17 December




Gumman har tänt det tredje adventsljuset redan innan Tomten hunnit vakna.
En sådan lycka att få vakna i ljusets sken, tänker han lyriskt. Länge hinner han inte filosofera i sänghalmen, för om julkorten ska hinna fram i tid, måste de iväg idag. Han studerar kritiskt de oskrivna kortens motiv. "Konstig uppfattning folk har om oss tomtar, inte är vi så tosiga i gröt!"

Han plitar omsorgsfullt ner sina julhälsningar med bläck och gåspenna och har tungspetsen i mungipan, så koncentrerad är han! Ettpar bläckplumpar blir det, men Gumman kommer in och godkänner och du duger det.

Nu är det dags för nästa viktiga göromål. Han söker reda på papper att slå in julklapparna i. Ett tomtepaket får minsann inte se ut hur som helst, om du nu trodde det! Lite marigt är det allt , med snören och rosetter. Han klipper och knåparoch efter en stund ligger alla hans alster i spännande paket. Han tänder ljusstumpen, smälter lacket och förseglar paketen med eleganta sigill. Lackdoften lockar in Gumman och hon klämmer prövande på alla paketen i tur och ordning. "Du får inte glömma att skriva rim, det är ju det roligaste av allt!"

När Gumman går tillbaka till sitt igen blir Tomten sittande kvar en stund och tittar begrundande på de fina paketen med de lackröda sigillen.
"Man skulle ha varit unge själv!"

Kommentarer
Postat av: soffie

ja en unga vill man va ibland,

hoppas allt är bra med dej,

jag älskar de där julmotiven de är så fina,

2008-12-17 @ 17:06:22
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0