Mot Krabi



På måndag checkade vi alltså ut och begav oss mot färjeläget och färjan som tog oss tillbaka till Surat thani. Väl framme på fastmark bestämde vi oss för att ta en ac taxi till stan.

När vi åkte ut åkte vi buss, en gammal skraltig buss utan ac och vi höll formligen på att dö innan vi var framme. Visserligen hade vi precis kommit från en lång resa och var väldigt trötta och inte alls van vid värmen, men vi ville inte utsätta oss för det så vi tog en en egen taxi in till busstationen där vi skulle åka buss ner till Krabi.

Framme på busstationen konstaterar vi att det är inte som en svensk busstation men inte långt ifrån. Toaletterna var ju under all kritik, jag har lite svårt för dessa toaletter som bara är ett hål i golvet. Men allting går ju, det var väldigt dåligt med några fik eller restauranger i närheten så för mig fick det bli en mugg nudelsoppa uppvärmd i micro och Bosse nöjde sig med en chokladkaka och vatten.


Väl iväg på bussen visar det sig att bussen vi åkte var en typ av bussgods. Det tog sin lilla tid, men vilken service. När vi anlände Krabi och chauffören visste att vi skulle ut till Ao nang, så ropade han genom rutan till en buss som var på väg att den hade ytterligare passagerare, han fick till svar att det var en buss till som skulle gå om några minuter, en skolbuss....

Skolbussen var en jeep med öppna väggar därbak och med lång bänkar att sitta på. Rymdes en del och de skolbarn som inte rymdes fick stå och hålla i sig på utsidan. En upplevelse. Nu tog resan till Ao nang lite längre tid eftersom vi åkte runt på vissa skolor och hämtade barn, men vad gjorde det vi fick se massor.

Krabi har en underbar natur, det har hela Thailand men Krabi är helt otroligt.  Framme i Ao nang visar det sig att det rum vi hyrt via internet, var ett.... hm nja..vet inte hur jag ska förklara. Det var ett rum med ac (jätte bra) men inget fönster, en dörr ut till en balkong där det var ca 30 cm fri sikt ner mellan ett annat hus. På balkongen fanns det en dörr in till en toalett med dusch, där man skulle sitta på toaletten för att duscha. Ja ni förstår ju själva att det var inget dröm hotell.  Vi gick helt sonika ut på jakt efter ett annat hotell, o hittade ett rakt över gatan, med underbar utsikt och pool på taket.




Eftersom vi vill upptäcka så mycket som möjligt på våra resor så blir det väldigt mycket promenader.  Vi går efter stränderna och här hittade vi då en stig med trappor som ledde upp på berget, och när man kom upp så såg man en annan strand, mysigt.





Längst ner stod en vakt o talade om för oss att visst fick vi bada på stranden men det fanns ju även ett hotell område där o dit fick vi absolut inte gå.





Eftersom det inte fanns någon resturang eller toalett blev besöket på stranden inte så långt utan vi tog en långsvansbåt tillbaka och intog lunch och öl och toalett besök.


Efteråt tog vi en mopedtaxi längre bort mot andra hållet och gick på upptäcks färd på den stranden.  Åh vilka stränder. När det var lågvatten kunde man gå mellan öarna, men man fick ju hålla lite uppsikt för kom vattnet kunde man bli fast på någon ö, helt fantastiskt









Vi bestämde att dagen efter skulle vi ta en båt utflykt ut till 4 av Krabis finaste öar. Det var verkligen nåt jag såg fram emot. En hel dag med snorkling och livsnjutning. Dagen efteråt vaknade jag till ett mörkt Krabi, moln, moln och åter gråa moln. Vi gav oss iväg ändå, vi hade ju betalat för utflykten och naturligtvis hoppades vi på att det skulle spricka upp o bli bättre väder, men tyvärr...





Det här var Phranang beach här kunde man kika på strandens apor, klipporna som hänger ner över vattnet och Princess Cave där offringar till fruktbarhetsgudinnan tidigare gjordes. Om ni tittar noga ser ni vad det är folket har gjort för denna fruktbarhetsgudinna...


Vidare åkte vi till chicken island, där det normalt skulle vara kanon att bada och snorkla. Men tyvärr höll vädret i sig och blev ännu värre, det spö regnade konstant hela dagen.


Regnigt och taskigt väder, men en upplevelse i allafall. Men visst har det varit trevligare om solen har kommit fram istället för allt detta regn. Regnet gjorde i allafall att vi tog beslutet att lämna Krabi. Vi hade tänkt fortsätta till Phi Phi men bestämde oss för att lämna Phi Phi till nästa år och dagen efteråt tog vi oss återigen upp på en buss och vidare till Phuket island och Karon beach, men det återkommer jag till. Det får vara bra för idag nu


Kommentarer
Postat av: Lillemor

Vad gör litet regn när ni ändå hade en sådan underbar upplevelse! :)

2011-03-14 @ 12:04:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0