En dag efter stranden

 

I dag har det varit en varm och fuktig dag. Det har nästan inte blåst någonting och det blir ju helt olidligt då. Eftersom det känns som om vi vilat oss i kapp dygnen nu så blir jag lite rastlös utav att bara ligga och läsa och inte göra nåt.
För 4 år sedan 2009 var vi i Khao lak för första gången. Mycket har förändrats, mycket av vad som Tsunamin förstörde har sakta börjat utformats igen. Många byggen håller fortfarande i gång. Men för oss är det jätte intressant att se att så mycket har förändrats sedan första gången.

När vi var här var vårt hotell Fanari det som var mest nybyggt och det var det sista huset på den gatan. Nu är det inte alls så utan massor har byggts upp just på den gatan.
Vi gick en tur efter stranden precis som vi gjorde då för 4 år sedan. Den gången gick vi säkert ca 7 km efter stranden. Vi fick vada över på 2 ställen pga att det rinner ett par små vattendrag rakt ner i havet och blir stora vatten ansamlingar. I dag gick vi inte riktigt så långt men vi blev faccinerade över vad vi såg, hur mycket som förändrats. Då var vi helt ensamma, det var vi verkligen inte idag.

Ikväll har vi varit på en kanon restaurang ( återigen ) och ätit gott. Har en känsla av att det blir en tidig kväll ikväll. Vi är båda ganska trötta av värmen och i morgon funderar vi på att hyra moped och köra iväg och kika lite på andra ställen.
Någon dag ska vi åka upp till Takuapa, en gammal stad i närheten men dit tar vi nog taxi.
Men nu blir det en kall drink på vår lilla verandra

4.4 miljoner skr får man betala för detta hus som blivit uppbyggd efter stranden där i Bangniang


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0