På jakt efter våren

Jag förstår inte hur ni orkar!! Ni som bara sover 3-4 timmar per dygn?? Var i säng fredagnatt vid 0330 och uppe med tuppen sen för att se till så Sara  kom iväg med bussen.  Var hemma här när kl var ca 1200. Solen sken från en klar blå himmel och det var varm  och skönt ute. Vem kan gå o lägga sig igen då?? Inte jag! Jag har väntat allför länge på våren.
Bytte om och undrade vad jag skulle göra ute för att hålla igång. Här uppe är det alltför tidigt att börja kratta rabatter, rätt som det är kommer det snö igen och jag vill ju inte skrämma mina skyddslingar. Städa uterummet blev min uppgift. Men det var inte alltför lätt, för där inne förvaras just nu både det ena o det andra efter vinter och renoveringar. Mycket som jag inte orkar eller vågar lyfta.
image205
Lägg ner projektet sa en inre röst o sagt o gjort, jag la ner projektet. Måste vänta på att Bosse får tid att hjälpa mig.

Men jag kunde i alla fall gå runt på min tomt o se o planera för ingreppen som kommer.

image206
Här i stenröset vid fågelbord och fågelbad ska det så småningom på med jord för där ska det växa både kryddor och fina marktäckare.
image207

Här är gruset från i fjol som förbereder grunden där mitt växthus som Bosse ska bygga ska stå. Bredvid till höger ska jag ha ett litet trädgårdsland med morötter och lite potatis.
image208
Här ännu mer mot höger ner i slänten mot skomakar antons, där ska jag låta fingerborgsblommor och lupiner få växa och skärma av vår tomt.
image209
Här är grävrester från arbetet i fjol. Här ska en hel del sten på igen och sedan en massa jord och sedan ska jag plantera marktäckare här. Blir nog jätte bra tror jag.  Efter den lilla rundturen kunde jag inte låta bli att i allafall börja kratta lite. Där borta vid fågelborden där var det ganska torrt och där kunde jag kratta bort en hel del av fåglarnas spill. Det blir ju så himla fint när man krattat. Både min syster och Bosse tyckte att jag skulle låta bli och i stället gå o sova lite, båda vet ju hur jag bli om jag inte sover när jag jobbat.
Det finns två saker som kan få mig på väldigt dåligt humör, och det är för lite sömn och för lite mat.

Nu har jag i allafall hunnit sova ett par timmar på soffan (finns inget som är så härligt som att lägga sig på just soffan) så nu är det nog dax för att ordna lite lördags mat. Ska laga en fläskfilé gryta som jag snott receptet av hos sus68.blogg.se, ska bli spännande o se vad det är.
Hon har mycket goda recept och hittills har jag aldrig blivit missnöjd.

Ha en bra lördag kväll o så hoppas vi på samma underbara väder i morgon


Kommentarer
Postat av: Cissi

Ja jag behöver då mer än 3 timmars sömn per natt. Minst 7, då mår jag som bäst! :o)
Ha en riktigt skön lördagskväll!
Kram

2008-04-05 @ 19:21:27
URL: http://cissilina.blogg.se
Postat av: Inger

Jag behöver 8 timmars sömn för att bli utvilad.. Men det är inte jämt, ibland inte en minut..
Du har mycket jobb framför dig..

Har ni inte ett
gammalt kapell, med en båt upphängd i taket.
Har foton från Bönhamn, från klipporna. kommer ihåg att vi även var
i Nordengrå i en Hantverkshus.
Men det var 1999 då bodde inte du där..

Hoppas att fläskfilé smakade gott..
Ha det gott.
Kram

2008-04-05 @ 22:13:18
URL: http://IngerEmKsson.blogg.se
Postat av: maria

Sömn? Vad är det????

Vilket jätteprojekt du har framför dig med din trädgård!!!! Nu fattar jag vad du menade med betongträdgård...hihi....jag trodde först att du menade att jorden var som betong, typ lerjord. Men dina bilder förklarade saken!
Jag tror det kommer att bli jättefint när du är klar med allt.

Ett tips om en supermarktäckare som är väldigt vacker, växer fort så det knakar och trivs överallt: Ormöga. Blommorna liknar förgätmigej men är mycket mer intensivt blå.

Ha det bra......

2008-04-06 @ 08:06:23
URL: http://www.nightviolet.blogg.se
Postat av: Mia

Vad fint det kommer att bli när dina planer har förverkligats!

2008-04-06 @ 09:21:49
URL: http://www.matmia.blogg.se
Postat av: lillemor

vad skönt med lite vår ,här e det mer höst tror jag.. låter som om det kan bli fint. kul med projekt.
kram!!

2008-04-06 @ 09:35:00
Postat av: Millapilla

Det blir nog jättefint med ert trädgårdsprojekt! Ja nu är det vår ute...hoppas nu inte det kommer mer snö.Ha en skön söndag:Kram

Postat av: Margaretha

Ja det blir väl inte färdigt i en handvändning....men kul verkar det vara . Och tänk så fint det blir när det är klart....ni måste ha en av Sveriges vackraste tomter......
Kram
Margaretha ( lite avis)

2008-04-06 @ 16:53:51
URL: http://catfriend.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0