Seg

Skriver inte så mycket nu, jag är så seg!  Kroppen gör ont och all min lediga tid går till att kurera den.  Nacken och länden är det i vanlig ordning som tagit stryk av allt städande, renoverande och lagerbyggande.  Jag visste ju att förr eller senare kommer det i den takt jag håller just nu, men det är ju så himla roligt så jag har lite svårt att stoppa mig själv.

Ska försöka få en tid hos min massös så fort som möjligt, hon kan nog hjälpa mig i allafall med nacken. Ländryggen den är ju som den är, det får jag ju leva med, jag måste ju komma ihåg att jag inte har ont jag är ju bara depprimerad just i den kroppsdelen.....Det var ju så läkaren i sundsvall så hihihi

Jag har i allafall fått besked om att v 20 den 11 maj kommer min last bil och samma vecka kommer butiksinredningen,  blev så himla glad för när man har datum så känner man ju verkligen att det är nära nu, hoppas på öppning i slutet av maj, hoppas det håller nu.

kram på er alla nu ska jag ila till jobbet

Måndag igen..

Jaha så var det alltså vardag igen. Tänk va tiden går fort!  Men med vardagen kom även kylan tillbaka. Jag kände ju inte av någon kyla i morse när jag åkte och eftersom jag tillbringat hela förmiddagen ute på lagret för att bygga kände jag inte någon kyla där heller. Så när lunchen kom slängde jag mig i bilen för att åka o köpa lite vårblommor.  Tror ni på fullaste allvar att jag har någon lust att plantera de blommorna nu? Nä inte ett dugg, är glad att jag inte behöver vara ute i kväll. Vi har bara 4 grader och det både blåser och duggar lätt.

Helgen har jag tillbringat ute i allafall, förutom tiden inne i bunkern på lördag kväll. Vilken sol och vilken värme!!! Tog mig an krattningen i går em, kändes skönt att börja lite. Blir förhoppningsvis mera när det blir helg igen. Nu på vardagskvällarna orkar jag inget mera än att slöa vid tv:n.

Hur går det då på nya jobbet?? Jo det tar sig,  I dag har vi fortsatt att bygga lager. Hyllorna är på plats och förhoppningsvis kan vi börja sortera alla varor som redan kommit in. Man skulle väl kunna säga att det är nu det roliga börjar. Även detta med att sortera kommer att vara mycket tidskrävande och jag har en känsla av att det kommer att bli många övertidstimmar i maj. Men det är övertidstimmar som läggs till en ev semester o utlandsresa senare i höst. Under sommaren kommer jag inte att vara ledig många dagar så jag hoppas på en mycket lugn sommar....

Så småningom ska jag skriva lite mera om just Erikshjälpen och visa er lite bilder. Jag fotar hela tiden, ska bli kul så småningom att se och jämföra. Framför allt kanske att se hur arbetet framskred från verkstadslokal till lager och butik. Hoppas på att kunna öppna i slutet av maj, vi får se hur det går.

Nu ska jag göra tv:n sällskap, ha en trevlig kväll

Å vilken underbar dag

Så skulle säkert min svärson sjungit om han varit här. Och det är verkligen det, vilken värme!!!  Det är ju faktiskt det här som vi väntat på hela kalla vintern. O det otroliga är att jag varit ledig hela dan fast det är varmt o skönt, när jag är ledig  brukar det ju oftast bli kallt o blåsigt.

Jag har tillbringat dagen med att städa vårt uterum, plockat fram allt som hör våren och sommaren till. Skyndade mig lite extra så vi kunde avnjuta lunchen ute, och det kändes alldeles underbart



Nu är det klart och det enda som fattas nu är blommorna, men de kommer väl de också i sinom tid. En liten vårblomma hittade jag i rabetten idag :)



Liten och skör men för mig en glädjande och gullig, nu är det verkligen vår.  När man jobbar ganska mycket som jag nu gör så hinner man ju inte lägga märke till alla såna här små vårtecken så det är extra roligt då när man  gör det.

Dagturisterna har börjat att invadera oss redan, det kommer folk hela tiden och går fram o tillbaka genom byn och ut mot grundhällan för att grilla och fika.

Själv har jag legat lite i hammocken och vilat, ska in till bunkern och jobba ett pass.
haha jag kan ju inte vara riktigt klok va, som jobbar så pass mycket på veckorna och sedan när jag är ledig åker jag in till Örntaxi och jobbar.  Men när jag slutade lovade ju jag att ställa upp och jobba så länge de har det jobbigt med bemanningen och sedan tycker ju jag så mycket om alla kamrater där så det är ju kul att träffa dem i bland, sen svider det ju inte i plånboken heller hihi..

Nåväl nu ska jag ta mig en powernap igen så jag orkar med natten som kommer. Återkommer med mer vårstämning i morgon

Ha en trevlig lördag kväll

Vårtider

Visst är det de, och det känns som om jag missar hela våren i år. Jag har helt enkelt för mycket att göra i år och är allt för trött för att gå ut och titta och lyssna och njuta när jag väl är hemma på kvällen.
Men i kväll blev jag så nyfiken så jag var helt enkelt tvungen att både ta mig tid och ork.  Bosse berättade att han fått två nya kompisar!

Herr och fru Sven Svan har flyttat in och Bosse har besökt dom varje dag. Så nu känner de igen hans röst och kommer simmande direkt när han kommer.  Jag inser direkt att de är mutade!! Mutade med bullar och bröd men helt facinerad kollar jag in det hela och tro det eller ej, det är helt otroligt.





Visst är det helt otroligt gulligt??

Och titta vad våren kommit lång det är också helt otroligt vad fort allt gått. Nu måste jag komma igång med mina frön..




Nu tar jag hand om kudden igen....

Helgen då...

Den var verkligen kanon! Fint väder, riktigt vårväder, tyvärr hann jag inte njuta av vädret så mycket, men det kändes ändå att det var vår i luften.

På fredag kväll  käkade vi tacos och drack vin och bara slappade. Sofie, Robban och Sara  var hemma. Sara hade tapetserat klart på övervåningen och visst blev det väl fint. Som jag sa är ju inte rummet riktigt klart än och vi vet väl inte riktigt hur det ska inredas men det ger sig nog. Det är ändå ganska skönt att det är klart och att bygg eländet är borta.

På lördag var det full rulle, som tur hade jag ju min egen kock hemma, han hjälpte till med maten medans jag och Sofie städade uppe i rummet. Sedan var det full fart nere, Sofie och Sara bakade tårtor och grejade med allt möjligt. Vad gjorde man utan sina barn?? Skönt att de är så hjälpsamma när vi är så många, mycket värdefullt.

Sammanlagt var vi 14 st som käkade i vårt lilla kök, men allting funkar ju. På söndagen kan jag lova att jag var helt slut och när alla åkt kändes det som om luften gick ur mig fullständigt.
Det är kul när de är hemma samtidigt alla 6, men tänk er vad tyst det blir när alla åker och speciellt när de åker samtidigt.



Som ni ser har våren kommit ordentligt under helgen och i dag när jag kom hem från jobbet hade isen brutit helt. Himla skönt.
På jobbet rullar det på. Väldigt mycket att göra och det blir långa dagar, därför är det lite bloggande just nu.
Nu när det är vår kommer det kanske bli lite bloggande ett tag. Nu ska jag sätta igång att sätta lite frö på kvällarna, måste ju passa på så länge det är så pass lugnt på jobbet att jag ännu kan åka hem kl 17. Var lite orolig för vart jag skulle förvara mina plantor, men Bosse som är den, av oss två,  som just nu har huvudet på skaft kom på att vi har ju faktiskt en hel källare att så och förvara plantorna på. Så nu blir det plantskola nere hihi...

Nu ropar kudden på mig, måste nog kolla vad den vill............

Vilken helg

Verkligen jätte trevligt har vi haft i helgen! Men visst har det även varit jobbigt.  På fredag kväll när jag kom hem från jobbet var det redan full rulle i huset.
Sara fixade och donade för full på över våningen i mitt nya rum, jag är så nöjd, tack Sara för all hjälp!! Just nu är det bara klick golvet som ska på plats, men det får faktiskt vänta ett tag. Det går ju faktiskt att flytta in i rummet nu och det är det viktigaste.

Kolla in förändringarna,








Har väl inte riktigt bestämt att vi ska ha det så här, men i det stora hela så ....

Helgen i övrigt återkommer jag till. Det är jobbiga dagar nu och väldigt långa dagar, så som ni förstår blir bloggandet lidande, men snart ska jag berätta allt om helgen

Grattis Sofie 22 år


Äntligen vår

I dag har den kommit! Den som jag väntat på så länge, våren! Vilken kanon dag det varit. Solen har strålat som aldrig förr, den har verkligen längtat efter att ge oss denna underbara känsla.


Sofie och Bosse har gått an för att hjälpa solen tina all snö som vi har kvar på vår platta, och det har verkligen också hjälpt en hel del. De har rört om bland snön och solen har tinat det de har hackat loss.
Till lunch plockade vi fram grillen och grillade lite gott



Bosse är duktig på att grilla korv, och jag, jag är duktig på att elda



Nu är hela gammköke upp eldat och på onsdag kommer Sara!! Hurra!!

Vart är solen?

Tänk att det alltid är så här. När jag är ledig och vill vara ute gärna i sol så gömmer den sig hela tiden, och när jag börjar jobba vad händer då? Jo den tittar fram *suck*
Nåväl Madde ska jobba mitt pass i bunkern i morgon så jag fick en dag ledigt, det känns otroligt skönt, en chans till att se solen.

På tisdag kommer de 5 som ska jobba under mig i Kramfors och jag vill hinna göra iordning så mycket som möjligt. Har ju aldrig varit i denna sits så lite pirrigt är det.
Vi har mycket att göra och frågan är bara vart börjar man??

I går kväll hade vi en lugn och mysig kväll. Sofie och Robban åkte iväg på middag med hans släkt. De kom tillbaka nu i em när jag var på väg till bunkern.  Bosse hade tänkt göra iordning ugnstekt korv, men Robban hade en bättre idé. Han hade köpt för att göra en god fläskfilé och nog tycker jag det lät mycket godare än korv. Bosse han hävdar ju att korv är guds gåva till människan, en underskattad maträtt......
Jag antar att de även kommer att tillbringa lite tid ute och då förmodligen bara för att ha en chans att dricka lite varm choklad med punch, det finns ju inget godare när man är ute i friska luften.

Nåja jag kan ju sitta här och fundera över vad de gör hemma, men det kanske är dax att återgå till verkligheten här i bunkern.

Ha en trevlig påskdags afton

Påsk

Långfredag *suck*. När jag var liten var långfredag den värsta dagen på hela året.  En sån där dag då man inte fick göra nåt och den dagen tog aldrig slut.

Igår  när det var långfredag så gick dagen hur fort som helst

Kom hem från vår västerbottenstripp igår em,  Sofie och Robban  kom hit strax efter vår hemkomst.  Eftersom de ska iväg på påskmiddag med Robbans släkt idag åt vi en god påskmiddag tillsammans igår. Lammstek och chevrepotatis smakade fantastiskt gott.
Det blev en kväll som inte slutade förrän i morse och idag är vi alla vansinnigt sega. I dag känns det verkligen som en riktig gammaldags långfredag.

Solen lyser med sin frånvaro. Den dök upp en stund  igår men tyvärr verkar det inte bli mer än så. I morgon ska jag i väg o jobba så det är väl då den kommer.

Nu är det dax för lunch, ska se vad huset förmår att erbjuda

Glad påsk på er allihopa

Trötter

Det är snart mitt nya namn tror jag. Men nu är det faktiskt påsk och i morgon åker vi på en liten tripp till mamsen. Hon har lovat att baka bullar till Johans 20 års dag.  Blev så sugen på mammas bullar när syrran skulle få.... Det är ju lång helg nu och då känner jag att jag måste passa på.  Så i morgon åker vi till Åsele först blir det en hel dag med mamma, fika och mat och umgås lite. Till kvällningen åker vi till gården och får en genom gång av allt Britt och Björn donar med, mycket spännande.
På fredag åker vi hem igen så jag hinner få ett par dagar ledigt hemma också. På söndag och måndag kväll jobbar jag på örntaxi igen. Jag har ju kvar vissa helg pass som jag ska jobba där. Får väl se hur många såna pass det blir...

I dag har det hänt lite på mitt nya jobb. Jag har träffat några killar från kommunen, och jag har träffat 5 st som ansälls för att jobba på lager och i butik. Sammanlagt ska det in upp till ca 20 st så småningom.  Vi har lyft in en massa kartonger idag mycket textilier och porslin. Väggar är igen spikade och golv målade. Väggar och golv fixar ju inte vi utan det är fastighets ägaren som gjort det, men det händer saker varje dag nu, men hui så mycket vi har kvar att göra.
Telefon linjerna är beställda, så även bredband, har varit o handlat div saker som behövs och, ja allting tar form sakta men säkert. Ännu har jag inte mitt kontor färdigt, men gardiner och små saker är på plats och snart kommer nog mitt skrivbord, telefonen och datorn. Som sagt sakta men säkert.
Det är ju faktiskt så här att allting vi behöver kommer ju in så småningom. Det är ju faktiskt en bistondsorganisation och second hand så allting kan ju inte bli nytt och färdigt med en gång utan allt tar sin gilla tid.

Nu ska jag krama kudden så jag är pigg för att umgås med mamma i  morgon

Mitt jobb

Dagarna går så  otroligt fort helt plötsligt. I går var det Regionsträff i Härnösand. Alla butikerna från dalälven och uppåt var representerade tror jag. sammanlagt 150 st var vi.  Och det var mycket intressant.  Förra året hade Erikshjälpens alla butiker en gemensam dag där dagskassan gick till ett speciellt projekt.  Det byggdes en skola i ett land och tack vara dagskassorna från samtliga butiker skulle den skolan kunnat drivas ett helt år. Tyvärr så inträffade kolera epedemier pga det dåliga vattnet i Akuem, Sudan och nu i år då, den 25 april blir det en Eriksdag till. Nu ska dagskassorna gå till vattenbrunnar och hygiensutbildning för att i framtiden slippa problemet med kolera.

Passa på att söka upp Erikshjälpen där ni bor den 25 april, nu när ni vet vart pengarna för just den dagen går. Visst är det intressant? http://www.erikshjalpen.se

Idag ska jag vara i Härnösand en sista dag, sedan är det Kramfors som gäller för hela slanten. I natt har jag drömt om det lager vi ska bygga. Har redan fått in så otroligt mycket grejer från olika givare att jag inte har någonstans att ställa saker snart.
Efter påsk kommer en grupp från Sundsvall upp för att hjälpa mig bygga. Alla butiker ska ju se likadana ut både färgmässigt och uppställningen, jag hoppas det går fort.
I morgon ska vi i allafall börja städa där ute där vårt lager ska vara.  Ska även träffa kommunen i morgon för att pussla i hop bitarna för alla människor som ska in o hjälpa mig jobba.

Nu är det dax för mig att ge mig av i snöyran.  Ja visst ni hörde rätt.  I vanlig ordning, samma sak varje år. När andra börjar kratta och tänka på blommor så  kommer snön tillbaka här...Det vräkte ner i gårkväll och nu är allting jätte vitt igen *suck*. Jag som var så glad över de bara vägarna, tur man har vinterdäcken kvar på bilen.

Ha en bra dag

Yrvettes utmaning

Här kommer mina svar då.
Här är reglerna:
-Respond and rework. Answer the questions on your blog, replace one question you dislike with a question of your own invention; add a question of your own. 
-Tag eight other un-tagged people. 

Nuvarande besatthet? 
Grönt the, sömn och soda vatten

Vad har du på dig nu?  
Mysiga mysbyxor och stor tröja

Tar du tupplurar?
Ja, när jag har samvete att ta mig tid

Vem kramade du sist?
Bosse

Vilka är de finaste orden du vet?
Jag älskar dig mamma.

Vad blir det till middag?
tacos

Vad var det sista du köpte?
Mat

Vad lyssnar du på just nu?
Bosses visslande

Favoritväder?
Vårtöande och sen sommar värme

Vad skulle du döpa eventuella döttrar och söner?
Hm...Ingen aning där tog fantasin slut. Väntar med det tills mina döttrar behöver namn förslag, då kan jag bestämma åt dem.....

Vilka är dina bästa redskap?
Min dator, min telefon och min bil

Säg något till den person som taggade dig.
Tack Yrvette!  Ska hitta en lämplig utmaning åt dig så småningom.....Nä allvarligt, det gör inget, jag visste att du inte är så elak att du ger mig taskiga uppdrag detta är helt i min smak...

Favoritresemål?
Min dröm har alltid varit att båtluffa i Karibien, men att göra samma sak i Thailand skulle duga gott.

Nämn några saker du inte kan vara utan?
Mina barn, mina katter, Bosse och min telefon.

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu?
En vinstlott

Om du förvandlades till en känd person av motsatt kön, vem skulle det vara?
Fredrik Reinfeldt.  Då skulle alla få se hur man styr sverige

Om du kunde åka varsomhelst i världen i en timme var skulle du åka? 
Dit där det är varmt och soligt.

Vem skulle du vilja fastna i en hiss med?
Barak Obama

Favoritlukt?
Vanilj

Om du bara får ha på dig ett par skor i 3 månader, vilka skulle du välja då?
Mina knall röda foppatofflor

Sedan ska man komma på en egen fråga

Vad skulle du göra om du vann en miljon?

Lösa alla våra lån ta våra ungar och åka på en välbehövlig semester

Nu utmanar jag då i min tur

De som vill vara med.


Grått, grått, ...

Grått, grått, grått så är vädret ute. Inte dök den sol jag beställt upp nåt inte. Får väl hoppas den kommer till påsk då. Nu har det regnat hela helgen o visst, snön försvinner ju jätte fort men hur kul är det att vara ute då? Nä inte mycket inte. I går tänkte jag att jag skulle fortsätta elda allt skräp. Tycker ju att det är mysigt att elda och dessutom väldigt avkopplande, tror ni det fungerade? Nä det var alltför blött gick inte ens med mycket bensin....Efter en långpromenad istället var jag lika blöt som en dränkt katt.

Gick in o intog sängen för att läsa lite, då somnade jag och sov närmare 3 timmar. Det var min lördag det. Jag brukar inte sova på det viset på dagarna, men visst jag var ju jätte trött.  Och jag blir ju ännu tröttare av att inte ha nåt att göra.  Det är så olikt mig. Det slog mig att va skönt, är det så här mina lediga helger kommer att bli kan jag definitivt lära mig leva med det.

Under min promenad ute letade jag naturligtvis efter vårtecken och visst finns det en hel del.

Svanarna har kommit tillbaka till oss!! Först kom ett helt gäng med 21 st i ett stim och sedan dessa 6,  lite svårt kanske att se men kolla noga.


Även måsarna är tillbaka, det är ljuvligt att höra deras skratt. Undrar om jag kommer att tycka det i juli också??....*fniss* ni får nog påminna mig.



ser ni, här är isen på väg bort, det om något är väl ett vårtecken?

Åkte en tur till kramfors för att få hjälp av Bosse att fixa lite i mitt nya kontor. Det blir rosa därinne, jag har bestämt mig. Riktigt feminint.
I morgon är det regionmöte i Härnösand och efter det hoppas jag på att det blir full fart i Kramfors.
Nu ska jag mumsa middag thaifisk, och sedan ska jag ta en promenad och sedan avsluta kvällen i badet. Det känns som en bra avslutning på en lugn och skön helg.

Ha de gött

Insikt

Det har jag fått idag. Insikt om att det kommer att ta tid, tid som jag inte tycker att jag har.  Vi har en plan och den planen är att vi ska öppna till den  9:e maj! Jag tror inte själv på det, tyvärr! Det är för mycket att göra, vi kommer inte att hinna. Idag har jag tillbringat tiden i Kramfors och i butiken, eller egentligen inte i butiken, det finns inte någon butik ännu, men snart..

Jag har ett jätte jobb framför mig! Till veckan ska jag första av allt på ett region möte på måndag, sedan hoppas jag att all min tid ska kunna förbrukas i Kramfors.  Först måste vi ha personal utrymmen, ( det är klart ) sen måste vi bygga upp lager och sedan butik, allting tar ju tid och som läget är just nu är jag ensam på kvällarna.
Det är ingen större fara för jag gillar ju jobb och det här är ett jobb helt i min stil.  Det gäller att få pussel bitarna på sin plast!

För övrigt har jag lagt märke till att det har varit mera snö på morgonen är på kvällarna när jag kommer hem. Det som egentligen oroar mig är vart jag ska få¨mina sommar blommor ifrån?? Jag kommer inte att hinna i år.  Så  är det, det kommer inte att bli varken fina fram odlade fröer eller  någotm annat heller. Det blir nog bara en cement platta utan blommor, jo det är klart, jag har ju mina änglatrumpeter och pelargonier i källarn, men  mer då??  Ja men va ska jag göra då?? Jag fixar inte att var på flera ställen samtidigt!!

Nåja det ger sig säkert. Just nu längtar jag efter Sara, endast hon kan hjälpa mig få i ordning på övervåningen eftersom Bosse fortfarande är sjukskriven pga sitt otroligt höga blodtryck.  När jag har ordning där uppe kan både plantor och ev fröer få plats, vi får väl se... Sara har lovat att hon kommer under påsk lovet, längtar efter henne....

Hoppas ni får en skön helg, jag ska i alla fall passa på att ha en sån, vet inte när det händer igen. Man måste ju passa på...

Första dagen

Ja nu är första dagen avklarad. Känner mig så där lagom mör som man ska göra efter förstan dagen.  Går som sagt dubbelt med butikschefen i Härnösand denna vecka och det är mycket information, men väldigt roligt.  På fredag morgon ska jag upp till Kramfors till min egen butik och träffa de som redan jobbar på lite för att sätta upp hyllor, måla odyl. Det är vansinnigt mycket som ska göras och förberedas innan det är dax att börja plocka in varorna.

Just nu funderar jag över hur jag vill ha mitt kontor.  Funderade först på att inreda det rosa och tjejigt, men jag vet inte, har ni några förslag?? Har ju nästan aldrig haft eget kontor och jag vill ju att det ska kännas att det är mitt.

För övrigt kan jag säga att det var mycket trevligt att få åka hem efter jobbet och inte till Saras lilla lägenhet. (Sorry Sara, det är mysigt hos dig också men inte är det som hemma)

När jag körde hem idag hade det töat jätte mycket efter vägarna o de är snart helt bara, jätte skönt nu när man ska köra mycket. Det är vår i luften och det känns också på humöret. Det är inte utan att man ändå längtar till lördag när jag får vara ledig, hoppas bara att det är samma vår väder då så man kan lapa lite sol.

Nu ska jag slänga mig i soffan och slappa och smälta alla nya intryck



RSS 2.0