Kyligt

Eller snarare fryskallt. Åkte på en hejdundrande förkylning efter förra helgen mys. Tappade rösten fullständigt några dagar och fick tillbringa de dagarna i sjuksäng.

Nu är rösten tillbaka och förhoppningen om att förkylningen kanske även den ger med sig. Har jobbat idag och visst är man väl trött efter några sjukdagar men det ger sig väl.

Helgen har mest bestått av storm, snö och kyla.  I går gjorde vi ingenting, absolut ingenting. Det är ju lite konstigt kan man tycka om man känner både Bosse och mig, men med det väder som vi fick genomleva var det inte mycket att välja på.

I dag varken snöar eller blåser det men kylan håller i sig. I kramfors har vi haft närmare 26 minus grader idag. Här i Bönhamn är det minus 18 grader men det räcker kan jag lova.

Hoppas nu bara på att kylan ger med sig innan helgen. Jag har min lediga helg och det skulle vara skönt med lite frisk luft och ute tid till helgen. Har ju inte kommit igång än med den träning som jag lovat mig själv. Jag vet, jag är så dålig på att ta hand om mig själv och jag vet inte riktigt hur jag ska bryta det där.  Ska lägga mig nu och läsa Mia Törnbloms bok, självkänsla nu! Fick låna den av Sofie, hon verkade tycka att det var nåt för mig. Vi får se, återkommer med recensioner sedan.

Till dess, ha ett bra liv

bildblogg från helgen

Bilderna syntes så dåligt på förra bloggen så därför.....













Helgen i helhet.

Familje helg

Så var det då söndag och huset har blivit tomt igen. Tystnaden blir så påtaglig när huset har varit fullt av dem. Deras prat, diskussioner och fram förallt deras skratt. Jag pratar naturligtvis om våra barn, som inte längre är några barn. Vi har haft 20 års middag för Sara. Vi brukar göra så att vi bjuder vår stora släkt på middag när de firar sin 20 årsdag. Det blir liksom sista festen som vi föräldrar bjuder på, hädanefter får de ordna sina födelsedagar själva.

På fredag kväll kom Sofie, Sara och Robban hem. Vi åt en god middag tillsammans och kikade på lets dance och spelade lite yatzi. Trevlig och mysig start på helgen.
På lördag morgon dök de andra upp Kattis och Nils och Bosses brorson och hans barn. Efter ett tag kom även Johan farande och gänget var fulltaligt.


Jag hade fixat wok som kunde göras ordning i en murika, korv och bröd och naturligtvis varm choklad och punch. Vi hade tur med vädret, strålande sol hela dagen. På kvällen dök de andra i vår släkt upp, på Bosses sida, Bosses bror och ytterligare en brorson med barn, sammanlagt var vi 17 st.

tjälknul, potatisgratäng, grönsallad och tårta. Stort tack till Sofie och Sara som följde med mig hem och hjälpte mig fixa allting innan gästerna kom, för när jag skulle börja slet värken tag i mig så utan tjejerna har det nog blivit varken det ena eller det andra, tack tjejer.

Vi sjöng och hurrade för Sara så nu är hon verkligen vuxen oavsett om jag vill eller inte. Fattar inte varför tiden gått så fort.

I dag har vädret varit ännu bättre så lite skoter åkning blev det även idag. Till och med en längre tur. Solen har varit så stor. Och gissa om den gula där uppe är efterlängtad.

Nu är söndag kvällen här och det är dax att börja ladda för en ny arbetsvecka. Tills vi ses och hörs igen hoppas jag ni har det riktigt bra.

Hemma igen

Hemma, ledig mitt iveckan. Känns otroligt konstigt men va skönt. Har varit ute och skottat lite, tvättmaskin sköter sitt jobb och jag har planerat all mat för helgen. Ungarna kommer hem, en del redan på fredag kväll och då är det så skönt att ha maten klar allting färdig planerat och man kan umgås och ha trevligt utan att behöva fundera på sånt som måste göras.

På fredag till middag ska jag bjuda på min special panna. Det är en maträtt som är väldans uppskattad av både ungarna och Bosse. Man steker zuccini, broccoli, rökt skinka och ölkorv. 1 buljongtärning, vitlök och grädde, kokar ihop det och sist lägger man i mini tomater och feta ost serverar det till bandspagetti.
Till lördag har jag tänkt att vi på vår skoter tur tar med oss en murrika och gör en wok röra som man lägger i tunnbröd, mycket gott.
Till middag ska jag bjuda på kälknöl och potatisgratäng, grönsallad och smörstekta kantareller till efterrätt blir det en 20 års tårta.

I morgon ska den mesta maten tillagas så att allt är snus,fixt och färdigt på lördag. Så nu resten av dagen ska jag lägga mig på soffan och läsa lite hade jag tänkt, kanske jag även kan få mig lite sömn har inte sovit så bra där nere i Småland så det känns som jag har lite att ta tillbaka.

Smulan är lycklig över att ha sin matte hemma igen, men det börjar nästan gå mig på nerverna  när man inte ens få göra ett toabesök utan sin katt..hihi

Nåja nu blir det soffan

Blommenhof hotel

Finns det något bättre än att mitt i vardagen få bo på ett riktigt mysigt hotell? Vi har landat i Nyköping på Blommenhof hotell. Riktigt riktigt fint.




Jätte fin restaurang och mysig relax.  Har precis avslutat en lång och god middag. Kummelfile med smörstekt karl johan, bacon och potatismos. Fantastiskt gott!

Tidigare idag fortsatte vår kurs som idag handlade om personalhantering. Föreläsare var en dam med namn Gun-Britt Olofsson, en mycket duktig kvinna. Nu är man fylld av både idéer och vilja så det är svårt att veta vart man ska börja.
Tror dock att det viktigaste vi pratat om är att man måste lära sig att både säga ifrån och att lämna jobbet på jobbet. Vissa av oss har svårt för det och vi vårt läge kan det vara mycket lätt att bli utbrända om man inte tar hand om sig själv.

Jag har insett att mina lediga onsdagar måste bytas till tex ledig måndag eller fredag, så man får mer än en dag ledig, vi behöver det.  Vara ledig varannan fredag är nog mitt mål. Fredag efter att man jobbat lördag, måndag känns lite svårt att vara borta, då händer det för mycket.  Nåja det löser sig säkert.

I morgon fortsätter resan hemåt och på torsdag och fredag har jag tagit komp för att sy ihop helgen som kommer. Då ska vi samla alla våra ungar plus en del släktingar och fira Sara på riktigt. Förhoppningsvis tillåter även vädret lite utomhus aktiviteter som tex skoteråkning. Det blir iallafall middag för 18 st på lördag.

Nu ska jag njuta av hotell vistelse

På kurs

Befinner mig just nu i mörka Småland närmare bestämt i Viebäck. Det ligger ca 2 mil söder om Nässjö. Vi bilade ner i går och vi det är butikscheferna från Härnösand, Sundsvall och Timrå och så jag då från Kramfors. Resan ner i går tog ca 10 timmar och sedan var det middag när vi kom fram och lite kursande i ett par timmar.  I dag har vi varit i gång sedan kl 08.30 och fram till nu då.

En mycket intressant dag som gett mig mycket att fundera på. Framför allt då mig som ledare och hur man skall förhålla sig till den uppgiften.
Att åka iväg så här är ju väldigt nyttigt. Vi är 10 personer som alla jobbar som butikschefer i butiker runt om i Sverige. Mycket nyttigt att kunna utbyta erfarenheter med varandra.

I morgon fortsätter kursen och den kommer säkert att bli minst lika intressant.

Nu är det snart bara ligg läge som hägrar. Sov väldigt dåligt i natt och igår började ju min dag redan 0430 så det känns verkligen i min lilla kropp.

Sara 20 år

På eftermiddagen igår för exakt 20 år sedan, började mina värkar, och jag som med Sofie gick över 3 veckor tänkte att det tänker jag inte vara med om en gång till.  Så jag började dammsuga och storstäda, jag plockade fram studsmattan jag hade och tänkte nog lite som så att "de här värkarna får absolut inte bara vara förvärkar, nu jäklar ska du ut".
Efter några timmar åkte vi så in, men nej nej jag var öppen alldeles för lite. Jag blev inskriven men fick gå ut på promenad och sysselsättning.

På kvällskvisten hände det i allafall grejer och när väl vattnet gick så dröjde det inte så lång stund förrän barnmorskan plockade upp min nya babys i min famn. Titta efter vilket kön det var brydde jag mig inte om för jag visste ju....att det var en kille.....Va snopen jag blev när så Pappan sa att vi fått en tjej till.
Dagen efter när lilla Sofie fick följa med moster på mitt jobb och arbets kompisar frågade Sofie vad lillasyster skulle heta svarade hon käckt "Sven"

Åren med Sara gick med en rasande fart. Med mycket spring i bena redan som 2 åring höll hon på att bli överkörd, klarade sig med en spricka i foten och vid 2.5 års ålder höll hon på att brinna upp när ljusen tog eld i håret när hon fick för sig att blåsa ut dem, glömmer aldrig första morgonen när hon bekymmrad stod framför spegeln och tittade på sitt hår "mamma mina lockar brinde upp". Hon druttade i poolen som 3 åring på Gran Canaria

Charmtrollet nr 1! Alltid lika glad förutom när hon trött satt och snurrade sin lock runt sitt finger för att hon var så trött och rätt vad det var så satt fingret fast knutet i håret. Hyss och bus från morgon till kväll.

Så småningom blev det cyklar, moped och bil. Med cykeln krockade hon, med mopeden druttade hon omkull men tack och lov har inget allvarligare hänt med bilen, än...

14, 15, 16, 17, 18, 19 och nu 20 och under alla dessa år så gott som självförsörjande tack vare alla jobb. Ibland 2 jobb samtidigt.
Men en liten slarv maja som hatar att diska. Egentligen skulle nog den bästa presenten vara en liten diskmaskin och en städrobot.

Min älskade Sara fyller 20 år och jag kommer förmodligen aldrig att fatta att tiden gått så fort, att hon är vuxen och att jag måste släppa taget.

Har sammanställt lite Sara, låten som jag valt är en låt som Sara väldigt gärna sjunger på många av våra familjesammankomster med musik




Ett stort grattis till världens bästa Sara

Intensivt, av och till

Det händer inte mycket inte på min blogg. Men som jag förklarat tidigare så beror ju det på jobb. Har ganska långa dagar, vissa dagar åker jag redan halv 7 och är inte hemma förrän vid halv 8 då finns det inte mycket tid över för bloggande. Läser bloggar gör jag, kanske lämnar jag inte så mycket avtryck men jag följer med många bloggar fortfarande.

I lördags åkte vi upp till Umeå. Främst då för att få se hur Sofie bor numera. Det blir ju inte så mycket tid över för sånt nu heller därför är det ju intensivt när det händer. Jag fick se att min äldsta dotter bor mycket fint i en underbar lägenhet uppe vid universitetet. En stor 2:a som var mycket välplanerad med klädkammare...Varje kvinnas önskan tror jag såvida man inte har en walkincloset.  Så mycket rännande på stan blev det inte men ett besök på myrorna var jag ju tvungen att göra, kallas det för spionage?? Men det är ju kul att se hur andra second hand butiker byggt upp och vad de har för priser.

Nu rullar det på för fullt igen på jobbet och på söndag morgon åker jag ner till Nässjö för kurs för butikscheferna. Nästa helg blir det fullt hus här hemma. Då ska vi ha en riktig familje/släkt helg. Förhoppningsvis tillåter vädret lite skoter åkning men främst ska vi fira med middag och tårta. Vi ska fira Sara ordentligt som fyller 20 nu på lördag.

Tills vi hörs av igen hoppas jag naturligtvis att ni har det riktigt riktigt bra

RSS 2.0