en trevligare kväll än jag.  Bosse och Johan sitter fastklistrad vi tv:n, det är ju hockey och Foppa är ju äntligen med igen. Hockey och gubbdagis är inte det samma sak??

Ha en trevlig kväll på er


Onsdag kväll i månaden

Den bästa onsdag kvällen på hela månaden.  Så är det!

Räkorna har skalats och vi har hjälpt åt, kissarna och jag.  Il Divo som musik, ljus mysigt och härligt.


Jag har förstått att det finns både folk i vår närhet och såna som vi inte bryr oss om som inte förstår, som har fått för sig att vi här i Bönhamn är SÅÅ ensamma, och de kan inte förstå att "eftersom jag är så ensam så mycket" hur kan jag då värdesätta en sådan kväll så mycket. Jag vet uppriktigt sagt  inte när jag är ensam? Svara på det du som tycker att jag är så ensam.

Så därför måste jag nu få tala om det som de inte förstår.  Vi är absolut inte ensamma här ute. Vi har mycket vänner, vänner som vi valt med omsorg. Därför att vi har lärt oss att människor som slukar vår energi och som inte tillför någonting, de väljer vi bort.
Vänskap kan aldrig någonsin vara ensidig, den ska vara dubbelsidig, ge och ta. De som bara slukar energi har vi som sagt valt bort.
Både Bosse och jag älskar lugnet, tysnaden och stillheten här i Bönhamn och därför valde vi att bo här. Det har ju faktiskt varit en dröm ända sedan vi träffades.

Jag tror att alla människor måste lära sig att leva ensam, leva med sig själv, för att kunna fungera i en relation. Man behöver även som individ i en relation vara ensam ibland, få egen tid.

Nu har jag förklarat för alla som inte förstår och förmodligen kommer jag säker att få höra igen att vi är så ensamma, men kom ihåg en sak,  i så fall har vi valt att vara ensamma och det är i så fall så att vi tycker om att vara ensamma!!

Kylig morgon

Vaknar till kylan återigen. Va trött jag blir på att det ska vara så himla kallt hela tiden. Snö ok då kan man ju fortfarande gå ut men kylan det e inte kul att gå ut i.

Idag ska jag ju jobba i butiken i Ullånger igen, kul med lite omväxlande jobb men det kommer så lite folk bara...Johan som åkte hit med Bosse i söndags får nu åka tillbaka med mig. Ev får han köra ikväll, (Bosse ska ju på sin Loge ikväll) sen vet jag inte hur länge han blir här.  På övervåningen har det tyvärr inte hänt så mycket mera se de tidigare bilderna..
Jo det har det ju faktiskt reglarna är upp.


Här ser man vart Saras nya rum kommer att bli. Eller det blir ju på samma ställe men det blir ju större och helt fykantigt.  Kommer att blir skit bra och sen blir det då mitt pyssel/gäst/kontor/flum..nja vi får se vad det blir utav det rummet.

Nu ska jag väcka han med stort J för här får man minsann inte sova hur länge som helst, och de mina vänner det kan verkligen ungdommar göra, men inte hemma hos oss, här ska man upp i normal tid. Aldrig längre än till 9 på vardagar!! Så nu är det dax, han ska få slänga in lite ved så jag kan elda ikväll så det blir varmt i mitt badvatten....

Ha en bra dag

Tiden

Det är egentligen fantastiskt!! All denna snö, himla kul för ungarna som nu äntligen kan leka ordentligt ute i snön.  I Domsjö bredvid där vi har lägenheten ligger ett dagis. Så kul det var idag att stå och skrapa rutorna på bilen och samtidigt höra deras skratt från kälkbacken.  Egentligen tycker ju inte jag att det är kul att skrapa rutor,  det är kallt, jätte kallt och speciellt som jag alltid glömmer att ha ett par handskar med mig.

Kommer så väl ihåg när flickorna var små och jag pluggade. Då på kvällarna när jag hämtat hem dom och vi käkat middag, tog jag alltid med dom ut i kälkbacken.  Där lekte vi i snön ett par timmar innan det var dax för barntv och kvällssaga, sen efter dom somnat kunde man återigen gå tillbaka till pluggandet.  Vilket liv!! Vilket underbart liv!!  Tycker det var i går, men...

Nu när jag sitter här med färg i håret för att täcka över allt grått inser jag ju att det inte var i går. Vad tiden försvinner fort.

Tiden är verkligen nåt som rullar på hela tiden, det gäller verkligen att hänga med så man inte missar nåt.  När Sofie föddes sa barnsköterskan till mig att verkligen njuta och ta vara på tiden,  tänk om jag då förstått vad hon menade med att tiden gick fort. Men ung och oerfaren som man var tyckte jag bara att det lät fånigt, en månad var ju en månad det var ju inte mer med det.

Nåja nu är jag hemma igen, ska jobba resten av veckan i butiken och i morgon kväll är min kväll. Då ska jag hinna med att fixa både slingor i håret, naglar, långt mysigt bad och naturligtvis ska det ätas räkor, massvis..hehe

Önskar er en trevlig kväll!!

Vinter

Nu har vi minsann fått all snö som vi saknat i flera vintrar tidigare!! Som det vräkt ner i ett par dygn. Kan berätta att det var riktigt spännande att åka i och jobba i går.
Plogbilen hade visserligen varit ute men det var ju ett par timmar innan vi skulle åka.  Vägen mellan Bönhamn och Ullånger var inte kul....
Som tur är har jag ju en väldigt duktig chaufför. Och jag var väldigt glad att jag inte behövde köra själv i går.

Lite bilder kan jag bjuda på

Under mina år med Bosse har jag aldrig varit med om att det varit så här mycket snö i Bönhamn. Jag hoppas det försvinner fort nu, jag tycker ju som bekant inte om snö.

Nu ska jag åka och sätta mig i bunkern (öknamn för vår arbetsplats) jobbar bara 4 timmar idag, ett riktigt mes pass, känns jätte fånigt att åka så långt för att jobba så lite.....


kram på er

Allting är vitt, vitt, vitt

Som det vräker ner här. Vi har inte haft så här mycket snö på hur många år som helst.
 Har tagit massor med kort för att visa er men tyvärr har ju Klantcilla varit framme och tagit med sig båda överföringskablarna till Övik så jag har ingen hemma, smart va???  Men jag ska visa er sen i kväll när jag är tillbaka hos Sara efter jobbet.

Det har säker bara sedan i gårkväll kommit 3dm, sen så blåser det friskt så snön driver ju också.  Nu innan plogbilen kom såg man inte vägen på vissa ställen.  De hade visst fått order om att bara ploga i mitten en snabbis för de hinner inte med annars. De plogar upp så folk kan ta sig fram sedan får de åka ut och göra det ordentligt senare...

Vi har varit ute nu och skottat, men kissarna som alltid följer med de valde att stanna inne. Tvingade ut dem en liten stund men stackars Smulan hon försvann rakt ner i snön.  Det är sån här lätt kall snö, pudersnö så det var faktiskt inte speciellt tungt att skotta.  Nu skottade jag inte så mycket utan det var ju faktiskt Bosse som stod för skottandet hihi.
Jag ska nog inte hålla på så mycket överhuvudtaget med såna grejer, ryggen gör sig väldigt mycket påmind just nu. Känns som om jag går av vid bäckenet, hela vänster höft är svullen och det gör vansinnigt ont när jag rör mig.

Den här veckan blir det bara 2 nätter att sova borta, ons, tors och fredag ska jag vara i Ullånger. På onsdag kväll är det återigen kvällen som blivit min gräsänklings kväll, då när jag brukar passa på att frossa i räkor och sånt som Bosse inte äter.
Nu ska jag lägga mig under en gosig filt och vila mig lite, det tar på krafterna att vara ute och kolla snön...hihi

Ingenting blev som man trott..

i vanlig ordning då.  Jag gissade på  nr  3, 5, 1  och 2 slutade med bara 2 rätt.

Förstår att det är unga tjejer som röstat i vanlig ordning för hur kunde de där dansbands dårarna gå vidare eller Janis Joplin?? Jamen ska det bli som vanligt alltså.. Fel låt vann. Nåja nu ska vi se hur det slutar av dessa bidrag, 1, 4, 5, 6 och 7. Jag hoppas på 1 och 5.

Senare

Jamen jag vill inte rösta på någon av dem!! Tack Sveriges Television som gjort att man ska ringa minst en gång extra för att få fram vad man vill, men ni tjänar ju extra pengar!!!

Shit!!! Det är ju ingen av låtarna 4 eller 6 som jag tror på. Varför ska man alltid ha fel?? Undrar hur det skulle blivit om TV gjort som jag tyckte.  Men jag hoppas i allafall att alcazar vinner om de nu måste tävla med dansbandsnissar i schlager.........
*herregud, suck*
 
Tack! Alcazar

Sedan har vi alltså  Emilia eller Caroline. Jaha vem skickar man till Ryssland?? Caroline Af Ugglas?? Skulle väl inte tro det, inte jag i alla fall.

Nä Heja Emilia!!
Javisst allting annat är vansinne!!

Andra chansen

Caroline Af Ugglas och Scotts de kan väl tacka sin lyckliga stjärna för att de kom så långt.  men Snälla snälla snälla...javisst man kan gå vidare på många sätt.....

Heja Emilia! kanon låt trall låt en sån som man kommer ihåg och det är precis vad som krävs för en riktig schlager. Jag tror på Emillia denna vecka, undrar vem jag tror på nästa vecka...

Kram och godnatt

Melodifestivalens början

Inledningen var väl bra? Jo men det tycker faktiskt jag. Hon kan nog blir skit bra som konferancier, helt godkänd enligt mig själv.
 
Vad tycker jag då?   Jag gör som så att jag publicerar det jag tycker nu direkt och sedan skriver jag en kommentar om själva röstningen efter röstningen..

Nr 1:  Söderqvist, hm nja en ny stjärna.. Tror inte på den låten.  Hörde inte vad hon sjöng! Dansarna var inte riktigt överens sedan tror jag faktiskt inte på rock i år, inte än i allafall. Hmmm får se vad de andra låtarna ger.

Nr 2: Jonathan..hm... Tjejen till vänster spelar på en Gibson..Bosse lite sotis.... Mem låten för övrigt?? ungdoms pop kommer inte att gå långt men i slutet är låten i allafall ganska trall vänlig och det slår i melodifestival sammanhang.

Nr 3: Shirley Clamp är tillbaka!! Alltid hjärta när det är Shirley...Dravel säger jag. En typisk Clamp låt. Hon har bantat ner sig, en jätte tjusig tjej men ingen låt som kommer att gå långt. Nä sorry Shirley det blir nog inte Ryssland i år!!

Nr 4: Scotts...Dans bands slag eller?? Nä sorry grabbar men jag tror inte på oss!!

Nr 5. Emilia sjunger fortfarande jätte bra. Heja Bäst Hittills!! Trallvänlig precis som melodifestival ska vara!!

Nr 6: Alcazar Njae..det känns inte riktigt bra!! Det är för mycket 80 tals disco. Vi har faktiskt gjort bort 80 talet..

Nr 7:Caroline Af Ugglas eller var det Janis Joplin??  Snällla snälla snälla  gå hem!!! Snälla snälla sluta. Jamen vem tar med en sån låt??  Snälla gå hem

Nr 8: Marie Serneholt  En av de bättre låtarna, otvivelaktigt och det som gläder mig är att det hörs vad hon sjunger.  Så snygg hon är!  Jag tror faktiskt att jag nu kan sätta mitt betyg.

Emilia och Marie Serneholt är de som jag tror kan vara vinnare!

Återkommer efter röstningen så får vi se om det är jubel eller besvikelse.  Nu är det ju så här att det är väl inte så viktigt men det är ju roligt att tävla med sig själv!!

Men tycker ni inte att Petra Mede är en succe, det tycker jag!! Dessutom är det ju ganska tydligt att Carola gjort ett stort intryck på de tävlande i kväll, det är mycket fläkt...

Hörs sen

Höjden av lycka

Jag vet att jag sagt det förut, men jag säger det igen och jag kommer säkert att återkomma till det många ggr.  Den lycka som jag känner när jag får komma hem efter några dagar borta går inte att mäta.  I går kväll när jag kom hem till Bönhamn var klockan ganska mycket, det blev en lång dag.

Det blev ganska sent innan jag var hemma på torsdag kväll. Jag lämnar ju inte växeln förrän flygen har landat och eftersom nu alla flyg till Övik verkar vara försenade flera timmar kan det bli lång väntan.  Klev upp ganska tidigt för jag ville ju hinna gratta Sara innan hon åkte till skolan. Öppnade butiken kl 12.00 och jobbade där till 16.00. Då åkte B och jag upp till Övik igen för att fira Sara ordentligt.  Så klockan var ganska mycket när vi väl var i Bönhamn igen.

I morse skulle ju Mitchi säljas innan jag öppnade kl 10.00 så i morse blev det en tidig morgon också. Nu när klockan är 17 börjar jag känna att jag är hemma och ledig igen.   Tvätten efter veckan är fixad, värmen inomhus börjar infinna sig (vi har ju varit borta hela dagen idag igen) Snart ska jag försöka laga till en god lördags middag och sedan ska vi väl i vanlig ordning efter alla traditioner se melodifestivalen.

I morgon bär det av till Övik igen för att jobba sön, mån och tisdag sedan jobbar jag ons, tors och fred i butiken.  Bosse skjutsar mig i morgon upp till stan för det är ju där vår saab befinner sig. Får väl se hur länge man blir tvungen nu att köra saab innan rätt bil för mig dyker upp, men jag sitter ju inte i sjön direkt.

Vädrer då? Jo här kom det en mindre snöstorm i går. Det snöar fortfarande men inte så mycket, men det har nog kommit en hel del i allafall. Kallt är det också, i morse var det 11 minus grader och det är ju ganska mycket för att vara här.

Nu önskar jag er en trevlig lördag kväll, återkommer i vanlig ordning efter melodifestivalen för att diskutera den.

SARA 19 ÅR


Tävling

Utlottning hos Liielii t.o.m. 10/2

Jag tänker försöka vinna denna vackra skylt. Vill du också försöka så klicka på länken så kommer du till sidan.

Håhåjavi..

Sitter här och undrar hur man ska bäst fördriva sin tid? I morgon är jag ledig fram till kl 12 då jag återigen jobbar i butik. Innan dess ska jag även hinna göra en tårta åt min lilla/stora dotter.

Tog en snabb sväng på stan i dag. Hade väl egentligen inte tänkt köpa nåt men jag gjorde ett jätte fynd. På Eurosko hade de rea 75%, sån rea gillar jag.  Har gått nu hela vintern och frusit om mina tår och nu äntligen hittade jag ett par stövlar jag inte kunde motstå.
Tyvärr kan jag inte lägga ut någon bild men de är så fina och varma. Svarta stövlar som går till knät ungefär med härligt ull foder och snörning. Visst ser ni dom framför er? Sitter dessutom en ordentlig sula på dom så hala ska de inte vara.
Vad jag betalade?? 88 kr, som hittat eller hur? Då är det kul att handla.

På lördag tar jag avsked av min Mitchi, så blir det. En epok är slut!  Hon har varit min absolut bästa bil så länge det varade, många mil har hon kört mig, men men...

Nu ska jag göra lite skäl för min lön......

Gokväll

Trötter..

Vi har alltid skrattat åt alla som kommit ut till havet och hälsat på oss för de blir så trötta efter några timmar. Havsluften suger vet ni. Men jag har kommit på att det är samma sak numera när jag kommer till stan. Jag är så trött!!  Jag tål alltså inte stadsluften längre... ingenting som jag ser som negativt tvärtom.

I morgon börjar jag inte jobba förrän vid halv 4. Skönt jag har hela dagen på mig för olika ärenden. Det viktigaste är nog att förbereda för Saras födelsedag på fredag, det är grejer som ska fixas...Sen måste jag bara hinna med lite shopping, det var så länge sedan, skulle tro att det även där blir lite födelsedags köp.

Det har under ett par dygn varit jätte kallt. I morse hade vi 15 minus grader. Min lilla Mitchi gör allt för att visa mig att hon duger och inte vill säljas. Hon startade direkt i morse utan motorvärmare, toyotan däremot som Sara kör den stod på motorvärmare men stenvägrade. Måste fixa starthjälp i morgon *suck*. Förhoppningsvis så säljer jag min lilla Mitchi på lördag, håll tummarna, det är så gott som klart.

Nu ska jag luta mig tillbaka och blunda en stund så jag orkar gå o lägga mig sen....

Funderingar

Ojojoj.....Har inte haft mycket att göra kan jag säga.  Vet inte om det är så att det inte är många som visste om att det var utförsäljning   i butiken, men mycket folk det kan jag inte skryta med.  I dag ska jag ta med en bok så jag har nåt att göra för igår gjorde jag allt man kan göra i en butik och eftersom den ska flyttas så kommer det ju inte mera varor för uppackning.

Det var ganska skönt när jag kom hem. Och vet ni vad jag fick komma hem till?? Jo en karl som var hemma före mig och som hade middagen på bordet!!!! Va super skönt, kan jag säga.
När jag sedan tog hand om disken gick han upp och fortsatte att riva. Golvet ska göras i ordning för det knarrar så hemskt. Nu tycker väl jag att det kan få knarra i ett gammalt hus, men det tycker inte Bosse.
Jag hade ju någon illusion om att jag skulle kunna spara golvet som upputsat trägolv, nu kan jag ju helt glömma det iallafall.
Det får nog alltså bli någon typ av klickgolv.

Jaja nu ska jag iväg till butiken igen. Sen i kväll bär det iväg till Övik och taxi. Jobbar ons och tors. Sover över iallafall till på fredag. På fredag fyller Saraliten år, 19 år......Så klart jag vill vara där då.  *suck* jag fattar inte vart åren tagit vägen, saknar min lilla Sara, som snurrade sin lockar runt pekfingret när hon var trött ,så ibland fick man klippa loss en tåt för att hon inte fick loss fingret hihihi

Nåja den tiden är förbi, men hon kommer nog alltid att vara min Sara liten, oavsett vad hon tycker om det hihi

Många strängar på lyran

I dag ska jag jobba! Men inte inne i stan på taxi, utan i Ullånger på en klädaffär. Kul! Roligt att göra nåt annat ibland.  Hon som äger affären ringde och erbjöd mig arbete. Hon ska flytta affären till Härnösand, tyvärr är det ju lika långt till H-sand som till Övik och i H-sand har vi ingen lägenhet att sova över i, så det har jag tackat nej till. Men hjälpa henne med utförsäljning det kan jag ju göra under februari månad.

Jag gjorde min arbetsträning hos henne förra hösten. Hon är en mycket krativ person, hon har tre olika företag bla då en bokföringsbyrå där jag gjorde min arbetspraktik. Jag är ju i grunden kontorsråtta men som sagt jag har många strängar på min lyra.  När någon frågat vad jag jobbat med brukar jag svara dom, fråga hellre vad jag inte jobbat med. Har ju alltid tyckt om att jobba, ju mera dessto bättre, det är ju ett sätt att känna sig behövd.

Nu ska det bli väldigt spännande att se vad hon satt ner för kläder. jag vet att alla barnkläder och alla herr kläder ska bort, det ska inte följa med till Härnösand.

Här är det idag 8 minus grader, brr... fryser ända in till märgen. Hoppas det är varmt och skönt där inne i affären.

Ha nu en bra dag så återkommer jag med rapport om hur jag gillar att jobba i klädaffär

Litet Norrländskt Datorlexikon

För de som behöver,

BACK UP
kompisarna som följer med till dansen på "Näset"

CD-BRÄNNAREN
Sedebrännare, örfilen man fick av farsan i uppfostrande syfte

DATAVIRUS

Snusproppar i tangentbordet

FILFORMAT
Träbunke

HÅRDDISK

Det som finns kvar sen i fjol i jaktstugan när älgjakten börjar

JAVA PROGRAMMERING

Överenskommelse om fikatider på jobbet

JOY-STICK

Grankvist barometern

MODEM

Monterbar, demonterbar och flyttbar distillationsapparat

MULTIMEDIA

Rapningar och fisar på jaktfesten

MAIL-SERVER

Lantbrevbärarn

MODERKORT

Stamtavla för stövarn

MUSMATTA

Värmedyna i frugans bil

NÄTSURFA

S
nabbvittja sik näten

POWERPOINT

fingret tecknet

RAM-MINNE

Smärtan i pungen när du första gången försökte cykla på en herrcykel

REAL TID

När du hängde med moppen på tjejernas skolfest

ROM MINNE

Kräkningarna efter första skolfesten

SERIEPORT

L
ada med vagnsdörrar på båda kortsidorna

SKÄRMSLÄCKARE

Fjärrkontrollen till tv:n

VIRTUAL REALITY

Hallucinationer av hembränt

VEB-LÄSARE

Biologi magistern

WYSIWYG

(What you see is what you get) Makens morgonutseénde

6:e bilden

Har blivit utmanad av Mia att lägga ut bilden från 6:e mappen, 6:e bilden.  Så här
 blir det då.De som jag älskar allra mest, Sofie, Sara och Bosse. Den dag i somras då vi hade vår härliga familje dag.

utmaningen skickar jag vidare till:
Yrvette
cissilina
Lillemor
Inger
Suss
Margareta

Hoppas ni har tid

RSS 2.0