Nyårskrönika 2016

 
Verkar som om mitt bloggande bara handlar om lite resor och en nyårskrönika numera. Det har blivit så, tiden räcker inte till för allt som jag vill göra numera. Nåja, jag skriver ju för min egen skull, för att senare kunna komma ihåg hur det egentligen var.
 
Januari 2016
Nyårsaftonen firade vi i goda vänners lag. God middag och mycket surr och naturligtvis, klockorna vid kapellet vid 12 slaget.
En helt vanlig januari.

Snö och kyla och förkylningar och naturligtvis jobb och jobb. Bästa vännerna bjöd in till fest så vi firade Nisse och Åsas 60 års dagar med stor fest och baluns
 
Februari 2016
Så är då äntligen vår semestermånad kommen. 3 veckor i Sri Lanka är väl aldrig fel mitt i vintern. Den 4:e lämnar vi Bönhamn för att njuta av livet.

Så här efteråt kan jag väl kort konstatera att bättre ställen har jag varit på men resan var mödan värd. Bara att kunna få åka förbi Lapoint surfcamp och få tacka dem personligen för allt de gjorde för min Sofie 1 år och 3 månader tidigare när Jim dog, det var verkligen värt allt.
 
Hikkaduwa, Unawatuna, Mirissa och Negombo. Sightseeing och safari. God mat, värme och sand. Jag är lyckligt lottad som kan ha det så
 
 
Mars 2016
Väl hemma igen märker jag att våren lyser med sin frånvaro. Dygnet runt jobb, sortiment som ska bytas och dyl härliga saker på jobbet. Under tiden på vår semester så brukar det dyka upp olika ideér på vad som ska fixas och ändras hemma. I år kom vi på att vårt sovrum nog skulle flyttas och att en vägg nere skulle öppnas upp. Så väl hemma börjar vi arbetet med just det.
 
Sigge är stor nog för att få träffa farbror doktor, det är dax för kastrering, id märkning och vaccination.
Och så äntligen påsk och i år kommer i vanlig ordning tjejerna hem. Hela huset lever upp när barnen kommer. Sofie och Sara kommer redan strax innan, åker tillbaka lite olika dagar men vi hinner med en roadtripp till västerbotten och Mamma
 
April 2016
Redan i början av april var snön så gott som borta. Övervåningen tar sig mer och mer och tillslut kommer vår nya säng. Våra walkinclosets tar form och det är verkligen helt underbart att få sitta nere och titta på vårt nya rum. Men helt plötsligt den 25 april, ligger snön på marken igen. Och naturligtvis är det full rykande snöstorm när vår husvagn hämtas. Hon får helt enkelt stå kvar i grannbyn tills Bosse är hemma från sitt jobb uppdrag i södra Sverige någonstans.
Valborgsmässoafton tillbringar vi som vanligt i Bönhamn med de allra, allra bästa vännerna. God mat, god dryck och brasa vid vattnet

Maj 2016
Eurovision månad!!
Allting spirar, trädgården växer och frodas och redan i mitten av maj är liljekonvaljerna på gång.
Så till slut är det då dax för Eurovision. Jag, Sofie och Ellen ska iväg. Sara jobbar för fullt med artister och har fullt upp hela veckan med den stora maskin som det blivit av tävlingen. Vansinnigt roligt att få uppleva allting på plats i Stockholm.
 Bosse åker till Oslo till Johan och umgås med honom medans jag kan ängna mig åt det roliga i Stockholm. Är man ett eurovision freek så är man.
Innan jag avslutar helgen i Stockholm hinner jag dock med Ulriksdals trädgård tillsammans med min syster och Sara. Många ideér börjar det bli i huvudet, hem för att fortsätta bygga trädgård
 
Juni 2016
Så äntligen är första riktiga sommarmånaden här, men huga så kallt. Redan i mitten av månaden anländer Sofie och Sara för att tillsammans med sina vänner hinna gå höga kusten leden innan midsommar kommer. Tyvärr så står naturligtvis regnet som spön i backen på deras första dag, men det blir bättre.
Midsommar gör sitt intåg och tillsammans med den kommer så klart våra andra barn, Johan och Ellen och Kattis och Kim. Som vanligt blir det en kall men mysig helg, även Håkan och Karin gör oss sällskap  men som sagt vädret kunde ju varit bättre eller framför allt varmare
 
 
Juli 2016
Redo för 2 veckors semester igen. Men nu startar vi den i Rystrand tillsammans med goda vänner. Regnet öste ner, men att händå få sitta i hamocken nere vid älven är lika underbart iallafall.
Skogspromenad och insamlande av drivved, en skön helg och så på söndagen kom solen.
Efter helgen förbereder vi vagnen och ger oss så småningom iväg söderut. Vadstena, Ödeshög, Malmö, Sandhammaren, Oskarshamn, Vimmerby, Norrköping.
 

Raskt marcherat...Man ska ha husvagn....
Väl hemma igen är det återigen dax för jobb igen. Vår högsäsong ligger ju under sommaren, så tiden efter semester är det i stortsett jobb hela tiden och mycket sådant.
Men lite festligheter med vänner hinner man ju med.
Vår årliga sommarfest och trots att sommaren var rätt kall så hade vi underbart väder den dagen. Sillunch på berget och grill på kvällen och som vanligt nästan hela natten i uterummet, fast i år fick värmen komma från el.
 
 
Augusti 2016
Roligheterna fortsätter denna sista sommar månad. Poolparty hos Håkan och Karin i Nordingrå, husvagns helg i skule med hela gänget Refreshments och Jerry Williams, bara roligheter känns det som.
Men så..En morgon i slutet av månaden kommer vår lille man, Sigge in och kan nästan inte gå. Tidigt en söndags morgon har något hänt. Vi avvaktar en dag och hoppas att det är något som kommer gå över av sig själv. Men på måndag em åker jag till grannbyn och en pensionerad veterinär som tittar på honom och skriver ut ett recept på antibiotika för han tror att Sigge fått en inflamtion i höften.
Men det visar sig att antibiotika och smärtstillande inte gör det hela bättre,det är värre än så. På Sollefteå djursjukhus konstaterar de efter röntgen att han har brutit lårbenet. Han behöver en operation, de kontaktar sundsvall för att höra med dem om det går att operera och under tiden våndas jag. Så ringer sundsvall upp till slut och jag får besked om att de tror att det går att operera. 2 veckor får vi vänta på operation. Men han är så tapper och med hjälp av smärtstillande funkar det att vänta
Sista helgen i augusti samlas vi i Stockholm. Jag behöver tid med mina hjärtan och Katarina och Kim ska flytta ner 2 månader för att praktisera så de får vår hjälp med det och jag får lite kvalitetstid med Sofie som snart återigen ska lämna Sverige ett tag.
Det blir sommar för en helg och vi åker ut i skärgården och promenerar Hässelby runt

Septermber 2016
Äntligen kommer då dagen för Sigges operation. Allting går bra och vi inser ganska snabbt att det svåraste kommer att bli att hålla honom i konvalecens :)
 
Lilla gubben är så himla duktig på att ta sin medicin och tränar duktigt sitt ben själv. Redan efter 3 veckor får han gå ut och sedan går tillfrisknandet jätte bra.
September brukar ju vara en månad där vi brukar ta en veckas ledigt men i år funkar inte det eftersom vi inte kan lämna våra katter. Jag vill själv se till att medicinen tas som den ska och att hans träning blir den bästa.
Konferans i Norrköping och helt plötsligt har september försvunnit
 
Oktober 2016
Börjar månaden med 50 års kalas med Bond tema. Jag försöker förvandla mig själv till Onatopp.
 
På festen finns en massa kreativa människor utklädda till både en martini och Grace Jones..
 
Oktober blir även en månad med avsked. Sara och Sofie anländer hem för en sista helg tillsammans i hemmet i Bönhamn. Sofie ska börja sin resa, sin vandring på Nya Zeeland, sin insamling för hjärt och lungfonden. (Ni kan följa henne på instagram sofie ingelsson eller på hennes blogg newzeelandbyfot.wordpress.com)
Sofie och jag åker till mamma för ett besök och tidningen Ångermanland kommer för att träffa Sofie och göra ett reportage om henne.
 

Vi åker till stockholm och sammanstrålar med Kattis och Kim för lite familjesamvaro innan söndagen kommer och vi skjutsar Sofie till flyget mot hennes äventyr.
En helg fylld av känslor blir det.
 
November 2016
Högsäsongen drar igång igen på jobbet, julen närmar sig och hysterin över att shoppa med den.
I början av månaden kommer den första snön men naturligtvis blir det tyvärr inget som ligger kvar.
 
December 2016
Julmarknad i Bönhamn, alltid till andra advent och halva barn styrkan hemma bestående av Sara och Katarina.
Underbart mysig helg.
Jobb, jobb och jobb men sen så. Äntligen lite ledigt.
Åker till Egypten för att fira jul och ladda batterier. Första dagarna fryser vi det är lång byxor och tröja på. Men sen så kommer solen och värmen
 
 
 
Har en vecka med poolhäng och bra böcker och fantastiskt julbord
Nästa jul hoppas vi på att vi kan ha samtliga ungar hemma hos oss. Har räknat ut att det faktiskt är snart 10 år sedan vi var alla samtidigt.
 
Nu är det nytt år och trots att 2016 blev ett lugnt år så hoppas jag att detta år ger alla mina nära och kära lycka och ro. 2014 och 2015 hamnar längre och längre bak och det känns så otroligt skönt
 
Gott nytt år till Alla
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0