80 talet

Sitter och tittar på skavland och blir så smått nostalgisk. Aha som var väldigt stora på 80 talet och Cat Stevens, underbar musik. Och det var underbar musik på 80 talet. Det var mycket bra saker på 80 talet, men å andra sidan har ju vi människor förmågan att komma ihåg bara det fina, det jobbiga glömmer vi gärna o det är väl tur.Så här såg jag ut i början på det ljuva 80-talet....Som ni ser glad och fylld med skoj..
Tänk vilket liv man levde, så bekymmersfritt. Man tog en dag i taget utan att reflektera över konsekvenserna. Men det kanske är så när man är ung och lycklig. Tänk om jag hade vetat när jag var 20 vad jag vet idag när jag är 40+!
Då drömde jag om en karriär, resor och partyn. 
Då levde man bara för dagen, morgon dagen var ett annat bekymmer.
Tänk om jag gjort si , om jag gjort så...Jag blev erbjuden att köpa lägenhet i Sthlm då 1986, men avstod. Jag hade ju lägenhet visserligen i andra hand, men so what.
Jag blev erbjuden att köpa aktier billigt när Pripps skulle göra en fusion, Nä men inte behövde jag några aktier...Idiot vill jag bara vråla idag, men så är det väl tänk om ....

Det är väl misstag man gör när man är ung, man tänker inte på framtiden, den är liksom så långt borta just där.
Någon sa: "Livet är inte målet, livet är vägen, tiden måste få vara där, seg, ryckig och allt för kort.
Men om jag inte hade varit den där unga, ansvarslösa, nyfikna tjejen jag var då, hade ju jag inte varit den jag är idag.

Det är ju som farbror Barbro säger, "Det finns inga genvägar" 
Vi måste gå igenom det vi ska igenom. Alla svårigheter, allt jobbiga det är det som formar oss i unga år och gör oss till de människor vi blir som vuxna.

Jag vet att många i min ålder skämtar om sin ålder och tycker "att jag jag är minsann bara 27" visst kan man väl skämta om det, men jag har aldrig haft något behov av det. Varje ålder har sin charm brukar jag säga. Jag är stolt över varje rynka jag får för det visar att jag levt! Jag är stolt över mina 45 år det är de som gett mig lite grace och respekt.

Så med facit i hand! Så ser man väl inte tilbaka. Det finns ingenting man ska ångra, jag levde, jag hade kul och jag lärde mig massor.
Och även om jag inte skulle vilja vara 20 år idag, så nog skulle det vara skoj att få tillbringa en dag på 80-talet igen.

Kommentarer
Postat av: Lillemor

Hej Cilla! :)Du var verkligen vacker och är det fortfarande!

Jag håller med dig: man ska vara glad för sina rynkor för de visar att man levt. Och litet skrattrynkor förhöjer ju bara skönheten, säger jag som nyss fyllt 64.Och inte ska man ångra saker man inte gjorde. Livet går vidare och man ska ta tillvara varje ögonblick.Kram till dig och en riktigt trevlig helg önskar jag dig!

2011-04-02 @ 13:42:40
URL: http://angermanalvens.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0