Helg tankar

Äntligen var arbetsveckan slut och man har fått landa i hemmets lugna vrå. Det har varit en mycket intensiv vecka och inte har jag hunnit/orkat med några visiter till höger och vänster inte.  När jag väl är hemma på kvällarna (hos Sara) är jag så trött så det enda jag orkat är ryggläge i soffan. Ganska skönt att komma hem till henne efter jobbet på veckorna. Lägenheten är så lite så det går fort om man ska städa och i övrigt finns det inget som MÅSTE göras.  Fast det är klart allt som MÅSTE göras här hemma finns ju kvar när jag kommer hem igen....


I kväll får jag dessutom vara gräsänka!  Tycker det är ganska skönt att vara ensam hemma ibland. I kväll ska jag och kissarna äta räkor. Bäst att passa på när Bosse är borta,han äter ju inte räkor.  Blir en lugn och mysig kväll framför tv:ns Idol. 
I morgon ska all maten fixas inför middagen.  Tänke göra en riktig höst middag i morgon. Ska bjuda på avacado båtar med rökt lax till förrätt, tjälknul med potatisgratäng, kantarell sås, rödvinbärsgele till varmrätt, ja ja.. jag vet att Bosse inte gillar svamp heller men han får peppar sås,  till efter rätt blir det en underbart god kladd kaka med banan och grädde. Tror ni det kan bli bra??

Det blåser för fullt ute och kallt som tusan är det. Men den utlovade snöstormen som det snackades om den har jag inte lyckats se än. Men i tisdags när jag kom till Övik så låg det faktiskt lite snö på backen, men den var borta innan kvällen. Här ute finns det inte minsta korn av något vitt.  Samtidigt som jag egentligen avskyr snön och kylan så måste jag ju hålla med om att allt blir så mycket ljusar när snön väl ligger.  Dessutom så kör jag ju hellre på riktiga vintervägar med snö och 5-10 minus grader än det evinnerliga slasket som var förra året. Då visste man ju aldrig om det var asfalt eller is.

Nu ska jag åter glida ner i soffan med mycket ljus och härliga räkor.

Trevlig helg på er.


Framtiden

Framtiden den pratar så många om det som händer sen!  Men vad vet väl vi om framtiden? Är framtiden egentligen nåt att sträva efter, vem vet? Inte jag  i allafall.

Visst har vi drömmar av olika slag. Vi drömmer om att ha renoverat färdigt, vinna pengar, nytt jobb, ny bil vi drömmer om så mycket som ska kunna hända någon gång i framtiden.

Men vi glömmer ofta en mycket viktig sak.  För att detta, allt det som vi drömmer om, någon gång ska kunna hända måste vi själva hjälpa till lite, vi kan inte fortsätta leva i våra drömmar om framtiden vi måste helt enkelt hjälpa oss själva att nå våra drömmar om vår framtid.  Jag har länge drömt om en härlig utlandssemester för mig och min Bosse men eftersom det alltid finns hål att stoppa i när man har gamla hus så ligger det i framtiden.   Men jag bestämde mig för att hjälpa till. Varför skulle jag gå omkring och röka upp min framtidssemester? Jag bestämde mig för att sluta röka, på det sättet kan jag ju fortare nå min framtids dröm.

Någon har sagt:
Man kan analysera det förflutna, men man måste utforma framtiden
Det är det som är skillnaden mellan att genomlida framtiden och att avnjuta den.

Visst ligger det mycket sanning  i orden? Självklart behöver vi alla våra drömmar, men varför inte försöka se till att få liv i dom istället  för att bara drömma?

Helgen närmar sig

Allhelgonadagen infaller traditionellt den 1 November men har i Sverige från och med 1953-1954 ändrats till att vara en rörlig helgdag kallad alla helgons dag och förlagd till den lördag som infaller under tiden 31 oktober till 6 november. Fram t.om. 1571 var även den 2 november en helgdag, Alla själars dag.

Innan vi fick arbetsfria lördagar väcktes upprepade motioner i riksdagen om att göra Allhelgonadagen till helg, eftersom hösten i stort sett saknar helgdagar. I slutet av 1800-talet hade man börjat smycka gravarna med tända ljus vid jul, men också på Allhelgonadagen och vid advent och nyår. Under 1900-talet blev den kontinentala gravsmyckningsseden en allt vanligare, och en bidragande orsak till att man önskade en helgdag i anknytning till Allhelgonadagen. 1954 återinfördes helgdagen och fick då heta Alla Helgons dag Den infaller lördagen efter Allhelgonadagen som fortfarande står kvar i vår almanacka den 1 November

 

Allhelgonadagen skapades av de kristna i syfte att konkurrera ut halloween. Allhelgonadagen och Alla själars dag var tidigare en dubbelhelg. Allhelgonadagen firades den 1 november till minne av kyrkans helgon och martyrer medan Alla själars dag firades den 2 november till minne av andra döda. Allhelgonadagen firades från samma tid och fram till 1772, då den avskaffades.Visst är det fint med alla dessa ljus på kyrkogårdarna?
Men vart kom då Halloween ifrån??Halloween, eller egentligen All Hallows Even som betyder alla helgons afton, är namnet på allhelgonaafton, den 31 oktober, Traditionen att fira Halloween kom till USA med irländska invandrare på 1840-talet. Halloweens ursprung kan spåras i den uråldriga förkristna keltiska nyårsfesten Samhain, som firades 31 oktober som en markering att sommaren var slut och vintern började. Samhain betraktades som en gränsöverskridande natt då de döda antogs återvända till jorden. Därför tändes eldar för att vägleda dem och skrämma bort häxor, som ansågs vara särskilt aktiva denna natt. Även olika naturväsen, som till exempel älvor, menades vara i farten. För att blidka alla sorters väsen som var ute denna natt satte man ut mat och dryck till dem.

Denna natt ägnade man sig också åt skämt och upptåg, som en markering av övergången till den långa vintern. Utklädda och maskerade gick man från hus till hus och tiggde ihop till ett kalas. Om man inte fick någonting straffades värdfolket genom att man ställde till med upptåg.

Nog tycker iallafall jag att den äldre svenska traditionen av allhelgona är mycket trevligare än den moderna amerikanska. Som många av er vet så tycker jag väldigt mycket om att tända många ljus både inne och ute, hög mysfaktor!!!!
Det blir så på lördag mitt problem är bara vad jag ska bjuda på?  Nåja det kanske ger sig.

Nu ska jag sätta mig ner vid tv:n och njuta av min Dr house

Dax igen...

För avfärd. Börjar jobba kl 12 och går av för hemfärd på fredag kväll kl 18.  Det betyder alltså att hela veckan blir tillbringad i Övik.  Som tur är så är det normala pass som jag jobbar i veckan så jag kan förhoppningsvis föra ett normalt liv i stan.  Hoppas att jag kan ta mig tid nu och åka och hälsa på alla som jag känner att jag tappat lite.  Lång promenader på platt mark ser jag också fram emot. Här är det ju så mycket backar och berg, blir lite lättare för mig att gå när det är platt.

På lördag har vi middag för några vänner och jag ska under veckan fundera ut vad jag ska bjuda på?? Det är ju trots allt höst och allhelgona så jag vill ju gärna försöka följa tiden. Men va sjutton ska man hitta på?,  några förslag??

Återkommer nog in till bloggen i kväll, Halloween måste ju förberedas eller hur??

En sån helg

Började jobba kl 18 på lördag kväll och det blev en av de värsta nätterna jag någonsin jobbat. Har aldrig varit med om nåt liknande.  Det ringde konstant på alla linjer tom kl 03, varenda taxibil var ute och körde ändå hann vi inte rensa undan som vi ville. Visst det gick bra men det har kunnat gå bättre.  Jobbade hela dagen i går också och landade äntligen här hemma vid halv 10 på kvällen.

Bosse och johan hade lagt nät på söndag eftermiddag så de klev upp med tuppen för att hämta hem, och hela 5 jätte fina laxöringar hade de fått. Det är verkligen delikatesser att hitta i frysen i vinter.

Nu är jag utsövd, det är vackert ute så jag tror jag ska passa på att ta mig en riktig långpromenad.  Den här veckan är det åter igen en sån där vecka när det är mycket jobbb.  Åker in till Övik i morgon förmiddag och återkommer inte hem igen förrän på fredag kväll.  Javisst, tänk om man hade jobb närmare hemmet och fick åka hem efter jobbet varje dag...*suck*

Ska ägna dagen åt mig själv nu, börjar med en lång promenad och sedan måste jag fixa både naglar och hår. Här känner jag ialla fall att jag inte kan sitta med det vackra vädret som är ute.


Bönhamn avsnitt 25

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn.  Jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.

Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. I ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I ett avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus.  Min svåger Palle och hans charmiga stuga, om svärfars barndoms gård. Söderbloms , Holmbergs,Lundins,Konsulns bagarstuga och konsulns egna gård. Sist försökte jag berätta om Ernst Sjölanders gård.Det här huset byggdes ca 1942-43 av Fridolf Nordlander gift med Irene Östman
Fridolf var son till Konsuln och konsulinnan (avsnitt 23)  Fridolf och Irene drev jordbruket efter föräldrarna.

Varje år hade de djuren borta vid sjöarna. När det var dax för att åka dit kopplade Fridolf  vagnen på traktorn och de åkte iväg, han, Irene och katten Malte. Katten satt alltid längst bak på kärran och tittade förnöjsamt. Under tiden som Fridolf och Irene tog hand om djuren sprang  Ma lte omkring och jagade. När så det var dax att åka hem var inte alltid Malte på plats, då fick han gå hem och då kunde de andra byborna se honom komma lunkande in i byn efter några timmar.  Men Malte var en katt som hörde när Husse startade sin gamla Grålle, då kom Alltid Malte springande för att inte missa sin husses avfärd till sommar betet. Irene satt alltid längst fram på kärran och Malte alltid längst bak för att inspektera läget.

Fridolf och Irene fick 5 barn. En av dem renoverar just nu Konsulns gård  (avsnitt 23), en dotter tog över huset i avsnitt 16. I dag har en dotter till Fridolf precis flyttat tillbaka till Bönhamn och bor nu på gården, den tredje dottern är också hemma så ofta hon kan och den andre sonen kommer också till Bönhamn nu o då.  Ingen som bott i Bönhamn kan nog avstå från denna vackra by.

Mitsubitchi

Köp aldrig en sån!! Har varit så glad i min bil som gått i vått o torrt tycker jag. Hela sommarn.... Ända tills nu. Var in till Övik idag för att sätta på bilen vinter däck så att jag skulle kunna pendla ordentligt i helgen. Satte på vinterdäcken, körde omkring och när jag sedan skulle åka från Willys då startar inte fanskapet..........Bara vägrar, Bosse kollar bensinpump, bränslerelå m.m m.m ingenting får bilen att starta. Vad gör man? Ja jag stor grinar, jag är så trött på detta med bilar, jag är så trött på att det ständigt o jämt är min bil, jag är ledsen så in i norden men vad hjälper det??

Får lift hem med Bosses bror som jobbar på bilverkstan, hur tar jag mig till jobbet i morgon? Jo vi har ju saaben......... jag hatar den men den startar ju i vått o torrt...

Så vad händer, ? Vi får se på måndag då ska Bosse åka in och kolla mera men jag säger skrota fanstyget nu är jag less. Den har kostat mig så mycket pengar, och jag har inga mera........ Trodde jag  skulle klara mig till våren och kunna sälja bilen då men......... skit, vi skrotar den nu, får väl ta ett lån o skaffa en bil som man kan lita på. Gissa om jag är deppad i kväll??? Tycker det mesta är skit nu....

Tidig morgon promenad

Va otroligt skönt det är att börja med en promenad. Höst kylan biter i kinden men man vaknar till och känner sig direkt nyttig.
På min promenad var ett tag hjärtat på väg upp ur bröstet på mig, kom och gick här i skogen och plötsligt hör jag ett  himla knakande.  Precis som när ett par riktigt tunga djur springer över torrt ris.  Hjälp tänkte jag för mig själv "här kommer självaste skogens konung säkert arg och frustrerad." Men fd jägare som jag är blev jag naturligtvis nyfiken och ville ju gärna se den store hövdingen. 

(Så här ser det ut där jag promenerar) Djurens konung hade tagit den högra vägen och jag kom på den vänstra. Jag blev alltså tvungen att springa tillbaks dit vägarna möts igen för att få se honom...... Döm om min förvåning då jag inser att det var inte ett par älgtjurar utan det var en av Anettes hästar som var ute för träning med sulky efter sig....hahaha

Fortsatte sedan ner till stranden.  Men?? vart kommer allt vatten ifrån??? I våras hade vi ju inget vatten alls och nu ser det ut så här.


Nu ska jag ta itu med allt annat som behöver göras hemma. Sofie har en rock som ska läggas upp, Robert jeans som ska lagas. Nä det är bäst att samla ihop sig o se till att få nåt gjort idag


Ha en bra dag.


Ack ljuva 80-talKiina kommer du ihåg??

visst är det mysigt att få bli lite nostalgisk emmellanåt? Nog tror jag det gjordes bättre musik på 80 talet än vad det gör musik idag.

Bönhamn avsnitt 24

Nu var det alltför länge sedan jag tog mig tid för att skriva lite om vår vackra by och alla husen. Men nu känner jag att det är dax att börja med det igen. Tyvärr är så är informationen om huset jag ska skriva om idag på villovägar, men jag vill gärna fortsätta och jag vill gärna ha husen i den ordning som de står i byn, så därför blir det lite kortfattat idag men jag hoppas att jag ska kunna lägga till info om detta huset  när jag får den


Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn.  Jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.
Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. I ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I ett avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus.  Min svåger Palle och hans charmiga stuga, om svärfars barndoms gård. Söderbloms , Holmbergs,Lundins,Konsulns bagarstuga och konsulns egna gård.

Hus nr 24 är alltså en Sjölander gård igen!Här bodde Bosses farbror och faster  Ernst och Valborg Sjölander med sina barn, som också tog över gården efter Valborgs bortgång. I dag är gården fylld av barn, barnbarn och barnbarnbarn och jag är säker på att de gamla skulle vara mycket glada över det.

Jag vet att det finns så mycket mera att berätta om denna gård också men jag får helt enkelt återkomma till det eftersom mitt egna nerskrivna om gården är utlånat och det har varit lite svårt att få tag på det igen.

Umeå

Ja visst hela långa dagen....Nä men nästan. Fick väl en del gjort men inte alls så mycket som jag ville. Sprang igenom Ersboda, men hann i allafall bara myrorna innan Bosse var klar med sitt jobb där ute. Nästa anhalt var strömpilen, där hann jag med desto flera affärer. Hemtex, Cervera och Ica Maxi fick besök av mig. Inhandlade lite olika saker som skulle hjälpa till att pimpa Sofies lilla rum.

Lite lunch på Mias grill, så onyttigt, (nu blir det en x lång promis i morgon och i över morgon) Bosse släppte sedan av oss uppe på Mariehem.  Och Sofies lilla kalla rum förvandlades till ett varmt mysigt krypin. Tyvärr vet jag inte vart foto lusten tog vägen men tyvärr har jag inget att erbjuda.  Men jag tror hon var ganska nöjd när Bosse hämtade mig och vi begav oss hemöver igen.

Precis kommit hem nu, ryggen värker och tröttheten sitter ända in i märgen så jag återkommer i morgon efter min super x promenad... 

Den riktiga hösten..

är här nu! Hela dagen har varit grå, kall och små blåsig. Det har känts ända in i märgen att nu, nu börjas det på riktigt.  Nu när det är kväll så friskar det på ordentligt samtidigt som det spöregnar *suck* Jag tycker det är så tungt med hösten.

Gjorde en riktig höstgryta till middag. Kiinas köttfärsgryta, full med rotfrukter och köttfärs *mums*, det är en riktig värmare i sånt här väder.

I morgon ska jag åka med Bosse på jobb. Han ska nämligen till Umeå och då ska jag följa med och se hur min äldsta dotter bor.  Har nu plockat i hop en massa saker som jag vet att hon behöver. Skulle så gärna även besöka min bror men jag gör mig inga jätte förhoppningar för jag vet hur vansinnigt intensivt allt kan bli i morgon, hur länge jag blir i Umeå beror ju helt på min sambo och hans arbete.

Har idag börjat mitt nya hälsosammare liv! Hädanefter blir det mycket nyttigare kost och många långpromenader.  Var ute och gick i skogen en timma i förmiddags, verkligen friskt och skönt. Hoppas på att på det viset bli både piggare och smalare.....Men jag kommer inte i från smärtan i höften när jag går, kommer aldrig att kunna smälta att det ska göra så ont bara för att få må lite bra...

Man upptäcker mycket när man är ute och går så här. Spana in kronan på det här trädet, åskan slog tydligen ner för länge sedan och då växte det så här.
Blev förvånad när jag kom hem, tänk man går förbi varje dag men tittar inte,  mina luktärtor blommar fortfarande för fullt och kolla vilken stor kärleksört jag har

Detta underbara gamla torp är åter öde, förstår inte varför ägarna bara låter det stå, känns som ett vansinne det är ju så charmigt.

Nu känns det som att soffan kallar, någon måste ju sköta om tv dosan i kväll....

Vilodag

Jo det är vad jag behöver idag, en vilodag. Det är jobbigt att ligga på topp. Åkte till Övik i fredags.
Kände att det var så länge sedan jag sprang på stan och köpte onödiga saker så det var jag bara tvungen att göra en stund.

Är inte denna burk bara den allra finaste te burk som finns?! Hittade den på himlen runt hörnet, verkligen en affär som jag gillar. (Spana in själva, himlenrunthornet-blogg.blogspot.com och vittzinkochsilver.blogspot.com)
Lyktorna hittade jag på Indiska de kommer att göra sig så bra i mitt fönster lägg märke till hjärtanen på glaset.

Kiina och jag lyckades i vanlig ordning se till att vi hade en trevlig kväll. Kändes lite avslaget från början men som sagt det ordnade sig. Vi åkte upp till varvsbergsrestaurangen för att äta en spansk buffé. Vi trodde nog alla att det då skulle serveras tapas eller nåt annat typiskt spanskt och ioförsig är ju paella spanskt men jag kallar väl inte 2 grytor paella för buffé.... En gryta var paella med kyckling och den andra var paella med skaldjur. Alla vet väl att skaldjur har en förmåga att bli väldigt sega när de ligger länge på varmhållning, nä godare mat har jag kunnat äta.
De andra kollegorna hade ingen tanke på att festa vidare, det var bara jag och Kiina så efter middagen drog hon och jag vidare till O learys, en riktigt trevlig kväll hade vi.
I går hade Sara öppet hus på skolan, och naturligtvis måste jag bara dit och spana in.

 De har efter ett helt år äntligen fått en matsal, nu fattas tydligen bara en skolsköterska också......Här håller Ida och Sara på att skrapa en spegeldörr som de ska göra  iordning. Kul när de får lära sig allt möjligt. Pratade med en karl som var väldigt intresserad av dessa nya målare, hans pappa och några kusiner hade måleri företag, jag tog tillfället och berättade om diskrimineringen av tjejerna som inte får någon praktik, han blev så upprörd och lovade att han minsann skulle ta upp det med sina släktingar med företagen. Kändes bra, då hade man kanske gjort någon nytta där också.
Efter besöket där var det sedan bara att åka till jobbet var sedan äntligen hemma i Bönhamn igen vid åtta tiden, lång dag.

Idag blir det inte mycket gjort, ska bara ligga o  lata mig i soffan och dit ska jag återvända nu.

Det finns inga genvägar...

Precis som Farbror Barbro säger.  Sitter  i Övik i Saras lägenhet och pysslar med mina naglar. Ska ju ut på galej i kväll igen. Himmel vilken fest prissa man bivit va.
Vi skulle egentligen åkt på fest i morgon också men det verkar som det partyt är inställt så vi åker nog bara hem i morgon, lite tråkigt tycker jag men men.

Ska ner på stan en sväng o se om jag klarar av att blåsa lite pengar, har ju varit  rökfri i  5 veckor nu så jag tycker jag är värd att unna mig  någonting nytt.

Det går faktiskt riktigt bra att inte röka. Det var väl då förra helgen när Kiina och jag drog på krogen som det kändes. I normala fall så drar man ju en repa för att kolla om det är folk ute man känner och sedan går man ut på terassen och röker med alla andra, Nu gjorde man helt plötsligt inte så och det kändes konstigt.  Men vansinnigt röksugen var jag.

Hoppas nu bara Bosse kommer någon gång så det blir lite lunch här! Gissa om jag kommer att rulla snart, måste verkligen ta itu det här med träning igen.  Problemet är ju att jag tränar ju helst på gym och det finns inget sådant i Bönhamn. Tror det närmaste är Kramfors och dit är det ju 5 mil, man åker ju inte 10 mil för att träna. O jag är så dålig på att själv ta i tu med detta, jag behöver någon som verkligen sparkar på mig.

Förr i världen hade Örntaxi att man fick gå o träna till reducerat pris, så även x anställda, men nu tror jag inte det finns kvar längre, måste kolla upp  det.

Nä jag måste rycka upp migGäsp...

Kan någon tala om för mig varför det aldrig lyckas? Jag menar, när jag har mina föreställningar om att, "sen när jag kommer hem ska jag lägga mig o vila en stund, eller ta ett bad eller vad som helst bara skämma bort mig själv en stund." Det lyckas ju ALDRIG!!!!

I dag åkte jag till Härnösand för att stor handla, besöka Dollar Store osv kom hem helt slut o hade dessa förväntningar att kunna göra just det, vila en stund.
Nähä jo då finns det typ hundra andra saker att göra. Just ja, jag skulle ju koka älgben till buljong för lite köttsoppa, jag skulle ju det, och jag skulle ju det. Helt plötsligt är kl alltför mycket för att ta den där vilan som jag så gärna ville ha.

Livet verkar gå i hundra knyck just nu, varför är det så??

Har i allafall köpt mera färg nu för att kunna fortsätt med vårt nya soffbord, har även fått tag på en svart hörnsväng till vårt vardagsrum, wow va snyggt allt kommer att blir.

I morgon åker jag till Övik igen. Mina kollegor o jag ska ut med Kiina som ska avtackas för sin tid på Örntaxi. Återigen är det fest alltså. På lördag har Sara öppet hus på skolan och då ska jag dit o kika vad de egentligen gör. Hoppas på att få träffa både klassföreståndare och rektor egentligen, finns många frågor i huvudet på mamma Cilla vad det gäller hennes utbildning och praktik.
Kan det verkligen vara så, i vår upplysta värld, att det är sån diskriminering att tjejer har svårare att få praktik än killar. Hon går alltså andra året nu och får ingen praktik. Nu är hon ju visserligen inte ensam om det men det verkar onekligen som om det är hopplöst för en tjej att komma in på praktik inom måleriyrket och det gör mig verkligen frustrerad.
Ena gången så gnäller målarna om att de snart inte finns några hantverkare och nästa gång är inte elever välkomna på praktik?? Ja men hur ska de då kunna lära sig yrket?? Nåt måste alltså göras men vad och hur??

Nu ska jag äntligen ta mig ner i sängen blir en lång dag i morgon...

In i väggen..

Tror jag att jag sprungit med huvudet först. Har så svårt att få upp ögonen och huvudet sprängs snart i bitar. Så himla trött som jag är och ont i ryggen som bara den. Trodde det skulle gå över efter en dags ledighet men icke. Tydligen är det inte bra med 5 dagars arbete på raken, men hur ska man annars göra om man ska jobba heltid?

Jag ska ju klara av detta, det är inget fel på mig!! Men 5 dagar på raken och sedan komma hem och försöka komma ifatt med det som blivit liggande medans jag varit borta på jobb det gör  att jag nu knappt kan gå och så ska alltså mitt liv bli??  Javisst andra människor jobbar ju så, så då borde väl jag också klara det, F-kassan tycker det o de borde väl veta?? eller??

I dag ska jag och Kiina åka och hämta de älgkött vi beställt


Ser de inte goda ut!! Jag har faktiskt inte haft älgkött i frysen sen, ja många, många år.  Pappa brukade ju alltid jaga och då blev man ju van vid att det alltid fanns älgkött. Under några år jagade även jag med tanke på att jag skulle ta över efter vår far i jaktlaget. Så blev det dock inte eftersom min rygg inte orkade med, men älgköttet det har jag saknat under dessa år så därför känns det nästan som fest idag när jag vet att jag ska få hämta närmare 40 kg älgkött.

Nu vet jag att det finns många som tycker att jaga usch så hemskt, men ni ska veta vilken charm det kan vara med denna älgjakt.
Man är alltså uppe i ottan, under september jakten redan vid 5 snåret men eftersom det blir mörkare måste man ju vänta tills det blir ljust i oktober.  Men tänk er att få sitta på pass mitt inne i djupa skogen någonstans, vid en brasa som håller en varm, och bara vänta och lyssna. Att inandas denna luft vi har i norrland, och få tid för sina egna tankar och funderingar där inne i skogen. Det är så ljuvligt så ni kan inte tro det.  Det är så mycket med jakten, först förberedelserna, spänningen, lagandan och att sedan få stycka och ta rätt på det goda köttet och ja  så mycket , mycket mera. Jag saknar det verkligen.Ha en bra dag nu medans jag tar rätt på köttet

Ny vecka igen.

Så hade man då gjort sin arbetsvecka!  Hahaha, ja tänk vilka konstiga veckor en del har. Men så är läget, denna vecka har jag inte mer jobb än det pass jag gjort idag. Jag måste verkligen försöka få tag i ett jobb till, kanske ett på närmare håll. Jag har räknat ut att denna månad, alltså från den 16:e - 15:e har jag gjort 60%, jag måste ha tag i ett jobb till!!

Känner mig litegrann som en soffpotatis i kväll. Är absolut inte van längre att samtidigt som man har arbets helg vara ute o svänga sina lurviga på krogen. Jag hade en fantastiskt trevlig kväll i lördag, kommer inte ihåg när jag var på krogen senast men det var länge sedan.

Blev bjuden på middag hos Kiina efter jobbet på lördag och sedan drog hon och jag iväg till Schlagerklubben i Övik. Charlotte Perelli skulle uppträda och vi trodde att det skulle bli ganska mycket folk där.  Mycket folk var det i och för sig men inte så där jätte många som jag kände igen.  Och Botoxkvinnan!!! Vilken flopp hihi...... Hon gjorde alltså ett framträdande på 25 minuter där hon sjöng 5 låtar varav 2 var hennes egna. Som andra låt gjorde hon en "karaoke" på Irene Caras what a feeling från Flashdance. Helt plötsligt sa hon nåt i micken o då kunde man höra hur Irene Cara sjöng i bakgrunden, hahaha så skit dåligt, snacka om pinsamt. Nä hon har ju kunnat stanna hemma. O snacka om att göra skäl för namnet Botoxkvinnan. När hon karaokat färdigt och hon skulle av scen fick hon hjälp av 2 vakter för att komma till utgången, då gick hon förbi mig, ca 1,5 meter ifrån, så jag såg henne verkligen på mycket nära håll och gud hjälpe mig om jag någonsin skulle få för mig att spruta in sån där skit, det såg ju vidrigt ut.

Mycket att göra på jobbet både i går och idag så nu känner man sig som sagt som en soff potatis.
 När jag kom hem idag hade Bosse haft tråkigt i går och börjat kakla. Så biten över bänken från dörren och till spisen är klar, eller det ska ju fogas nu, men det blev ju verkligen jätte fint. Tyvärr har vi ju mätt fel så det fattas ju lite kakel, men den biten får vi väl ta sedan men det är ju jätte kul nu när man verkligen ser hur det blir.

Nu ska jag skynda mig runt hos er och kolla vad ni haft för er i helgen.

Må så gott

Fredag igen

Veckorna går så fort. Jag har varit tyst ett par dagar, blir ju alltid det när jag är i väg och jobbar. Både torsdag och fredag har mina pass börjat kl 0500, då blir jag vansinnigt trött på efter middagarna och min energi räcker inte så långt och länge.

I går eftermiddag hjälpte jag Sara med att avfrosta frys, lite tvätt och lite städ, sen var det bara soff läge för mig. Men hon bor ju i en liten etta så allt man gör där går ju så himla fort i jämförelse med ett hus.

Nu är jag hemma på lite "permis", jobbar även resten av helgen både lördag och söndag dagpass, avslutar sedan helgens arbete med måndag morgon igen. Sen verkar det som om jag blir ledig större delen av veckan.

I kväll väntar dock en god middag och ett glas rött, det tycker jag mig nästan vara värd efter såna arbets pass som jag haft. Normalt brukar fredag förmiddag vara ett lugnt pass men inte idag, har nog inte blivit så utskälld inom ett service yrke någon gång som jag blivit idag.  Men man får väl vända på det och tycka att det är väl bra om man kan glädja någon, det var kanske bra för någon att ha någon annan att skälla på ...... 

För omväxlingsskull ska jag faktiskt kanske ut o göra stan i morgonkväll, det är inte ofta det händer, och om nu bara Kiina själv får till det så tror jag att det blir en riktigt trevlig kväll. Hon som är en av mina bästa vänner umgås jag med alldeles för lite.  Hon kom med förslaget att om jag nu skulle jobba dagtid en helg så kanske vill skulle passa på att hitta på nåt kul, ja sanna mina ord är det inte nåt man skulle behöva... lite bus.

Ha nu en trevlig helg


Höstdag

Eller nästan Brittsommar.  Vilket fint väder man vaknar till i dag. B har låtit mig sova ut ordentligt och frukosten stod klar när jag och Smulan vaknade till kl 10.00
På söndag kväll var kl 23 när jag var hemma från jobbet och i måndags började mitt pass 05.00 så det blev inte många timmars sömn där emmellan kan jag säga.

Var hemma här i Bönis vid halv 2 tiden  i går och åstadkom då inte många knop.

Bosse har medans jag varit borta gjort en liten mur av sten runt vår lilla gårds parkering (foto kommer sen) I dag ska jag slipa vårt nya soff bord. Nu har nämligen vårt kakel till köket anländt och vårt bord ska vara klart för att kakla när vi kaklar köket.
Sedan undrar jag var allt damm kommer ifrån?? Vi är ju bara 2 st som bor här, ja plus katterna då förstås.
Men alltså måste man verkligen dammtorka ett sovrum 2 ggr i veckan för att ha det dammfritt?? Jag blir tokig på detta dammet och hur väl syns det inte när solen ligger på.  Köket och vardagsrummet är det inte alls likadant men sovrummet....vad beror det på??

Nä nu ska jag gå ut i detta vackra vädret och se om jag kanske kan hitta nåt annat roligt också att göra förutom bordet.....

Ha de gött

Högbonden

Vilken underbar eftermiddag vi haft! Åkte ut till Ove, Kajsa och Odd på eftermiddagskvisten, som tur var blåste det bara minimalt och regnet hade i alla fall för stunden upphört. Det var så vackert att se dessa höst färger där uppe och havet, inget är väl som havet.
På väg upp till fyren är ju vägen inte den bästa. Det är ju enbart en stenig stig, men en stig som många människor trampat. Bla då min svärfar som under många år bodde på Högbonden och arbetade som fyrvaktare.

Bosse som kan mycket får som ni förstår berätta mycket när vi är därute.


Här inne, bland dessa sköna färger i myllan fanns för länge sedan ett potatis/grönsaks land. När vi berättar det för Ove och Kajsa berättar de att de faktiskt hittat gräslök där.

Fyren är ju också väldigt spännande.


Kolla in utsikten man får från fyren.


Utsikten över huvudtaget  är inte illa från Högbondens topp. Det var en underbar eftermiddag som inte blev värre utav att under tiden som vi stod och beundrade både utsikten och pratade om hur det var förr, så sprack det upp uppe i skyn och lite grann av solens strålar försökte spricka igenom det tunga moln täcke som nu härskat några dagar.


Vi bjöds på en underbar fiskgryta, tror det var den godaste fiskgrytan jag nånsin ätit, och en underbar choklad kaka efteråt. Det visade sig också att lille Odd hade sin första födelse dag idag, månne han kanske bli nutidens fyvmästare ute på ön?

Tack Ove och Kajsa för en underbar eftermiddag.

Kolla in det här! Sommarens Pärla


Trött med stort T

Är jag idag. Det är precis en sån där dag när det känns som om man aldrig kommer att vakna ordentligt. Håret står på tre kvart och man är vansinnigt grusig i ögona.

Behöver sova. MYCKET!!


I dag ska jag i alla fall inte ligga sóm en sill i sängen.  Stormen har bedarrat och även regnet har dragit sig tillbaka så idag  ska vi åka ut till Ove och Kajsa på Högbonden. Det ska bli jätte mysigt att få komma ut till ön nu när höst skruden lagt sig över alla träd, det är säker vansinnigt vackert där nu.

Ska försöka plocka ihop mig lite återkommer senare med foton och berättelser om hur det är under höst på Högbonden

Höst rusk

Tröttnade på att bara sitta inne i stugvärmen idag så vi åkte till Kramfors. Vad kan man då göra i Kramfors mitt på dagen en torsdag?  Jo man kan ju alltid slösa nån hundralapp på Dollarstore. Det kan i allafall jag.  Jag skulle ju köpa förvarings burkar till mina nya hyllor i köket. Naturligtvis fanns då inte alla, men burk för Te och flaskan för olja fanns i alla fall så jag börjar väl med de då.

Väl hemma igen så var det lika tråkigt väder. Tog en promenad upp på Piskarmalberget, det är ett berg här i byn med en underbar utsikt, man ser ända till Ulvön. Idag såg man bara alla vågor som blåste in ända i från Finland.


Jag har alltid tyckt att havet är respekt ingivande och när man ser dessa stora vågor rulla in, om och om igen det går inte att med ord beskriva hur underbart det är.  När vi var ute och promenerade här i byn slog det mig att det är alltför länge sedan jag skrev om husen och om byn, jag måste ta upp det projektet igen.

Visst är det dock lite tråkigt när hösten kommer och man ser hela byn uppifrån berget. Så tomt och öde, var är alla människor som på somrarna går omkring och talar om för oss hur fint vi bor, hur härligt det är i Bönhamn. Vart är de nu när hösten och kylan och stormarna kommer?? Men visst är det så, det är en underbar by och vi är lyckligt lottade som får bo här, men visst är det så också att det blir lite väl mörkt och dystert  ibland på hösten och vintern, det är nog lite som saltkråkan.

I morgon ska jag in och jobba och sedan på lördag, om nu vädret tillåter, ska vi åka ut till Högbonden till Ove och Kajsa och lille Odd. Stormar det så här blir det svårt att ta sig i land med vår båt så vi får verkligen hålla tummarna och stormen lagt sig och havet är lugnt.  Jag hoppas iallafall att jag ska kunna visa er hur vacker Högbonden kan vara i höst skrud.

Ha det gott till dess

Rökfri!!

I dag har jag inte rökt på 19 dagar!! Tjoho, visst man ska inte ropa hej än, men jag känner mig så duktig.
Äter ju fortfarande dess champix tabletter, har försökt strunta i dom men då blir suget så påfrestande att jag måste nog fortsätta med tabletterna ett tag till. Har köpt nicorett tuggummin som jag tuggar ca 2 ggr om dan. Försöker hålla nere det tuggandet eftersom de faktiskt innehåller nicotin och det är ju det jag ska försöka bli fri från.

Vanorna som är de svåraste att bryta tror jag faktiskt gått ganska bra. Visst känner jag när telefonen ringer, efter maten eller nu när man renoverat, städat o grejat va skönt det skulle varit att få gå ut o sätta sig med en cig. Men det är ju så att jag är väl tjurigheten själv och nu har jag bestämt att det finns så mycket annat jag vill göra för mina pengar än att elda upp dom så nu får det helt enkelt vara slut på dessa dumheter. 
 
Nu har jag alltså klarat de första 19 dagarna, det är alltså snart 3 veckor och det är snart dax att unna sig nåt, ska nog börja klura på vad jag vill ha.

  Så där tänker jag aldrig mera sitta i alla fall.

Så här ska man väl slippa se ut ialla fall..


Nya väggar

Nu så!! Nu är det gjort. Alla våra väggar har tapeter.  Det blev ett helt nytt rum och jag är så nöjd!
 
Kolla in!Även mina efterlängtade hyllor i köket är äntligen på plats. Nu ska jag bara inhandla de burkar för förvaring jag ska ha där.


På fredag ska vi hämta kaklet så till veckan blir det nog också en sån här renoveringsdag. Inte dumt när man kan sprida ut dom lite, då hinner man ju en massa annat också.
Det börjar bli dax att ta hand om övervåningen och plocka bort de vita gardinerna för att göra lite höst där också, men allt som händer nere är ju så mysigt, vem vill då vara på övervåningen??


RSS 2.0