Höst storm

I dag är det verkligen höst i Bönhamn! Har tillbringat förmiddagen åt att plocka bort det lilla som fanns kvar av sommaren därute. Allt är nu undan plockat för vinterförvaring, tragiskt... vart tog den här sommaren  vägen då??Det blåser ute så lilla jag, som bara är 3 äpplen hög, blåser ju med vinden när det friskar på som bäst. Smulan hon sprang in istället för att hjälpa sin matte med all bortrensning.
I går såg vi något fantastiskt ute i havet. Det var en väldigt lugn dag, havet var nästan spegel blankt ,  men helt plötsligt slog det till med vatten ute vid öarna, några snabba vågor, inte mer än 3-4 st som var ca 4-5 meter höga, det fanns ingen båt i närheten som kan ha drivit upp vattnet, mycket konstigt!! Man kunde nästan föreställa sig hur en tsunami kan dra upp vatten. Mycket märkligt.

I dag däremot är det alltså full storm i Bönhamn, det är länge sedan det blåste på detta vis men samtidigt är det lite mysigt, dvs nu när man räddat allt löst ute och kan sitta inne i stugvärmen och lyssna på dess vinande

Vi tog en tur ut till Rotsidan för att titta på vågorna men det var inte alls lika stora som vi hade trott, men nog är det höst i alla fall.

I morgon åker jag in till Övik för att jobba och hämta våra tapeter, sen blir nog veckan fylld med sådant pyssel skulle jag tro, ute blir det nog inte mera gjort på ett tag.

Ha det gott nu i

Hektiskt

Så var dagen i går! Åkte in till Övik tidigt för att uträtta en massa ärenden. Under tiden som Bosse besökte verkstan för sin bil gick jag på stan och shoppade.....

Jag behövde nya blommor till vardagsrummet. Inhandlade 3 st grön växter, 3 st små suckulenter, 1 konstgjord till Sara, doft ljus och krukor allt för 158 kronor....Köpte tyg till ny gardin till mitt lilla fönster vid diskbänken och en massa mera, men det största fyndet gjorde jag nog på kakelhuset.  Vi var dit för att beställa kakel till diskbänken.
Jag har ju gått omkring och funderat på mitt soff bord som fick glasskivan förstörd. Nu när jag besökte min syster hjälpte min käre svåger mig att fixa till en skiva som ska ligga  under antingen kakel eller annan glasskiva. Hade tänkt köpa en ny glasskiva i klarglas då skulle det blivit ett mellanläge mellan glasskivan och den andra skivan, där skulle jag kunnat dekorera med olika saker efter olika årstider, men en sådan glasskiva skulle gått lös på 700 kronor, nu på kakelhuset hade de utförsäljning av olika överblivna plattor. Där hittade jag jätte fint kakel, blanksvart med vita rispor i. 5 kronor/kg, det kostade mig 80 kronor, jag uteslöt glasskivan direkt, det kommer att bli så snyggt mitt bord. 

Det enda vi nu inte beställt eller ens bestämt oss för är nu klinkers som ska ligga på golvet där vår framtida kamin ska stå, allting annat är beställt och köpt så nu snart är verkligen vårt kök/vardagsrum helt klart, skönt.

Mitt nästa projekt blir det gamla köket på övervåningen. Där ska alltså den gamla diskbänken och överskåpet till det rivas ut. Jag vet inte men jag tror inte det är Bosses första prioritering, vi får väl se, om inte annat kommer jag nog på ett sätt att göra det själv......
Det rummet ska jag förvandla till kombinerat gäst och arbets och musik rum. Här ska alla våra gamla och nostalgiska LP skivor förvaras. I det rummet ska man kunna lägga sig på sängen och njuta av underbar nostalgi. Man ska kunna sitta och skriva blogg eller sitta och sy

Mitt nuvarande projekt är i allafall mitt hår. Nu ska det tonas och klippas. Eller, det ska inte klippas det ska toppas och sen ska jag ta mig en liten tupplur, det känner jag starkt för just nu.

Ha dä

Renoverings tider

Så var det alltså dax igen att ta itu med arbete inomhus. Äntligen säger jag och myser.  I går tapetserade vi, så underbart att få bort dessa väggar som redan sedan tidigare var både spacklade och slipade. Men sen kom ju våren och allt som vi ville göra ute, men nu är det alltså dax för en fortsättning inomhus.

Jag vet!! Jag har nog ganska mycket tålamod för att vara kvinna som klarar av att vänta för att få allting klart, men tålamod är en dygd!!

Jag upptäckte en sak igår när vi tapetserade tillsammans.  När jag jobbar med något så har jag en förmåga att glömma bort att man måste både äta och dricka fast man jobbar. Vilken karl glömmer det?? Jag kan jobba tills jag är färdig och först då unnar jag mig en paus, gissa hur mycket jag saknade mina cig i går?? Speciellt sedan vi var klara.

I dag har jag höst städat. Tyvärr så har vi ju inte kunnat sätta upp fonden så riktigt färdiga är vi ju inte men allt är klart för att sätta upp våderna så det går ju fort.
 Titta vilka fina vita väggar. Hade även förevigat fönster bytet, men på min telefon kamera sedan visar det sig att Sara plockat med sig min datakabel till Övik.....hon visste inte om att jag redan tagit dit en data kabel för att ha på båda ställena, så de korten får ni vänta på.

Nu blir nästa projekt för mig mitt rums bord. Min käre svåger har hjälpt mig fixa skivan under så nu ska jag själv fixa resten men det får  bli i en annan blogg.

Vårt nästa projekt tillsammans, (nu när vi vet att vi kan tapetsera tillsammans) blir nog att kakla över diskbänken, först nu vet vi vad vi vill ha, har velat lite mellan att sätta in en fotovägg med glasskiva över men nu bestämt oss för att kakla.

Ha det så gott nu alla, i morgon åker jag  in till Övik för att shoppa och jaga jobb!!

Blogg brist

Har varit väldigt off från Bloggen ett tag, ni har kanske sett det.  Hela helgen har ju ungdomarna varit hemma och då finns det helt enkelt inte tid för att skriva blogg. Det är så mycket tid man vill ta till vara på när de är här.

På lördag åkte jag, Sara och Sofie iväg till Kramfors för att shoppa på Dollar Store. Det är ju så billigt där och alltid hittar man nåt. Nu var det mest Sara som vill åka dit i för hoppning om att hitta nåt fint till sin ny renoverade lägenhet, men även vi andra två tycker ju det var kul. På kvällen tillagade Robert en mycket god kyckling rätt och vi hade en lugn och mysig kväll framför bra tv kväll.

 Bosse passade på att byta fönster i vardagsrummet nu när Robert var hemma så han hade hjälp, o ni ska senare få se vad fint det blir med så där gamla enhetliga fönster på vårt hus. Nu har vi ett fönster kvar att byta här nere.

På söndag åkte jag iväg för att jobba igen. 5:e helgen på raken!!! Sofie som skulle återvända till plugget i Umeå åkte med till Övik och Sara åkte hem till sitt. Kom till ett jobb i fullständigt kaos, vansinnigt mycket planering innan allt skulle köra igång på måndag morgon, så där satt jag hela kvällen med häcken full.
När klockan ringde på måndag morgon kände jag mig fullkomligt tom i huvudet, men då var det dax för nästa grej. Jag hade planerat in att åka till Åsele och överraska min mor.

Hon hade ingen aning om att jag skulle komma. Slog en signal efter vägen för att lyssna av så hon verkligen skulle finnas hemma och gissa om hon blev häpen när jag kom innanför dörren. Verkligen jätte kul tycker jag att överraska på det viset. Vi hade en mycket trivsam dag tillsammans. Besökte min fars grav och pysslade lite, men mest var det faktiskt kvalitets tid med mamma. När sedan mamma gick iväg för att äta sin middag åkte jag vidare söderut igen, nu var Holmträsk mitt nästa mål. 
Britt visste ju om att jag skulle komma så där blev det väl ingen större överraskning, men en mycket trevlig kväll med mycket god mat blev det.

Nu när jag är hemma igen är allting klart för tapetsering i morgon. Det är nu de vita tapeterna ska upp. Tyvärr kommer inte mina fondtapeter förrän på måndag *suck* De tillverkas tydligen i Frankrike och därför specialbeställs de efter order, så det är bara att vänta. Men de vita ska upp nu i allafall, sen är ju allting spacklat och slipat så det är ju bara att smälla upp 7 våder när de anländer.  Mina nya gardiner ligger på posten och väntar och jag ska efter tapetsering äntligen få göra lite mörkare, lite höst. För vet ni?? Denna helgen tänker inte jag jobba en enda dag!!!

Återkommer efter väl uträttat värv i morgon.

Hockey.....

Jo det är sant.. jag är alltså redan hockey änka igen. Jag hade glömt hur det var men nu hände det igen ikväll! En karl som sitter i tv soffan och bara vrålar!!!! Nu har han talat om för alla som möjligtvis kan finnas i närheten att hans gamla mormor minsann skulle spelat bättre än vad Modo gör i kväll. Är någon förvånad?? Dvs förutom jag då som hade glömt hur det brukar låta.

Jag har roat mig med att göra musli. Har ett eget recept på musli som är både godare och billigare och dessutom så mycket nyttigare och sist men inte minst så luktar det så gott i hela huset när man gör den.

Sofie och Robert har precis anlänt. Så nu är det två karlar som sitter och hejjar och fånar sig i soffan.

Saras lägenhet  är klar. Sängen ihop skruvad och det blev så himla fint, så mycket större och trevligare.

I morgon ska jag och Sofie ha en trädgårds dag, hon vet inte om det än så det blir en liten överraskning. Hon ska få hjälpa mig att göra lite höst ute. Vissa blommor måste bara undan nu. Känns lite konstigt eftersom vissa blommor fortfarande blommar jätte fint men vad gör man, det är faktiskt höst nu och det är ju lika bra att göra såna saker nu när man har tid. Jag hoppas Bosse tar hjälp av Robert för att byta fönster i vardagsrummet nu när han är här så vi kan få lite mera ordning där. Skulle kännas bättre att tapetsera och göra klart om även fönstret är bytt. Gardinerna som jag beställt har kommit och när jag sätter upp dem vill jag att allting är klart. 

Mitt nästa projekt är arbetsrummet uppe. Det är ju just nu i det gamla köket. Men det gamla köket ska ju bort och sen ska dottern hit för att spackla och måla och göra mitt gamla kök till ett underbart och romantiskt arbetsrum.

Nu ska jag gå ner och umgås med min dotter och låta henne prata av sig, hihi

trevlig hockey kväll 

Den ger sig inte

Hostan alltså! Jag hostar fortfarande så jag nästan kräks. Tröttheten vägrar också släppa mig. Jag sover hela nätterna vaknar en stund i en host attack men fortsätter sedan sova. Även under dagarna måste jag gå o lägga mig för att sova ett par timmar. Jag kanske har fått den där sömnsjukan??

I går kväll var det en fruktansvärd kväll på jobbet. Konstiga samtal, konstiga körningar, ringde hela tiden så sitta ensam för att planera morgondagen var nästan omöjligt.

Ska strax iväg för att lösa ut min andra karta sluta röka tabletter. Ska upp på en starkare dos from idag. Visst kommer röksuget ibland men inte alls lika mycket som jag trodde. Förmodligen har det varit till hjälp att jag jobbat första veckan, man tänker ju inte lika mycket på att röka när man har  nåt att göra hela tiden. Få se i helgen när man är ledig och kanske blir göralös. I morgon kväll kommer Sofie och Robert hem det blir  ju trevligt och en omställning i vardagen. Har inte lyckats få reda på om de andra tre ungarna också tänker komma eller om de har fullt upp med fester och sina egna liv.

Nu ska jag ta och rycka upp mig och försöka hjälpa Sara få någon ordning i hennes fina lägenhet. Börjar inte jobba förrän kl1145 så jag har ju lite tid på mig för annat idag

ha en bra dag

Äntligen..

Det här är den fond vägg som jag väntat på!

Det sa bara klick med en gång!! Va skönt det är när man hittar det som man i hjärnan sett för så länge sedan men aldrig hittat på nån affär. Äntligen!!!  Den kommer att göra sig så bra hemma hos oss. Älgköttet först och sedan väggen så har jag bestämt, jag ska bara ha den!!

Sara har tapetserat idag och gissa om jag blev chockad när jag slutade jobbet och kom hem till henne. Det var klart!! och så snyggt det blev.

Blir ju jätte fräckt när hon får loftet på plats också. Det kommer hon att få i morgon. De streck som syns som grå är egentligen mera silver, den är så fin.  Och det blev ett helt nytt rum så chickt. Efter tapetseringen var hon på anställnings intervju på BikBok, så håll nu tummarna allihopa att hon får jobbet, skulle få veta inom en vecka.

Är hemma i Bönhamn på livspaus. Har ju jobbat sedan i söndags och då sovit hos Sara. I morgon börjar jag inte förrän kl 1530 så jag måste få andas lite. Min fluensa börjar ge med sig men än är det ett bra tag kvar tills jag är host fri. Lungorna känns väl inte heller för frächa, anfådd för minsta lilla och så vansinnigt trött hela tiden. Satt vid min arbetsplats idag och stirrade på körningarna på schärmen och kände att wow, nu somnar jag, måste bara få vila ögonen en stund. Så har jag ALDRIG någonsin känt när jag är på jobbet.

Utan cig och inne på 3:e dagen. Funkar faktiskt bättre än igår men visst finns det ett sug. Måste börja försöka hålla mig till frukt och grönt i stället för godis och choklad. Så fort jag mår bättre i förkylningen ska jag börja motionera och träna igen, även det kan nog göra mig motiverad och framför allt mår nog min kropp ännu bättre.
Jag har bestämt mig! Den dag de ringer från ortopeden ska jag inte bli nekad operation för att jag har dålig kondis och är rökare. Jag ska ha den där operationen, ingenting ska få hindra mig. Om ett halvår ska jag vara i topptrim igen, kanske ska man ge sig på curlingen igen också?????????
Hmmm vi får se, lite väl långt för en sport va det blir ju faktiskt 16 mil tor

Nja vi tar väl en dag i taget, i morgon blir det morötter (egen odlade) istället för cig

Inte 100 än

jaha så har man klarat 2 dagar utan cigaretter. Märkligt men det verkar ju fungera, men jag känner att jag gärna vill ha mycket att göra så hjärnan slipper tänka.  Enbart lukten av cigaretter gör mig faktiskt illa mående, det luktar inte gott längre!!
Visst finns det ett sug, jag skulle ljuga om jag sa nåt annat men med hjälp av tuggummi, frukt och choklad kan det nog gå, förmodligen kommer jag väl att rulla om ett par månader men det är väl smällar man får ta.

Åkte och inhandlade Saras fond efter jobbet och nu åkte hon och Bosse iväg för att hämta loftsängen hon köpt. Var även och tittade på en fond vägg till oss i Bönhamn, hittade en som jag tycker vansinnigt mycket om, får se om plånboken tillåter det. Har även beställt älg kött så vi får väl se vad den kostnaden slutar på innan jag bestämmer mig för fond vägg.

Det känns kan jag lova att man inte är riktigt 100 i kroppen. Ett fullt dagspass efter ett kvällspass blev kanske en aning.... Kroppen har skrikigt efter vila i eftermiddag så nu ska jag inte dra ut på det längre. Hostan hänger envist fast i mig, jag är trött och såsig och som sagt inte riktigt 100 men det funkar, skam den som ger sig.

Nu intar jag sängläge!!

Nu är det slut!


Japp nu är det fimpat! Har precis brytit sönder mina sista 4 cig. 20 minuter efter att jag sen ätit min frukost tar min tanke form " ska bara gå ut på bron å ta ett bloss"....Nä det skulle jag ju inte. Nu är det alltså vanor som ska brytas. Ska nog försöka få in lite morötter, får ta en sån istället för en cig.
Försöker se alla saker framför mig som jag ska inhandla istället för att röka, det handlar ju om så otroligt mycket pengar som man bara eldar upp. Jag har inte rökt speciellt mycket men det har väl blivit i allafall ca 4-5 paket i veckan och det är ju 200 kr i veckan, alltså  ca 900 kr i månaden det gör en nätt liten summa på nästan 11 000 per år.......

Nu ska jag försöka, i allafall från början lägga undan mina cig pengar och inhandla sånt som jag trånat efter till mitt hem i  första hand, sedan får vi se om det även blir en resa till våren. Det kommer inte att bli någon dans på rosor det här, det är jag medveten om men jag tror att dessa tabletter hjälper otroligt mycket på onsdag går jag över till den högsta och sista dosen, och tjurig det har jag ju alltid varit, så nog ska jag väl klara det här?!

Men jag lovar att tankarna kretsar just nu runt cigaretter av olika slag, så löljligt att gå omkring och tänka så här. Nä dax o skaffa andra vanor....

Endast Cilla är vaken

I alla fall i denna by. Har sovit mig igenom dagen. Blev inte så mycket sömn i går natt tack vare hostan som alltid är värst på natten verkar det som. Nu sitter jag åter igen här och hostar så jag kräks. Coccilana är väl bra men då innehåller den ju nåt som ger mig klåda när jag tar den för mycket.  Men i mitt läge så kliar jag hellre än hostar, men det blir svårt att sova.
Ska jobba i morgon kväll, få se hur det ska gå, ja inte bara i morgon kväll, ända fram till torsdag har jag jobb. Men de vet om min situation så jag får väl försöka be om hjälp om jag inte pallar. Andningen är bättre tack o lov så pencillinet verkar ju.

Har fått tag i en loftsäng till frk Sara  idag! Hittade en i Övik på annons 400 kr, det var ju som en skänk från ovan. Nu ska hon bara ha tag i en soffa också, svart eller grå. Hon är lik sin mor hon, svart är en himla fin färg men undrar många måste man ha det överallt?? Ja svarar jag. När jag frågar Bosse om råd efter vad jag ska ha för kläder på mig skrattar han och svarar "Ta nåt svart", snacka om att göra det lätt för sig, hihi

Bosse har stått för en underbar markservice idag. Samtidigt som han varit ute och fixat in den sista veden i vår nya vedbod han byggt, har han sprungit in med jämna mellan rum för att kolla så jag håller mig där jag ska vara, i sängen. stoppat om mig och pysslat, vad gjorde jag utan honom?? Vilken karl jag har!

Limpar fick uppsträckning idag. Har alltid tyckt att han är så himla gammal nu lille gubben, han bara sover och äter. Går från soffan inne till soffan ute för att sova. Men idag trodde han tydligen att han var ung på nytt. När jag kom ut på bron såg jag han stå o tugga på nåt. Försiktigt gick jag närmare, för jag trodde att det var nåt riktigt äckligt, ni vet sånt som vissa katter brukar jaga..... Nä Limpar han hade tagit en ekorr unge!!! Hur han kunnat/orkat fånga in den är för oss en gåta, han orkar ju inte springa och ekorrar är ju som bekant ganska snabba?? Jag blev så arg så jag vrålade i högan sky med stackars syster i telefonen (hon hör nog fortfarande inget)  och jag tänkande att nu försvinner rösten riktigt ordentligt på mig ,skickade en tanke till Maria och tänkte att det är ju dumt om hon ensam ska gå omkring med förstörda stämband, jag gör henne sällskap.....

Nu kanske jag i allafall babblat så pass att jag kan inta säng läge igen o kolla om jag kan sova mer än en timme på raken utan att väckas av ett hostanfall, ni håller väl tummarna

God natt

SJUK

Hm jag är tydligen sjukare än vad jag trodde. Min sänka låg på 90 så jag kommer hem med pencillin, mera coccilana och en remiss om 3 veckor för lungröntgen. Tack kära syster för att du tjatar så!
Nån sjukskrivning tyckte inte jag det skulle vara tal om utan jag kämpar på, det ska till mer än en lunginflamation innan jag däckar. Har nu f-kassan bestämt att jag ska jobba så jobbar jag väl då, vi får se hur det går till veckan. Men jag inser själv att jag är ganska tjurig det är nog många som skulle tatt chansen att få stanna hemma från jobbet en vecka.

Nu ska jag bädda ner mig igen och hoppas att markservicen kommer hem snart.......

trevlig helg på er.

De växer för fort


Mår som Anka

Känner mig fortfarande precis som denna anka. Men nu är jag ialla fall ganska säker på att mina bihålor behöver en dos penicillin. Ska  till doktorn kl 13.00 så vi får väl hoppas han är av samma åsikt.
Tänk vilken tur att jag inte valde jobbet i Omne på brödfabriken, hur kul har det varit att börja med att sjukskriva sig??

Har nu två dagars ledighet kvar att kurera mig på till veckan jobbar jag heltid på taxi och det skulle ju vara skönt om man då hade både krafter och röst.

Ha det gott allesammans.

Brev

Vad det är roligt att få ett gammal dax brev i lådan! Det fick jag i dag, av mitt söta lilla fadder barn Maria Estela. Det var inte så många ord skrivna utan det var en teckning ur en bok och jag tror att de ord som var skrivna var ord från boken.

Men tanken, så glad jag blev över detta brev idag. Brevet är undertecknat den 10/4 08 så man ser vilken tid det kan ta.

Här uppe hos mig är det vår igen tror jag. Känns lite märkligt när man ser vissa vår blommor blomma igenNu tror jag jag bloggat klart för ett tag. Tillbaka under täcket, känner mig lika risig som i går.

Uppdatering av läget.

Jo det var ju ett tag sedan jag satte mig ner o informerade er om vad jag pysslar med dagarna i ände. Jag har tillbringat några dagar i Övik. Självklart var det jobbfronten som kallade.  När jag kom i måndags var Sara fullt upptagen med att spackla och slipa i sin lägenhet, hon har ju så länge tänkt tapetsera om rummet och nu var det äntligen dax.


Jag skulle jobba 16-24 både måndag och tisdag så det var bestämt innan att jag skulle hjälpa henne med detta på tisdag innan jobbet. Va vi grejade på men vi blev klara innan det var dax för mig att jobba


I dag har jag trots feber, huvudvärk och en vansinnigt märklig hosta hjälpt min dotter med att städa bort allting så det skulle vara lite kul att komma hem i kväll från skolan.


Fixa lulllull o mys får hon göra själv, men jag skulle tro att det ordnar hon när fondtapeten i sovalkoven är uppe, den fattas fortfarande. Nu ska vi  tydligen jaga en loftsäng till sovalkoven så hon kan ha datorn där inne, sen vill hon bara ha en tresittsig soffa istället för en hörnsväng, så vi jagar vidare efter billiga saker till hennes lägenhet.

Hur mår jag då?? Rätt vidrigt kan jag meddela. Men ganska nöjd att jag fortfarande, trots jobb har rösten kvar. Jag har drabbats av en vidrig influensa. Känner mig alltid ganska pigg på förmiddagarna men fram mot eftermiddagen kommer feber med svettningar och frostbrytningar, jag har en vidrig hosta som håller på att förstöra mina inälvor och revben fullständigt, trots att jag besökte toa för 2 minuter sedan hostar jag så jag formligen kissar på mig, en huvudvärk som aldrig ger sig och en hals som känns som ett öppet sår och den blir ju inte bättre för att jag hostar.

Kurerar mig just nu med coccilana, bisolvon och alvedon.  På apoteket i dag fick jag rådet att uppsöka läkare när jag ätit bisolvon 3-4 dagar om inte hostan släpper, kunde ev vara så att det satt sig på lungorna.  För rökningens skull är det ju toppen, jag kan helt enkelt inte röka, gör jag det så får jag en host attack direkt och den slipper jag gärna.
Frågade på apoteket om hostan ev kunde vara nån biverkning, men inte denna hosta inte.. ev kunde en del av den vara en typ av rökhosta som ska ut o bort nu eftersom kroppen tydligen genomgår en sorts avgiftning just nu

Nåja, nu är det dax för ett varmt bad för just nu befinner jag mig i frys stadiet.......

Kissarna

På begäran visar jag lite bilder på mina vänner, kissarna

Flunsan

Det är nog den som intagit min kropp. När jag kom hem i eftermiddag var jag så slut på, jag hostar så det känns som revbenen ska gå av på mig, hostar så jag kräks. Tog mig en tupplur eftersom jag kände mig väldigt trött, vaknade av att jag frös fruktansvärt, skyndade mig på med tjocksockar och tjock mysdress.

Lagade till en snabb laxgryta med ris men när vi väl satt oss för att äta så gick det helt enkelt inte. Tuggorna växer i min mun, jag är het som en kamin och det känns väldigt oroande inför morgon dagen. Vi är helt enkelt så underbemannade nu så jag kan inte stanna hemma, tur det finns alvedon.

Fick en glad överraskning när jag kom hem i allafall, min doft lilja blommar äntligen!! Men visst är det sent?? Får klippa av den och ta in den så man får känna doften.
Både doft liljan och ängla trumpeten blommar så fint nu, synd man är sjuk och att det är så kyligt att man inte kan vara ute.


Men det är  alltså kyligt nu när det är kväll, det har varit rena sommarvärmen här i dag, en underbar höst är det just nu, eller höst är det ju egentligen inte heller, än är det inte så mycket gula och bruna blad och inte förrän de kommit tycker jag det är höst.
Fast i o för sig, i går tog jag upp vår lilla potatis som jag satt, 2 längder blev en löv korg full, gött å finne.


Nu är det dax för soffläge och kommisarie Barnaby, ha det gott alla.

jobb, jobb o jobb

Så har det sett ut i helgen, kanske ska tillägga igen. Men nu hoppas jag att det här var sista helgen på ett tag. Just nu är jag så trött så ögonen trillar igen snart.
I går efter jobbet köpte jag och Sara varsin pizza och tillbringade kvällen framför tv:n. Efter middagen kändes det som om någon slagit mig i huvudet. Blev så vansinnigt trött och frusen kändes som om feber intagit kroppen på mig. Idag känns mössan lite trång fortfarande, vet inte om det är influensa på gång eller om det är biverkningar från mina sluta röka tabletter. Gick för några dagar sedan upp på en lite högre dos så det kan ju vara möjligt.

I morgon och på tisdag jobbar jag kväll, men åker nog in lite tidigare till Övik i morgon. Sara ska börja renovera sin lägenhet och kanske hon behöver hjälp av sin mamma..........

Veckan går så fort...

så fort var det här gjort. Jag menar både resan till sthlm och sedan lite arbete. Redan torsdag, vart tar tiden vägen?? Men det var så skönt att komma hem. Här var det verkligen kanon väder. Solen står högt på himlen och det är knappt en krusning på vattnet. Det blommar fortfarande för fullt  och det märks verkligen inte att hösten är i antågande.Och trots att ryggen värkte under dagarna i Sthlm så hade jag några härliga dagar ledigt där. Det blev ingen märkvärdig shopping men det var kul att få komma ner och uppvakta syrran och umgås med henne.
Nu har jag en härligare resa att anordna, får se hur jag får till det.

Smulan är lycklig och följer mig som den trofasta vän hon är. Limpar vilar sig och gör inget större väsen över att jag är hemma, lite sur verkar han. Få se om han blir gladare när Bosse kommer. Det var ju meningen att han skulle stanna och arbeta i Sthlm men alla grejer hade inte kommit så han är också på väg hem.

Det är jobbigt att kliva  upp kl 4 på mornarna så jag måste nog ta en liten siesta nu. Återkommer.

Äntligen Stockholm

Ja visst är jag äntligen här! Resan ner i går gick kanon bra och snabbt. Vilken otrolig skillnad det blivit nu när det i stort sett är motorväg hela vägen. Men jag var ganska trött kan jag säga. Lördagnattens jobb satte ju sina spår. Kom inte i säng förrän kl var närmare 5 på söndag morgon och det blev bara några få timmars sömn hos Sara innan jag åkte hem till Bönhamn.

Skickade iväg Sofie upp till Umeå innan vi själva gav oss i väg och landade här hemma hos Britt vid 8 tiden. Gissa om jag sovit som en stock hela natten.
Nu har vi varit på en kortare typ av shopping runda, men inspirationen till shopping vill inte infinna sig. Tog en härlig lunch på Åhlens taket med varsin öl och god mat.

Tyvärr så ger sig min rygg tillkänna lite väl mycket idag och shopping rundan fick avslutas ganska tidigt men jag kanske hinner mera i morgon.
Denna gången blir det ju bara en snabbis här nere jag åker hem på onsdag för att jobba onsdag kväll och torsdag morgon.
Bosse lämnar jag här nere för han ska ju jobba i sthlm i 2 veckor, så jag åker hem för att testa livet som gräsänka.

Förmodligen är det väl lika bra att han bli kvar här för jag kanske inte kommer att vara trevligheten själv ett stag. Vi har ju nu gått in i september och jag har ju sagt att jag ska sluta röka under sep månad. I dag var jag och löste ut mina slutarökatabletter som jag fått utskrivna så nu är det bara att sätta igång. Har en känsla av att ni kommer att få följa mig igenom detta, är glad för allt stöd jag kan få.

Nu ska jag följa min syster o handla, få se om det kan bli en påse till kanske.....

RSS 2.0