Vilken dag!

I dag har det för mig varit en psykiskt jobbig dag! Jag hatar att gå till tandläkaren!! Det är ända sedan jag var liten det värsta jag vet.

När jag var ca 6 år var jag till tandläkaren i Åsele. Jag besökte tandläkaren ensam, min pappa hade ett sammanträde och min mamma var kvar på gården för att sköta den. Min syster och kusin var med men de stannade ute i väntrummet medans jag var inne hos tandis. Som brukligt är fick ju jag vänta i stolen medans han väntade på att bedövning skulle värka eller röntgen bilder, kommer inte ihåg där. Jag var så rädd så jag kissade på mig. Glömmer det aldrig.

image16

Sedan när jag blev äldre fick  jag tandställning. Egentligen inget märkvärdigt, men jag hade en hörntand som växte på en annan hörntand, och jag behövde en operation. Min pappa körde mig de 12 milen till tandläkaren men kunde inte stanna så jag fick gå in själv. Jag var då 14 år, så det skulle väl inte vara så märkvärdigt.
De gav mig 6 sprutor bedövning. En av sprutorna träffade förmodligen en nerv och dagen efteråt såg jag ut som om jag varit i en större brottningsmatch.

Nu nästan 30 år senare, får jag alltså höra att den operationen förmodligen orsakade min tandvärk i julas!! Nåt har tydligen blivit fel vid operationen och den hörntand som orsakade min tandvärk var död??

Nåja första besöket är gjort och som tröst har vi ikväll låtsats att det är semle dag! Jovisst det går alldeles utmärkt att äta semlor i januari.  Semlor är det godaste som finns och för figuren det mest livsfarliga som finns men den var god och jag tyckte jag var värd den!

image17

Först tandläkare sedan semlor, hmm! vilken kombination

Kommentarer
Postat av: Cissi

Låter som om du verkligen var värd den där semlan!
Ja tandläkaren är ett gissel. Att man sedan behöver betala dyra pengar är ju hutlöst!!
Fast egentligen är det ju bra att de finns för hur hade man annars sett ut i munnen..

2008-01-17 @ 20:29:24
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Lillemor

låter osm en bra kombination tycker jag.det e ju EFTER ettt tandläkar besök man e som bäst i munnen.fastnar ingenting hihi.
vilken grej med tandläkaren. usch .. jag blev plågad i 13 timmars pass när jag var 7. satt i 8 dagar och försökte få ordning på tändrna .slog ut 4 tänder uppe fram . brännbollsträ.. ingen snygg syn..
sen dess är jag inte rädd. gick väl över.meninnan fick dom släpa in mig med våld..e väl mest tur at tman inte e rädd efter en sån grej.kunde lika gärna gå åt andra hållet.man e ju utlämnad som fan också

massakramar

2008-01-17 @ 20:44:29
Postat av: Sus i dus en desperat lyxhustru!

Ja vi brukar faktiskt åka till bönhamn och fika varje sommar! Älskar att åka dit ut!

Oj Semla! Ja det ska ju inte jag äta! *men gott är det ju*

Kram
Sus

2008-01-17 @ 21:03:42
URL: http://sus68.blogg.se
Postat av: Maria

Härligt!!! Ännu en semleälskare!!!! Visst är det speciellt med semlor!!! Det måste jag köpa i morgon!!!!!

2008-01-17 @ 21:12:38
URL: http://www.nightviolet.nogg.se
Postat av: Inger

Inget kul med tandläkaren. Men går man inte dit och förebygger, så blir det surt efteråt...
Ja när man var barn var det fruktansvärt hur tandläkarna var mot barnen på 50-talet.. Sedan ska vi inte tala om hur borren såg ut, hemska tider.
Idag är det ju rena paradiset att gå det..
Men jobbigt ändå, förstås..
Du var värd semlan. Men jag väntar till fastan..
Kram

2008-01-17 @ 22:44:44
URL: http://IngerEmKssson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0