Min egen Nyårskrönika för 2009


2009 började som ett alltför kyligt år. Bosse och jag hade ätit en god middag och som vanligt vandrade vi upp till vårt lilla kapell till tolvslaget. Kändes lite konstigt för där var vi bara vi. Varje år brukar byborna samlas där för vår egen klockringning men till året 2009 var det bara Bosse och jag. Men vi ringde i klockan och skålade i champagne och det var fruktansvärt kallt.

Under januari månad började vi renoveringen på övervåningen. Det gamla köket uppe skulle rivas ut. Vi visste inte riktigt vad det skulle bli för rum men som många vet slutade inte renoveringen förrän många månader senare pga av vissa saker. Bla rådade Bosse ut för ett alltför högt blodtryck där han fick starka ordrar från doktorn att verkligen ta det lugnt.

Vintern höll i sig under hela februari. Mycket snö och kalla grader en riktig vinter. Mitt pendlande mellan Övik och Bönhamn höll på suga musten ur mig. Jag var ganska trött på att leva i kappsäck men tyckte ju att jag hade ju ialla fall ett jobb och för mig är det jätte viktigt. När det sen kom ut några tjänster i Kramfors så sökte jag och tänkte som så att man kan ju inte få mer än ett nej.  I mars skulle jag följa med Sara till Östersund för ett besök hos en kinesisk läkare som kunde hjälpa henne med hennes svåra allergi och astman.
Dagarna innan hade jag fått ett telefonsamtal från en på Erikshjälpen om att de ville träffa mig för en anställnings intervju, kändes mycket spännande. Så på väg upp till Östersund stannade jag till i Kramfors och lät mig intervjuas.
För övrigt gick även saras behandling lysande och under våren kände hon inte av någon nämnvärd pollen. Hon som alltid haft det så jobbigt med den. Även astman blev så pass bra så hon kunde sluta med astma medicineringen.  Allergin mot katterna sitter tyvärr kvar, men det blir nog 2010:s grej.

I mars började det hända grejer.  Efter ett samtal från ett annat företag i sandö om ytterligare en intervju började jag känna ett himla bra självförtoende.  Inte ofta man söker 3 jobb och får komma på 2 intervjuer. '
Erikshjälpen hörde så av sig igen, jag får reda på att av över 100 sökande har dom från början plockat ut 10 st och från de 10 sparas det 3 st och jag är en av dem. Fatta vilken lycka att kommit så långt.  Jag åkte ner till Timrå för sista intervjuen och dagen efteråt ringde min nuvarande chef och erbjöd mig jobbet som butiksansvarig i Kramfors. 

Det var med många olika känslor som jag samma dag sa upp mig på Örntaxi. Efter så många år på det företaget var det alltså en epok som tog slut. Att lämna alla underbara arbetskamrater både på växeln och utav chaufförerna.  Jag saknar dem fortfarande väldigt mycket och åker alltid in för att säga hej när jag befinner mig i Övik.

Har under månaderna som gått träffat många som sökte min tjänst och ibland kan jag ställa mig frågan, hur kunde jag få jobbet?? Och jag tror att, min utbildning inom marknadsföring naturligtvis spelat en liten roll, men det viktigaste var nog mitt ursprung från den kristna sidan. Erikshjälpen är ju en kristen organisation och jag är ju trots allt uppvuxen i ett kristet hem och har många av de livsvärderingarna kvar.

Jag fanns på plats i Kramfors den 1 april och började sakta bygga upp det som idag står som lager och butik. Till min direkta hjälp hade jag en tjej som jobbar inom omsorgen och hennes tre brukare (vårdtagare) efter ca 2 veckor fick jag av kommunen 4 heltider som skulle jobba på lönebidrag. Eftersom månaderna gått har det kommit flera, en del arbetsprövar, en del praktiserar för försörjningsstöd och en del har fått lönebidrag. Sammanlagt är det nu 30 st som jobbar på Erikshjälpen.
Det har ju inte alltid varit helt lätt, att gå från 5 anställda till 30 på mindre än ett halv år det kan vara mycket turbulent.
Våren gick med en rasande fart, känns som om jag missade den fullständigt. Naturligtvis kom den men jag hade så fullt upp med att bygga upp Erikshjälpen i Kramfors att jag inte hann med.
I maj så kändes det som en försmak av sommaren, det var varmt och all snö var verkligen borta. Jag brukar ju alltid gå an med mina blommor denna tiden men iår så ville inte tiden riktigt räcka till och fröer och lökar blev bortprioriterade.

I juni blev det så bråda dagar. Butiken skulle öppnas den 27:e och veckorna innan var det jobb istort sett dygnet runt. Tidiga mornar och sena kvällar men den 27:e var allt verkligen klart och vi kunde slå upp portarna. Det var en helt otrolig känsla att stå där o se alla människor som kom till invigningen, underbart. Trodde då att så mycket framför dörren vid öppning det var nog en tillfällighet. Men det är en tillfällighet som hållit i sig. Vi kallas numera för Kramfors lilla Ullared, hihihi.

Någon semester blev det inte i sommar. Lång helger fick vi semestra. I början av Juli åkte vi upp till Piteå på Sveriges största beach party. Nåt speciellt semesterväder var det dock inte kalla vindar och regn.

Så gick sommaren sin stilla gång. Jobbade istort sett varje dag utom söndagar. I början av augusti tog jag mig ledigt tre dagar och då var det faktiskt ett underbart väder, så då blev det lite sol och bad.


September och oktober gick de månaderna med, mest regn och rusk. I november kom så den dag jag sett fram mot under den tid som man varit som mest trött. Vår efterlängtade resa till Thailand.  2 underbara veckor och med fulladdat batteri hemma igen sitter vi redan och drömmer om nästa resa.  Det får nog bli en vecka nu i vår också, en sista minuten någonstans i värmen.


Julen har varit helt underbar i år. Lugn och ro precis som det ska vara. Helgen innan jul kom den fruktansvärda kylan. När vi den helgen åkte upp till Åsele för att träffa lilla mamma var det 25 grader kallt. Under vägen upp och under natten steg temperaturen, tack o lov.
På julafton var alla barnen hemma, vi firade en underbar julafton tillsammans alla sex och det var nästan som förr i världen. På juldagen åkte alla ungarna, men vad gör väl det när man haft det så fint tillsammans före.

Nu är det så alltså dax att byta år igen. Tiden går alltför fort. Jag hoppas och tror att det nya året kommer att bli minst lika fint som 2009 har varit. Känner mig full av tillförsikt. Ikväll åker vi till våra goa vänner på nyårsmiddag, ska bli kanon trevligt och I morgon är en ny dag och ett nytt år.


Önskar er alla ett mycket Gott Nytt År!!

Kommentarer
Postat av: zaq

God fortsättning!

2010-01-02 @ 09:34:45
URL: http://zaq.blogg.se/
Postat av: Lillemor Silfvernagel Nystedt

Bästa Cilla! :)



Gott Nytt År på dig!

Mycket har hänt dig under 2009. Du kan se

tillbaka på ett händelserikt

år. Och tänk, att du fått jobb i Kramfors! Så

många sökande och just DU fick jobbet. Det var

inte illa det :) GRATTIS igen.



Ha det så fint där ute i Bönhamn nu och jag

hoppas att inte kylan biter er alltför mycket

i kinderna.



Kram // Lillemor

2010-01-02 @ 11:19:24
URL: http://silfverstinta.blogg.se/
Postat av: Cissi

God fortsättning på nya året!

Vilket år du haft! Förstår att resan till Thailand var uppskattad och välbehövlig.

Kram på dig!

2010-01-03 @ 09:09:02
URL: http://cissilina.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0