18 December



Månens sken har redan letat sig in genom rutan innan Tomten klarat av dagens arbete, d.v.s julklappsrimmen. Någon stor poet är han inte och han har våndats, rivit sig i håret och lagt pannan i djupa veck medan han mödosamt knåpat ihop ett antal julrim.

Gumman har varit iEn snilleblixt slår honom och han skyndar sig att skriva: "Denna ska brukas av min egen lilla Gumma, och detta i skog där det finns dom som brumma..."
Nöjd med sin finurliga vers skruvar han locket på bläckhornet. Han myser över sin fyndighet och gläder sig redan åt Gummans förtjusning över presenten. Vem kan gissa att käringen hans skall få en blåbärskorg i julklapp?
Han har flätat den själv och har haft ett fasligt bestyr att hålla den hemlig för henne. "Mors lille Olle i skogen gick", den kan ju alla...
"Jäsingen, vad man kan få till det, när det vill sig! Det gäller att ha någonting här under luvan!"nne med kaffepetter då och då och uppmuntrat honom. Ett enda har han kvar och det måste vara extra piffigt och bra, det ska nämligen vara till hans egen lilla Käring. (Obs. inte kärring, det är något helt annat! Någon enstaka gång har det faktiskt hänt, att hon låtit misstänkt likt en sådan, men som väl är har det snabbt gått över. Han ryser vid blotta tanken!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0