5 dagar och 22 timmar

Det är vad som gått sedan sist.
Så vad har jag gjort då?  Hela fredag satt jag i möte nere i Sundsvall. Vi träffas 1 gång i månaden på detta vis nere i Sundsvall, alla vi som ansvarar för någon butiken. I regel är det mycket att diskutera eftersom vi vill arbeta på samma sätt både mot kunder och mot kommunerna.  På hemväg svängde jag in till Midlanda för att plocka upp Bosse som efter 2 veckor gick på sin helgledighet, mycket skönt. Vi har ju mycket att planera och ordna inför vårt bröllop i sommar.

På lördag ville vi båda träffa lite folk och drog till Övik både för att handla lite och umgås. Skönt tycker jag med lite omväxling och väldigt roligt att träffa våra vänner som, många av dom, bor sån långt ifrån oss så vi inte kan ses flera ggr i veckan.
Söndag och måndag tillbringade vi med alla de saker som måste göras inom husets fyra väggar också. En ledighet går så fort och nu är vi tillbaka i vardagen igen. Han i Göteborg och jag här hemma.

Deklarationen kom idag och det är väl ett säkert vårtecken.  Denna deklaration som ska visa att man betalar skatt och gör rätt för sig...
Naturligtvis är det inte bra om man betalat för lite i skatt, då får man betala tillbaka med ränta det man är skyldig staten..och har man betalat för mycket får man tillbaka pengar med en sketen ränta.  Jag har ingenting emot att betalat för mycket, jag får ju igen det. Jag har alltid bett min arbetsgivare att dra mera i skatt varje månad, dessutom kör jag ju 10 mil varje dag.
Men eftersom jag "lånat ut" mina pengar till staten borde väl jag få vara med och bestämma vart mina pengar ska gå..

Det gör ont i mitt hjärta att se och lyssna på alla människor som fått det så mycket sämre i livet. Alla sjukskrivna som verkligen är sjuka, för jag vet, att det finns de som många, många år utnyttjat systemet. Men nog är det väl fel att med all denna arbetslöshet i Sverige, ska även de som är sjuka och har svårt för att arbeta tvingas ut i arbetslivet igen?  Vi betalar ju skatt för att ALLA ska kunna ha det bra, eller?

Jag tror att vi idag har ett system som ser vem som verkligen är sjuk eller inte, så varför kan inte alla våra läkare själva få bedömma utifrån undersökningar, röntgen och prover? Varför måste försäkringskassan beblanda sig i sånt som de inte föstår?

Och alla arbetslösa, visst en del vill inte arbeta. Men övervägande delen av alla som går utan arbete vill kunna försörja sig själva utan försörjningsstöd och a-kassa.  De flesta människor vill ha det sociala som ett arbete ger, men istället blir de utnyttjade genom fas 3 och andra olika praktiker eller vad nu staten föredrar att kalla det.
Alla dessa jobbcocher och arbetsförmedlare, som fipplar med tider fram och tillbaka, helt enkelt fipplar med människors liv och måenden.
Jag som då har arbete, tjänar bra, varför tar jag upp denna diskussion? Borde inte jag bara vara tyst och vara nöjd?
Visst, jag är nöjd med att jag har det bra, men för inte allt för länge sedan var det jag som var långtidssjuskriven och gick omkring med smärtor, och en smärtsam ekonomi och jag har inte glömt...Jag vill vara medmänniska, även om jag har det bra

Ja nu sitter jag visst och hetsar upp mig, men vad jag ville säga var, att om nu staten får låna pengar av mig, borde jag inte ha nåt att säga till om då? Nä säg inte att genom att rösta vart 4:e år har jag nåt att säga till om, för det är inte sant. Men om man kunde ta det bästa från varje parti så kanske...

Och visst, fortsätt jaga de som inte är sjuka men gör sig till och de som inte vill jobba, men lite mera medmänsklighet för alla andra som är sjuka och inte kan och de som verkligen vill arbeta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0