Phi Phi öarna

Vi började vår resa i tisdags från Arlanda ner till Bangkok och sedan vidare till Phuket med flyg. Från Phuket tog vi sedan båt ut till Phi Phi öarna.

På Phi Phi finns det inga bilar, det finns 2 st mopeder och de används ibland av polisen. Men longthail båtar finns det gott om.Vi bor i en liten bungalow och boendet skulle väl kunnat vara bättre. Rummet isig är det inget fel på men toalett kunde väl vart trevligare, men det är en vattentoalett och man får ju vad man betalar för. Vi bor relativt nära stranden men på Ton sai där vi bor är det inte så jätte kul att sola och bada så i torsdags tog vi en promenad på ca 2 km upp i bergen och ner på andra sidan, där kom vi till Long beach. Mycket trevligt ställe, inte så mycket folk och bara ett par restauranger. På kvällen var vi också ute och gick och kikade på hela Ton sai biten.

Vaknade i natt och fick rusa på toaletten, har aldrig hänt mig tidigare. Men nu...ja hela dagen. Så våra utflykter som vi tänkt blev inte av jag vågar inte åka långt bort, vill gärna befinna mig i närheten av toaletten. Så idag blev det en lugn dag bredvid poolen, på em när jag tyckte jag kände mig bättre tog vi en båttaxi till Longbeach.

Min näsa är bränd och min haka flagar. Smörjer o smörjer med solskydd 50 men det hjälper föga, skugga är min bästa vän men jag brände mig nog redan på vägen ut hit.

I morgon (lördag) fortsätter vi vår resa tillbaka till Phuket och sen får vi se vad som väntar oss. Men först kl 1430 åker vi så vi har ju nästan en dag till på dessa ljuvliga Phi Phi islands

Nu efter en skön siesta hoppar jag in i duschen för att sedan kolla om jag kanske kan få behålla lite mat

Tyvärr är uppkopplingen så dålig så jag hoppar över det här med bilder ni får kika på dem sen


Snart..

Japp snart är det dax, bara 5 dagar kvar sen lyfter vi mot underbara Thailand igen. Nu känns det faktiskt som att vi gjort rätt för det, o kanske Bosse mera än jag kan jag tänka. Han som sliter i Göteborg och bara får komma hem ibland. Nu i helgen iallafall kommer han hem för han går på semester på fredag, jag ska ju iallafall även göra måndag på smärtis.

I helgen ska vi packa våra väskor och förbereda både hemmet, katterna och oss själva på borta varo.

I dag kom mitt nya sim kort till mobilen. När jag åker till Thailand använder jag ju HolidayPhone. En smart grej som gör att våra nära och kära alltid kan få tag i oss. De kan ringa billigt till oss och vi kan ringa billigt till dom dessutom kan man numera även surfa med deras sim kort.

I morgon ska jag ta itu med snön som kommit under tiden jag varit på smärtis i sundsvall, inget idealiskt göra för mig just nu men man vill ju gärna ta sig ut och in. Nu är det snart dax för att få sova i sin egen säng och det känns helt underbart kan jag säga


Bönhamn i vinterskrud

En helt vanlig dag i Bönhamn 2012 då kan det se ut så här. Det var i torsdags jag tog en promenad och då kändes det verkligen som en riktig vinterdagSom vanligt när jag tar en promenad har jag ju oftast sällskap


Och vi kan konstatera att just nu hänger det inte så mycket nät som ska rengöras  på Gisten, och isen ligger i hamnen, det ser ganska kallt ut


Det är ingen loppis i sjöboden och ingen grillning på grundhällan


Men idag lyser solen och det dropppar från taken, då ser allting helt plötsligt varmare ut. Jag tar en promenad och till och med gamle Limpar orkar sig på att följa med. Så skönt så  jag dammar av min eldningstunna och njuter av att elda det gamla

Livet

Inne på vecka 4 på smärtrehab. Känns onekligen som man kommit en bit på väg. Vi har fysisk träning 2 timmar per dag och övrig tid handlar det mycket om ergonomi och psykiska övningar och smärthantering.

Varje tisdag avslutar vi dan med promenad. Hittills har jag aldrig kunnat följa med på hela rundan, tanken är ju att vi ska lära oss känna igen signaler när smärtan är på väg och vända innan den blir för kraftig. I dag gick jag tillsammans med de övriga hela tiden!! Jag är ju medveten om att även om det känns så idag så kanske jag inte klarar det i morgon, Jag vet att jag inte blir smärtfri här men jag kan lära mig att hantera olika saker på olika sätt.
Vi pratar mycket om saker som vi inte längre klarar, som vi inte kan göra mera. Och vad vi istället kan göra som känns meningsfullt och som kan fylla tomrummet, för det är ju som så att det spelar ingen roll hur mycket vi ältar, klagar och gnäller så blir det ju inte bättre för det.
Oavsett om det handlar om värk eller annat, oavsett vilken typ av förlust vi drabbats av så måste livet gå vidare och det gäller att hitta meningsfulla saker att fylla det med.

Min syster skrev en väldigt fin blogg häromdan glitteroga.blogg.se om att inte vänta på att livet ska börja, livet är här och nu.

Livet är ju inte de dagar som gått, utan de dagar vi minns

Jag känner mig ikväll väldligt tacksam till livet. Och jag har valt att fylla mitt liv med värdefulla saker för mig, jag har en underbar familj, underbart jobb där jag känner att jag kan göra skillnad för människor som behöver mig och möjlighet att ändra saker och ting som kan bli jobbigt. Behöver man mera?

RSS 2.0