Dagarna går

Veckorna går så fort. Påsken är bortgjord och raskar på längre in i våren.  Ibland känns det som om vädret har lite svårt att bestämma sig om det ska vara vår eller om vintern vill hålla sig kvar.
I går hade vi en underbar vår dag, men idag hänger snön i luften igen.

På lördag tog vi en tur upp till Åsele i lappland för att tillbringa dagen med lilla mamma. Det är alltid så roligt att komma dit, för hon blir så glad och man känner sig så välkommen. Tyvärr kunde vi inte ta oss fram till min fars grav men det får bli nästa gång, då är säkert snön borta.

Just nu ser jag fram emot att få börja med vårstädning både ute och inne. Det mesta blir ju som vanligt vitt och ljust inomhus och utomhus planerar vi för lite nytt bygga som även betyder att jag måste flytta rabatt och blommor, men det gör inget, bara kul jobb.
En ny häck är beställd för i år ska trädgården utökas vid vår nya gräsmatta på baksidan. Lite medelhavs känsla på vår stora betong platta hade jag även tänkt mig, vi får se hur mycket jag orkar och klarar av när allt kommer till kritan. I huvudet vill man jag så mycket, men.....

Vecka 22 åker jag till Lettland för jobbets räkning och det ska bli mycket intressant. Så jag välkomnar våren, ljuset och solen. Och med lite tur kanske jag även får ha min käraste hemma lite mera också....

Glad Påsk


Alla dessa högtider har blivit för mig minnen. Minnen av svunna tider som jag både med glädje och med lite vemod kan tänka tillbaka på. Har i många år försökt skapa våra egna traditioner som kan bli nya minnen men det är svårt när hela familjen är så utspridd.

Påsk är iallafall för mig vår.
Sofie föddes på onsdag före påsk 1987, så Sofie hon är lite påsk. Så hennes födelsedag firar vi ofta på påsken.


Förr när Pappa och Mamma bodde på gården försökte vi alltid åka dit allihopa. Det betydde mycket uteliv, i form av skoter åkning, utflykter med grillning. Och ofta är det ju sånt kul som man kommer ihåg.
Ungarna då var Sofie, Sara, kusin Carolina och tremänning Malin från Skellefteå


Morfar var en hejjare på att köra med tjejerna och de tyckte att det var så kul


Ett år innan vi åkte upp till gården samlades några tjejer för att påska lite runt omkring där vi bodde i Övik.
Jag kommer ihåg att folk tyckte de var så söta så de tjänade en massa både pengar och massa godis. Om jag inte minns fel fick de ihop 200 kr var och en korg full med godis.

Det var Evelina, Sara, Sofie och Jasmina. Visst var de söta?

Med detta lilla minne vill jag önska er alla en riktigt glad påsk, för det ska jag ha för i morgon kommer min påskkärring hem till mig och på lördag ska vi tillverka påskminne med våra bästa vänner Fredrik och Birgitta, det kommer att bli så trevligt.

GLAD PÅSK!

RSS 2.0