Tidigare inlägg om vår renovering som fått följa med

Äntligen julklara!


Ja visst, trodde ett tag att det aldrig skulle sägas, men nu så! Visst är det ju mycket kvar men i det stora hela så.

Så här har vårt nya hem blivit. Det är ju som sagt en hel del kvar men i det stora hela så.

Där de svarta mattorna ligger, där ska det läggas klinkers, men för att ingen ska fastna med sockorna i bräderna så gjorde vi så där.


på bilden saknas tv och bord men det ska också på plats.
I det stora hela! I dag har jag enbart ägnat mig åt julen, skinka, godis och pynt. Om en stund ska vi klä granen.
Bosse gjorde sig en tur ut i skogen idag och hämtade en gran, den är lite sned men det luktar gammal dags jul av den, mysigt!
Engagemanget är inte som när barnen var små, nu är det mest tv som gäller. Men jag har mina små traditioner, när man klär granen så blir det glögg och jul musik och av med tv. Jag gillar jul när man har det mysigt och umgås. Så i år kommer barnen att få lägga tv tittandet en stund.
Ja mina kära vänner, vårt hem kan vi bo i igen och det är jul stämning i huset, skönt!
Jag hoppas att ni alla få ha en mycket lugn och skön jul

den 20 december 2007

Renoveringen fortskrider

Rösta på mig

Ja nu är det inte mycket kvar. Det är ju väldigt länge sedan jag skrev och berättade nåt om vår köksrenovering. Det är mycket som hänt där nere.
I går målade vi muren och taket sista svängen, fönster är insatta och flyttade, repgips uppsatt, det är spaklat och slipat.
Det brukar ju vara roligt att jämföra med tidigare bilder.Det här är alltså samma sida av köket! Vilken förändring va?! Jag blir själv mållös när jag ser skillnaden.Det roliga är att nu är det ju jul, så nu får jag inreda för julen. Efter jul ska vi tapetsera och kakla och då blir det ju en inredning till!! Jag som älskar detta, tänk va kul jag får!! Och det bästa är ju att då har man hunnit bo i det ett tag så det blir ju lättare att känna hur vi verkligen vill ha det. Att det blir mycket svart och vitt är det väl ingen som tvivlar på, men det är ju mycket annat.

Ja hädanefter skulle jag tro att det blir ett inlägg varje dag om vår renovering tills allt är klart för att fira jul, det här var nog den bästa julklapp vi kunnat få!!

den 24 november 2007

Renoverings stadiet

Renoveringen går sakta men säkert framåt. På måndag morgon åker min käre man till Kiruna igen. Två veckor blir han borta igen så därför känns det ju extra bråttom nu när han är hemma.


Men i stora drag så har han ju hunnit både vatten, avlopp, tagit upp för fönstret, satt alla skåp på plats. Nästa gång han kommer hem är det ju fönstret som måste sättas in och golvet som ska läggas. Sen kan vi nog fira jul. Taket och om tapetsering får vi ta efter jul, det får faktiskt fungera så.

I dag har jag skruvat ihop lådor och lådfronterna. Montererat in alla lådor, så även i skafferiet.


Jag känner mig jätte nöjd, tycker vi har hunnit ganska mycket och bitarna faller ju på plats mer och mer. Nu får jag under tiden Bosse är i Kiruna ägna mig åt att rensa bort allt skräp som ligger kvar, då är det ju lättare för honom att bara sätta igång när han är hemma igen.

Skåp skruvning

Ja det är sant!! Äntligen börjar det dra ihop sig. I dag har vi skruvat köksskåp!! titta va fint det blir
Underskåpen är inte riktigt fast skruvade ännu Bosse är inte riktigt klar med vatten/avlopp men det känns som att det ialla fall börjar hända saker igen och jag tror det kommer att bli riktigt bra.

Jag har skruvat ikea så svetten sprutat, riktigt kul.

Renoveringen går framåt

Bosse har tagit nya tag i vårt köksprojekt. Både avloppet och fönstret börjar sakta men säkert ta form. Fönstret är ut sågat och det lite mindre fönstret börjar ta form
Så här fin blev muren med de fina klinkersen vi hittade under korkmattan, kvar sedan tidigt 50 tal.
Jag ser att det syns lite dåligt, men för er som inte hört så har en gång i tiden köket med vedspis varit där inne där det nu är vardagsrum. Som skydd för golvet var det gråsvarta klinkers på golvet. De klinkersen som var bevarad tog vi reda på o satte in som mur hyllor, lite kul att använda det som en gång funnits.

Tanken är ju nu att när fönstret är ändrat och avloppet klart så ska vi börja med att montera ihop köket som ligger i källaren. golvet lägger vi in sedan och taket, ja det får nog vänta tills efter jul, vi kommer inte att hinna det eftersom Bosse åker iväg för att jobba igen på måndag.

Men när köket och golvet är på plats så funkar det ju att bo där nere och det känns som om det är det viktigaste just nu.
Jag tror det kommer att bli så bra.

Ikea kök

I dag anlände vårt Ikea kök!! Nu är det alltså bara Bosse som fattas.. Men han kommer ju hem på fredag, skönt då blir han hemma en vecka och förhoppningsvis hinner han en hel del då. Muren är ju klar men avloppet, fönster, tak och golv är ju inte färdigt än och allting tar ju en hel del tid. Får väl se hur mycket han hinner på en vecka. Nästa gång han kommer hem är ju till Lucia och då är det ju jul nästan.

Tur vi hade plockat ur källaren, blev himla bra att bara kunna bära in köket ditKartonger, kartonger, kartonger och som alltid när man köper från Ikea fattas det ju saker. För oss fattas det 3 kartonger. 2 olika fronter och fläktskåpsstommen är borta, så typiskt.

Nåja får ringa om det i morgon.

Nu är det här iallafall och nu är det bara resten kvar.

Stod nere i vårt blivande kök idag o funderade på olika inredningslösningar. Det är tur att vi ska fira jul i vårt nya kök så man hinner få en susning om vad och hur man egentligen vill ha det sen när det ska vara helt färdigt.
Köksön som vi ska bygga hinner vi ju inte med till jul utan det får bli ett projekt under vår vintern. Vår bruna skinngrupp kommer inte att passa in, men just nu finns det inte pengar iallafall för en ny soffa, det får bli nåt typ av överdrag, vill iallafall ha en någorlunda ljus soffa.

Tankarna virvlar iallafall runt i huvudet och jag börjar se framför mig hur jag vill ha det, men dit är det fortfarande väldigt lång väg känns det som.

Regn tunga skyar.

Regnig och grå söndag. Så är det idag. I går hade vi i vanlig ordning arbetsdag!! Nån som är förvånad?? Det har ju blivit arbetsdag här nu dygnet runt, men gissa vad det händer grejor. B började såga ur vägen för att visa mig hur det blir med de nya fönstren. Han sågade o kämpade och grejade så det stod härliga om, sen hörde jag ett jätte vrål nerifrån. Då hade han fått in en gammal spik rakt in i fingret ungefär vid knogen, fingret svällde upp o blödde så det sprutade, han hade jätte ont i knogen och kan fortfarande inte böja på fingret, men det stoppar inte honom från att fortsätta jobba...

På fredag kväll roade vi oss med att rita upp vägg och golv vart alla nya köksskåp och hurtsar ska sitta. Jätte roligt för det gjorde ju att man fick en helt annan över blick över det nya köket.Här ser ni bla hur fönstret ska flyttas, det blir en aning större, men bor man som vi vid havet och med vår utsikt så måste man ju se till att man verkligen kan utnytta den.
Ni kan också se på ett ungefär hur allt kommer att placeras, tycker själv att det kommer att bli jätte bra. Låd hurtsen som står kvar kommer jag att använda sedan när köksön ska byggas.

Här kommer kyl o frys att placeras på ena sidan och på andra sidan kommer det att bli en braskamin, Mysigt.

Snart kommer min "Fia" ska bli mysigt att få umgås med henne idag. Hon har ju varit o Öivik med lill S, de har haft en syskon helg, blir ju inte så många av såna dagar längre när de nu bor i varsin stad 11 mil ifrån varandra.
Min Stor S är ju en tjej som är så mån om alla andra och vill göra vad hon kan för att alla i familjen ska ha det så bra som möljligt,


I går hittade jag ett barbord med 4 stolar på blocket. Lill S har ju så länge önskat sig ett sådant och det roliga var att det var i Domsjö där hon bor. 400 kr för allt! Och det fanns kvar när hon ringde också, bordet var lite repigt men Stor S tar hit det nu när hon kommer så jag ska hjälpa till att slipa det och olja in det.

Hade min svåger och svägerska på middag i går kväll. Bjöd på fläskfilé gryta och potatisgratäng. Blev lite sent så idag känner man sig lite seg. Var in till Nordingrå och handlade, på svärfar o svärmors grav och planterade lite och tände ljus. Var ute och plockade lite mossa och enris, få se vad man kan hitta på för skoj med det.
Just nu är det så grått och trist ute så jag tror jag lägger mig vid tv:n och kurar i hop mig precis som mina två katter gjort.
Ha en bra, grå söndag!!

Söndag

Så intressant att renovera. Idag ropade B på mig ville att jag skulle komma o titta på vad han hittat! Hans nyfikenhet hade fått honom att riva i golvet lite lätt och gissa?? Där under ligger det ett trägolv.....Hade vi inte haft en aning om. så även i vardagsrummet. Vi vågar väl egentligen inte hoppas för mycket för rätt va det är så kan det ju vara lappat och förstört någonstans. Men tanken är ju kanon. Tyvärr så är det ju också så att diskbänken idag står ju precis mitt emmaelan köket och vardagsrummet, där ska ju väggen bort och det ska ju bli helt öppet. Under diskbänken går ju vatten rören ner i glvet o frågan är väl hur man ska kunna täcka över det på ett snyggt sätt?

Det skulle ju vara kanon om det gick att använda. Så mycket billigare att slipa upp istället för att lägga nytt. Det är spännande. Arbetet fortskrider så sakteliga.

30 minuter senare: Så kommer B upp o förklarar att möljigtvis i vardagsrummet kan vi spara golvet men i köket måste vi lägga nytt. Han blir ju tvungen att bryta upp det för att flytta vatten och el. Jaha så var det med det. Upp som en sol o ner som en pannkaka

Vissa helger känns så himla tröga. Nu har det varit en sån helg. Av nån konstig anledning har jag blivit sne. Har värk i hela vänster sidan o känner mig som lutande tornet. Måste nog uppsöka nån som kan dra till mig för nu måste kotorna fått sig nån smäll.
Ska sätta mig i bilen o åka 23 mil till mamma i morgon. Jag hoppas hon ska känna sig lite lugnare om jag kommer, är ju själv lite orolig också.
Få se vad hon har lust att göra om ev det kan bli en liten utflykt till Holmträsk.

Nu ska jag börja med maten och sedan ska vi skjutsa Johan o Kattis till bussen. Hoppas nu att allting funkar m buss så det inte blir nåt strul, jag orkar inte sitta o åka till övik i kväll också.

Det känns bra, murningen nere verkar klar, allting är utrivet det går framåt, blir spännande sen o se hur långt han hunnit när jag kommer hem från Åsele i slutet av veckan.

den 24 september 2007

Förvirrat

Ja precis så är det, förvirrat. Jag håller på hela tiden o flyttar och packar. Jag kan ju tala om att hela köket, dvs det som jag ska använda dessa månader, är på plats uppe utom köksbord och kylskåp. Hmm hur ska jag kunna göra mat och duka nu?? O inte finns det nån pizza i närheten så man hade kunnat äckla sig lite. Visst mat kan jag ju göra uppe men vart ska vi äta nånstans??Hur kunde det bli så här. En fråga som jag också ställer mig är, Vart ska vi ha tv någonstans under dessa månader?? Man kan ju numera inte använda vanlig antenn så alltså måste B dra om parabol kablar över hela huset. Vilken tur att han redan i våras drog så vi kunde ha en dator uppe också annars har väl Cilla fått frispel.

Limpar tycker det är spännande just nu. Han har ju tidigare år alltid sprungit bort när han känt på sig att det är dax att åka till stan. Nu när jag börjat packa ihop kök och allt tittar han väldigt irriterat på mig. Är lite rädd att han sticker på egen picknick snart. Men det här med kartonger det gillar han. Det har han alltid gjort ända sedan han var liten, papperskassar och kartonger, de kryper han gärna in i så fort de hamnar på golvet, märklig katt....

Men det kanske är som dom säger, sådan matte sådan katt, märklig alltså.

Det som nu är kvar i köket nere är sådant som ska slängas eller packas ner, det känns ju skönt att man kommit så långt. Sedan har vi då vardagsrummet kvar, det ska ju också bort. Hela köket och vardagsrummet kommer ju att sitta i hop helt öppet. Vart i himmelens namn ska vi göra av alla grejor? Har satt ut annons på blocket på vårt köksbord o en massa andra saker, skulle ju va skönt om nån kom o köpte det o bara tog med sig sakerna härifrån.
Det är så tyst här hemma idag, syster är ju borta och naturligtvis känns det av fast vi bor så långt från varann. Normalt pratar vi med varandra flera ggr om dan o nu när hon är borta så är det väldigt tyst. Nåja jag överlever nog, får prata med Limpar o Smulan o tala om att röran är inte så farlig

Nä nu måste jag fundera hur jag ska ordna maten i em. Återkommer med rapport från världens mest röriga bostad!

den 23 september 2007

flytt kaos

Så har vi alltså börjat! Det har varit ett fantastiskt väder hela helgen. Jag hade planerat att plocka bort så mycket humle som möjligt från portalen vid trappen upp till terrassen Gissa om jag slitit??Tänk att dessa rötter kan bli hur stora som helst. Men till slut så fick jag upp dom, till min förfäran såg jag dessutom att hela humlen var full av bladlöss, äckligt!! Men nu är humlen bortplockad och rosorna som blev kvar är såpspolade.

Min svägerska Agneta ringde o bjöd oss på middag, och det var väldigt välkommet eftersom vi hade så mycket att göra att jag totalt glömt bort att plocka fram nåt att äta. Var ju framför allt väldigt skönt att bara få åka bort o bara sätta sig, kanon.

Vaknade idag och kände mig som om en ångvält kört över mig. Men idag hade jag absolut inte tid för att ha ont i kroppen, i med några piller o sätt igång bara.
Tvättade Stor S matta, funkar ju jätte bra med högtryckstvätten och såpa, blev som ny. Sedan har jag burit och packat och packat, vårt kök försvinner mer o mer.
Kanon bra att vi fortfarande har det gamla köket kvar på övervåningen, där tar alltså just nu vårt tillsvidare kök form, men det kommer att funka jätte bra. Det var ju där uppe vi bodde på somrarna när Bosses mamma levde, det var ju ok då så självklart blir det ok för ett par månader nu medans vi bygger nytt kök.

Det mesta är som sagt på plats där uppe och allt annat blir nerpackat i kartonger, men naturligtvis fattas det kartonger. Hoppas jag får tag på mera kartonger i morgon för tanken är att from i morgon ska vi husera i köket uppe.
Har tagit foton för att sätta ut annonser på köksbord och en massa gammalt porslin o sånt. Vi ska ju inte ha nåt riktigt köksbord utan en köksö som vi klarar oss med när det bara är jag o bosse och sedan ska vi bygga en bordsskiva som man kan sätta fast i köksön när vi är många.
Men jag har burit och packat så just nu känns det i min kropp som jag sprungit ett maraton lopp. Måste i vilket fall som helst fortsätta i morgon att tömma. Förhoppningen är att vi på fredag ska kunna åka till ikea o beställa köket *hoppas*

Pratade med mamma idag hon lät glad igen. Hon har ju blivit sjuk, men ingen vet riktigt än vad det är som händer. Hon har gått ner jätte mycket i vikt, har jätte dåligt blodvärde och blod i proverna och för en dam i hennes ålder (75 år) är det tydligen väldigt ovanligt med dåligt blodvärde. De har gjort en undersökning, nån typ av colonskopi? och nu ska hon in på röntgen, känns lite oroande och jag tror att hon själv känner sig orolig också. Och eftersom jag då är en Ingelsson så tror jag naturligtvis det värsta direkt. Det är väl molnet på himmelen just nu men det ordnar sig säker det också, brukar ju göra det. Tur hon har Axel!! Måste ta mig i väg snart till mamma gumman. .

Ha en trevlig söndag kväll, det ska jag


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0