En röd rosFick jag i min hand idag. Det var en kille på jobbet som nu praktiserat hos mig i ca 7-8 månader som kom med den. Han ville ge mig den som ett sätt att visa sin uppskattning på. Han tyckte att jag varit så snäll och hjälpt honom så mycket på olika sätt. Det värmde, mycket.

Mitt jobb är ju som jag berättat tidigare väldigt omväxlande. Det är både roligt, samtidigt som det kan vara ganska påfrestande, både fysiskt och psykiskt. Det är roligt att kunna hjälpa andra och samtidigt se hur de utvecklas.

Helgen har varit väldigt lugn och skön. Känner mig otroligt slutkörd just nu, beror kanske på att min rygg har gjort sig påmind igen. Vissa mornar är det svårt att ta sig upp hur sängen, på onsdag ska jag påbörja en sjukgymnastik träning igen, hoppas det duger nåt till.
Efter påsk ska jag bara jobba tisdag sen ska jag plocka ut lite komp och göra ett besök hos mor i Åsele. Hoppas att jag får Sara med mig, alltid skönare att köra så långt med sällskap och det är länge sedan tösen besökte sin mormor.

Nu ska jag krama kudden, och hoppas på att jag inte i sömnen vänt mig om för att sova på mage. Då vet jag inte om jag kommer upp i morrn..

Fynd

Jag har fyndat i min butik idag.4 burkar för ca 130 kr. Har så länge velat ha såna här lite äldre burkar i porslin i dessa färger, röd, svart och vit. Gissa om jag blev glad när de kom in och att de var kvar efter 1,5 timme gjorde mig naturligtvis ännu gladare.

Nu pryder de min hylla i köket

Vår i luften

Veckorna går o det blir allt mera vår i luften. Man nästan ser från dag till dag hur snön smälter bort. Vi har en underbar tid framför oss. Den allra bästa tycker jag. Om en månad porlar det kanske runt om i bäckarna. Förra året tyckte jag att jag missade hela våren och dess känslor. Jag hade precis fått nytt jobb och hade alltid mycket att göra och det var många långa dagar. Men i år tänker jag inte missa allt detta underbara, det har jag bestämt.

I lördags hade jag min jobb lördag så då blev det inte myckert ute liv för mig, men på söndag när jag var ledig njöt jag dessto mera, dvs när jag väl tog mig upp ur sängen.  Sofie och Robert kom hem på lördag för att umgås med oss lite. Och många ggr blir det så att jag blir sittande med ungdommarna intil småtimmarna. Nu blev det förvisso bara jag och Robert som blev sittande, men vi hade trevliga disskusioner ända fram till arla morgon stund. Det gjorde ju då att jag sov dessto längre och missade en stor del av dagen.
När de åkte tog vi i allafall skotern och åkte en tur ut till Högbonden.
Titta va fint det är även när det är vinter.  Jag tycker ju egentligen inte om att åka skoter på havet och inte så pass långt ut som till Högbonden heller, men vi hamnade där iallafall.  Strax utanför ön hade faktiskt havet börjat bryta sönder sig och det är otroligt mäktigt att sitta där på snön och titta ut över havet, det som annars dånar så kraftigt, men just då var det fullkomligt tyst, man kunde höra en knappnål falla, helt tyst.Visst ser det lite annorlunda ut än när det är sommar?

Min rygg har börjat protestera igen. Det är mindre roligt. Disken protesterar och länden vrålar. Har problem med att ta mig upp ur sängen själv och sitta är fruktansvärt just nu.  Funderar vad jag ska göra av det? Det känns inte som någon lösning att prata med en läkare, de kan iallafall inte göra nåt förrän diskbråcket är så stort så jag får problem med toalett besök.  Värktabletter, ja visst men det har jag redan hemma. Ska prata med sjukgymnastiken i morgon och hoppas på att få någon typ av hjälp där. Jag biter ihop tills vidare och lever på tabletterna.

Sara är hemma och fortsätter med sitt projekt arbete, det spacklas och slipas för fullt just nu där uppe i Sofies rum, det är så spännande..
Har haft en dag ledigt idag, det har varit skönt och nödvändigt pga värken. En stund i en stol ute i solen och lite bläddrande i trädgårdstidningar, jag kan lova att lusten för lite trädgårdspåtning pockar på, men jag får nog ge mig lite till tåls, än har vi ju hela april framför oss och vi vet väl alla hur vädret kan vara i april?

Nåja tills vi ses igen..Må gott

Åter igen

Onsdag kväll och trött, trött, trött. Jag borde kanske skämmas för att säga det men nu snart är det 1 år sedan jag började mitt arbete på Erikshjälpen. Alla säger att det första året alltid är det jobbigaste året och jag hoppas de har rätt för isåfall blir snart allting så mycket lättare.

De första arbetstränarna som jag tagit hand om kom ju också för snart ett år sedan, det är 18 dagar kvar. Ja jag har börjat nedräkningen. Låter kanske hämskt men tyvärr så är det så jag känner. Det har varit mycket av allting när det gäller dessa. Bråk, tjafs, förstår inte... mycket gävelskap helt enkelt bara för att man inte vill jobba, pengarna vill man han men inte jobbet.  Men nu slutar de och hädanefter får ingen löfte om ett helt år innan de först gjort en praktik på ett par månader, bra tycker jag.

Har varit ensam hemma ett par dagar, eftersom Bosse åkte bort ett par dar. Jag klagar absolut inte, ni vet väl vad jag tycker om att få vara ensam ibland.
Nu sitter jag i soffan o slötittar på tv och undrar hur människor kan ställa upp på såna program som dokusåpor? Har ni kollat in Drömmen om Italien? Alltså, ja jag vet inte men hur är de funtade som ställer upp i såna program, gör folk vad som helst?

Nåja va skönt att man själv slipper vara med.
I morgon har vi butiköppet och jag ska ta itu med både lite tvättvikning och sökning efter kläder att ha på mig i morrn. Man vill ju gärna se ut för nåt bland alla kunderna.

Dax igen

Så har ytterligare en vecka förflutit.  Dagarna har blivit lite längre, det är varmare ute och det töar för fullt. Har varit ledig ett par dagar i veckan, Sara har varit hemma på sportlov och det har varit skönt att få lite tid med henne.

I går var jag till Timrå för ett butiksråd. Tyvärr så tror jag att i samband med vår lunch blev jag nog matförgiftad. På väg hem i bilen blev jag jätte dålig och hela kvällen i går praktiskt taget bodde jag på toaletten. Inatt har jag sovit som en gris och nu känns det mycket bättre.

Solen strålar från en klarblå himmel men det är ca minus 7 grader ute än så länge, men dagen bjuder säkert på en o annan plus grad lite senare.
Bosse sätter upp lister i nedervåningen, jätte fina trä lister som senare skall målas vita. När han är klar ska vi nog ta oss en skotertur med lite varm choklad och punch, det är ju i allafall lördag idag.

Och inte vilken lördag som helst, det är final i melodifestivalen. Nåt som man absolut inte missar. Har försökt lyssna igenom samtliga bidrag och har nu klart för mig vem som borde vinna och vem som borde försvinna.

Andreas Johnsson We can work it out: Bra låt, jag gillar ju Andreas. Men tyvärr ingenting för Oslo. Känns lite som Jonny Logan och det har vi redan hört.

Anna Bergendahl This is my life: Kommer säkert hamna på topp listor men Oslo? Nä det är en låt som varit med förr i eurovision song contest o kommer förmodligen inte bland de 10 bästa i Oslo. Dessutom får man väl hoppas att hon har nåt annat på fötterna

Darin Youre out of my life: Jätte bra låt. Alla små flickors favorit. En riktig Backstreet boys låt, kommer förmodligen att placera sig hög möjligtvis bland dom 5 bästa.

Erik Saade manboy: Kan också ev vara en småflicks favvo. Men ingenting för Oslo

Jessica Andersson I did it for love: Skulle ju kunna tycka att det vore dax för henne nu men den här låten tycker jag påminner lite för mycket om Islands bidrag förra året. Vi har gjort den förr. Var i alla fall den som klädde sig bäst av damerna. Hon vet vad en melodifestival är, inga tennisdojjor här inte.

Ola Unstoppable: Patetiskt, han fick en hit med Natalie o så måste han ta med henne hit också. Gå hem!!

Pernilla Wahlgren Jag vill om du vågar: Samma sak! Patetiskt. Hon har gjort den redan. Den här gången har hon visserligen 2 andra dansare än bröderna ingrosso, men inte långt ifrån. Låten är samma plåga som alla andra gjort, botoxkvinnan har gjort den, Lena ph har gjort den. Jag tror världen inte vill höra den igen. Hoppas verkligen inte hon går till Oslo då gör vi bort oss i grannlandet.

Peter Jöback Hollow: Bra låt. Förmodligen den bästa balladen kommer att placera sig bra och det är läge för ballader i år eller?

Salem Al Fakir Keep on walking:
Årets vinnare enl mig. En annorlunda låt som är lätt att minnas. Men just det här med en låt som skiljer sig från mängden tror jag på. Den kommer att göra sig i Oslo.

Timoteij Kom: Roligt tjejband. Synd bara att det lånat låten från Sarek och att de inte spelar själv. Kul det här med egna instrument men om man inte spelar själv utan ska låssas måste man väl iallafall låssas bra. Låten är bra en riktigt kul låt kan funka men risken för diskning är för stor.

Min lista med de 3 bästa blir alltså:

1. Salem Al Fakir

2. Peter Jöback

3. Darin

Vad tycker ni?

Ont igen

Tillbringar några dagar i ledig läge. Sara har sportlov och tillbringar veckan i Bönhamn och då är det ju fint att jag kan plocka ut ett par dagars komp och tillbringa tiden med henne.

I går åkte vi till Kramfors. Är väl ingen större hit egentligen men för Sara blev det de. Åkte in till Fyndis för att kolla om de skulle ha nåt fint och det hade de, tyckte Sara iallafall. Hon har länge tänkt sätta upp en fondtapet i sitt kök men inte hittat nåt som passade men på Fyndis hittade hon en jätte frän tapet.  Det är en vy över New york, med vissa gul/oranga bilar. Verkligen passande eftersom hennes golv i köket är från 70 talet, orange/brun alltså. Kommer att bli döläcket.  Hon behövde bara en rulle och det var precis vad de hade kvar, himla tur.

Sen gjorde vi en tur på Dollar och på mitt jobb. Väl hemma igen var vi båda dö slut på, jag blev inte människa nåt mera den dagen.

Har så vansinniga smärtor i min ländrygg igen. Dock inte på samma ställe där mitt gamla diskbråck satt utan på andra sidan. Men smärtorna känner jag minsann igen... Går knappt att komma upp ur sängen själv, än mindre ta på sig sockarna och skorna. Försöker intala mig att jag av någon anledning bara är deprimerad i länden (det var ju det läkaren i Sundsvall sa)

Funderar över hur det ska gå om jag nu råkar ut för samma sak igen? Jag kan helt enkelt inte bli sjukskriven, jag kan inte vara hemma igen. Jag som älskar mitt jobb, och jag vet ju hur det blir där när jag är borta ett längre tag. Å andra sidan gör ju inte läkarna nåt med mig, det får väl självläka igen och jag får klara mig tills det går upp igen. Jag är lite förkyld och det är en plåga när jag måste hosta.

Skulle behövt några tabletter nu som kunde bedöva mig så jag kan jobba, men som inte gör mig så groggy o trött. Förslag??

I morgon ska jag jobba igen och på fredag ska jag ner till Timrå på kurs. Sen ledig helg det känns ju skönt. Får se hur jag kan kurera mig.

Nu ska jag upp o se om min Sara är på g

Ytterligare en vecka

Tiden går så otroligt fort. Har haft ganska mycket att göra på jobbet och det betyder ju att jag är helt slut på kvällarna här hemma. Det är en lycka för mig att ha en man som B. Han drar det mesta av lasset här hemma just nu. Vi har ju visserligen inte så mycket att göra hemma men allt det vardagliga tar ju faktiskt sin lilla tid. Och bara känslan att få komma hem trött och slut och ha middagen stående på bordet, det är inte många förunnat, det vet jag och jag är mycket tacksam för det.

I går hade jag lite personal i butiken då ställde B upp för att hjälpa mig även där. Kanon med en sån man. Kanon väder var det ju också igår. Idag hade vi bestämt att vi skulle ta skoter och matsäck och köra iväg någonstans. Det har vi gjort också men vi hade ju inte lika tur med vädret som i går. Ett tjockt mörkt molntäcke lägrade sig över oss och stora lapphandskar snöade ner.
Men så brukar det ju som bekant vara med vädret när jag är ledig. Men som sagt vi åkte iväg i allafall. Först åkte vi bort till Rotsidan, intressant och se hur det såg ut där nu i vinter och istid.
Ser nästan ut som om man skulle befinna sig på Antarktis. Vi körde vidare runt om i några grann byar och sen slutligen ner till Bräcksand, det är en stenig strand alldeles granne med Bönhamn. Där stannade vi och fikade lite innan vi begav oss hem. Väl hemma igen släpper molntäcket lite och solen tränger sig fram, men då var jag så frusen så ge sig iväg igen blev inget alternativ.

Jag har blivit vansinnigt förkyld igen, igår var jag totalt pajjad, idag känns det lite bättre men hostan och snuvan sitter i. Nu ska jag ägna mig åt att vila resten av dan, i morgon är det ny arbetsvecka, men jag gör nog det till en kort vecka. På fredag ska jag till Timrå igen för möte och det lutar åt att tisdag och onsdag får bli komp dagar. Jag behöver lite tid med min dotter som kommer hem, vi får se hur jag ligger till tidsmässigt i morgon kväll med allt som måste göras.

Ha en nice vecka och var rädda om er

Badrums pimpning

I lördags gjorde vi en utflykt till Sundsvall. Jag behövde få utnyttja mitt shopping begär. Naturligtvis var jag bara tvungen att även få shoppa lite på Ikea. Har länge tänkt göra om lite i badrummet. Vi ska ju så småningom bygga ett nytt badrum i källarn och ändra om lite här  uppe men det ligger på några års plan och badrummet här upp har varit gräsligt.

Så här blev det

Före:


EfterHelt otroligt vad praktiskt det blev med all denna förvaring. Nu ska bara allt rött och träfärgat målas vitt. Jag är inne i en period där allt nu verkar förvandlas till vitt. Men å andra sidan blir ju allting så ljus och det blir en helt annan rymd. Sen är det ju så lätt att lägga till färger i textilier istället.

Ditt och Datt

Det bli länge mellan gångerna. Nu har jag visserligen varit ledig några dagar men det har varit ganska fullt upp iallafall. Sen har det ju varit OS. Inte för att jag är någon sportfanatiker men jag är däremot en curling fanatiker och då måste jag naturligtvis se matcherna när det nu är os och det för en gångs skull visas curling på tv:n.
Jag är så otroligt stolt. Stolt över de underbara lag som vi skickade till OS, Anette Norberg och hennes tjejer och Niklas Edin och hans lag.
Vilken prestation att återigen få komma hem från OS med ett guld. Visst är de underbara, jag är så stolt över dem. Och Niklas,


(bild lånad från SR)

visserligen ingen medalj, men det var nära, otroligt nära. Och nåt som vi inte får glömma bort när det gäller lag Edin är ju att de är väldigt unga, det är deras första OS och de har inte lika mycket rutin som de andra gamla rävarna. Dessutom är Niklas från Sidensjö, alltså en gammal Öviksbo. Faktiskt så när Niklas började spela curling som 14 åring var det jag som då var juniorledare så jag var alltså en av dem som lärde Niklas lite om curling, som kanske fick honom intresserad. Coolt va? 

Nåja, för övrigt, vad har hänt i veckan?  Jag har haft besök av min chef. En gång varje månad kommer min chef för att bla äta lunch med mig och ha lite coach snack. Det var för mig nu väldigt possitivt, det är skönt att kunna prata av sig lite och fundera med nån som varit med mycket längre än jag som chef. Den här gången fick jag beröm för att jag gör ett mycket bra jobb och det är ju alltid roligt att höra.

Jag har snart arbetat 1 år och trivs ju otroligt bra men det har ju varit en omställning. När jag bestämde mig för att byta arbete betraktade jag mig nästan som en inventarie på taxi. Jag hade ganska många år bakom mig där. Visserligen hade jag bara jobbat 1 år efter min sjukskrivning men innan dess hade jag många år. Trodde faktiskt att jag skulle bli kvar där. Mitt hjärta är många ggr kvar där på taxi och jag känner en stor lojalitet för det företaget.

Idag är jag chef för ca 30 st och naturligtvis åker man berg o dalbana ibland. Lika ofta som jag kan tycka att det är besvärligt och jobbigt, lika ofta är det jätte mycket glädjeämnen. Ett glädjeämne är ju att se människor mogna i sig själv. Människor som har haft det jobbigt av olika anledningar, som hela tiden jobbar med sig själva och som sedan klarar av sina utmaningar. Framför allt tror jag att jag själv mognat otroligt mycket som människa, har fått lära mig väldigt mycket om ödmjukhet.RSS 2.0