Funderingar

Vad känns lättare än att konstatera att det äntligen är helg?  Det har varit en vidrig vecka.  Say no more säger en del av mig, men jag kan säga så mycket som att vissa människor saknar man i sitt liv, och ibland finns det inget som kan göra den smärtan lättare. Ingenting som man kan säga eller förklara, varför saker o ting blir som det blir eller vems fel det egentligen är..spelar det någon roll egentligen? Nej det gör det inte men när saker blir uppbyggda på förtal och lögner då blir så mycket fel. Ok en del av er vet vad jag menar och en del av er förstår inte, så får det vara i detta inlägg, jag kommer inte att säga mera. Men veckan har varit jobbig.
 
Men nu är det äntligen Helg!!
Det är höst i  Bönhamn nu, vinter egentligen men snön lyser med sin frånvaro. Det är kan jag känna på gott o ont. Gott för att jag hatar att skotta, men ont för att det blir ju så mycket ljusare och finare med snö och vitt.
 
I veckan som varit har jag skattat mig lycklig för att min dotter inte är i Asien just nu utan "bara" i Marocco. Förra året åkte hon till Filippinerna och hade underbara dagar. Idag är det inte så underbart i Filippinerna. Just såna saker påminner mig om hur skört livet är, när det är dags då är det dags..då spelar det ingen roll vart vi befinner oss, men jag kan förstå alla anhörigas förtvivlan när man vet att det hänt och oron över vart mina anhöriga är.
Alla barn som där nere mister sina anhöriga, utan att förstå kanske. Livet är inte rättvist, men vem har sagt att det ska vara det?
Det känns för mig skönt att kunna säga att på lördag gör vi vår andra insats för Filippinerna, våra 55 butiker skänker sina dagskassor till katastrofen, det är vid såna tillfällen man känner att man verkligen bidrar till att försöka göra världen bättre. Vad betyder det då att det finns en infekterad ådra  i släkten? Det finns de som har det 100 ggr värre än vad vi har det.
 
Nu ska jag krama kudden och försöka ta igen energi som försvunnit under veckan. Önskar er en helt underbar helg och glöm för allt i världen att vara rädda om varandra. Det finns ingen som vet när tiden är räknad
 
 

Skitsnack

Skitsnack i olika former har alltid funnits i världen. Men någonstans trodde väl jag att när man kommer upp i vår ålder så försvinner det där elaka, men så är inte fallet har jag fått lära mig. När man sen försöker ta avstånd från människor som håller på och ändå blir attackerad av deras elaka tungor och osanningar då undrar jag vart världen är på väg.
 
Idag blev jag så arg, och jag tackar gud att mitt förra dåliga tålamod och mitt spontana sätt att  säga vad jag tycker har fått prövas så många ggr att jag lärt mig att, ibland tjänar det inget till. Jag vänder andra kinden till och sväljer. Men helst av allt skulle jag vilja......men det är förmodligen det människan i fråga vill att jag ska göra, så jag gör det inte. Men här inne kan jag ju skriva av mig lite ilska.
Att bli beskylld för att vända ryggen till, fast man inte gjort det, att bli beskylld för en massa annat också som inte stämmer det är orättvist och fult. Och jag har sagt det igen och jag tänker fortsätta att säga det. Vill man att ett förhållande ska fungera då måste båda parter hjälpas åt, och kommunikation är jätte viktigt.
 
Nåja nu känns det bättre. Här ute i skärgården rullar livet sin gilla gång. Vi förbereder just nu byn för vår nya tradition, julmarknad. Förra året hade vi vår första julmarknad och det blev succé, i år känns det som om det kommer att bli större och naturligtvis bättre. Handel i sjöbodar, stånd efter vägen, jultomten som kommer och massa annat kul. Har ni vägarna förbi så missa inte julmarknaden i Bönhamn.
 
I morgon är det måndag igen, nya friska tag för en julmarknad som är i full gång

RSS 2.0