Stor Besök

Har jag haft i Kramfors idag. Syster yster och mamma åkte ända till Kramfors för att se vart jag jobbar och hur det är på mitt jobb.
För mig som inte träffat min mamma på flera månader betydde det otroligt mycket att få visa henne.  Lite små chockad blev jag väl kanske, för när det är länge sedan man träffas så inser man när man gör det hur otroligt fort tiden går, och hur mamma tacklar av.

Lilla mamma som alltid varit så full av energi, har blivit gammal. Och det syns nu så väldigt väl. Minnet försvinner och det är inte det lättaste för henne att gå, bara ta sig upp när hon suttit är svårt.
Samvetet gnager mig, det får inte bli så här länge mellan gångerna som jag får träffa henne. Vem vet, vem vet hur länge vi får ha henne kvar.

Tack älskade syster för att du kunde hjälpa henne att få se vart jag jobbar, jag vet hur glad hon är för det. Och tack för att du finns där för henne jag vet ju hur jobbigt det är för dig också att se och uppleva.

Nu har vi packat vagnen, vi ska ha en liten semester med ett par vänner i helgen. För mig är det ju första helgen på en månad som jag äntligen får vara ledig. Det ska bli så skönt och just nu känner jag att jag verkligen behöver det så väl. Tänker lämna datorn hemma så allt skvaller få ni sedan

Ha en trevlig helg

sommar sommar sommar

På min systers begäran tänkte jag visa er lite sommar från Bönhamn. Det är faktiskt så här att jag fått så otroligt mycket beröm för min trädgård i år. Jag skulle ju kunna tycka att eftersom jag inte har någon tid över för den i år så skulle den se fruktansvärd ut, men precis tvärtom enl väldigt många runt omkring.

Nu tycker ju jag att bilderna inte gör riktigt rättvisa eftersom dom är tagna i regn och rusk, men jag får väl göra om det senare vid tillfälle.
Även lite andra foton är blommor kom med i filmen.
 
Få höra vad ni tycker??

Denna dag...

intet liv brukade väl Farbror Melker säga.  Jag tycker nog snarare tvärtom, vilket liv. Började träna med Sofie i går och gissa om jag idag haft träningsvärk. Det är ju evigheter sen jag tränade ordentligt så nog finns det muskler som behöver komma igång igen, och som sagt det känns.
Träningsvärk är ju faktiskt en ganska trevlig värk i jämförelse med annan värk.

Små regnade när jag åkte till jobbet i morse men det blev iallafall en riktigt trevlig dag. Speciellt när jag kom hem i eftermiddag. Magnus och Malin som tillbringar några veckor i vår källarlägenhet bjöd på en riktigt god pasta med köttfärssås. Det var längesedan  vi åt sån mat och framför allt är det ju väldigt tacksamt att få sätta sig till bords efter en lång dag på jobbet.

Jobbet då? Jodå det rullar på, ingen dag är den andra lik. Problemen kommer och går och nya dyker upp men det är väl så det ska vara.  Alltid något att göra fylla butik, packa upp, lösa problem, personalen ja det bara rullar hela tiden. Till helgen ska jag vara ledig och sedan är tanken att jag ska jobba varannan helg, kan nog snart också börja ta ut lite komp tid, ska bli otroligt skönt för nu börjar jag att bli trött, behöver lite ledighet.

I morgon är en ny dag, en öppet dag alltid lika roligt. Hoppas på en bra dag med mycket folk och stor försäljning. Nu intar jag liggläge

Nattis

Till minne av Far

I dag är det 3 år sedan min far gick bort.  Det är tre år som jag saknat och sörjt och jag inser att vissa saker kommer man alltid att sakna. Något som jag saknar allra mest, varje dag det är just att plocka upp telefonen för att ring till pappa för att berätta. Berätta om allt möjligt som hänt, berätta för att få råd och tips om hur lösa saker o ting.

Jag var ju alltid "Jonas jänta" och pappa och jag hade ett speciellt förhålland. Det var alltid till honom jag gick med både problem och glädjefnatt.

Idag vill jag till minne av pappa spela upp en underbar sång, Hurt av Christina Aguliera. Det är kanske inte den mest passande och finaste videon men sången är underbar.

Och efter tre år vet jag att Pappa alltid kommer att finnas i närheten och det känns ju otroligt skönt att kunna känna att jag många ggr iallafall kan vända mig till honom. För jag tror att han någonstans alltid kommer att vara i min närhet.


Regn och rusk

Det verkar vara det över hela Sverige istort sett iallafall.  Här är det fruktansvärt blåsigt och det är inte utan att man känner sig ganska nöjd med att inte behöva slösa semester dagar på sånt här väder.

Blev lite sen från jobbet idag och på bordet stod en rykande köttsoppa när jag kom hem.  Jag blir så bortskämd numera, men det är ju faktiskt så att Bosse lämnar hemmet efter mig och är i regel hemma före mig också. Däremot får ju inte han vara inne och jobba som jag och det är ju mindre roligt dagar som denna. Det har regnat konstant hela dagen, och inte lite heller.
Idag har det varit en ganska så jobbig och tung dag på jobbet. De som jobbade i lördags har ju haft ledigt idag och då är vi ju inte så många som jobbar och kan packa upp och fylla butiken.  I morgon är det öppet dag igen så då blir det ju alltså en lång dag igen

Har rensat min garderob nu sedan jag kom hem. Bort med allt som jag inte längre använder och som bara hänger där o tar plats. Nu har jag plats för att fylla på mera och Erikshjälpen får mina utrensade kläder, nytta till två håll..

Nu ska jag lägga mig framför tv:n och kika lite grann på inspelade saker som jag aldrig tar mig tid för, hoppas ni är torra där ni befinner er!!

Helgen i helhet..

har varit mycket skön.  På fredag bestämde jag att eftersom vädret var fint och jag var ganska slut på och personalen visste vad dom skulle vara sysselsatta med så tog jag lite komp och åkte hem relativt tidigt.
Satte mig ute i solsängen och bara mös, pysslade om mina naglar som under en längre tid blivit ganska så fula. Marinerade lite lax och när så Bosse kom hem gick vi för första gången i år ner till grundhällan för att där grilla och äta vår middag.
Under tiden som vi satt där i solen med ett glas gott rött vin,  och väntade på att elden skulle bli kol började helt plötsligt nån av båtgästerna att spela saxofon. Det blev en liten konsert med bla låtar som, så skimrande, en hel drös med Evert Taube och många andra fina sommar visor.  I många år har en kille angjort vår hamn som spelar trumpet och det finns inget så mysigt som när de börjar spela så här.

Kvällen blev inte bökig jag skulle ju upp för att jobba på lördag morgon. Lördagen infann sig också med ett strålande väder och kanon värme.
När jag väl var hemma igen på eftermiddagen inväntade en ny grillmiddag och sedan en tur till Barsta.

Tyvärr får jag väl också berätta då att när man väl är ledig och det är söndag så naturligtvis försvinner det goa vädret och värmen. Idag har det inte varit någon höjdar dag, kallt och blåsigt. Även tröttheten har hunnit i kapp. Det är väl så att eftersom jag aldrig varit ledig mer än en dag per vecka under ett bra tag så blir ju tröttheten så påtaglig just den där lediga dagen.
I morgon är det måndag igen och ny vecka. Men nu ska jag i allafall försöka släppa lite mera till de jag litar på och unna mig några timmar då och då. Jag vet ju att det blir bättre sen.
 
Lite mera sommar bilder kan jag ju bjuda på


Jobbet


Har ju så länge lovat er att visa och berätta lite mera om mitt nya arbete.
Det ni nu ska se är butiken Erikshjälpen i Kramfors under uppbyggnad.  Det har varit ett mycket tungt och slitsamt arbete. Och vi har inte heller varit så många som arbetat med detta.
Jag började ju 1 april och direkt då kom Lena från omsorgen i kramfors tillsammans med 3 brukare. Henne har jag haft en enorm hjälp av, hon har blivit min högra hand och en mycket god vän.  Efter ett par veckor kom det så 5 st som anställdes på lönebidrag av kommunen.  De var människor med olika typer av skador i kroppen 3 st som skulle arbeta heltid och 2 st halvtid.

Det ni nu ser på de första bilderna är hur det såg ut både i butik och lager direkt när vi började. Sedan dess har vi målat, byggt och fixat.

välkommen in.


Slutkörd

Hade en härlig kväll efter jobbet i går. Kattis och Anders tillbringade helgen hos oss så vi passade på att både grilla och elda vid stranden.
Vi som varje sommar brukar tillbringa väldigt många kvällar vid stranden gjorde vår första kväll där i går. Det är väl inte så konstigt egentligen eftersom jag jobbar som jag gör och dessutom är det ju så vansinnigt kallt.  Men i går em sprack hela himlen upp och solen tittade fram. Så även idag, jag har legat på klipporna och det är också första gången för i år som jag gick ner till grundhällan för att slappa.

I Bönhamn har vi en bagarstuga och idag lånade vi den. Inte för att baka tunn bröd utan för att baka pizza. Det är ju nåt speciellt med pizzor som gräddats i stenugn, jätte gott helt enkelt.

Idag är jag så där vansinnigt trött igen, det är tydligt att när jag har min dag ledig i veckan så kommer all trötthet direkt. Ska börja nu att försöka gå hem lite tidigare vissa dagar det blir ju många arbets timmar för mig per vecka. Men så länge Lena har semester är det svårt att bara lämna o gå hem. Har sett att de ggr jag försökt göra det så går även de andra hem så fort jag lämnat byggnade *suck*

Lena jobbar egentligen för kommun inom omsorgen, men hon är väldigt angagerad i Erikshjälpen och hon har verkligen varit min högra hand under dessa månader. Hon har tre veckor kvar på sin semester så fram till dess blir det jobb 6 dagar i veckan, blir väldigt mycket komp men det tar jag ut i höst, då ska jag åka till värmen o ha min semester :)

Nu är kl knappt 21 men ögonen trillar igen så jag intar sängen och låter kroppen vila. Lederna är stela på mig idag. Efter solen i dag kom tjockan in från havet och med den följde en vidrig kyla. Min gamla kropp reagerar direkt på kylan och hela jag blir stel, så nu ska jag och kroppen vila.

Lördagens beach party

Min siesta i går blev lång. I över 2 timmar kramade jag kudden. Är fortfarande så fruktansvärt trött att jag bara behöver titta på sängen så trillar ögonlocken igen på mig. Tyckte jag skulle sovit om mig nu men tydligen behöver min kropp och själ mera vila.

Jerry Williams show var som vanligt helt underbar och folk var som tokiga.


Men i ett annat tält höll en annan grupp låda. Ständut blakk hette dom  och enl min uppfattning var de dom allra bästa under kvällen. Många fina covers och väldigt mycket humor, de var jätte bra!!

Många har kopplat på sina vagnar under dagen och dragit men vi stannar tills i morgon.

Vädret då? Jo det är ju ungefär som vanligt, när jag ska vara ledig blir det ju alltid sämre vädet och här har det varit kyla och drivis. Nja inte riktigt då, men nästan. Det blåser kallt och badvädret det försvann i torsdags *suck* Det är nog så här att för att ni andra ska få ha bra sommar vädet så ska jag nog se till så att jag jobbar resten av sommaren.
På tisdag är jag tillbaka på jobbet så då kommer nog värmen igen

Beach party

Tom Sveriges största beach party, det är det just nu i Piteå. I går kväll rockade Beach boys lös. Jätte mycket folk är det här. I vanlig ordning blir det ju som så att när jag är ledig så försvinner värmen, så typiskt.
I morse när jag vaknade i husvagnen regnade det, det blåser en iskall vind och jag fryser. 
Vi bestämde oss för att ta bussen in till stan och shoppa lite.  Bussen skulle gå kl 11 och vi gick dit med god marginal.  Någon buss kom det dock inte. Det var säkert 40 personer eller mer som stod och väntade. Efter en stund var det någon som gick in i receptionen och frågade, när de ringde upp bussbolaget visade det sig att bussen hade blivit bortvinkad längre bort av någon  som förmodligen vill busa, skit kul......En timme senare kom det en buss som då körde oss raka vägen till centrum.

Piteå är en liten och mysig stad upptäckte jag.  Inte så mycket blev handlat men jag fick mig iallafall ett par nya svarta jeans och apoteksvaror. En pizza och några öl slank också ner.

Nu är det dax för en taktik vila inför kvällens party. Idag är det Jerry Williams som intar scenen så det blir säkert en kanon kväll. Ögonlocken trillar igen på mig nu så ha en trevlig kväll, nu måste jag vila

Äntligen igång

Så är det. Förra veckan hade vi vår invigning på butiken. Det var varmt, jätte varmt och hur mycket folk som helst.
Veckan innan var det ju jobb istort sett dygnet runt. Eftersom då vår butik är uppbyggd som så att det är bara jag som är anställd av företaget och resten är arbetare som delvis arbetsprövar pga arbetsskador, invandrare som behöver lite praktik och även andra människor som behöver efter långa sjukskrivningar och långt arbetslöst liv komma ut för att komma igång så blev det ju enbart jag som körde dygnet runt.

När så lördagen var slut gick luften ur mig. Sofie och Sara klev in som volontärer på lördag och hjälpte mig i kassan och även en del från Erikshjälpen i Sundsvall var uppe för att hjälpa till, och som sagt, det behövdes verkligen. Det var stor kö utanför när vi slog upp portarna efter en kort invignings cermoni. Sedan lördag har vi då haft öppet tisdag och torsdag och det har hela tiden varit succé. Dagarna emmellan försöker vi fylla på så vi hela tiden har en ny butik att visa upp. Det har varit många långa dagar under några månader och när man ser på korten jag tagit från början så har vi, trots att vi är så få som jobbar gjort en underbart jobb. Butiken är klar och det blev succé och vi får varje öppet dag höra hur fin butik vi har, hur luftig den är och hur fina varor vi har och hur lätt det är att hitta. Som ansvarig känner jag mig naturligtvis jätte nöjd fsta jag vet att jag har väldigt mycket jobb framför mig.  Jag behöver mera personal och det verkar inte vara det lättaste trots att det hela tiden är folk som behöver komma ut för att komma tillbaka på den vägen som visar hur man ska göra för att komma in i jobb igen. Som ni förstår är inte mitt jobb enbart att vara butiksansvarig utan jag ska även lära dom hur det är på en arbetsplat och många tycker inte om att det är någon som bestämmer vad dom ska göra, många konflikter blir det.

Nu i helgen är jag faktiskt ledig. Fredag, lördag, söndag och måndag. Jag har förmånen att ha en del från omsorgen från Kramfors kommun på min arbetsplats och hon som är arbetsledare där vickar för mig nu och sköter det hela, därför kan jag ha  4 dagars semester.  Det är verkligen 4 dagar som jag nu behöver. Efter stängnign i går rullade vi upp i landet och hamnade i Piteå ca 0130 i natt.  Här är det Sveriges största beach party i helgen med bla Jerry Williams och Beach boys.

Nu är förtältet uppe och jag har tagit en iskall öl. Nu ska jag ha semester. Äntligen!! Återkommer under helgen med mera information, ha det gött och till en annan gång jag bloggar ska jag samla ihop foton så ni får se hur vår butik såg ut en gång från början och hur allting ser ut nu

kram på er.

RSS 2.0