Resklara

Ska strax ge oss iväg nu. Åker ner mot Gävle i kväll och i morgon vidare mot Rättvik. Planerna är att vi ska tillbringa helgen i Rättvik tillsammans med andra kompisar från Övik för att titta på car classic week.
Min förhoppning är att vi sen rullar in i värmland och förhoppnings vis ner till Nightviolet och Stubberudshaget, vi får väl se...

Hur som helst hänger laptopen med så jag kommer säkert att gå in och titta till er och även låta er följa med på vår resa.

Ha nu en jätte härlig vecka tills vi hörs igen

Förberedelser

Återigen har jag fått uppleva en fantastisk sommar dag.  Nu är ju risken att man blivit bortskämd med det fina vädret men jag kan säga att jag behövde alltihopa. Jag är verkligen en sol dyrkare, har flera ggr konstaterat att jag förmodligen bor i helt fel världsände många ggr, sol och värme får jag aldrig för mycket av.

I dag var vi på en strand som vi upptäckte helt plötsligt. Den ligger ca en mil härifrån och det är då en liten insjö. 24 grader varmt var det i vattnet, gissa om vi plaskade.
Hela helgen har vi varit bara familjen när vi åkt och badat men nu var nästan hela tjocka släkten med. Det är så otroligt roligt att bada tillsammans med de minsta i släkten som bara är 3-4 år.


Väl hemma igen gick vi till Arnes sjöbod och intog middag. Jag åt fläskfilé med hemgjord potatis sallad och det var den godaste potatis sallad jag ätit på länge, underbart god mat!

Husvagnen är städad och redo för äventyr



Rabatterna har jag gått igenom, plockat bort lite sånt där som inte ska va i rabatten. Naturligtvis har nu äntligen Gladiolerna börjat blomma och det är en massa knoppar på allting så nu är väl risken att jag går miste om en massa blommor. Förhoppningsvis kommer Sofie att bo här nästa helg tillsammans med några kompisar så då får hon ta hand om rabatterna och njuta av blomningen


Kommer nog att plocka med oss Bosses laptop så någon gång kommer jag säkert att ge ifrån mig livstecken, fast nu åker vi ju inte förrän tidigast tisdag så jag återkommer med mera inlägg innan dess.

I går

hade vi en riktig familje och utflyktsdag.  När Sara och Gustaf anlände åkte vi ut till Högbonden. Denna underbart pittoreska ö, som har anor av vår familj.
Bosses pappa var ju nämligen den siste fyrvaktare som arbetade där. Det är ju otroligt roligt att få gå omkring där med honom,  för bättre guide kan man ju inte få.

Naturligtvis fikade vi också av de underbara muffinsen som finns där

(Jag kommer senare i höst att skriva mera om bara Högbonden här på min blogg)

Värmen var underbar i går och det var fantastiskt att få åka båt på havet. Väl hemma igen gick jag och mina barn med pojkvänner ut på klipporna och solade en stund men kom på att förmodligen så skulle vattnet vara mycket varmare upp i sjön. Vi åkte dit och badade, och alla badade!!! Till och med jag och förstås då inte Sofie som har varit jätte sjuk.

Sara som hade jätte bråttom i vattnet lät sin telefon bada lite också, får väl se hur det går med den, så typiskt.....

På kvällen gick vi hela tjocka släkten ut till klipporna och grillade grillspett, korv, kött och en massa olika saker. När alla var mätta och nöjda tog vi, dvs Bosse, jag, Sofie, Robert, Johan, Sara, Gustaf, Kattis och Anders båten till Barsta för att smaka på deras öl. Nja förresten Gustaf och Sara tog ju bilen för de var tvugna att lämna familjen för lite jobb i stan idag. Men en liten stund stannade de och alla tog varsin öl utom Gustaf som var tvungen att köra upp till Övik. Typiskt men det kommer väl flera tillfällen.

Som ni hör hade vi en underbar dag och naturligtvis ska vi bjuda på lite bild bevis

2 år av saknad

I dag för 2 år sedan dog min älskade pappa. 

Pappa och jag hade alltid stått varandra nära och han var alltid den som jag sökte mig till när jag hade problem och var ledsen, likadant som jag alltid slängde mig på telefonen för att berätta när något roligt hänt.

Jag kan än idag många ggr höra hans röst och känna hans närvaro. Den här låten med Westlife tycker jag säger mer än tusen ord hur jag känner för min far.

Pappa, jag saknar dig så.


Semester dag igen!!

Vaknar till en dag när det är ännu varmare. I dag kommer Sara och Gustaf, visserligen bara över dagen men ändå. Ibland kan man ju längta efter sina barn så det gör ont både i hjärta och mage. Just nu är det så känns det som och tanken på att få ha både Sofie och Sara här samtidigt är överväldigande.

Killarna har redan åkt iväg ut på havet för att plocka upp näten. Sofie och jag ska strax gå ner för att kolla vilken typ av fångst de kommer med. Sofie är sugen på strömming och håller tummarna för det och jag skulle gärna äta lite rökt sik så jag hoppas på mycket sik.

Vi ska göra oss en utflykt till Högbonden idag. Lite fika däruppe på toppen är aldrig fel

Återkommer senare i em med berättelser och bilder. Må så gott i värmen

Sommardag på stranden

Bilder säger mer än tusen ord! Så med bilder beskriver jag vår härliga dag på stranden idag
Just nu har jag ledigt vid spisen för där står Robert mästerkocken och ska bjuda oss på lammstek och potatisgratäng, till det serveras ett gott rött vin. Hmmm känner redan snålvattnet rinna. Kan man ha det bättre än jag? Tror inte det va

De är hemma!!!

Äntligen är våra ungar hemma! Det finns nu bara ett moln på min himmel. Tyvärr kommer inte Sara *suck* Hon och Gustaf skulle ju komma i kväll men nu måste Gustaf jobba till kl 22 ikväll och på lördag börjar han redan kl 07. Så synd tycker jag. Jag har ju längtat mig vansinnig efter dessa ungar. Men man kan tydligen inte få allt.

Hur som helst anlände de en efter en i går. Sofie är ju super förkyld men det verkar trots allt gå åt rätt håll och hon klarar ju av att stå på benen och vara allmänt social så det funkar ju.

Grabbarna dvs Johan och Robert satt uppe tillsammans med mig i vårt ute rum och pratade om livet inatt. Killarna ser pigga och fräscha ut men jag känner mig som en påse nötter. Tyvärr kan jag säga att nån typ av förkylning verkar sakta men säkert drabba mig också så just nu vräker jag i mig esperitox på löpande band.

Förra året denna tid, veckan innan vi drog i väg med husvagnen, var ungarna också här och då blev jag ju jätte sjuk och gick på penicillin hela vår husvagns vecka. Får väl hoppas att det inte händer igen nu. Skulle ju vara kul att ringa f-kassan och sjukskriva sig till heltid när de nu tagit beslut om att min sjukskrivning ska stoppas hihi..

Nu är alla på benen och Killarna (Bosse, Johan och Robert) är tillbaka efter att de tagit upp näten så nu ska vi fixa lite matsäck och kolla vart vi kan styra kosan i dag i värmen

Ha en underbar dag i solen 

7 dagar

har det tagit sen  jag skrev sist. Naturligtvis har jag som vanligt hunnit med en del. Veckan som var måste jag säga var helt ok vädermässigt fast blåsigt och kallt på eftermiddagarna.
På tisdag fick vi främmande som hade med sig en helt underbar blomma i kruka till oss (bilden får ni se sen)

Onsdag latade vi oss så till den milda grad att jag inte ens orkade göra mat utan vi åkte till grannbyn Barsta och intog middag där. På torsdag åkte jag alltså in för att jobba mina sista pass innan semestern. När jag väl var hemma igen på fredag em så kan ni lita på att det verkligen också blev semester.
Ett par vänner dök upp och det blev lite god grill och senare på kvällen bar det av per båt till Barsta och pubkväll i skärgårdsmiljö.
Lördag var det ett underbart väder och vi packade båten och drog iväg ut på klipporna.


Kvällen tillbringade vi tillsammans med svåger och svägerska, mycket trevligt! På söndag drog vi iväg till Holmträsk för att njuta av sommaren på landet tillsammans med Britt och hennes man.  De bjöd på en mycket trevlig grillmiddag och kl blev ganska sen innan vi intog sovställning den kvällen. Vi har ju alltid så mycket att prata om. I går åkte vi in till Åsele för att träffa mamma och njuta några timmars marknad.
Jag är ju i stort sett uppvuxen med Åsele marknaden och den inbjuder varje år till att man träffar många vänner som man inte träffat på många år.
När vi så anlände tillbaka till Holmträsk hjälptes våra män åt att få båten i sjön. Det är så tragiskt däruppe med vattenståndet i sjön. Ingen vet väl riktigt vart vattnet tagit vägen men lite vatten är det i allafall.



Min gamla lekstuga finns kvar, den används numera som fiskebod!


Det är i allafall roligt att komma "hem" och se vad fint allting blir. Jag är verkligen glad att min syster tog över gården och för allt fint de gör och att en annan kan komma "hem" ibland och få ta del av byn och allt det vackra runt omkring. Naturligtvis menar jag då inte att det är roligt att få ta del av knott och svemygg, men de är naturligtvis en del av mina minnen när man är hemma vid havet igen.

Dessutom sitter jag nu vid en ny egen dator!! Tack för det Britt och Björn. Jag har verkligen lidit av data abstinens. Men nu ska jag försöka ta igen lite. I kväll är det åter grundhällan som gäller för lite grill i goda vänners sällskap och i morgon tror jag nog jag ska åka och hämta hem Sofie. Hon sitter sjukskriven i Härnösand där förkylningen slog till så hårt så hon tappade rösten fullständigt och fick en fruktansvärd hosta och då förstår ni väl att hon måste få komma hem till mamma??!!
På torsdag kväll kommer Sara och Gustaf och jag tror att Kattis anländer i morgon och då borde väl även Johan komma. Då var vi äntligen fulltaliga igen, det var länge sen sist. Skulle vilja ha i allafall en sommar dag med ungarna att åka på lite båt utflykt för sol och bad. Vi får väl se vad vädret kan bjuda på .

Återkommer snart igen.

Vilken dag

Äntligen semester! Ja inte för mig men för Bosse är det semester och jag jobbar ju egentligen bara 2 pass per vecka så jag har ju semester också.
Blev sittande i ute rummet på lördag kväll/natt med vin och irish coffie, inte så tokigt faktiskt.
Tog en ordentlig sov morgon i går och var väl inte igång förrän vid 1030, väldigt skönt kan jag säga.
Helt plötsligt rullar en bil in och jag ropar till Bosse att nu får vi främmande! Trodde det var hans gamle morbror som varje sommar kommer och hälsar på. Men så var inte fallet utan det var mina gamla svärföräldrar. Inte flickornas farfar o farmor, utan de som under några år var deras reserver.
Min gamla svärmor hade saknat mig så och hon ville åka ut o se hur jag hade det. Visst var väl det rart??

Men sedan när vi hade fikat färdigt med dom, då dök gamle morbror med fru upp. Jag har väntat så på att de ska komma för han är uppvuxen här i Bönhamn och jag har ju tänkt få mycket nyttig info av honom ang min blogg om Bönhamn. Nu är det ju länge sedan jag skrev om husen och Bönhamn så lite uppdatering av honom kommer att göra susen.

Vi följdes åt ner till min svägerskas loppis och där hittade jag något som jag länge velat ha. Lampor till rabatten som ser ut som stenar.

visst kommer det att bli bra när hösten kommer med mörkret.
När lugnet inföll sedan hos oss gick vi ner på Hilmas för att få oss en god taco tallrik. Som vanligt är det ju alltid fullt med folk där och överlag har det ihelgen varit kanon mycket folk här i byn.

När kvällen så kom tog vi en promenad upp till bergen. Vi såg några konstiga svarta moln som kom upp ur marken syntes det som så vi var ju tvugna att gå o kolla om det var någon nödställd som försökte sig på röksignaler


Vi har ju en enastående utsikt ifrån berget eller hur?






När vi sedan intog sov ställning reagerade min kropp så konstigt. Trots värmen inne led jag av frossa, jag frös så jag skulle utan problem kunnat sova med flera täcken. Vid 2 tiden vaknade jag dock utav att jag svettades, sängen var dyblöt av svett, det var bara att kliva upp och försöka få lite luft. På morgonen känns det dock som om jag sprungit in i en vägg el dyl, trött och hängig.
Vädret har inte heller varit nåt att skryta över. Dimma utifrån havet på morgonen, sedan lättare dis men nu verkar det som om solen skulle vilja försöka sig på att ge både dimma och dis en omgång. Får väl se vem som vinner kampen. Jag lägger mig nog i hammocken för att lyssna på sommar i p1. För mig är det verkligen sommar då.

Ha en underbar dag

less..

det är vad jag är nu. Har jobbat sedan kl 0900 och det är inte mycket som hänt kan jag säga. Det känns som att sitta av tiden när det är så här lugnt.
Vädret är inte heller nåt att skryta över. Mulet med regntunga skyar längtar hem allt vad jag kan nu.
Bosse har äntligen gått på semester så jag hoppas vädret nu blir varmare och soligare.

Ikväll ska vi nog fira B:s semester med lite grill och lite vin, kanske det även blir en båttur till Barsta för en öl (kanske 2) bara vädret tillåter för det är ju ingen höjdare att sätta sig i en båt när det blåser spik.

Jag hoppas ni har det bättre med väderleken på andra håll i Sverige. Förstår inte vart den globala uppvärmningen som alla pratat om tagit vägen. Medeltemperaturen skulle ju bara bli högre och högre?? Inte, här blir det bara kallare och kallare. Det är ju ingen höjdrare när det i mitten av juli är 12 grader ute på kvällarna.

Ha det gott tills vi hörs igen

Utmanad av dottern

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag? (Onsdag)
1. dammsuga
2. fixa husvagnen klar
3. Plocka in jordgubbarna
4. Städa mitt arb rum
5. Egen tid

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Jag var då delägare i ett företag så jag jobbade säkert där. Annars så var jag ju ensam stående med 2 barn på 11 och 8 år så det var ju fotboll för båda så jag hade nog det jag gjorde.
Vilka platser har du bott på?
Holmträsk (där jag är uppvuxen) Örnsköldsvik, Fleminggatan i Sthlm, Hässelby, Abrahamsberg, Domsjö, Bönhamn

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Göra mig och min familj skuldfria
2. Se till så mina döttrar hade pengar placerade o klarade sig
3. Öppna en egen nagel salong där jag kunde jobba när jag ville
4. Resa världen runt
5. Renovera klart överallt här

Nu ska alltså utmaningen gå vidare och då lämnar jag över den till Mia (matmia) och Maria (Nightviolet)

Sång kväll i kapellet

I går kväll var det sång kväll i kapellet i Bönhamn. Måste ju med stolthet säga att vi har ett av de vackraste kapellen i Sverige! Jag är helt övertygad.


Kapellet var smockfullt och jag säger bara Anders Lundin, Allsång på skansen släng er i väggen.

På sångstunden i kapellet tog sång kören oss med på en underbar resa runt Höga kusten.
På väggen visade man ett bildspel med foton tagna runt hela underbara Höga kusten. Sång resan började med en visa om Örnsköldsvik men i det stora hela, var hela vägen från Skagsudde och ner till Hornöberget besjunget. Naturligtvis fanns även vissa psalmer med.
En av männen sjöng Till Havs. Han var nästan lika duktig som Jusse Björling själv. Nackhåren reste sig på mig och när O store Gud skulle sjungas då kan jag säga att mina tårar rann. Den psalmen var en av min fars favorit psalmer och vi sjöng den på hans begravning så den kommer att för alltid vara sammanknippad med honom.

Men överlag måste jag säga att jag hela tiden hade nära till tårarna. Inte för sorg utan för en tacksamhet över att jag får bo och leva som jag gör.
Höga kusten är verkligen något speciellt och ibland måste man påminnas om det. Efter sångstunden serverades det kaffe och underbara rulltårts bakelser.
På tisdag är det sångstund igen och även denna tisdag kommer jag att vara på plats.

Verkligen underbart och tack ni som arrangerat det hela! 

Ah..men

Nu har hela helgen gått igen utan ett inlägg. Jag har blivit ganska bra på det här med blogg semester ibland. Varför jag skriver så sällan numera är ju inte alls beronde på att det är sommar, jo kanske lite. Men främsta orsaken är väl att jag inte längre har någon dator. Den krachade ju för några veckor sedan. Fick i torsdags reda på att den går nog inte heller att laga.
Men som tur är har ju jag världens bästa syster och svåger.! De hade en hårddisk över och den tar nu Björn upp åt mig när han kommer, så den som väntar på nåt gott.....

I helgen var vi på Skule visfestival. Det har blivit något av en tradition för mig o Bosse att åka dit, verkligen jätte trevligt. Först ut på lördag eftermiddag var Stefan Sundström, han var väl ingen höjdare tycker jag, mycket låga visor. Men sedan var det en kör som sjöng, kören hette Singoalla och var jätte duktig, sjöng allt från Mozart till Beatles och rock i stämmor, skit bra! MA Numminen var väl så där men Peter Carlsson och blå grodorna som avslutade var också de jätte bra.

Här på bilden av skuleberget ser ni två prickar. Det är en tjej och en kille som invigde svarta leden uppför berget. Huga jag skulle aldrig ge mig på nåt sånt.


Vi hade vår lilla Tjabo nere vid stranden och där tältade även några kompisar från Övik så natten blev lång men vi hade så kul. På söndag var det dax för mig att arbeta igen och jag var inte hemma här förrän kl var 2300.
Dagen i dag har varit väldigt seg kan jag säga. Innehållit bara en massa städning och tvättning för att komma ikapp sig själv lite grann.
Det syns på båtlivet här i hamnen att semestern tagit fart. Det rör på sig med båtar riktigt ordentligt. Och detta är en utsikt som jag aldrig kommer att bli less på


Ha de så gott nu allihopa tills jag dyker upp igen

Vilken värme!!!

Ser mig själv sakta flyta bort i värmen. Känner mig som ett kilo margarin som ligger i värmen o bara smälter. Syster yster har ju varit här några dagar så det har inte blivit mycket skrivet inte o sedan är jag ju utan dator så jag lever på brödsmulor känns det som. Slänger mig över en dator när tillfälle ges.

Syster kom ut hit på tisdag em, är så roligt att se alla som inte är van vid havsluften hur de formligen däckar efter ett par timmar. Nu var det ju dessutom ganska varmt redan på tisdag men havsluften kräver. På onsdag gick vi bara omkring och njöt förutom en sväng ut till rotsidan. God grillad lax bjöd jag på till middag

På torsdag tog vi en promenad efter naturstigen helt sjukt vad jag bor vackert, häpnar varje gång jag går den där sträckan.
Vid tillfälle ska ni få se kort jag tagit men jag orkar inte vänta på att kunna plocka över bilderna från kameran till någon dator, jag måste få skriva lite nu.

På torsdag kväll åkte vi till Härnösand och hälsade på Sofie och Robert. Moster Britt har aldrig varit där så det var ju kul för Sofie att få visa upp sitt fina hem.

Sen så åkte syrran hem på fredag morgon. Nu blev det morgon eftersom det skulle bli så varmt. Det är ju inte lätt för de stackars djuren i denna värme och Moffie var nog redan på torsdag rätt less på värmen, så därför blev det att hon åkte på morgonen innan den värsta värmen.
Vi har i alla fall haft några underbara dagar och jag ser fram emot nästa gång när även min svåger  följer med.

I går var det ju som sagt varmaste dagen på länge. Här blåste det inte ens så jag tog mitt pick o pack och gick ner till klipporna, där fanns lite svalka att få i alla fall. Men jag klagar inte tycker det är super skönt med denna värme. Mår klart bäst i kroppen utav den.

Har försökt sy dynorna till husvagen men det var så varmt så det blev bara en soffa, de andra får vänta tills efter helgen. I kväll åker jag och Bosse till Skule berget för visfestivalen så det blir nu första natten i husvagnen. Vecka 31 drar vi iväg ner mot Rättvik och sedan får vi väl se vart vi hamnar.

Nu ska jag försöka få mig en timmes sömn igen, men det är ju så varmt.......

RSS 2.0