Bönhamn avsnitt 28

Resumé: Första gången berättades det om kapellet och om byn Bönhamn.  Jag har berättat om första huset på hö sida när du kommer in i Bönhamn, om sjöarna, om turridningen. Om andra huset på hö sida och vår fabrik. Andra huset på vänster sida Harry Sjöbergs, Edvin Näslunds och om ett relativt nytt hus och den drivande PD Näslunds hus.

Jag har berättat om affärn o handlare Näslund. Och Verner Sjölanders första hus och det hus som alltså just nu är till salu. Jag har berättat om vårt hus och om Bergkvists hus. I ett inlägg berättade jag om skomakar Antons hus, och om B-O Näslunds hus. Så berättade jag om nuvarande systrarna Söderbloms hus. Och om Det fina vita huset. I ett avsnittet berättade jag om gubben Sjödins hus.  Min svåger Palle och hans charmiga stuga, om svärfars barndoms gård. Söderbloms , Holmbergs,Lundins,Konsulns bagarstuga och konsulns egna gård. Om Ernst Sjölanders gård och om Frille Nordlanders gård och om Graninge huset. Sist handlade det om Nordlanders gård och vi fortsätter med Nordlander.



Det här är alltså det som en gång för länge sedan var Nordlanders bagarstuga.  Här bodde Konrad och Signe på ålderns höst.  I huset var det från början bara bagarrum, kök och två sovrum en trappa upp.  När sonen tog över den stora gården och de gamla flyttade hit upphörde bakningen.  På 60-70 talet byggdes ytterligare ett rum mot syd.
En av de fyra barnen bor idag permanent här med sin fru.

Kommentarer
Postat av: soffie

å vad bra du skriver,har du gett ut detta i er lokala tidning,för du skriver jättebra!

kramen

2008-11-26 @ 19:26:32
URL: http://soffie69.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0