Gräsänka

Jag har nu levt livet som gräsänka i snart 2 veckor, och jag har klarat det!! Det har tom varit ganska skönt.  Det är klart jag är ju inte hemma så mycket, hinner kanske inte känna efter. Jag kommer ju hem på kvällen, dåsar ner i soffan och halvsover där tills jag ska lägga mig på riktigt.  Men usch så skit tråkigt det lät, men allvarligt talat är jag så trött just nu att jag inte orkar göra annat på kvällarna.

I natt kommer Bosse hem över helgen och det ska bli jätte skönt, dessutom så vågar jag nog påstå att jag kommer att sova bra mycket bättre, det ska också bli skönt.  I morgon ska jag vara ledig. Vi har vår 10 års dag i morrn och det ska vi väl kunna fira på nåt sätt tycker jag.
Om inte annat ska jag fira med lite trädgårdsarbete, det får då mig att trivas och koppla av och jag kan gissa att min sambo kommer att ha en del att stå i efter 2 veckors borta vistelse. Fruktansvärt romantiskt eller hur?? haha..

Fredag har tyvärr min chef lagt in vårt månatliga möte i Timrå, så då måste jag dit ner. Hoppas bara att det inte blir så långt möte på fredag, det är ju trots allt valborgsmässoafton och det betyder att vi inviger grillen med goa vänner.

Isen på havet är helt borta och uppe på vår gård är nu mina rabatter helt snö fria, ja snön överhuvudtaget är så gott som väck, det är ju helt underbart att det gick så fort trots all den snö vi hade.  Kikade igenom min blogg på hur det var förra året och blev ganska förvånad när jag såg att det inte alls var is fritt i hamnen och det låg snö kvar, visserligen lite fläckvis men det som förvånar mig är ju att vi haft så mycket mera vinter i år än förra året men vi är is och snö fri tidigare, det var ju en stor överraskning.

Nu är det bara en timme kvar innan jag ska befinna mig i Ullånger, tror att jag tillbringar den med en dålig film

Ha de


VÅR!!

Så har ytterligare en vecka passerat och nu är våren här på riktigt. Det händer något varje dag, det är verkligen jätte skönt.
Jag har återigen arbetat ganska mycket men from denna vecka ska jag börja ta det lugnare har jag bestämt i helgen, jag har tom bestämt vilka veckor jag ska ta ut mina komp timmar, inte illa va?

Hämtade Sofie i Ullånger i lördags efter jobbet och jag tror det var hon som fick mig att förstå att jag nu måste lugna ner mitt tempo. Hon tycker jag är en tidsoptimist...och kanske har hon rätt, måste försöka ändra på det då.

I dag har vi varit ute och krattat rabatter och lite gräs. Jag har fått elda i min tunna och det är så skönt när man ser hur lågorna slukar allt det gamla.

Isen är i stort sett borta inne i hamnen nu och många av våra sjöfåglar är här igen.

Så sent som förra fredagen eldade vi ju på isen men nu är den borta, kanske tack vare en mycket idog herre som varje år startar krig mot isen med sin båtSå här såg det ut i fredags.

Och idag var isen borta så mycket att "Gumman" kunde sjösättas. Underbart eller hur.Nu är det dax att ta tag i kudden. Sover inte så bra som gräsänka så jag är ganska trött efter en vecka med mycket jobba o dålig sömn. I morgon har vi regions träff i Kramfors och jag ska vara på jobbet för att förbereda redan kl 7, så det är bäst att hoppa i säng med en gång

Fredag

Borde väl publicerats igår eller vad tror ni?

Ledig fredag, eller inte.  Varför är det alltid så? Att man ser fram emot en ledig dag som sen utvecklar sig till en inte ledig dag.  Visst ledig från jobbet men man jobbar hemma istället.  Det är ju alltid städning, tvätt och div andra göromål som måste göras.

Vaknade i morse redan vid åtta snåret av att det var nåt som lät. Det var Sara som slipade uppe i sitt projekt rum. Det gjorde absolut ingenting, tycker det är skönt att vakna tidigt när man är ledig, dan bli liksom längre o man får mera gjort.
Hade planerat in att hon skulle tona håret på mig. Brukar alltid göra det själv, men om man nu har en begåvad dotter vars önskan är att bli hårfrissa varför skulle hon inte då tona håret på mig, då slipper ju jag. Så det fick hon göra innan hon begav sig tillbaka till sitt inne i stan.
Hon skall förövrigt åka iväg på en 20 års present till London så jag har blivit hamster vakt. Jag som alltid varit emot såna där gnagare....men han är den sötaste hamster som finns, lille Roffe. Hoppas bara nu att de tar sig iväg på sin resa, det ser ju lite hoppfullare ut idag än i går i allafall. Vissa flyg har ju tydligen börjat flyga.

Sen har dagen gått, städning, tvättning mm. Började vår valborg lite tidigare i år, måste elda bort lite ris som blivit av Bosses avvrekning nere vid grundhällan. Passade på idag när vinden var rätt, och sen är det ju bra att kunna elda på isen som snart tinar bort.


Bosse åker till Växjö på måndag för jobb en månad framåt så jag blir gräsänka, det gör väl detsamma jag ska ändå bara jobba. Förhoppningsvis blir vi väl snö fri snart så man kan ta lite komp och tillbringa tiden ute i trädgården också.

I morgon är det jobb igen, hoppas på en lördag med mycket folk så dagen går riktigt fort.
Så var veckan gjord, tiden går sin gilla gång.

Ledig

Har haft några lediga dagar. Men som vanligt när det är lediga dagar för mig så är det alltid nåt annat som måste göras.
Började med att åka till sjukgymnasten för lite akupunktur i ländryggen. Åkte sedan o plockade upp Sara och tillsammans åkte vi upp till lappbygden och Åsele för att titta till mamma. Kändes otroligt långt på onsdag dit upp, men jag var ganska slut på efter min behandling och mycket jobb.
Har ju haft så otroligt ont i ryggen igen ett längre tag och det verkar inte ge med sig.

Kul att se hur snön även däruppe ger vika för våren som kommit. Det töar så man praktiskt taget ser hur snön försvinner.
På onsdag natt vaknade jag av ett fruktansvärt magknip. Länge sen jag haft så vansinnigt ont i magen och helt plötsligt kände jag att det fanns bara en sak som gällde. Tillbringade i stort sett resten av natten i min mors badrum.

Varken mamma eller Sara har känt av något, så frågan är väl om jag blev matförgiftad? Vi stannade ju i Bredbyn o åt lunch, kan ev ha varit nåt där? Men Sara åt ju samma mat som jag.

Sen dess har jag iallafall inte haft någon aptit för mat. Ibland vet jag inte om jag mår illa eller om jag är hungrig, har en konstig känsla i magen. Har dock försökt få i mig någon näring men det känns inte 100. Så inatt vaknade jag igen av halsbränna och sura uppstötningar.  Och på samma sätt som i onsdags var det bara att rusa på toaletten. Nu är jag trött och slut på och funderar över varför ingen annan i min närhet drabbats om det skulle vara magsjuka? Tror inte det är det, måste vara nåt annat. Men aptiten lyser med sin frånvaro, känner inte alls för att äta, försöker dricka men inte ens det känns nåt vidare.
Bra sätt att gå ner i vikt?? Nja, orkar nog inte ha det så nåt längre tag.

I morgon är det jobb, få se hur det går. Kommer en ny tjej så jag måste vara på plats för att ta emot henne och på onsdag är det 5 st som slutar så då bör jag också vara på plats för att ta adjö. Sen ska min biträdande vara ledig en vecka så det är inte läge att bli sjuk nu.

Undrar varför det alltid händer nåt sånt här när jag ska vara ledig o ha det bra? Jag som är tillräckligt dålig på att ta hand om mig själv.  Nåja det är som vanligt, man får väl bita ihop lite...

I helgen har vi haft ett underbart väder här. Solen står högt på en klar blå himmel, och man kan höra hur snön smälter ner. Har legat ute i solstolen och sovit en timme och det känns faktiskt helt ok.
Har försökt sätta lite fröer, visserligen lite sent men bättre det än aldrig. Jag ser verkligen fram emot att få ta mitt nya växthus i besittning, har så otroligt mycket att se fram emot just nu.

Påskdag i Bönhamn

Påsken har förflutit lugnt o stilla. Inte riktigt som det brukar vara under påsk helgerna, så man kan säga att den gick väldigt stilla.

Skärtorsdag kväll var jag bara trött, satt o degade i soffan till någon trög film som jag inte ens kommer ihåg. Fredag förmiddag åkte vi in till Bellan och Birgitta. Vi var då 3 par som vandrade ut till skogs. Inte så långt att gå ca 1 km, men rakt in i skogen. Vid ett vindskydd precis bredvid en liten tjärn stannade vi, gjorde upp eld och hade en underbar dag med mycket gott att äta och dricka.


Va sägs om lite rökt älgkött och en öl?
eller


Vatten från tjärna för att koka


kaffe över öppen eld, finns väl inget godare kaffe?
Varm choklad och punch och varm korv. Vi hade verkligen en höjdar dag tom solen letade sig fram en liten stund.

På eftermiddagen drog vi oss tillbaka hem till Fredrik och Birgitta för ännu mera god mat.

I går var det jobb igen, trodde inte att det skulle bli några kunder i butiken men där hade jag fel. Världens finaste påsk kärring var på besök i butiken och det var många kunder som fick sig ett gott skratt.


I dag har Sofie, Robert, Kattis och Johan kommit så nu ska det ätas påsk lamm med chevrepotatis, påsktårta och gott att dricka.


1 April

Vi skriver alltså 1 april 2010 idag. Det betyder att jag nu bott här i 3 år.  Vilka fantastiska år, hoppas det blir minst 3 år till, man vet ju aldrig vad som händer i livet.

April 2007 hade vi nästan ingen snö alls kvar, nu har vi tonvis med snö kvar, kommer nog att få ha snö ända in i maj i år.
April var en bra månad det året, varmt och skönt. När vi väl var klara med all flytt åkte vi till Tallin och förlovade oss, det var ju också kanon mysigt.

Nåja tiden går det är bara att konstatera. Nu är det påsk och den ska firas i goda vänners sällskap. I morgon ska vi utflykta med Bellan och Birgitta, på lördag jobbar jag och på söndag kommer Sofie och Robert och ev Kattis och Johan, tyvärr jobbar Sara i vanlig ordning men henne träffar jag ju på onsdag när vi åker till Åsele.

I dag tycker jag våren har kommit på riktigt. Inte för att det varit någon sol men jag har fått min eldar tunna fram skottad och vårens första eldning är gjord.(Den här bilden är från förra året, 13 april, det är betydligt mera snö nu.)

Min ständige följeslagare passade på även hon att andas in lite rök från tunnan, hon måste ju även passa så inte matte försvinner för långt bort.


Nu ska vi ta oss ett påskbad, det kan nog vara skönt för min värkande kropp

Glad Påsk!!

RSS 2.0