Horisonten

Tog en promenad upp till piskarmalberget tidigare i dag för att titta på blåsten och vågorna. Det facinerar alltid mig, alltså havet och vågorna och horisonten. Vad finns bortom horisonten? Är det bara Ulvön och sedan Finland. Vad är egentligen horisonten?


Horisont, från grekiska "begränsande", är den linje i blickfältet där markytan och himlen möts, den mest avlägsna punkten i markytan som man kan se. Visst är det facinerande?

Det blåser ordentligt här ute vid havet idag och det är fantastiskt tycker jag att se hur vattnet slås in och över klipporna.

Det känns som om hösten är här på riktigt nu. På kvällen infinner sig det jobbiga svarta och mörka. Här blir det alltid riktigt mörkt. Havet är mörkt, det är mörkt från bergen och asfalten är mörk så det blir alltså riktigt mörkt. Sommargästerna har alla åkt till sina respektive hemorter och det är lite tomt, tråkigt tycker jag att de inte lämnar en liten lampa på så vi som bor här har lite mera ljus.

Mina blommor blommar nog på sista versen en del. Änglatrumpeten är faktiskt som vackrast just nu

Eller vi kanske har lite brittsommar att vänta, hoppas det. Hösten är ju fin den också med alla underbara färger och det går ju så fort så snart är det ju vår igen, den som väntar på nåt gott...

 

 


Kommentarer
Postat av: zaq

Klart det blir Brittsommar!

Hösten är allt bra fin också, särskilt för en som mig som gillar att vara i skogen och leta svamp. Lyckan var god idag med, fulla korgen med gulingar och hösttrattisar...Ha så gott!

2009-08-30 @ 22:33:04
URL: http://zaq.blogg.se/
Postat av: Soffie

va positivt du tänker borde nog tänka som du för det här med höst vinter å mörker får mej att få rysningar,

Tycker det kännts som hösten varit här så länge redan,så hoppas verkligen det kommer få va fint ända tills november helst!

va vackert du bor med havet så nära inpå

vackra bilder

må gott

2009-08-30 @ 22:35:30
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: britten...

ja jag tycker om hösten , höstens färger och till och med vindarna....hoppas vi kan ses senare i höst....fnissar när jag tänker på våran lilla gullemamma...

2009-08-31 @ 22:37:45
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Inger

Ja hösten är jättefin,,särskilt när det är Brittsommar...Jag tycker sommaren har varit fin i vår miljö..det har ju varierat i år...Men ibland måste man ha tur,...

Granna bilder du visar.. Nu ser vi fram mot en fin höst, med många fina färger...

ha det gott.kramkramen till dig..

2009-08-31 @ 23:37:20
URL: http://ingeremksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0