Akutbesök

 
Jag har haft ont i min häl i 4 veckor, svårt för att stödja på den och ont när jag går. Så på torsdag morgon hade jag fått tid hos Vc och där blev det inte som jag tänkt....Min läkare trodde inte på inflamation och när hon såg mitt blodtryck och min svullna kropp ville hon att jag skulle ¨åka till akuten i Övik för hon trodde att det kunde ev vara en propp. Vi åkte till Övik och jag fick sitta på akuten medan Sofie och Jim fick fixa inför midsommar. Jag satt först 2 timmar i väntrummet sedan fick jag komma in till behandlingsrum där ett ekg kopplades på och det togs prover, sen sa sköterskan det vanliga "så kommer doktorn strax" Strax skulle visa sig bli lääänge.
 
Jag somnade till på britsen och när jag vaknade hade det gått närmare en timma. Efter ytterligare en halvtimma var jag både trött, hungrig, törstig och framför allt vansinnig. Gick ut och träffade en sköterska och frågade hur länge till jag måste vänta och fick svaret "att vi måste faktiskt prioritera" Visst det förstår man väl, men om det nu hade varit en propp på gång på min vänstra sida, vem hade upptäckt mig? Ingen hade ju tittat till mig på 1,5 timme där inne bakom en stängd dörr. Ställde frågan om det var länge kvar, förklarade att jag inte ätit eller druckit de närmsta 8 timmarna och hon svarade igen att hon inte visste för de måste prioritera. Det är inte kul att känna sig så bortprioriterad så jag skrev under ett papper och avvek så arg så bara det kunde gett mig en propp. 
 
På måndag ringde jag min vc och berättade och tyvärr var svaret att remissen ligger ju kvar där och jag måste åka dit för undersökning. Hade dock för mig att man kan tala med dem och få en akuttid, men så var inte fallet och remissen visste de inte vart den tagit vägen.....Idag har jag suttit igen och väntat över 3 timmar och äntligen fick jag träffa en läkare. Efter ytterligare provtagning och undersökning konstaterade han att det inte finns någon propp utan jag har en kraftig inflamation i foten och ska hålla mig istillhet och äta antiinflamatoriskt. Tänk om jag hade fått reda på det tidigare, va många som inte behövt vara orolig i helgen.
 
Efter det besöket skulle jag göra ett tandläkar besök var det tänkt men det fick jag avboka, hann inte pga väntetiden på akuten men besöket upp till öron, näsa hals hann jag med iallafall. Där fick jag en optiskkamera ner igenom näsan. Inga konstigheter utan allt såg fint ut förutom mina torra och sköra slemhinnor. Doktorn konstaterade bara att det är nog så att jag klarar inte av torr luft. Jag undrade om han kunde skriva en remiss för boende i Thailand men det kunde han inte. När vi var där i vintras så fungerade ju min näsa och mina luftvägar så bra. Ok det är bara att leva med får köpa en luftfuktare som kan göra det lite lättare här hemma iallafall.
 
Nu ska jag inta liggläge i soffan med foten i högläge, nåt måste det väl finnas att kika på, hade ju tänkt tillbringa lite tid vid apparaten under några dagar. Får väl hoppas på skitväder annars längtar jag ju så ut till trädgården och det arbete som krävs där, men jag har lovat min kollega att vara still och vila så så får det bli

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0