Löften...

ska man hålla, försöker så gott jag kan. Lovade ju att jag skulle sätta in lite bilder från den gågna veckan. Bilderna på rabatterna får ni vänta med eftersom jag inte är hemma.

Men så här såg det ut på lördag kväll!
Här lämnar vi Bönhamn bakom oss för en pubafton i Barsta



Denna ö är Högbonden. Där högst uppe ligger fyren med fik och vandrar hem längst ner vid stranden ligger det en vedeldad bastu. mysigt...
Nästa sommar firar Högbonden 100 år berättade Ove som driver Högbonden, det ska säkert bli något jätte mysigt där då  tror jag. Vi planerar just nu att vi, dvs jag och Bosse och några "infödingar" tillsammans med Ove ska vi till hösten ta en hel kväll där uppe *mys*



Så här vacker var det när vi på natten åkte hem





Vår lilla by




Kom förresten på att jag förra veckan tog kort med telefonen på min slänt den kan ni ju få se nu när den blommar som vackrast




Mer bilder kommer. Ska ta med syster på sightseing under veckan ska försöka visa er vilket underbart semester paradis Bönhamn kan vara.
Inte så långt från Sundsvall och dit går det ju tåg......




helg slut

Min helg den tog slut redan kl 1130 idag. Då var jag tvungen att sätta mig i bilen o åka in för att jobba. Och gissa vem som kom då? Jo solen, det är så typiskt, när jag jobbar då är det sol och när jag är ledig är det bara grått, grått, grått. Nu ska man väl inte var för pessimstisk men hittills har det nästan alltid varit så. Dom har visserligen lovat nu att på onsdag kommer värmen, jag hoppas på det.
På tisdag kommer syster och vi har så mycket att ta igen och sedan har det aldrig varit riktigt kanon väder när hon varit hos mig så det skulle ju varit roligt att visa Bönhamn från sin bästa sida.

Jag har blivit tillsagd att fota lite i min blommande trädgård. Jag lovar att så fort jag kommer hem ska jag ta i tu med det där med kameran. Jag väntar ju fortfarande på min dator och det är så knöligt när jag ska ladda in bilder i någonannas dator. Men jag ska bättra mig och ni ska få se bilder. Lite bilder tog jag i går med min telefon så jag ska försöka fixa det i morgon vid Saras dator.

I går hade jag och min man en underbara dag. Vi tog itu med husvagnen! Den var ju slipad och urtorkad så vi började med grundmålningen. så  himla kul att göra såna saker tillsammans.
Åkte iväg en sväng till gårdsbutiken för att köpa äppelchutney. Den chutney som de gör är absolut alldeles speciell. Vi äter den med Brieost som vi smälter lite lätt i micron och sedan chutney på den och lite vin, underbart!

På kvällen satt vi i vårt uterum och åt god grillad middag. Sen kom Bosse på att vi tar båten och åker till Barsta på puben och tar en öl. Sagt och gjort vi bemannade båten och drog i väg. Det är såna ggr som man verkligen känner att det är sommar och en fröjd att bo ute vid havet. Tog en massa bilder så ni ska få se dom i morgon

Nu ska jag krama kudden för i morgon vankas lite städ och lite tvätt åt min älskade lilla Sara

Gråtfärdig..

det är jag ikväll. Jag är så förb....så jag är gråtfärdig. Anlände till Övik vid halv nio tiden för att hämta Sara på hennes jobb. Hon hade cyklat in så hon skulle ha cykeln med sig hem. Medans jag pratar med hennes chef går hon i väg för att hämta cykeln som står låst en bit i från. Sara kommer tillbaka gråt färdig ser jag direkt och naturligtvis fattar jag direkt, cyklen är stulen!!! Mitt på ljusan dagen där det alltid flanerar folk, kan man bli galen för mindre?? Så gävla fräckt, så vansinnigt irriterande. Det är ju bara en månad sedan jag var till Umeå till min svägerska och köpte cykeln åt henne. Så i morgon blir det polisen. Det var den absolut finaste cykel Sara någonsin haft så gissa vem som är mest ledsen i kväll, tror det är hennes femte cykel som blir stulen på 3 år.

I övrigt har dagen varit rätt hyfsad trots att energin har svårt att infinna sig. Har tagit itu med husvagnen på allvar hela insidan dvs garderober o sånt som sitter fast inne i vagnen är slipade, den är urtorkad och nu är det dax för själva grundmålningen. Dörrarna som gått att lyfta av tänker jag vänta med tills det är strålande väder så jag kan stå ute och bli brun samtidigt..


Lite ogräsplockning och vattning. Och gissa vad! Min planta som var en överrasknings planta på plant marknaden har börjat slå ut bara lite och jag vet fortfarande inte vad det är

Nån som vet vad det är?? Men visst ser den häftig ut, nästan som en kött ätande växt...

Blev bjuden på pizza i ullånger innan det bar av till Övik och den vidriga upptäckten.
Nu har den lilla energi jag hade blåst i väg så nu är det bara till att krama kudden och hoppas att väckar klockan ringer kl 0345.
Godnatt alla

personlighetstest

Hittade ett test som jag var tvungen att göra. Resultatet hittar ni på denna länk http://se.41q.com/typ.41q?p=13675536 eller läs här:

cillas personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Kärriärer som skulle kunna passa cilla:

Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Jag måste säga att jag verkar passa in inom de flesta yrken, vilka återstår?? Och det andra tycker jag stämde vansinnigt bra, faktiskt lite skrämmande.


Tjabo

Nu har vi äntligen rullat fram Tjabo för renovering. Invändigt ska det nu slipas och målas. Jag har klippt ut tyget för att sy om dynorna. Nu ska lilla gubben få en riktig styling. Sen ska vi förhoppningsvis rulla neröver landet i slutet av Juli.


Så här fin blev den ju förra året på utsidan, men nu gäller det ju alltså insidan.




Allting ska målas vitt och dynorna kommer att gå i en himmelsblå färg. Vagnen är gammal men den kommer att bli som ny. Super charmig.
Har tillbringat förmiddagen med ogräsplockning. Det är ju otroligt att det ska behöva växa så mycket skit som man inte vill ha, varför?
Men rabatterna tar sig mer o mer för alla dagar som går



Mina jordgubbspyramider prunkar av blommor och kart så snart är de säkert alldeles röda. Smultronen i slänten har börjat anta skiftningen till rött så snart kan man plocka och äta.
I höstas flyttade vi ju på körsbärsträdet och jag trodde att jag skulle få leva utan körsbär i sommar, men även det trädet tycks ha klarat flytten. Det har blommat jätte mycket och nu syns även där att bären är på väg. Samma sak med den röda vinbärsbusken jag flyttade i våras, den är full av bär kart så vansinnigt roligt när man känner att man lyckas.

I trädgårdslandet växer det morötter, sallad och potatis. Mina tomat och paprika växter trivs också mycket bra. Hoppas det går lika bra med purjolöken som jag testar första gången i år.

Nu ska jag åka en sväng in till Nordingrå, det är även idag full storm ute inget kul väder alls, men jag mår som en skithög så det är väl lika bra att bara handla o sedan lägga sig på soffan för att lyssna på sommar.

Ha en fortsatt bra dag och tid tills vi ses igen här. Förhoppningsvis har Robert datorn klar på fredag så då ska ni få se mera kort tänkte jag.

Midsommar helgen

Så har den då passerat, vår midsommar helg. Förr tyckte jag alltid att efter midsommar då var snart sommaren slut. Riktigt så ser jag väl inte på saken längre men däremot är vi ju en bit på väg in i sommaren. Tänk att hela midsommar helgen lyste solen över oss så underbart. På söndag var det riktigt ordentligt varmt. På Midsommaraftons morgonen regnade det, men redan vid 12 tiden hade det spruckit upp så solen sken för fullt. Vi börjar ju alltid vårt midsommar firande redan på torsdag kväll när de flesta anländer så det har varit en lång helg. Var ju ganska trött när jag anlände hem från Åsele, men det är ju så kul när alla kommer hem så det över skiner ju allt. En del av oss kom faktiskt inte i säng förrän vid 6 tiden på morgonen och en del mådde inte så bra heller av olika anledningar..... På dagen gjorde vi tjejer i familjen en liten tur i vanlig ordning för att plocka blommor och tro det eller ej, vi hittade faktiskt liljekonvaljer, tänk er min lycka.. Karlarna åkte iväg i vanlig ordning för att hämta björkar och sedan startade lövningen och iordning ställandet av midsommar stången. Borden skulle dukas och maten bäras fram. Vi blev visst hela 35 st som åt i år och sedan efter maten när gitarren plockades fram och lekarna runt stången började var vi visst 47 eller nåt sånt. Familjen börjar bli stor... Midsommar natten är ju lång och tradition är att vi ska ner till grundhällan för att grilla innan natten är slut och där sjungs det ännu mera
<div style="width:480px; text-align: center;"><embed type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" src="http://w302.photobucket.com/pbwidget.swf?pbwurl=http://w302.photobucket.com/albums/nn108/cillai/8d4e0f96.pbw" height="360" width="480"><a href="http://i302.photobucket.com/redirect/album?action=slideshow&landing=/slideshows&type=3" target="_blank"><img src="http://pic.photobucket.com/slideshows/btn.gif" style="float:left;border-width: 0;" ></a><a href="http://s302.photobucket.com/albums/nn108/cillai/?action=view&current=8d4e0f96.pbw" target="_blank"><img src="http://pic.photobucket.com/slideshows/btn_viewallimages.gif" style="float:left;border-width: 0;" ></a></div>


En succe i år var nog när Johan och Sara sjöng Halleluja. Midsommar dagen startade i slöaste laget. Först vill man ju städa undan festen från i går innan man kan rulla igång igen. Åkte ut till Norrfällsviken en sväng, det hör liksom till. På kvällen väl hemma igen var det återigen grundhällan som hägrade och där grillade vi till vår middag. När de stora festprissarna höll till i en annan stuga var vi 5 st som själva smög iväg till vår uteplats och satte oss. Gissa om dagen i går var seg.
Det var riktigt tungt att kliva upp o åka till jobbet i morse. Värmen var oslagbar i sovrummet i natt och många timmars sömn blev det inte. Som tur hade vi inte speciellt mycket att göra på jobbet, men egentligen är det värre när man är trött dagen går ju så sakta

Som jag berättat tidigare har min dator pajjat så det kanske blir lite långt mellan bloggarna, men det måste ni leva med. Robert mekar för fullt så vi får väl se vad som händer med den

Nu kallar sängen i allafall o jag säger nattinatt

Midsommar

Nu är det ju vansinnigt länge sedan jag bloggade. Har varit hos syster i Holmträsk några dagar, himla trevligt. Vanligtvis brukar det ju alltid regna och blåsa och vara fullt med mygg. Men nu var det faktiskt helt ok med väder, mygg fanns naturligtvis massor av och mitt blod verkar dom ju gilla. På tisdag kväll grillade vi god mat och pratade och tog igen lite missad tid. På onsdag mekade Björn med min bil hela dag han är en verklig klippa min svåger!

Har en massa fina bilder men tyvärr så krachade min dator i tisdags innan jag åkte, så bilderna från min telefon måste ni vänta på! I går torsdag hade vi vårdplanering för mamma. Känns som ett ganska positivt möte, vi får väl se efter ett tag om de nya insatserna gör någon skillnad.

Jag var på plats i hemmet igen vid 7 tiden i går kväll. Sen har alla anländt eftersom,  först kom sofie och Robert och sedan Sara, Gustaf, Kattis och Anders. Nu är vi fullt man tal med alla ungarna och deras respektive. Mycket roligt.

Tjejerna och jag har hämtat in blommor, killarna är på väg att hämta björkar för lövning. Numera blir det inte så mycket löv eftersom Robert och Sara är ganska allergiska, men lite blir det i alla fall. Och midsommar stången måste ju på plats.

Nu önskar jag er alla en mycket trevlig midsommar, för det ska jag ha .

Veckoslut

Inte för att det känns så annorlunda mot andra dagar egentligen men.... Denna helg har vi åter igen grävare på plats för att fortsätta med gårdens arbete.


Nu är det väl sista gången har är här och det börjar sakta men säkert se ut som den struktur som vi vill ha. Han har även varit längst inne på gården och plockat undan en hel del sten där mitt framtida växthus ska stå. Det blir faktiskt jätte bra.

Magnus och Malin är på plats för att göra i ordning källar lägenheten inför midsommar helgen och Malin och jag åkte i väg till Kramfors för att shoppa lite nödvändigheter på bla Dollarstore. Väl hemma igen underhöll Kattis barnen,  Linn och Leo så Malin fick packa upp i lugn och ro.


Sedan har jag gått an med grästrimmern och försökt få undan allt ogräs som gärna vill poppa upp överallt där jag inte vill ha gräs.
Min slänt blommar och visar sig från en av sina bättre sidor idag

I torsdags var jag på min promenad till det gamla torpet för att se om det fanns några vackra blommor man kunde plocka, men en hel del fint fanns det men inga blommor



Där ute ligger Högbonden. Högst där uppe är en gammal fyr som numera är vandrarhem. Ett fik med mat finns även där, det är verkligen jätte mysigt där ute. Vi åker alltid dit någon gång under sommaren för att gästa Ove och Kajsa som driver stället.

I kväll så blir det grillning, egentligen inget ovanligt för oss när det är sommar. Både jag och Bosse älskar grillad mat. Det blir alltid så mycket mat när Malin är med, hon är en verklig klippa när det handlar om att fixa mat och fika.

I morgon är det jobb som gäller igen. Börjar kl 13 och hoppas vara hemma här igen vid 2100. På tisdag drar jag upp till Britt så det lutar åt en vecka med lite fram och tillbaka körning.
Men nu blir det i alla fall en liten tupplur i sängen tror jag .

Sömnbrist

Orkar inte skriva så mycket idag. Har faktiskt inte heller hänt eller gjort så mycket. Jag och min svägerska var ner och städade och gjorde i ordning gäst kajen.  Vi öppnar ju gästhamnen ordentligt nu i helgen och då ska det ju vara skinande fräscht.

Här nere kommer det om några veckor vara alldeles fullt med båtar och turister.


Har sytt färdigt Saras gardiner så i morgon kan jag sätta upp dom åt henne och förhoppningsvis ska det väl då bli mörkt och gå att sova hos henne.
Natten som var sov jag inte många timmar och jag känner mig nu ganska sliten, ögonen går nästan i kors.

Nu är det alltså natti natti och med en önskan om att få sova ordentligt. Jag lider verkligen med Nightviolet som aldrig tycks sova, hur står människan ut? eller det kanske hon inte gör??

Onsdag morgon

Sitter här med en molande oro. Lilla mamma gumman som ständigt numera oroar sig, oroar jag mig för. Samtidigt tackar jag min gud för att vi i allafall är två stycken som tillsammans kan försöka ordna och dona för att mamma ska ha det någorlunda och sedan har vi ju varandra att ventilera trycket mot.

Trots allt känns det fruktansvärt orättvist att vi måste gå igenom detta igen. Först min far och oron över honom, sedan min bror och oron över honom och nu mamma.  Hur mycket orkar en människa??
Jag inser mer och mer att snart är det bara jag och min syster kvar av hela familjen på 5 personer. Det går för fort och för tätt. Den ständiga frågan, Vad händer?? En fråga som det inte verkar finnas några som helst svar på.

Tårarna rinner på mina kinder en dag som denna. Jag är ledsen över att känna att allt rinner bort, ledsen att återigen behöva gå igenom detta otroligt jobbiga. Man stålsätter sig många ggr och vill inte släppa fram känslorna men idag verkar det ha bestämt sig för att idag ska allt ut. I dag har jag återigen blivit "lillan", hon som inte vill och inte kan.

Hur mycket ska vi orka??

Regntunga skyar

Det har regnat hela dagen idag. Tänk så skönt det faktiskt är, vi behöver verkligen det våta nu. Men jag blir ju så himla trött av detta väder, går bara omkring o gäspar hela tiden.

Har i allafall fått lite gjort inne. Har ju liksom inte tid att vara inne när det är fint väder ute så allting förfaller. Tog äntligen itu med Saras gardiner de är inte klara men nästan. Måste nog åka in till Ullånger i morgon och köpa lite persiennsnören och öglor.

Tänkte ta mig en promenad men anfallet gick över så nåt sånt själavårdande blev det inte heller idag.

Fick ett vredesutbrott tidigare efter ett samtal med A-kassan. Nu ska det alltså inte löna sig längre att jobba deltid. De har from 7 april ändrat reglerna. Det är väl också lite märkligt att staten kan minsann backa tillbaka och bestämma att det är ska gälla från ett annat datum längre tillbaka i tiden??

Nu har dom gjort som så att om jag går ut o jobbar 7 timmar på tisdag och sedan inte har något mera jobb den veckan så får jag inte stämpla de resterande dagarna den veckan. Jag får bara stämpla hela veckor! Har ni hört så dumt? Och sedan har man bara 75 dagar att stämpla om man bara har behovsanställning eller deltidsanställning.  Jag drar slutsatsen att det ska vara bättre att vara helt arbetslös.

Jag räknade ut att from 7 april har jag alltså förlorat över 4 000 kr tack vara att jag varit ute o jobbat. Har ju tyckt att det blivit sämre med pengar men samtidigt  har jag ju kört mera bil. Men när jag gick tillbaka och började kolla och räkna så kom jag fram till den summan. De har dragit bort dagarna från veckorna jag stämplat arbete. Gissa om det svider kan jag säga. Inte konstigt man börjar känna sig omotiverad att jobba.

Jag har alltid skickat in mina kort var 14:e dag men hädanefter blir det bara ett skick i månaden. Då kan jag ju med almanackans hjälp se till att förhindra att så många dagar försvinner.
Han, den där Reinfeldt har förmodligen skitit i det blå skåpet nu. Han borde lära sig att det är fult att sparka på dom som redan ligger!!

Nåja nu ska jag i allafall umgås med min Bo, han är mycket bättre än Reinfeldt

I m blessed

Så känns det i alla fall. I går kom en kvinna som bor i byn med en hel balja med Krasse! Jag älskar krasse, tycker de är så fina. Tyvärr har ju jag inte haft någon större lycka med mina frön denna vår så gissa om det var välkommet


Har satt över dom i dag till min stora gamla mjölkhämtare som kommer i från gården där uppe i Åsele. Det kommer att bli så fint, stort tack Anna-Greta.
Så i morse ringde min svägerska och talade om att jag hade en låda med tagetes plantor bredvid dörren i källaren. Tusen tack Agneta, de gör sig så bra hos mig!!

Va det är ju helt otroligt, jag känner mig mycket välsignad som får ha det på det viset.
Sen kan man ju undra vilken trädgårdsmänniska jag egentligen är. Jag har en jätte fin Astilbe som växer i en rabatt och redan tidigt i våras såg jag att det växte en annan planta i min Astilbe men jag ville inte göra nåt då för jag visste inte vilken planta det var. Nu har båda blivit så pass stora så jag tyckte det var dax att göra nåt åt eländet. Stack in handen för att sära lite på blommorna och det sved till ordentligt på min hand! Det var ingen blom planta, det var en brännässla!! Vad är man då för trädgårdsmästare som inte ser skillnad på en brännässla och en blomma??


I övrigt har dagen varit lugn. Var till Nordingrå med lilla Mitchi, den går bra nu. Peppar peppar. Så bra i allafall att jag tyckte hon förtjänade en ordentlig städning när jag kom hem, nu är hon frächare och snyggare än på mycket, mycket länge.

Mitt mörkläggningstyg har kommit så nu ska det sys gardiner till Saras lägenhet så man kan sova ordentligt när man är där. Det lutar åt att det blir hissgardiner, det måste ju vara lätt annars kommer hon aldrig att dra upp gardinerna, man känner ju sina löss på gången...

Men nu tror jag faktiskt att det blir en sväng i soffan framför tv:n om det finns nåt annat än fotboll att titta på??

Vart tog all tid vägen?

Jo det kan man ju undra. Har inte hunnit skriva på hela helgen, har ingen aning om vad jag egentligen gjort med tiden men den har inte räckt till.

I torsdags åkte vi ju in för att gratulera Johan som tog studenten. Den absolut i särklass varmaste dagen under hela helgen!! Vet inte hur varmt det var. Men när man står där och väntar på att studenterna ska komma ut står man redan i en gryta. Huvudvärken infann sig och det var en del som svimmade ( dock inte jag ) När de väl kom ut var de väl si så där en kvart försenade (typiskt) Vi åkte ner på stan sen för att se honom vinka och leva loppan på bilflaket (bilder kommer sedan)

Jag, Bosse, Sara, Sofie och Robert intog en lunch i värmen. Sara sprang till sin körlektion och vi andra gick ner till Gästhamnen för en svalkande glass och kanske lite svalka från havet. När sedan Sara var klar åkte vi hem till Johan för att fortsätta gratulera honom.

Robert och Sofie som på torsdag kväll fått ett bud om en tragisk olycka i Ulllånger åkte hem, de orkade inte mera. (Roberts kusin omkom under tragiska omständigheter på sitt jobb på onsdag kväll)

När Bosse och jag senare på kvällen åkte hem visade bil termometern på 33 grader efter vägen i skuggan. Vi var inte hemma förrän kl var 2100 så det blev en lång dag i värmen. Jag var fullständigt slut på men vansinnigt glad att det inte var jag som skulle stå för all mat och fika på hans mottagning.

På fredag var det lite svalare så vi pysslade på hemma på gården med olika saker som måste göras och bli klart för midsommar.
Sedan vid 2030 kom 3 ungdommar nerför vägen. Efter ca en timme kom ena killen springande uppför backen och försvann. Efter ytterligare halvtimme kom räddningstjänsten med blåljus. När man då som jag bor i en liten by blir man ju lite rädd och undrar vad som hänt och vem som råkat ut för nåt.


 Efter en stund kom räddningsbilen rullande sakta tillbaka, Bosse sprang iväg och tänkte att han kanske inte hittar dit han ska. Några minuter senare kom ambulansen. De 2 killarna och tjejen skulle träna bergsklättring på klipporna ut mot havet. Blåsten låg då på ca 10-15 sek/m, ena killen ramlade ner i vattnet och vattnet som bara ligger på ca 6 grader kylde ju snabbt ner honom. Han kompisar orkade inte tack vare stormen dra upp honom och han själv hade ju ingen ork kvar eftersom han var ganska nerkyld redan.
Bosse och en annan kille tog båten och tänkte att de kanske kunde hjälpa till att få in honom i båten och på det viset få honom upp på land, men eftersom det blåste så kraftigt gick inte det heller. Vid 2300 anlände helikopter som kunde gå ner och lyfta honom, de flög honom till Örnsköldsviks sjukhus och då efter 1 och en halv timme i kallt vatten var han nog kraftigt ner kyld men han levde i alla fall.




På lördag så var det dax igen! Nu ville vi ju kika på när Johan skulle på bal. Fin klädd uti fingerspetsarna anlände han i tjusig bil tillsammans med en tjusig tjej.


Tyvärr blev inte bilderna någon super kvalité eftersom de anlände precis som solen sken rakt in i kameran.  Nu är det 2 år kvar till nästa student, och då är de två samtidigt.
Sara har ju tillbringat ett extra år i skolan eftersom hon valde att börja om på nytt program i höstas. Men som jag sa till henne det gör ingenting. Vi har bättre nytta av en målare än en barnskötare....

I går söndag gick allting på halvfart. Trött och ont i kroppen. På kvällen blåste det upp lite och äntligen kom lite regn. Dock alltför lite. I dag är det återigen stormigt ute men varmt i allafall.
Jag ska åka in till Nordingrå för att hämta ut mitt mörkläggnings tyg och sätta mig o sy gardiner åt Sara. Ska även börja förbereda mig för midsommar. Det är visserligen 2 veckor kvar men eftersom jag ska jobba i helgen och sedan åka till Holmträsk till syster och mamma blir det lite hektiskt. Vi har vårdplaneringsmöte på torsdag kl 14 innan midsommar och jag har ju trots allt 25 mil att köra sedan.
 Skönt om man då för en gångs skull har planerat och har allting klart.
Vår midsommar innehåller alltid mycket folk och mycket mat. Som tur är har vi alltid lagt upp det som ett knytis så det går ganska bra. Brukar normalt vara närmare 30 personer som äter och har roligt tillsammans. Mycket mat, lekar, musik m.m

Nu ska jag hasta in i era blogg världar och se vad ni haft för er
 

Lördag hela veckan??

I går gick jag ner till klipporna för att ha det skönt. Det var första gången för denna sommar och gissa om jag njöt. Det blåste en lätt bris och så varmt. Hade inte tänkt stanna länge bara sitta där nere o läsa en liten stund. Men helt plötsligt hade det gått nästan 2 timmar.


Ser ni? Inte en krusning på vattnet. Fortfarande lyser ju vattnet med sin frånvaro. Och det känns lite oroväckande att det aldrig vänder. Det har ju visserligen blåst nordligt väldigt länge och då vet man ju att vattnet flyttar lite, men vi har aldrig haft så här lite vatten så här länge tidigare. Jag är lite orolig över detta, tänk om vi ska behöva ha så här lite vatten i fortsättningen?

Tänk allt det här vita, där brukar det vara vatten, då förstår ni min oro.

I går kväll fick jag för mig att jag skulle baka bullar och mat bröd. Lika bra att ta bägge sorterna med en gång. Jag får ju i allafall ont när jag bakar så då kan man ju baka allting med en gång, så har man liksom gjort bort det. Dessutom var jag ju ute i solen alldeles för mycket i går. Så natten som varit har inte varit någon njutning direkt. Solfrossa, behöver jag säga mera?? Och dessutom en rygg som värker konstant i dag. Nåväl jag vet ju varför, det är ju tack vare att jag inte varit försiktig igen, så skyll mig själv.

I dag har jag alltså knappt varit ute. Inte förrän kl var över 12 och den starkaste solen mildats av lite gick jag ut. Nu har jag suttit och angagerat mig i mina naglar. De har jag inte brytt mig om på över en månad. Har liksom inte varit lönt, de har ju ändå gått sönder när jag grejat med allting på tomten. Men nu har jag fina naglar igen lagom till studenten i morgon.

Johan tar ju studenten i morgon och då måste jag ju bara ha fina naglar.....Ska bli otroligt kul att se alla åka omkring i sina fina vita mössor. Det är ju 2 år sedan Sofie vinkade med sin mössa, känns så länge sedan. På lördag är det bal och då ska jag återigen stå och kika när han kommer åkande uppklädd för balen. Tycker det är så  himla kul allt det här. !
Nu blir det ju 2 år innan nästa tar studenten och då är dom ju 2 st, få se hur vi kan ordna den mottagningen. Jag vet ju att Kattis vill gratulera Sara och tvärtom, kan bli lite stressamt.... Nåväl det är några år dit vi kommer kanske på nåt.

Ska visa er alla fina kort på Johan sen får ni väl se själv.

Ikväll ska vi grilla lite har jag bestämt. Bosse behöver ju inte kliva upp lika tidigt i morgon, så lite grill och lite vin så här mitt i veckan har väl ingen mått dåligt av eller hur??

Så skimrande var aldrig havet...

stranden aldrig så befriande, fälten, ängarna och träden aldrig så vackra och blommorna aldrig så ljuvligt doftande...som när du gick vid min sida i aftonen den underbara



Utmaningen

Jag blev utmanad av Syrran att läsa den bok som låg närmast mig. Jag skulle läsa sid 122 rad 6 tom 8 så här blev det.

Hon såg sig om. Kyrkogården var fortfarande helt folktom.Marnäs vita kyrka höjde sig ett femtital meter bort, men porten hade varit låst när Julia dragit i den och ingenting rörde sig inom de smala vita kyrkofönstren.

Texten kommer i från Skumtimmen skriven av Johan Theorin. En mycket bra bok som jag läste en natt från pärm till pärm. Gav Sofie den att läsa förra helgen när hon var här och hon kunde inte heller släppa den förrän den var klar. Såna böcker gillar jag.

Jag skickar utmaningen vidare till Lillemor, Inger och Margaretha (catfriend)

Högsommar?

Ja det är nästan så man kan tro att det blivit högsommar redan. Värmen är underbar. I kväll när kl var 1800 visade mätaren på nästan 25 grader!! Jag som är ett riktigt värme freak njuter ju för fulla muggar.

Här har det varit kanotens dag idag. Det har varit fullt med kanoter överallt

De fick verkligen ett underbart väder för såna aktiviteter. Själv har jag faktiskt inte orkat göra varken det ena eller det andra i värmen utan bara latat mig konstant.
Bosse och hans bror satte nät i går kväll så de stack i väg tidigt i morse för att hämta upp dom. Sik och strömming blev fångsten, och jag hoppas naturligtvis på rökt sik till midsommar.

I går var det lika fint väder som idag. Bosse mekade ju bil under tiden som jag jobbade och nu mina vänner, är min Mitchi parkerad på gården här hemma, det känns ju otroligt bra kan jag säga.
Jag fick ju fullt upp i går när vi kom hem, berättade ju att jag skulle besöka plant marknaden efter jobbet. Tyvärr tycker jag inte att utbudet var lika mycket och lika roligt som tidigare år, men jag lyckades hitta 17 plantor som jag fick med mig hem.

klematis, klätter hjärtan, lejongap och mycket mera olika sorter. En planta stog det bara överraskning på, ingenting om färg, strl eller namn. Naturligtvis måste jag bara kolla vad det var får väl hoppas att det är nåt riktigt fint. Spännande.

Efter maten i kväll tog vi en promenad upp i berget jag, Bosse och naturligtvis våra små svansar Limpar och Smulan. Det mörknade och började friska på riktigt ordentligt där uppe och nu regnar det ett stilla sommar regn. Känns riktigt skönt och framför allt så behöver jorden lite väta, det är fruktansvärt torrt.
Nu är det snart bara en säng och en god bok som hägrar jag hoppas på lika fint väder i morgon för då ska det rensas ogräs. Konstiga hobby aktiviteter man har eller hur?

RSS 2.0