Vart tog all tid vägen?

Jo det kan man ju undra. Har inte hunnit skriva på hela helgen, har ingen aning om vad jag egentligen gjort med tiden men den har inte räckt till.

I torsdags åkte vi ju in för att gratulera Johan som tog studenten. Den absolut i särklass varmaste dagen under hela helgen!! Vet inte hur varmt det var. Men när man står där och väntar på att studenterna ska komma ut står man redan i en gryta. Huvudvärken infann sig och det var en del som svimmade ( dock inte jag ) När de väl kom ut var de väl si så där en kvart försenade (typiskt) Vi åkte ner på stan sen för att se honom vinka och leva loppan på bilflaket (bilder kommer sedan)

Jag, Bosse, Sara, Sofie och Robert intog en lunch i värmen. Sara sprang till sin körlektion och vi andra gick ner till Gästhamnen för en svalkande glass och kanske lite svalka från havet. När sedan Sara var klar åkte vi hem till Johan för att fortsätta gratulera honom.

Robert och Sofie som på torsdag kväll fått ett bud om en tragisk olycka i Ulllånger åkte hem, de orkade inte mera. (Roberts kusin omkom under tragiska omständigheter på sitt jobb på onsdag kväll)

När Bosse och jag senare på kvällen åkte hem visade bil termometern på 33 grader efter vägen i skuggan. Vi var inte hemma förrän kl var 2100 så det blev en lång dag i värmen. Jag var fullständigt slut på men vansinnigt glad att det inte var jag som skulle stå för all mat och fika på hans mottagning.

På fredag var det lite svalare så vi pysslade på hemma på gården med olika saker som måste göras och bli klart för midsommar.
Sedan vid 2030 kom 3 ungdommar nerför vägen. Efter ca en timme kom ena killen springande uppför backen och försvann. Efter ytterligare halvtimme kom räddningstjänsten med blåljus. När man då som jag bor i en liten by blir man ju lite rädd och undrar vad som hänt och vem som råkat ut för nåt.


 Efter en stund kom räddningsbilen rullande sakta tillbaka, Bosse sprang iväg och tänkte att han kanske inte hittar dit han ska. Några minuter senare kom ambulansen. De 2 killarna och tjejen skulle träna bergsklättring på klipporna ut mot havet. Blåsten låg då på ca 10-15 sek/m, ena killen ramlade ner i vattnet och vattnet som bara ligger på ca 6 grader kylde ju snabbt ner honom. Han kompisar orkade inte tack vare stormen dra upp honom och han själv hade ju ingen ork kvar eftersom han var ganska nerkyld redan.
Bosse och en annan kille tog båten och tänkte att de kanske kunde hjälpa till att få in honom i båten och på det viset få honom upp på land, men eftersom det blåste så kraftigt gick inte det heller. Vid 2300 anlände helikopter som kunde gå ner och lyfta honom, de flög honom till Örnsköldsviks sjukhus och då efter 1 och en halv timme i kallt vatten var han nog kraftigt ner kyld men han levde i alla fall.




På lördag så var det dax igen! Nu ville vi ju kika på när Johan skulle på bal. Fin klädd uti fingerspetsarna anlände han i tjusig bil tillsammans med en tjusig tjej.


Tyvärr blev inte bilderna någon super kvalité eftersom de anlände precis som solen sken rakt in i kameran.  Nu är det 2 år kvar till nästa student, och då är de två samtidigt.
Sara har ju tillbringat ett extra år i skolan eftersom hon valde att börja om på nytt program i höstas. Men som jag sa till henne det gör ingenting. Vi har bättre nytta av en målare än en barnskötare....

I går söndag gick allting på halvfart. Trött och ont i kroppen. På kvällen blåste det upp lite och äntligen kom lite regn. Dock alltför lite. I dag är det återigen stormigt ute men varmt i allafall.
Jag ska åka in till Nordingrå för att hämta ut mitt mörkläggnings tyg och sätta mig o sy gardiner åt Sara. Ska även börja förbereda mig för midsommar. Det är visserligen 2 veckor kvar men eftersom jag ska jobba i helgen och sedan åka till Holmträsk till syster och mamma blir det lite hektiskt. Vi har vårdplaneringsmöte på torsdag kl 14 innan midsommar och jag har ju trots allt 25 mil att köra sedan.
 Skönt om man då för en gångs skull har planerat och har allting klart.
Vår midsommar innehåller alltid mycket folk och mycket mat. Som tur är har vi alltid lagt upp det som ett knytis så det går ganska bra. Brukar normalt vara närmare 30 personer som äter och har roligt tillsammans. Mycket mat, lekar, musik m.m

Nu ska jag hasta in i era blogg världar och se vad ni haft för er
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0