Thailand 2010

Så kom då äntligen den dag som vi längtat efter sen vi bokade resan i somras. Torsdag den 25 november.  Det var kallt ute men för oss som bara skulle gå mellan flyget och avgångshallen i sundsvall spelade det ingen större roll, vi skulle ju till varmare klimat.

13.40 lyfte så äntligen Thaiair mot Bangkok och det välbekanta pirret i magen kom när flyget tog fart och susade upp i luften. 10 timmar och 20 minuter senare landade vi på Bangkoks flygplats, Suvarnabhum.



Gäller då att svida om så man inte svettas ihjäl. Väl framme köpte vi biljetter till inrikes flyget för att ta oss till Surat thani där vi skulle med färjan ut till Koh Samui.



Som vilket färjeläge som helst, men med mycket bättre vyer.




Så äntligen börjde vi se land efter ca 2 timmar




Vi lämnade Bönhamn kl 07.00 på torsdag morgon och var äntligen framme i Koh Samui vid 17 tiden på fredag ( kl 11.00 svensk tid) På resande fot alltså i 28 timmar. Vi var ganska trötta kan jag säga när vi väl hade packat upp våra saker.
Vår första bungalow hade vi bokat på internet, ganska mysigt men tyvärr utan ac,bara en fläkt i taket och första nätterna blir ju alltid en omställning från våra minus grader till Thailands plusgrader, men allting går ju.



Vår utsikt från verandan


Så här såg vår sida av Koh Samui ut vid stranden som bara låg en liten bit från vår bungalow ut.


Ingen badvänlig strand alls. vår sida av ön kallades för Big Buddah beach, en sida som vi inte trivdes bland. vi tog taxi till en annan del av ön som kändes mera bekväm.  Men inte allt för långt från Big Buddah beach fanns ett ställe som kallades för fishermans village, det var en gammal fiskeby som numera är lite turist influerad, men jätte mysig.

Dig åkte vi på lördag kväll när vi piggnat till lite. Hittade ett mysigt ställe och bestämde oss för att där skulle vi även tillbringa söndagen, när vi fortfarande försökte komma ner i varv.




Banan kanoten,  gick iland precis bredvid oss på stranden för att sälja sina bananer.
Våra 3 dagar på Koh samui gick ganska fort och snart var det dax att lämna ön och söka sig vidare söderut. På måndag morgon checkade vi ut och tog oss tillbaka till färje läget och tillbaka till Surat thani.

Nu kan jag ju inte sitta här och berätta om våra 3 veckor i Thailand på ett bräde, så jag får helt enkelt bara börja så här och fortsätta en annan dag. Ha tålamod




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0