Att alltid behöva göra

Tänk att vissa dagar bara är.  Jag har så svårt för att acceptera att ibland finns det inget viktigt att göra. Jag försöker hitta göra, vare sig det behövs eller inte. Kanske det har med uppfostran att göra? Vi, jag och mina syskon är ju uppfostrade på det viset att man arbetar och gör rätt för sig. Kan man inte arbeta med tunga saker så finns det alltid saker som måste göras i allafall.
Men ibland är det ju faktiskt skönt att bara vara, men det är det som jag har så svårt för. Jag kan på kvällarna känna att, varför satte jag mig inte o läste den där boken el.dyl.. men det känns nästan som om jag skulle kunna kallas lat om jag gör nåt sånt och det är det sista jag är.

Marie (som har fiket i stan där jag brukar jobba) säger alltid att det är sån skillnad när jag jobbar eller när någon av de yngre jobbar. Jag ser själv vad som måste göras. Men jag tror inte det har med ålder att göra, för Sofie är likadan. Jag tror det har med uppfostran att göra, har man redan som barn fått lära sig hjälpa till hemma och vet att man måste arbeta för att få lön, då faller det sig naturligt. Men om man under sin uppväxt alltid haft allting serverat då ter sig saker och ting inte lika naturligt att se vad som behöver göras hemma eller på en arbetsplats.

Nu är kl 12.40 och jag satt precis o funderade på vad jag gjort. Jag skulle vilja ta min promenad, kanske lägga mig i soffan och läsa en stund, men jag vet att möjligen kommer jag att ta en promenad men lägga mig i soffan för att läsa, det kommr jag förmodligen inte att göra. Varför har jag så svårt för att unna mig det jag skulle vilja bara för att ha det lugnt o skönt, varför kan inte jag bara skita i att tex dammsuga, eller tvätta den där maskinen.

Hmm jag måste nog åka på kurs, eller vad tror ni??

Kommentarer
Postat av: maria

Precis likadan är jag!!! Man MÅSTE uträtta något varje dag!!! Så vansinningt dumt! I mitt fall tror jag det är för att jag ÄR det jag GÖR...Låter det konstigt!
Bekräftelsehungriga Maria får en klapp på axeln och någon säger -Vad duktig du är!
Då är jag nöjd, för duktig ska man ju vara....

Nu har jag försökt att lära om men det är inte lätt!
Till hjälp har jag Lillemor som alltid säger till mig när det blir för mycket och uppmuntrar när jag varit LAT nån dag.

Så då säger jag till dig: Försök att ta den där boken och lägg dig i soffan en stund.

Om du klarar det så är du världens duktigaste Cilla!!!
Om inte så är du bra ändå.....oavsett vad du gör!!!

kram

2008-04-03 @ 13:31:07
URL: http://www.nightviolet.blogg.se
Postat av: maria

hmm....med risk att förlora trovärdighet i förra kommentaren så tänkte jag bara tala om hur DUKTIG jJAG HAR VARIT IDAG...hahahaha!! Rensat 3 rabatter och eldat skräp.....
Men nu har jag rast....ska fika, lägga mig bredvid Challe i solen och mysa.....

kram igen...

2008-04-03 @ 13:33:15
URL: http://www.nightviolet.blogg.se
Postat av: Margareta

Det har med uppfostran o göra, jag har samma känslor för arbete o vila.
Nighviolets Faster Kram

2008-04-03 @ 15:13:18
Postat av: Inger

Ja jag tror att det delvis har med uppfostran att göra.. Men sedan tror jag att man kan lära sig att bli lite latare.. Jag har blivet bättre, men det tar tid,,

Gör något som är kul, slappa..det är typiskt för oss kvinnor, vi måste vara så himla duktiga.. Jag har börjat inse att när jag inget gör är jag duktigast, tänker på min kropp. Själklart kan man ju inte tänka så jämt,,hihi men ibland,, försök min vän.

Cilla lägg dig på sängen och läs.. Din kropp kommer att tacka dig, den vill vila ibland,,

Lycka till
kramen till dig,,

2008-04-03 @ 15:18:37
URL: http://IngerEmksson.blogg.se
Postat av: Millapilla

ja du Cilla....jag känner igen mig så väl i vad du skriver. Men har på senaste lärt mig säga nej och strunta i städning en dag och så där...det går inte ifrån en. Svårt men det går. Sedan är jag annorlunda när jag jobbar. 100% ,inget slarv och precis som du... ser vad som ska göras. Ja du Cilla man gör så gott man kan. Kram på dig!

Postat av: britten

ja du kära syster,...vi är uppfostrade till att jobba , se bara på hur mamsen har gnott hela sitt liv..jag tycker att jag har kommit så pass långt i alla fall så jag kan strunta idag i en del som jag inte klarade förut...men kroppen har ju sagt ifrån också förstås..och div förståsigpåare också...men varför kan man inte tillåta sig att säga att jag varit duktig som tagit det lugnt i dag...min Björn är duktig på att tala om för mig det...Nu har du varit duktig som vilat säger han ofta..och ibland säger han " va bra att du struntade i att dammsuga " men det är svårt..jag vet..men Farbror Doktor sa en gång till mig att Om du inte vill hamna i rullstol måste du börja lyssna på din kropp och nu försöker jag göra det..GÅ OCH LÄGG DIG/ kram

2008-04-03 @ 15:32:58
URL: http://pyrobritt.blogg.se
Postat av: maya

Hoppas du får en bra dag!

2008-04-03 @ 15:33:14
URL: http://metrobloggen.se/mayas
Postat av: Mia

Jaa du, det beror nog helt och hållet på fostran. Är likadan, inte 17 kan jag lägga mig mitt på dan och läsa??!! Nääää...

2008-04-03 @ 18:53:40
URL: http://www.matmia.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0