Min nyårskrönika för 2021

Januari 2021
Den månad på året som är näst segast. Vaknar hos våra goda vänner efter ett mysigt firande med mycket gott att äta och dricka. Alla försöker vara positiva i den pandemi vi befinner oss i men tålamodet börjar tryta. Som vanligt i januari kommer det en storm och det vräker ner snö, allting blir vitt, vitt, vitt. 
 
 
I vårt hus händer det också saker renoverings mässigt i både kök och uppe i musikrummet blir det nya golv. 
 
Februari
Vintern håller i sig med ännu mera snö. I mitten av månaden fyller vår fina Katarina 30 år och vi åker till Stockholm för att fira henne med bara de närmaste, andra året som vi missar en stor 30 års baluns
 
 
Mars
I mitten av mars kommer nästa ordentliga storm, stormen Evert. Precis som man fått vårkänslorna. Tidig påsk i år och då får vi ha Sara och hennes familj hemma, så underbart härligt att få har små barn inom husets väggar igen.
 
 
 
Sara öppnar upp i Nordingrå en popup salong där tanken är att hon ska poppaupp ibland, underbart
 
Jag får även ett nytt xtra jobb på Måvikens rehab och konvalecent där jag börjar jobba xtra varannan helg.
 
April
Redan den 7e april är våren här. Det mesta är sopat, krattat och grillarna på plats och i poolen tinar det.
 
Men april är ju skojets månad så redan den 9e har vi fullt med snö igen. Men den nya snön tar alltid med sig den gamla och sedan går allt jätte fort att det blir riktig vår.
 
 
I slutet av april får jag goda nyheter för juni månad. 
Värken i min höft som jag haft under flera år ger inte med sig men nu träffar jag en läkare som tar mig på allvar och jag hamnar på reumatologen i Örnsköldsvik. De misstänker där att jag har en sjukdom kallad Sakroilit och jag får påbörja en biologisk behandling.
 
Maj
I början av maj är det så dax för vaccinering mot covid 19. 
Beställer hem en hel pall med planteringsjord och när den anländer blir det verkligen hårt jobb med att se till att allt kommer upp på gården och sedan ut på sina ställen i trädgården.
 
 
Alla små plantor och de stora blommorna åker ut och in för att härdas och trädgårdsarbetet är i full gång. 
 
Alltid den här tiden på året brukar jag få inflamation i hälen, belastar väl fel eller nåt...Så även i år, men i år är det annorlunda. Hälen sväller utåt och jag kan snart inte ha några andra skor än tofflor..
 
Juni
Börjar min anställning på Måviken fullt ut, nu är det inte längre bara xtra på helger utan nu är det ett "riktigt" jobb. 
Så kommer ett samtal från min Sofie i Australien och hon har något fantastiskt att berätta, Jag ska bli mormor...
 
Gissa hur mina tårar rinner, jag gråter av lycka, det är utan tvekan den största dagen på hela 2021. MORMOR, som jag önskat och som jag längtat. 
Andra vaccinsprutan för covid intas på curlinghallen i Övik och jag sprängs nästan av nostalgi känslor..
Under midsommar veckan är Sara och Dante hemma. Sara som numera har egen firma öppnar upp salong i Nordingrå när hon är hemma och har skaffat sig en egen kundkrets, på det viset föräras vi med hennes besök lite nu och då. 
Så får jag min nästa överraskning Johan kommer hem från Oslo för att fira midsommar med oss. 2 barn av 4 är ju 50% vad mera kan man önska i dessa tider.
Midsommar bjuder på värme, det var länge sedan sist.
 
 
 
Juli
I Juli är det mycket jobb som gäller, och även en otrolig värme. En riktig tropisk värme drar in över Sverige. 
 
Vi får så lov att berätta vår hemlighet, att Sofie och Gordon ska få barn och vi får också veta att det väntade barnbarnet är en flicka och vi kallar henne Freja.
Tack vare denna otroliga värme så mognar allt nu i en explosion, har aldrig haft så mycket jordgubbar och blommorna är helt fantastiska.
 
 
I slutet av juli, 30 juli firar vi vår 10 åriga bröllopsdag med vår fina vänner. Sillunch på berget, bad i poolen och middag och spel. 
Det är båtutflykter, picknikar och bad, härliga juli månad
 
Augusti
Min häl har fortsatt att svälla under sommaren och jag har nu fruktansvärt ont, så jag uppsöker läkare som remitterar till röntgen och ortoped, så börjar väntan..
Det kommer in kyla över vår by och hösten är redan här i augusti i år, det gick så fort att jag aldrig hann inse att sommaren som gick blev alltför kort. 
Varje år går något sönder och i år är det spisen som inte vill leva längre, alltid lika dant, varje år..
 
 
September
ABBA släpper ny musik, efter såå många år! Ett ABBA freak som jag dör nästan av lycka.
Sara kommer återigen upp för att umgås med oss och öppna upp sin popup salong och det är lycka för oss som har barn så långt borta att hon verkligen engagerar sig för att komma hit. 
Regeringen bestämmer även att samtliga restriktioner ska tas bort och hoppet om att kunna få börja leva lite mera normalt ökar. 
Äntligen kommer besked om röntgen tid för hälen och jag börjar hoppas på att kunna ha skor på fötterna igen. 
 
Oktober
Dax att börja plocka ihop min trädgård, alltid med samma vemod. Tiden gick så fort. Men dax att göra höst.
 
 
Hämtar en ny medlem till vår lilla gård. Zeya kallar jag henne för.  Suzuki S cross, en ny bil. Hämtar hem henne i början av månaden, 4 hjuls drift så där lagom innan snön kommer.
 
Oktober månad full med regn, varje dag regnar det lite.
Eftersom restriktioner nu är släppta hoppar vi på flyget och åker till Oslo till Johan och Ellen som under corona tiden köpt hus. Har längtat så efter att få se och kanske hjälpa lite
 
November
Så äntligen får jag komma till ortopeden för min häl, för nu börjar det bli kallt att gå i träskor och tofflor. De konstaterar att jag har en utväxt på hälsenan och det man kan göra är att skära bort den. Men det är kö på operationer och jag får meddelande om att kö tiden ligger på 2-3 månader för att då först börja med ett återbesök så kirurg får titta på det. 
November månad är kall, väldigt kall.
Oro, ständiga oro..nu oro över min dotter i Australien, som jag skulle vilja vara där när det drar ihop sig till förlossning. Flickan ligger inte som hon ska, men visst det finns tid för att hon ska ändra ställning och vi hoppas på det.
 
December
Tar en tur med tåg till Sara i Stockholm. De har flyttat under sommaren och det är hög tid att jag får se hur de bor. Lite kvalitetstid tillsammans helt enkelt. Babyshower för Sofie med hennes bästa vänner via teams. Julskyltning och träffa tomten med lilla Leon, underbara dagar. 
 
 
Advent och jul, ingen direkt julkänsla när snön uteblir för inte förrän i mitten av december kom så pass snö så det blev vitt i allafall.
Så återigen stänger världen! Covid fortsätter att utveckla sig nu i form av omicron.
På julafton bjuder vi in till glögg mingel i vår vinterträdgård.
 
Så avslutas året som vanligt med våra bästa vänner och i år blev det hemma hos oss i Bönhamn, med god mat och dryck och klockringning och skålande vid kapellet med alla bybor. The same procedure as every year.
 
Må vi nu få uppleva ett 2022 där världen åter öppnar upp och där vi återigen kan få börja leva lite mera normalt. 
Önskar er alla Ett Gott Nytt År
 
 

RSS 2.0